Kvällsfunderingar..

2011-08-31 @ 23:11:10 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Idag åkte jag och Isra iväg till Överskottsbolaget och tittade runt lite. Hittade ingenting märkvärdigt så det är onödigt att rabbla upp allt här på bloggen :P 
Sen har jag även haft besök av Petra, syrran och lilla Olivia. Bjöd såklart på mina "rätt nybakade" bullar, men det var inte många som gick ner. Antingen berodde det på övermätta magar eller helt enkelt att de inte var goda nog :P Tror nog mer på det förstnämnda :)

Jag ska alldeles snart lägga mig och sova, men ville bara skriva ett snabbt inlägg först. Jag hoppas att denna långa och trötta vecka snart tar slut. Förstår faktiskt inte vad det är med den här veckan, har kännt mig tröttare än vanligt trots att jag inte gjort mer än vad jag brukar göra. Varje morgon försover jag mig och samma gäller faktiskt Isra. Hon vaknar inte förrän åtta vilket är rätt ovanligt. Det kanske är övergången till höst som gör oss trötta? Vad vet jag.. 

Nä, nu ger jag mig. Ska försöka komma med lite roligare inlägg imorgon. Eller åtminstonde med något inlägg som inte innehåller endast en massa text ;) 

Sov gott och dröm sött! ♥

Baka baka bullar!

2011-08-31 @ 10:31:52 Allt om bakning Kommentarer (1)


Igår bestämde jag mig för att baka bullar så det blev en tur till affären och sedan hem och sätta igång. Frös in tre påsar med bullar men nu är det dags att ta ut en av påsarna. Bullarna som blev kvar är nämligen snart slut. Finns nog sex-sju bullar kvar :) Sånt går åt här hemma! 

Jag måste verkligen börja baka igen.. Har saknat det. 
Jag har ju alltid varit lite "bak-galen" men efter att Isra föddes hade jag aldrig tid eller lust, men nu börjar det komma tillbaka igen. 
Snart kan alla som kommer och hälsar på förvänta sig någonting gott på fikabordet nästan varje dag :)

Syrrans förlossning från min synvinkel..

2011-08-30 @ 11:29:30 Personligt 2011 Kommentarer (1)
Syrran hade en väldigt långdragen förlossning, men allting slutade gott vilket är det viktiga. Hon var så otroligt stark och kämpade på som en riktig krigare mot värkarna. Det är helt sjukt hur otroligt duktig hon var trots noll sömn på över 40 timmar och en massa värk i två dygn. ♥

Det började i måndags förra veckan då syrran fick en massa förvärkar. Självklart ringde hon mig och sa till så att jag också var förberedd till att det kunde bli dags för en förlossning snart. 
Hela dagen gick jag på helspänn. Ringde syrran miljontals gånger och hon bekräftade varje samtal med att värkarna blir starkare. 
På kvällen kände jag att jag behövde vila lite. Det kunde ju bli en lång natt så det var bäst att sova så mycket man kan. Klockan halv elva somnade jag och runt två på natten fick jag ett samtal från syrran att hon gärna ville åka in till förlossningen inom en timma. Jag ringde då mamma och hennes man som kom hem till oss för att passa barnen och gick iväg till syrran. 
Vi åkte in till förlossningen och fick reda på att syrran var öppen endast en centimeter så vi blev hemskickade igen. Vid halv sex på morgonen la jag mig för att sova igen och klockan sju väcktes jag av en klarvaken Isra. 

Jag pratade många gånger med syrran i telefon under morgonen och förmiddagen, och det verkade gå framåt för henne. Värkarna var väldigt starka och höll i sig länge, men rätt oregelbundna. Syrran bestämde sig ändå för att åka in till förlossningen återigen och vi gjorde det. 
Jag släppte av syrran och markus vid förlossningen och åkte sedan för att parkera bilen. När jag kom upp till FL så var klockan 14.30 tisdagen 23/8-11. Syrran blev inskriven och det konstaterades att hon var öppen fem cm. "Yeeey, det ska bli bebis ikväll" tänkte jag och hämtade mig en kopp varm kaffe med Markus och syrran fick tugga i sig ett par smörgåsar.


