sommar, sol och värme

2009-05-31 @ 23:47:14 Personligt 2009 Kommentarer (1)

Vad gör en förälder dålig?

2009-05-30 @ 22:34:31 Personligt 2009 Kommentarer (11)

Tänkte på inlägget som jag skrev imorse ifall man vågar ta på kortärmat på Eya eller inte och egentligen är det ju så att nuförtiden är vi så otroligt rädda för allting. Man får inte göra si och man får inte göra så.. Men allt med måtta borde ju gå bra. Det finns så många regler om hur man bör uppfostra sina barn och avviker man från reglerna så blir man på engång en dålig förälder.
Vad är det egentligen som gör en dålig förälder? Att man låter barnen vara i solen lite, att de kanske inte har mössa på sig hela tiden då de är ute, att inte hålla koll på dem varenda sekund och låta dem vara i ett annat rum än den man själv är i ett tag?
Nej, jag tycker inte att såna saker gör en förälder dålig. En dålig förälder är en sån som rakt av skiter i sitt barn eller kanske till och med misshandlar, våldtar osv.. Då är man till och med psykiskt sjuk.

Alla människor har en hjärna som man bör använda och det finns något som heter sunt förnuft. Man känner själv vad man kan göra och inte göra. Så jag satte på Eya ett par tights som gick ner till knäna och en kortärmad tröja. Hon hade inte mössa på hela tiden eftersom hon själv tar av den och hon satt ändå i vagnen i skugga mestadels. Är jag en dålig mamma då? Inte för att någon sagt någonting om det men man läser ju så mycket på alla möjliga sidor om hur man bör uppfostra barnen och göra med dem så man blir nästan rädd för att göra något annorlunda.

Jag vet också att barnens hud är otroligt känsligt och huvudet ska täckas, men som jag nämnde tidigare så finns det något som heter sunt förnuft och man vet själv utan att behöva skämmas eller liknande för att man inte gör exakt som vissa andra hysteriska mammor gör. Alla gör som de vill, men man ska absolut inte döma någon. För mitt barn är jag den bästa mamman hon någonsin kan ha och likadant gäller för andra mammor och barn.

Så, nu har jag fått lite sagt om vad jag tycker. Ibland fastnar man bara för alla möjliga sidor och böcker om vad man ska göra och vad man inte ska göra så man blir helt sjuk själv. Jag ska använda mitt sunda förnuft och göra precis som jag själv känner när det gäller mitt barn så får alla andra göra som de känner med sina barn :) Det låter bra!


Stan 28/5-09

2009-05-29 @ 12:50:39 Personligt 2009 Kommentarer (2)


Vi hade, som ni ser på översta bilden, tre barn med oss. Lindas Bastian, min Eya och Petras fästmans systersdotter :)
Alla barnen var så snälla under hela tiden och satt även lugna och fina i vagnarna.
Vi promenerade från Linda till stan vilket tog cirka 15-20 minuter. Väl på stan satte vi oss på Café Supreme och åt lite mat. Jag tog min vanliga bakade potatis med tonfiskröra, så otroligt god! Och Eya fick äta med mig.
Så satt vi bara där och pratade, lekte med barnen och tog det lugnt.
Sen promenerade vi hem till Linda igen och då låg Eya och Bastian i sina vagnar och sov.
Där pratade vi mest om möhippan som kommer att komma en tid framöver :) Petra och Beri ska ju gifta sig ungefär samtidigt så vi bestämde att det var bäst att ha en möhippa för dem tillsammans.
Sen var det dags att åka hem och då kom svägerskan och barnen hit. De var hos oss till ungefär halv tio och när de gick började jag och S att titta på Prison Break.
Japp, det var min dag igår :) Idag blir det promenad i solen med Rosie!

Lika men ändå olika

2009-05-26 @ 19:49:16 Personligt 2009 Kommentarer (3)

Promenera bort pannkakorna

2009-05-24 @ 19:18:20 Allt om bakning Kommentarer (2)

När S vaknade och det var dags för min andra frukost så hade vi slut på bröd, så jag bestämde mig för att fixa lite pannkakor med grädde, jordgubbar och blåbär. Min favorit blandning! Sött och surt ihop ger en härlig smak på allting :)

Och på eftermiddagen bestämde jag mig för att gå på en liten promenad. Och då passar det bäst att fråga med mitt promenad-sällskap, alltså Rosie :) Så våran lilla promenad blev istället en lång promenad på 1½ timma :) Nu är jag helt slut i fötterna och det värker lite i höften :) Fast det känns rätt skönt att känna såhär ändå.

Nu väntar vi på syrran och hennes pojkvän. Då blir det att dricka kaffe för 3:e gången idag! ;)

Saras kalas

2009-05-21 @ 21:57:44 Personligt 2009 Kommentarer (4)
(Vill inte lägga in bilder på alla andra som var där då jag inte vet ifall det är ok för dem.)

Grimaser igen!

2009-05-19 @ 20:48:37 Personligt 2009 Kommentarer (2)


Denna tös är nog v ä r l d s b ä s t på att grimasera!

Shoppat på Mega!

2009-05-17 @ 10:30:02 Kläder, skor m.m. Kommentarer (2)

♦ 3 par tights och ett av dem har små söta "fickor" där bak :)
♦ Pyjamas
♦ Set med tunika och tights som är knälånga
♦ Långärmad tröja

Sen blev det även en present till Eyas kusin, men bild på det lägger jag inte in här. Kan säga att det är en typ av leksak iaf! ;)
Allt som allt blev det 377kr.

Min sötnöt!

2009-05-02 @ 09:11:05 Personligt 2009 Kommentarer (4)
Eya är lite konstig idag.
Hon har inte feber och gnäller inte, men ändå har hon diarré och är lite trött. Hon är otroligt lugn och glad samtidigt som hon skulle kunna somna när som helst.
Man får väl bara vara glad åt att hon inte mår dåligt och försöka att inte vara orolig.
Min lilla prinsessa!

(Den där minen gör Eya hela tiden samtidigt som hon andas hårt genom näsan)

Design av Tasnim