År 2008

2008-12-29 @ 13:50:25 Listor och utmaningar Kommentarer (0)
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja, jag födde barn :)
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag gav aldrig några nyårslöften så det fanns inget att hålla.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Japp :)
4. Är det något du saknat år 2008 som du vill ha år 2009?  Resa! Vi reste inte nånting år 2008 så jag hoppas verkligen att resan till Tunisien blir av på sommaren 2009.
5. Vad var din största framgång 2008? Att jag blev mamma :) Vårat liv är värt så mycket mer nu och jag kommer alltid att vårda min familj.
6. Vad spenderade du mest pengar på? Räkningar, först o främst. Sen är det nog alla grejer och kläder till Eya.
7. Vad önskar du att du gjort mer? Visat mina vänner hur viktiga dem är och att jag inte har glömt bort dem fast det ibland kan verka så.
8. Vad önskar du att du gjort mindre? Önskar att jag inte skulle ha blivit sur så ofta som jag har blivit och att jag inte hade klagat på allt o alla. Men graviditeten innehåller ju en massa hormoner och även efter graviditeten. Då är man kanske inte på så bra humör jämt ;)
9. Hur tillbringar du nyår? Ingen aning. Blir nånting med min lilla familj iaf <3
10. Vem saknade du? Min pappa :( Träffar inte honom så ofta eftersom vi inte bor i samma land och han missar så mycket av Eyas tid som bebis. Har alltid fått leva utan pappa, vilket är väldigt svårt ibland.
11. Finns det någonting du ångrar med 2008? Nej, tror inte det. Har ju allting jag nånsin önskat mig! Min underbara man och den sötaste lilla flickan :)
12. Vilken del av 2008 var bäst? Första eller andra halvan? Andra halvan helt klart!
13. Hur tror du 2009 blir i sin helhet? Jag tror att den blir bra. Har planerat mycket och ifall allt går enligt planerna så svävar jag på rosa moln hela året :)

Stekt kyckling med råstekt potatis och rosépepparsås

2008-12-17 @ 17:06:32 Allt om mat Kommentarer (5)
Eftersom jag har hittat på den här maträtten själv så kan jag inte skriva mått på hur mycket som behövs. Gör precis som du känner för så går det nog bra. Jag tog 3 kycklingfilér (som blev till 6 st när man skärt dem) och ca. 9-10 små potatisar. Normalstora kan man ta ca. 6 stycken. Allting räckte till 3 personer. Du ser även själv hur mycket du ska göra så gör av egen instinkt.

Detta behöver du!:

Potatis
Kycklingfilé
Kryddor: Svartpeppar, salt, paprikapulver, basilika, kycklingkrydda, provencalska kryddor.
Lök
Olja
(Paprika)
Blå Bands rosépepparsås

Börja med att skala potatis och skära de i tunna skivor. Lägg dem sedan i en skål med vatten och låt de ligga en stund.
Skär sedan kycklingfilé i två delar för att få den tunnare så att den steks snabbare och man är då mer säker på att den blir genomstekt.
Krydda kycklingfilén med salt, svartpeppar, kycklingkrydda och provencalska kryddor (en fransk örtmix) men se till att inte lägga för mycket av den franska örtmixen, annars blir det inte gott. Låt stå en stund.

Häll bort vattnet från potatisarna och häll sedan i lite olja (var inte snål med det) och krydda med salt, svartpeppar, basilika och paprikapulver. Låt stå en stund.

Ta fram två stora stekpannor och i ena häller du i potatisarna och i den andra kycklingfilérna. Stek potatisen i ganska låg värme så dem inte bränns och hinner bli genomstekta. Lägg lock på båda stekpannorna.
Blanda om i potatisarna emellanåt och när de är halvmjuka så hackar du lök i strimlor och häller i och även paprika om du vill det. Lägg på locket igen och låt stekas. Potatisen är klart när du känner att det är mjukt och de lätt går isär.
När allting är klart, gör rosépepparsåsen. Står på påsen hur du ska göra.

Klart att servera med en god sallad i din egen smak! :)

Barnlycka.se

2008-12-15 @ 12:04:41 Kläder, skor m.m. Kommentarer (5)

Var inne på Barnlycka för att kolla lite grejer till Eya. De har många fina saker på rea just nu t.ex dessa som jag vill ha:

Sparkdräkt av märket Lundmyr of Sweden för 150kr (org. pris 199kr)


Urgulliga velourbyxor från Cmig design för 150kr (org. pris 250kr)Och denna underbara nappflaska med texten "Cherished" för 50kr (org. pris 79kr)


Finns en massa mer grejer och kläder jag vill ha men lägger jag upp en bild på allting så blir inlägget alldeles för långt ;) Men dessa är iaf på rea och det finns en massa annat för mammor och barnrum osv.
Vissa saker är lite dyra, men man kan hitta billiga kläder och saker också. Så den sidan kommer jag besöka fler gånger och handla lite nya grejer ;)


God Morgon!

2008-12-13 @ 10:36:22 Personligt 2009 Kommentarer (2)♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Eid ul-Adha

2008-12-07 @ 16:27:40 Personligt 2008 Kommentarer (4)
Imorgon är det Eid ul-Adha eller "Stora Eid" som man kallar det i vissa länder. Kommer ni ihåg mitt inlägg om "den lilla Eid"? Där står det lite om vad det är så nu tänkte jag förklara lite närmare om vad "Stora Eid" är :)

Eid ul-Adha
Muslimer firar denna dag som minne av Ibrahims (Abrahams) villighet att offra sin son enligt Guds order. Dagen innan (alltså idag) åker många muslimer till Mekka för att göra Hajj, vallfärden.
Även under denna Eid klär man barnen i fina kläder och ger dem presenter. Man går även till moskén för att be.
Under denna dag ska man offra ett får (om man har möjlighet) och även skänka kött åt de fattiga och hungriga och man ska försöka se till att ingen går hungrig.
Det är även dagar av försoning, då man ska försonas med först sina föräldrar, sen övriga familjen och vänner.

Jag tycker att det är svårt med Eid i Sverige. Det är inte samma stämning. Jag har iofs aldrig varit i ett muslimskt land under Eid, men jag har hört mycket.
Där är alla glada och man hälsar på varenda människa man ser. Det finns massor med glada små barn som springer runt och leker i sina fina kläder, mycket mat som man bjuder på till alla man ser, det är fint pyntat överallt osv.
Men jag ska försöka mitt bästa att få Salah att känna sig glad och känna av att det är Eid. Tänkte köpa lite ballonger och serpentiner och pynta lite i lägenheten ;) Kanske baka (eller så köper jag nåt) och göra en god frukost åt honom.
Egentligen skulle han ha jobbat imorgon men chefen sa att han fick vara ledig eftersom han redan trodde att Salah skulle vara det. Så det gjorde mig glad och då fick jag tillbaka lusten att göra något :)
Eya har även fått en present av svägerskans familj som hon ska få öppna imorgon!

Design av Tasnim