Stugan 28/3-09

2009-03-29 @ 12:29:45 Personligt 2009 Kommentarer (3)

Kläderna som jag köpte igår

2009-03-29 @ 09:06:21 Kläder, skor m.m. Kommentarer (0)


Lika?

2009-03-19 @ 13:06:01 Personligt 2009 Kommentarer (8)


Jag tycker att dessa två sötnosar är så lika! Eya är en kopia av sin kusin, Ines. Eller vad tycker ni?

Ställningar..

2009-03-17 @ 12:45:39 Personligt 2009 Kommentarer (6)

Eya har börjat sova på mage och inte särskilt skön ställning heller, enligt mig. Hon ligger helt fel i sin säng men tydligen gillar hon det eftersom hon inte "säger till" :)
Myspys tjejen! Älskar henne så!

Svar på fråga!

2009-03-17 @ 10:03:10 Frågor och svar Kommentarer (4)
God morgon!
Tänkte börja med att svara på en fråga som jag fick av en tjej som undrade ifall det har fungerat bra att vara mamma vid min ålder och hur allting har varit.


Jag upplever det väldigt positivt att vara en relativt ung mamma. Man orkar mycket och man har barnasinnet kvar, vilket även barnen tycker är bra.
Det enda negativa jag kan komma på som gäller unga mammor är väl att vissa inte har riktigt "lekt klart". Man ska vara förberedd på det man ger sig in på så att man inte mår dåligt över det sen. Som mamma kan man inte alltid gå ut och festa, resa eller annat när man vill. Man har ansvar för en annan liten människa som ska komma i första hand. Men det hade/har jag aldrig problem med eftersom jag inte festar alls och resorna med barnet ser jag fram emot. Allting i mitt liv inkluderar mitt barn just nu och det är så det ska vara, enligt mig då :)
Jag har inte mött på några som helst fördomar, men vissa blickar får man väl när man ger sig ut på stan. Om det beror på åldern eller något annat vet jag inte.
Att inte veta vad man ska göra när barnet är sjukt eller andra "regler" som finns lär man sig. Oavsett om man är 20 eller 40 så vet man inget om att ha barn ifall man inte har haft barn innan. Allting kommer med tiden.
Så jag tycker att ni ska försöka ifall det är så att ni båda känner er redo! Det är underbart att ha barn! Men jag skulle rekommendera alla att prata igenom det tillsammans och verkligen tänka på hur det är att ha barn. Det är inte alltid en dans på rosor, men mestadels är det så ;)
Lycka till nu med försökandet ifall ni bestämmer er för en liten gobit!

Lek&Buslandet

2009-03-16 @ 21:00:41 Personligt 2009 Kommentarer (11)
Idag/ikväll har vi varit på Lek&Buslandet med Petra och gänget ;)
Det var riktigt skoj och det måste vi absolut göra om!
Eya och Luna var så snälla under hela tiden och Eya slocknade så fort vi kom in i bilen. Men nu är hon dock vaken för jag började klä av henne och slita hehe
Barnen busade och lekte, och vi vuxna också såklart ;) Petra och jag hamnade i nån typ av lekställning och hittade knappt vägen ut :) Kul var det!
Äh, bilderna får berätta mer! Finns nog en del bilder på Petras blogg också ikväll! (Länken finns i mina länkar, Lunas mamma)

  


Många bilder var det och dessa var inte ens alla ;) Sen dog vårat batteri på kameran så mer bilder blev det inte, men kanske Petra lägger ut några från senare på kvällen.

Utmaning!

2009-03-16 @ 00:10:36 Listor och utmaningar Kommentarer (0)
Utmanades av Åsa :)

Fyra...

1. TV-program jag brukar se: Desperate Housewives, Lost, Ugly Betty, Unga Mödrar

2. Saker jag gjorde igår: Hälsade på hos svärmor, hejjade på Eya som kröp runt :), tog en lång promenad, duschade

3. Saker jag längtar till: Sommaren, Tunisien, alla glada stunder i framtiden, att vakna och ha en glad liten piggelin bredvid mig :)

4. Saker som står på min önskelista: Systemkamera!, nya kläder, resa till tunisien, nytt pass.

5. Saker jag tycker om att göra: Gosa med mina två älsklingar, baka, umgås med vänner, pyssla med allt möjligt

6. Saker jag avskyr: Människor som tror att de är bättre än alla andra, smuts/stök, orättvisa, ekonomiproblem

7. Saker jag åt i går: Rester av en kebabpizza, kycklinggryta med spaghetti, godis, mackor

8. Bloggar jag utmanar: Syrran, Rosie, MammaPetra ;) och Petra + alla andra som vill. Skriv bara en kommentar om att du har antagit utmaningen så jag får läsa ;)

Detaljer i rummet..

2009-03-14 @ 15:28:28 Inredning Kommentarer (2)

Här är lite små detaljer från Eyas rum.
Hon har 3 mattor med en fjäril på.
Hennes namn på dörren.
Hyllan uppe till vänster vilken jag har målat rosa.
Ramarna som jag målade och
Gardinerna.
Blomman vid fönstret ska bort sen för annars lär hon dra ner den och äta jorden eller nåt ;) Och den där stjärn-lampan har jag kvar för att jag tycker att den passar in i ett barnrum. Alltså den är inte där för att jag inte orkat säda undan efter julen ; ) För det enda julbelysningen vi hade i år var just den där stjärnan. Och kvar ska den vara :)
Bilder på rummet i helhet kommer komma senare när vi har fixat iordning med alla möbler och sånt. Just nu har hon inga där inne.