Syrran provade lustgas, fick värme mot ryggen, testade akupunktur och satt på en pilatesboll. Hon kämpade på riktigt bra och försökte att klara allting helt utan epidural. Vi skojade och skrattade emellanåt och alla var förväntansfulla. 
På kvällen nångång, runt klockan sju (?) så var syrran öppen sju cm. Det gick framåt bra och alla trodde att hon skulle föda innan tolv. 
Vi försökte peppa henne och finnas där för henne genom att ge henne vatten att dricka och hämta allt som hon ville ha och behövde. Vid ett tillfälle fick jag till och med höra: "Var tyst, snälla" :) Jag försökte nog peppa lite för mycket, tror jag. 

Tiden gick och det blev barnmorskebyte. Syrran undersöktes igen och då var hon öppen hela nio cm! Nu trodde jag inte längre att bebisen skulle komma innan tolv, men nångång strax efter tolv i alla fall. 
En undersköterska kom in i rummet och började förbereda inför förlossningen. Ingen visste att alla dessa saker skulle få stå framme i cirka nio timmar till.
Ännu syntes ingen bebis till och det var för att bebisen inte riktigt ville sjunka ner ordentligt. Hon ville stanna kvar i magen ett tag till. 
Syrran hade riktigt ont och kved av smärta. Jag fällde en tår emellanåt men försökte att inte visa det för syrran. Runt ett-två på natten kom barnmorskan in och föreslog värkstimulerande. Men eftersom att syrran hade riktigt ont så skulle hon få en epidural först. 
Jag själv minns inte så mycket då jag halvsov sittandes på en fåtölj. Jag försökte att hålla mig vaken men ögonlocken var så tunga att de stängdes emellanåt. 

Nångång runt två-tiden fick syrran epidural, men den tog inte. Hon hade så ont att jag nästan kunde känna smärtan själv genom hennes kvidande och tal. Jag vände mig om ännu en gång och grät en skvätt. 
Narkosläkaren kallades in igen och han skulle sätta om epiduralen. Någonting gick fel ännu en gång så han var tvungen att göra om det. Så tredje gången gillt blev det. Klockan var då fyra på morgonen. 

Efter epiduralen kopplades värkstimulerande in. Syrran var helt emot det, men det var någonting som var tvunget att göras för att kunna avsluta denna förlossning. 
Sedan var det bara att vänta och vänta.. Markus låg på fotöljen och vilade ögonen, syrran låg på sängen med lustgas och jag satt på en stol och sa åt syrran att ta bort lustgasmasken varenda gång hon somnade mellan värkarna. Så höll vi på till ungefär klockan sex-halv sju på morgonen.

Barnmorskan kom in i rummet igen och meddelade att det skulle bli skiftbyte igen. Syrran fick samma barnmorska som hon hade haft kvällen innan och barnmorskan var helt chockad över att syrran fortfarande låg där och försökte få ut bebisen. Ingen trodde att det skulle ta så lång tid. 
När barnmorskan kom in i rummet så brast det för mig igen, jag grät nästan som en galning och det tog ett tag innan jag fick stopp på tårarna. Jag tyckte så synd om syrran som fick kämpa så länge! Bara synen av hur hon kämpade och kved på sängen gör mina ögon tårfyllda. 

Ett beslut om att använda sugklocka fastsälldes. En läkare hämtades in i rummet och förberedelserna började. 
Syrran fick lite mer bedövning och lades i rätt läge för förlossning. Nu skulle det ske! jag tog fram kameran och började filma. 
Efter första draget med sugklocka hände ingenting. På andra draget kom halva huvudet ut, på tredje draget kom hela huvudet ut och jag skrek ut det till syrran med darr i rösten. Efter den evighetslånga väntan på nästa krystvärk gjorde läkaren ett sista drag och barnen gled ut! 


