Förlossningsberättelse <3 Isra

Lördag den 18/9-2010 vaknade jag klockan 04.30 av en ond sammandragning. Förstod redan då att förlossningen var nära och kunde inte alls somna om. Värkarna kom allt mellan 10-40 minuter.
Under dagen försökte jag leva som vanligt och få lite vila emellanåt, men för varenda värk så blev jag mer nervös och otålig. Antingen kunde jag få gå sådär i flera dagar eller så skulle det snart sätta igång.

Vi gick ut på små promenader under dagen och vid fyra-tiden kände jag att värkarna började bli starkare samt längre. Vi väntade till strax innan sju för att lämna Eya hos sin mormor och då kom värkarna mellan 10-12 minuter. Väl hemma la jag mig på soffan och försökte vila lite, men allting gjorde bara mer ont så vila var det inget snack om. Jag ringde syrran som skulle vara med och förberedde henne om att det snart var dags att åka in och sedan blev det ett samtal till förlossningen där de rådde mig till att ta alvedon, varmt bad samt vänta tills värkarna blev mer intensiva.

Salah var helt otålig och nervös så vid 21.30 ville han inte vänta mer och tvingade mig att ringa förlossningen igen. Då sa de att vi var välkomna att komma in och värkarna kom då mellan 4-6 minuter. Vi plockade ihop allt som skulle med och åkte iväg, och strax innan tio var vi på plats.

Förväntansfulla föräldrar. Jag hade nyss grinat lite av nervositet och smärta..Barnmorskan kom in och undersökte mig och vi fick då reda på att jag var öppen ynka 3 centimeter och tappen var till hälften utplånad. Och eftersom allting verkade gå rätt snabbt så fick vi stanna kvar trots att värkarna inte höll i så länge. Jag badade och provade sitta på en stor pilatesboll, men sen blev allting bara jobbigt och jag bad om epiduralen vilket barnmorskan inte ville ge tidigare då hon var rädd att värkarna skulle börja avta. Jag var då öppen ca. 6-7 cm så hoppandet på pilatesbollen hade gett effekt.
Så vid 01.30 började barnmorskan förbereda allting och sen var det bara att vänta på narkosläkaren. Eftersom någonting akut dök upp i ett annat rum så fick jag vänta ända tills 02.50 innan han kom in för att ge mig den efterlängtade epiduralen. Och klockan 03.00 var den satt och jag tänkte att jag skulle få slappna av en liten stund och kanske till och med få vila lite. Hade då öppnats till 9 cm och bebisen skulle snart vara hos oss!

Utrustning till epiduralen..Klockan 03.25 började jag få ordentliga krystvärkar, vilket ingen hade räknat med. Till och med barnmorskan blev chockad över hur snabbt de började efter att jag fått epiduralen. Jag själv förstod ingenting och var helt chockad över den tryckande känslan. Trodde ju att det skulle ta minst ett par timmar innan det skulle sätta igång ordentligt.
Bebisens hjärtslag sjönk ordentligt pga stressen över hur snabbt det gick och en läkare tillkallades, men han fick gå ut lika snabbt som han kom in då lilltösen hade så bråttom ut.
Precis som med Eyas förlossning så hade jag ingen nytta av epiduralen. Den hade knappt börjat verka innan det var dags för bebis att komma ut.Efter en massa skrik och panik från min sida så föddes en liten Isra klockan 03.37! En underbar tjej på 2890g och 47cm lång. Jag fick henne på mitt bröst och vi beundrade den lilla skönheten. Så lik sin storasyster, men ändå inte :)
Salah klippte navelsträngen och moderkakan kom ut hel och fin. Sen var det bara att mysa på en stund innan jag fick ta mig en skön dusch och blev förflyttad till BB-avdelningen. Och återigen var Salah ett helt underbart stöd! Skulle inte klara mig utan honom ♥

Jag är så tacksam för att allting gick rätt snabbt och att lilltösen föddes frisk!

Otroligt glada men trötta föräldrar! :) Någonsin sett mig mer sliten? ;)Kommentarer
Postat av: Petra

sliten?! du ser ju fan as fräsh ut för att nyligen ha tryckt ut en bebis :)

2010-09-28 @ 14:28:00
URL: http://petrakarlzzon.blogg,se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design av Tasnim