Hål i öronen = barnmisshandel?!?

Igår loggade jag in på facebook och såg att några hade reagerat på gårdagens avsnitt av Svenska Hollywoodfruar där Isabel Adrian lät göra hål i sin dotters öron. Jag själv har låtit göras hål i Eyas öron och varför jag gjorde det hör inte hit just nu.
Det jag reagerade på kom senare när jag klickade in mig på en blogg som jag brukar läsa och läste ett inlägg om just detta. Jag fick gåshud och ärligt talat så blev jag rädd för hur hatiska människor kan vara. Till inlägget fanns över hundra kommentarer om hur äcklig Isabel är, att hon borde torteras, brännas på bål, fråntas vårdnaden av dottern osv och alla spydde galla över henne. Hur hatiska kan människor vara? Och för vad.. Hål i öronen? Kom igen nu! Även om man anser att det är fel eller att hon gjorde fel så ska väl inte vuxna människor hålla på sådär. Skärpning!

Nu har jag ju, som sagt, låtit ta hål i Eyas öron. Ska jag brännas? Skjutas? Torteras? Fråntas vårdnaden av mina barn? Är inte jag en lämplig mamma åt mina döttrar pga att Eya har hål i öronen? 
Skulle jag hålla på likadant så skulle mer än hälften av sveriges befolkning fråntas vårdnaden över sina barn pga diverse saker som skadar deras barn, enligt mig. Så fungerar det ju inte. 
Jag förstår reaktionerna om det gällde pedofili, misshandel, mord eller liknande men håltagning? I öronen? 
Och så kallar vissa det för barnmisshandel, att det kan jämföras med det. Hur tänker folk, och vad tänker folket med? Det är inte ens i närheten av samma sak som barnmisshandel. 

Nä, inga fler ord om detta. Ju mer jag tänker på hur folk reagerar över en sådan sak desto mer rädd blir jag över att leva i detta land. 

(Och nu menar jag inte Isabels sätt att hantera situationen, för det var fel enligt mig med, utan jag menar själva håltagningen.)

Kommentarer
Postat av: Asta

Tack för din kommentar. Ja jag håller med om hatet.

Att vara så där aggressiv är kanske inte heller helt lyckade mammaegenskaper. Som sagt, att syna sej själv då å då är inte helt fel. Kram på dej./ Asta

2011-09-06 @ 11:10:30
URL: http://blogg.amelia.se/astapastasson
Postat av: Katarina

Jag hàller helt med dig! Det är inte klokt vad folk tappar perspektivet.

Kram

2011-09-06 @ 11:42:25
URL: http://blogg.mama.nu/katarinaekholm/
Postat av: Néa

Asså jag är kanske konstig, men jag tyckte hon var ovanligt sympatisk i avsnittet. För en gång skull visade hon lite mänsklighet.

Ang. håltagningen finns det ju bättre sätt att göra det på. Jag tog mina med en pistol, över på nån sekund!

Men visst är det många småflickor som har hål i öronen.

Jag har inte läst bloggen ifråga, tänker inte göa det heller.

Men undrar just vad dom säger om mig, som låtit omsära Ibrahim... Ojvoj, det vill man inte ens tänka på!(Tyvärr kan jag inte titta på Idol, det funkar inte utanför Sverige... Men hemmafruarna funkar! Jiipi!)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design av Tasnim