En liten Olivia lades på syrrans bröst och både pappan och mamman drog en suck av lättnad. Pappan tittade stolt på sin bebis och fru medan mamman tittade tillbaka på pappan. Kärleken fylldes i rummet och stämningen blev helt annorlunda än vad den varit bara någon minut innan. Klockan 07.47 den 24/8-11 föddes en liten skatt och gjorde en familj helt komplett! ♥


:)

2011-08-29 @ 16:15:34 Personligt 2011 Kommentarer (1)
Lilltösen har sovit i 1½ timme nu.. Snart dags att vakna tycker jag för vi ska åka iväg till Petra och leka lite. Var ett tag sen vi sågs så det är verkligen dags nu!

Tidigare idag hade jag besök av mamma, syrran och lilla Olli! ♥ Blev ett rätt roligt smeknamn på Olivia då Olli är ett killnamn i Finland. Men vad gör det egentligen?
Tänk att mosters ängel är snart en vecka ung! Helt sjukt vad tiden går. Känns som att det var igår vi var inne på förlossningen och väntade på att Olli skulle möta dagsljuset.. Den där förlossningsberättelsen som jag skrev om kommer någon dag. Kanske sätter mig ikväll och försöker att knåpa ihop ett inlägg :)

Nä, hör en massa ljud från sovrummet så nu är nog Isra pigg och vaken :) Hoppas ni får en fortsatt trevlig dag och kväll!

Shoppingen igår!

2011-08-29 @ 14:36:01 Kläder, skor m.m. Kommentarer (0)

Eyas kusin har världens vackraste ögon!

2011-08-28 @ 17:02:57 Personligt 2011 Kommentarer (1)


Jag måste bara visa dessa underbara ögon. Det är Eyas kusin på bilden. Min svägerska vill inte att jag lägger ut bilder på hennes barn här på bloggen så det respekterar jag, men ögonen har hon inte sagt någonting om :) 

Helt otroligt vackra!

Lite shopping och sånt roligt..

2011-08-28 @ 10:56:39 Personligt 2011 Kommentarer (1)
När älsklingen går på utbildning hela veckorna och är hemma enbart på helgerna så blir det fullt upp. Då ska vi hinna med allt möjligt. Handla, leka med barnen, besöka familj och vänner osv
Tiden räcker inte riktigt till och det är alltid någonting som inte blir gjort. 

Idag ska vi i alla fall iväg och shoppa lite. Var länge sen sist då våran förra lön inte var mycket att hurra för. Barnen (speciellt Isra) behöver nya kläder och vi vuxna skulle också behöva en del. Får se hur mycket pengar som går åt, det är ju inte direkt billigt att köpa åt två vuxna och två barn.. Även om vi skulle ta en femhundring var så blir det två tusen kronor och det är inte mycket man får för femhundra kronor. I alla fall inte till vuxna. 
Kanske lägger in lite bilder på det vi har köpt senare ikväll. Men lovar ingenting då jag är dålig på att hålla det jag lovar på bloggen :P

Att släppa taget..

2011-08-27 @ 09:09:17 Personligt 2011 Kommentarer (2)
God morgon!
Som vanligt på helgerna så är det jag och lilltösen som är uppe och på gång medan de två andra ligger och sussar. Eya lär nog vakna snart och älsklingen får lite sovmorgon innan han möter dagsljuset :P 
Och senare på dagen blir det bio för min del. Ska ta ut Eyas kusin och se Bilar 2 i 3d :)

Under de senaste dagarna har Isra vågat släppa taget om möbler och står själv en stund. Även om hon gjort det ett tag så räknar jag inte det förrän från idag eftersom hon står så pass långa stunder och ofta :) Lilla tösen börjar bli stor! ♥ 
Sen så har hon börjat ta några steg också, men inte ordentligt än. Får se när hon börjar gå på riktigt. 


Kiitos! <3

2011-08-26 @ 09:58:45 Personligt 2011 Kommentarer (3)
Jag ser hemskt trött ut på denna bild, men det bjuder jag på :)

Jag måste bara passa på att tacka min underbara mamma och hennes man för all hjälp med barnen. De såg till att jag kunde vara med på min systers förlossning och de har passat barnen så att jag har kunnat hjälpa syrran + familj med diverse grejer. 
Kiitos! ♥ Ilman teitä en ois voinut tehdä mitään!*

Isra blev helt plötsligt mycket större och nu ser jag inte henne som en liten bebis längre. Dessa två krabater kommer nog att bli bra kompisar med tanke på åldersskillnaden; 11 månader. 
Och Eya vill gärna klappa Olivia och titta på henne. Men jag tror inte att hon riktigt förstår att hennes moster fått en liten bebis. Men det kommer nog snart. 


*Översättning: Tack! Utan er hade jag inte kunnat göra någonting!

Mycket att stå i..

2011-08-26 @ 08:26:27 Personligt 2011 Kommentarer (0)
God morgon!
Det har hänt så mycket de senaste dagarna och det har varit full rulle hela tiden. Har försökt att hjälpa syrran och hennes man med diverse grejer så gott jag kan så bloggen har fått hamna på sidan ett tag. 
Men nu när det börjar lugna ner sig lite så blir det nog lite mer skrivet också. 

Igår kväll skulle jag lägga mig på soffan och titta på tv en stund och jag somnade snabbare än någonsin. Vaknade vid fem på morgonen och förflyttade mig till sängen istället. Hade till och med fått två sms och tre samtal, men det hörde jag inte. Ja, så trött kan man vara efter att ha varit igång så mycket. 

Här kommer i alla fall en bild på syrran och hennes finfina Olivia ♥


Äntligen har jag blivit moster!! :)

2011-08-24 @ 16:16:35 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Jag är nu moster till världens finaste systerdotter Olivia! Hon föddes imorse efter en lång och tuff förlossning. Men mamma och barn mår båda bra vilket är huvudsaken! ♥

Min syn om förlossningen kommer inom kort. Alltså en förlossningsberättelse som moster upplevde den :) Blir kul att skriva en sån annorlunda berättelse då man är van att skriva om sin egen.

Nu är jag så trött att jag inte ens orkar tänka på mer skrivande så vi hörs igen senare eller imorgon!

Flowers!

2011-08-22 @ 17:31:53 Foto Kommentarer (1)
Foto: NinaC ♦ Kamera: Nikon D3100

Denna bild tog jag för ett par månader sen. Ville bara visa den för er då jag själv är rätt nöjd med den :) Jag skulle kanske haft lite mer ljus på själva blomman i mitten så att den drar till sig blicken lite mer men annars tycker inte jag att det finns så mycket att ändra på bilden. Vad tycker ni? Bra/dålig?

Efter helgen...

2011-08-22 @ 11:06:04 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Hallå!
Som vanligt så har jag varit usel på att uppdatera bloggen, speciellt när det blir helg. Då är älsklingen hemma och det är viktigare för mig att umgås med honom och barnen. Även om vi inte gör så mycket så försöker vi åtminstone att umgås med varandra.
Nu har han ju åkt tillbaka till utbildningen och kommer inte hem förrän fredag (om inte syrran föder innan, vilket jag hoppas att hon gör!).

Idag har vi BVC för Isra vid halv fyra men annars står det ingenting på schemat. Får se vad vi hittar på för att fördriva tiden lite. 
Det vanliga är att glo på film, bygga med lego, rita&måla, "dega" och städa så jag hoppas att det händer någonting utöver det vanliga idag :)

Fredag morgon.

2011-08-19 @ 07:42:36 Personligt 2011 Kommentarer (1)
God morgon!
Det har blivit rätt normalt för mig att gå upp strax efter sju då Isra har vaknat vid den tiden de flesta dagar den senaste månaden. Eya däremot sussar sött till åtta-halv nio och sen kommer hon också och leker med oss. 
När Eya var bebis så vaknade hon alltid vid nio-tiden så det var rätt skönt att kunna få sova ut lite, men då somnade hon mycket senare än Isra på kvällarna också. Nu lägger sin minstingen vid halv åtta-åtta och sover hela natten. Rätt skönt ändå och jag kan faktiskt inte klaga på att behöva vakna vid sju. 

Idag kommer älsklingen hem från utbildningen så nu får man nattsällskap i tre nätter. Sen blir det samma visa igen nästa vecka. Men då hoppas jag att syrran fått sin lilla skatt och vi fördriver tiden med att mysa med bebis :) 
Jag själv gick aldrig över tiden med varken Eya eller Isra så jag vet inte hur jobbigt det känns för syrran just nu. Däremot kan jag förstå att det inte är lätt om jag tänker på hur jag kände de två sista veckorna i graviditeten. Man vill bara få ut bebis och börja livet som en barnfamilj. 

Nä, nu ska jag fortsätta med morgonrutinerna här hemma dvs byta blöja på Isra och ge henne frukost :) Hoppas ni får en bra dag!

En av de finaste!

2011-08-18 @ 13:00:00 Foto Kommentarer (2)


♥ ♥ ♥

Syskonkärlek = Bråk

2011-08-18 @ 10:25:10 Personligt 2011 Kommentarer (1)

På den senaste tiden så har denna syskonkärlek från Eyas sida blivit lite mer aggressiv och hård. Det är nu som syskonbråken börjar och det kommer bara att bli värre ju äldre Isra blir. 

Eya vill gärna bygga med sina legos ifred
eller ha låtsas picknick på golvet, men då kommer Isra och förstör allting för henne. Förut räckte det med att vi förklarade för henne att Isra är liten och att hon inte förstår vad man får och inte får göra. Och hon menar ingenting illa ifall hon råkar riva Eya. Men nu räcker inte den förklaringen längre. 
Eya förstår själv att Isra börjar bli större och eftersom att hon kryper runt, ställer sig upp och leker nu så tror Eya att hon vet vad hon gör och förstår allting.

Under Isras första månader så var Eya i sjunde himlen.
Hon klappade Isra, pussade, kramade och tog hand om henne. Men nu har det förvandlats till skrik, slag och puttande. Och om jag ser hur Eyas och Isras kusiner (två flickor) är mot varandra så ser jag inte ljus tid framöver heller. Men det är perioder som man måste gå igenom och när de väl blir äldre så kommer bråken att upphöra och kärleken visa sig lite mer. 

Jag vet själv hur jag och syrran bråkade förr i tiden.. Ingen vacker syn för en förälder, kan jag säga :)

Det kunde ha gått helt fel med mitt liv.

2011-08-17 @ 23:09:31 Personligt 2011 Kommentarer (0)
När jag sitter hemma i min ensamhet så börjar hjärnan arbeta på högvarv och tankar om allt möjligt dyker upp i huvudet. Kvällens tankar handlar om hur mitt liv kunde ha gått väldigt illa om jag inte hade träffat S och blivit "räddad" från mitt tidigare levnadssätt. 

Jag har inte alltid varit nykterist, långt ifrån faktiskt. Jag började dricka alkohol i alldeles för tidig ålder och i samband med det började jag festa och hitta på en massa dumheter. Allt livet handlade om var - att ha roligt. Ingenting annat betydde någonting. 
Jag struntade i att gå till skolan, jag ljög om saker och ting, jag gjorde saker som jag ångrar stort idag osv. Ja, många vet ju hur det är med den typen av ungdomar som jag var. Men sen träffade jag S, räddaren i nöden som jag brukar säga ibland :) Livet blev så mycket enklare och jag blev en bättre människa tack vare honom. 

Jag slutade helt och hållet med alkohol, jag har läst upp mina betyg och fått slutbetyg från gymnasiet, jag har två fina döttrar, jag är gift med den bästa mannen, har bra vänner och jag lever utan ångest och oro (för det mesta).
Hade jag inte träffat honom så hade jag kanske varit en alkoholiserad och singel ungdom utan utbildning, jobb, pengar, vänner och fått leva med ångest varje morgon. För jag kunde verkligen inte kontrollera alkoholintaget och jag tror inte att jag nånsin skulle ha lärt mig att göra det. Det passade inte mig helt enkelt.

Kan man säga att jag haft tur med mitt liv? Eller finns det något annat uttryck för detta? Det enda jag vet är att jag blivit räddad. Räddad från någonting som jag själv inte kunde kontrollera.
Det kunde faktiskt ha gått väldigt illa..


Ja, jag har nog tur trots allt!

I farten igen!

2011-08-17 @ 10:19:25 Kommentarer (2)
Gjorde en ny design åt Petra. Klicka på bilden för att titta på den :)


Lite om allt möjligt!

2011-08-15 @ 10:47:14 Personligt 2011 Kommentarer (1)
Hallå!
Idag är det beräknad förlossning för syrran, men lilltösen verkar vilja gotta sig där inne ett tag till :) Bebisarna föds ju för det mesta när de själva är redo för det och jag hoppas att denna lilltös samlar på sig en massa krafter just nu för en förlossning snart. 

Annars så händer det ingenting speciellt idag. Isra sover, Eya tittar på film och jag sitter vid datorn. Älsklingen åkte iväg på utbildning igen och kommer hem nångång i veckan över en natt bara. Så alla spenderar lite tid på varsit håll just nu :) Senare blir det troligtvis ett besök hos någon, men vi får se vem det blir. Om Eya får bestämma så blir det hennes mormor som får äran :P 
Eya är väldigt fäst vid sin mormor och alltd när vi är där på besök så får vi dra med oss en skrikande Eya hem. Hon trivs där som fisken i vattnet och det känns skönt! 

Och imorgon blir det dagis igen. Får se om det går bra med lämningarna denna vecka eller om det blir en ledsen Eya som stannar på dagis. Det går ju alltid bra sen ändå och hon skrattar och har kul under dagen, men det känns ju svårt att gå därifrån när man ser henne ledsen..

Waterdrops

2011-08-14 @ 11:42:21 Foto Kommentarer (1)
Foto: NinaC • Kamera: Nikon D3100

Fotade lite vatten igårkväll. Blev rätt bra ändå trots att jag fortfarande är amatör ;) 
Nästa gång jag bestämmer mig för att fota vatten ska jag försöka med lite andra effekter. Blir nog bra!

Någonting bra blir till någonting dåligt..

2011-08-10 @ 17:08:05 Personligt 2011 Kommentarer (5)
Om drygt en timma kommer S hem och sover natten här! Han åkte ju iväg på utbildning i måndags och har sovit därborta i två nätter så det känns skönt att få hem honom igen, även om vi bara hinner ses ett par timmar.

Och vi kan inte direkt göra så mycket för att fördriva tiden medan han är på utbildning då många saker kräver pengar och vi fick inte en jättebra inkomst denna månad. Lite tråkigt, men sånt är livet. Augusti månads inkomst kommer att vara mycket bättre och vi får väl ta igen alla missade saker då istället. 
Det är synd att vädret är dåligt och att allting ska kosta så himla mycket. Överallt ska det tjänas pengar på barnfamiljer och annat. Även en fika på stan blir till närmare en hundring om man ska köpa glass, dricka osv och att gå till lek&buslandet eller någon djurpark är ju rena rama rånet.
Och alla de större lekparkerna har ju också små kiosker och kafeterior dit barnen vill gå för att köpa någonting och priserna är ju skyhöga! 25-30 kr för en liten glass osv
Det är inte mycket pengar för vissa, men för andra känns det i plånboken. Speciellt vissa månader.

Nä, dags att sluta babbla. Känns som att det bara blir en massa tråkigheter nedskrivet trots att tanken var att skriva ett positivt inlägg :)

Trollis!

2011-08-10 @ 10:05:55 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Lilla Isra ser för rolig ut med sina söta små tänder. Hon är en riktig liten trollunge! ♥
Det är rätt roligt att framtänderna kommer senare än de på sidan. Nu är ena framtanden på väg, men det syns inte så bra på bilderna. Mamma sa att jag också fick mina tänder i den ordningen så lillan tar efter sin mamma :)

När Eya var i den åldern som Isra är i så hade hon redan 9 tänder! :) Lite skillnad på dessa två tjejer, men de är ju rena motsatserna till varandra och det har de varit sen de var nyfödda.

Isra ska också börja på förskolan!

2011-08-09 @ 15:26:41 Personligt 2011 Kommentarer (3)
Idag fick vi ett brev på posten där de erbjöd en dagisplats åt lilla Isra fr.o.m oktober. Jag funderar på att tacka ja till den platsen trots att Isra bara kommer att vara strax över ett år. Men det är för att hon ska kunna ta god tid på sig att inskolas och komma in i själva dagisgrejen innan jag ska börja plugga eller jobba, vilket jag har bestämt mig för att göra i januari. 

Jag tror inte att det kommer att vara någon fara för Isra. Hon är rätt så snäll och lugn ändå. Det enda jag hoppas på är att hon lärt sig att gå innan hon börjar. Blir lite jobbigt om hon enbart kryper runt därborta.. Men men, det ska nog gå bra hur det än blir!

Det gick väl helt OK.

2011-08-09 @ 10:35:36 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Eya är på dagis och Isra sover en stund. 
Det gick helt ok att lämna tösen på dagis, men ändå känns det taskigt på något sätt. Att lämna henne där igen efter ett så pass långt uppehåll och till en ny avdelning dessutom (hon är i den "äldre gruppen" nu).

Hon var så glad när vi var på väg dit och hon pratade på om allt möjligt. Hon var så stolt över att vara blöjfri och hon längtade efter att få berätta det för hennes pedagoger. Men så fort hon såg dagiset så ville hon springa åt andra hållet. Jag fick bära henne dit och jag stannade också i tjugo minuter för att det inte skulle bli en för snabb lämning. Men sen stod hon där vid grinden och försökte få tag i mig när jag skulle gå. Sen ställde hon sig vid väggen och bara tittade neråt. 

Men det blir väl bättre. Det är ju trots allt första dagen efter sommarlov och det tar ett par dagar för henne att komma in i allting igen.

Förskola och minnen!

2011-08-08 @ 22:30:17 Personligt 2011 Kommentarer (1)
Nu börjas det igen.. På tisdagar, onsdagar och torsdagar ska Eya gå till förskolan och leka av sig lite. Hon har faktiskt längtat efter alla sina kamrater och pedagoger.
Jag trodde aldrig att hon skulle känna såhär för förskolan om man tänker tillbaka till den tiden då det var jobbigt. Jag har inte skrivit så mycket om hur förskolan har varit för Eya och vilka problem vi stött på men det gick så långt att jag nästan lät henne vara hemma heltid istället. Men det där är dåtid och jag är glad att hon har längtat tillbaka till förskolan och jag hoppas att hon är på lika bra "dagis-humör" imorgon som hon var på idag.

Jag har även ansökt om en plats åt Isra. Får se när jag får svar och när hon får börja. Självklart ska töserna gå på samma förskola. Storasyster måste ju få se efter lillsyrran ♥
Jag kan inte fatta att Isra blir ett år om drygt en månad! Det är helt sjukt hur snabbt tiden går! