Eid ul-Adha

Imorgon är det Eid ul-Adha eller "Stora Eid" som man kallar det i vissa länder. Kommer ni ihåg mitt inlägg om "den lilla Eid"? Där står det lite om vad det är så nu tänkte jag förklara lite närmare om vad "Stora Eid" är :)

Eid ul-Adha
Muslimer firar denna dag som minne av Ibrahims (Abrahams) villighet att offra sin son enligt Guds order. Dagen innan (alltså idag) åker många muslimer till Mekka för att göra Hajj, vallfärden.
Även under denna Eid klär man barnen i fina kläder och ger dem presenter. Man går även till moskén för att be.
Under denna dag ska man offra ett får (om man har möjlighet) och även skänka kött åt de fattiga och hungriga och man ska försöka se till att ingen går hungrig.
Det är även dagar av försoning, då man ska försonas med först sina föräldrar, sen övriga familjen och vänner.

Jag tycker att det är svårt med Eid i Sverige. Det är inte samma stämning. Jag har iofs aldrig varit i ett muslimskt land under Eid, men jag har hört mycket.
Där är alla glada och man hälsar på varenda människa man ser. Det finns massor med glada små barn som springer runt och leker i sina fina kläder, mycket mat som man bjuder på till alla man ser, det är fint pyntat överallt osv.
Men jag ska försöka mitt bästa att få Salah att känna sig glad och känna av att det är Eid. Tänkte köpa lite ballonger och serpentiner och pynta lite i lägenheten ;) Kanske baka (eller så köper jag nåt) och göra en god frukost åt honom.
Egentligen skulle han ha jobbat imorgon men chefen sa att han fick vara ledig eftersom han redan trodde att Salah skulle vara det. Så det gjorde mig glad och då fick jag tillbaka lusten att göra något :)
Eya har även fått en present av svägerskans familj som hon ska få öppna imorgon!

Kommentarer
Postat av: Madelene

Tyckte oxå att jag var på förlossningen nyss och kämpade men det var visst snart 1 år sen, hehe. Hur tyckte du att förlossningne var?

2008-12-07 @ 16:47:32
URL: http://tanteluttan.blogg.se/
Postat av: Mihmetcredo

Hoppas ni får en super bra eid.... kom inte ihåg hur man skriver på arabiska så jag säger iyi bayramlar till er..... tusen kramar

2008-12-08 @ 17:49:54
URL: http://mihmetcredo82.blogg.se/
Postat av: Nina

vad har du gjort för någe skojjig klapp?

jag var inte riktigt säker på vad vi skulle fixa. först tänkte vi ett album, men det blev tillslut "bara" en kalender. De äldre har alltid en kalender. Så vi har fixat dem en varsin. Plus beställt julkort. Å så egna kort till oss själva. Hade velat fixat ett kort och gjort det stort och ramat in. Men tiden finns inte till för oss att fixa ramar och allt. Man är hemma hela dagen, ändå finns det så ont om tid. helt otroligt.. plus att pengarna tryter med flytten å bebisen..antar att du har ordnat med nån bild och ramat in? kanske? mysig present iaf med bilder.. =)

2008-12-12 @ 00:00:13
URL: http://modesida.blogg.se/
Postat av: Nina

ja det är så mysigt med schabloner. man kan göra så mkt med dem. å så blir rummet lite mer "barn" utöver det hela :D mysigt värre..

2008-12-12 @ 11:15:30
URL: http://modesida.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design av Tasnim