Shoppingen och presenten!

2009-03-13 @ 21:44:25 Kläder, skor m.m. Kommentarer (3)

Detta är det jag köpte idag. På h&m hade jag 50kr rabatt och på Lindex hade jag 25% rabatt så det blev inte så dyrt :) 140kr sammanlagt, typ.
Och denna underbara klänning fick Eya i present av sin moster :) Det fanns även med en liten bok som man kan ha i badet, med en massa bilder i och den skulle tydligen ändra färg men gjorde inte. Syrran skulle nog ringa till företaget och kolla. Tack sis' för presenterna! <3


Bristningar

2009-03-12 @ 10:47:55 Personligt 2009 Kommentarer (7)

Jag var inne på www.alltombarn.se och läste om lite allt möjligt och då såg jag att många lägger ut bilder på deras kroppar efter en graviditet. De skriver även om sina känslor angående kroppen.
Många var väldigt nöjda med sina bristningar över magen, trots att bristningarna fanns överallt omkring magen. Sen Eya föddes har jag mått lite dåligt över mina bristningar, men nu börjar den känslan vända mot det positiva istället.
Bristningarna finns där av en anledning, jag har fött barn! Det är Eya som har orsakat bristningarna så varför ska jag då må dåligt över dem? Jag fick världens finaste skatt av att offra en del av min kropp. Hon skänker mig glädje och kärlek varenda dag, vilket jag inte hade lika mycket av innan hon föddes.
Bristningarna får mig också att känna mig mer kvinnlig, och det är väl en bra känsla? Med en mage som är helt platt och felfri efter en graviditet kan kännas bra, men att ha en mage fullt med zebraränder kan också kännas bra om man själv låter den känslan komma fram!
Så istället för att nästan gråta varje gång man hoppar in i duschen, ska jag le och vara stolt över mig själv. Jag har dessa ränder över en anledning, jag har burit på ett barn i 9 månader!
Att få höra orden "jag älskar dina bristningar, de har gett mig den finaste flickan!" och se sin man le mot en med kärlek gör att man blir helt varm inuti. Jag ska börja ta åt mig mer av allt det fina han säger till mig.
Jag ska försöka tänka positivt!


Babyastro

2009-03-11 @ 22:35:34 Personligt 2009 Kommentarer (1)

Hittade denna babyastro på www.alltombarn.se :)
Jag har markerat det som stämmer in på Eya. Ganska mycket faktiskt, nästan allt!
Det sista om att hon letar efter någon annan att hålla sig sysselsatt stämmer nog inte sådär jättebra, just nu iaf, då hon vill vara hos mig för det mesta. Vid vissa tillfällen är det bara jag som duger :)
Men att hon blir uttråkad och har många bollar i luften stämmer in sååå bra! Även detta med intellektuellt och kommunicerande stämmer in då hon lär sig saker väldigt tidigt och snabbt. (Dock inte krypa!) Sen pratar hon ju massor för jämnan :)

TVILLINGARNA (22 maj - 21 juni)

"Minglar redan på BB "

Det finns nog inget tecken som är så intellektuellt och kommunicerande som tvillingarna. Kunde hon bara snacka när hon kom ut, hade hon fyllt sin adressbok med nya kontakter redan på BB.
Hon blir omtyckt av alla, charmör som hon är, men hon stannar bara ett par sekunder innan hon fladdrar vidare (vilket nästan skapar hjärtstillestånd hos den barnmorska som ska ta emot henne vid födseln). Öppna förskolan, babysim, caféer, allt roar en tvilling, så ta med henne i sociala sammanhang från start - hon är expert på att mingla. Att skaffa barnvakt är, förstås, inga bekymmer.
Men hemmalivet kan bli en aning krävande. Tvillingen är känd för att ha många bollar i luften, så det kräver sin förälder att hålla henne sysselsatt. Och när man väl tycker att man hittat den perfekta aktiviteten för flera minuter framåt, gäspar hon uttråkat och ser sig om efter något annat. Eller någon annan.


En massa gott!

2009-03-04 @ 21:21:38 Personligt 2009 Kommentarer (6)
Jag blev lite sugen på något gott att mumsa på och då kom jag att tänka på hur mycket godis och sånt vi har här hemma! Jag har till och med bildbevis på allting :)I ett skåp ligger det en massa godis, sånt som vi inte äter upp oavsätt hur sockersugna vi än är :) Jag glömmer alltid bort godiset och nu är det nog redan väldigt gammalt.
I ett annat skåp ligger det två daim och klubbor. Klubborna är till för Eyas kusiner när de kommer hit för att hälsa på. Jag är "godistanten" :)
Utanför skåpen ligger en påse med lösgodis, en skål med dumle och en påse djungelvrål som snart är slut.


I kylskåpet ligger det lite blåbärspaj, vilket snart är slut, och i frysen ligger det glass.
Och till sist har vi den sötaste och absolut mumsigaste godisbiten, Eya :) Hon befinner sig lite överallt i hemmet.

Design av Tasnim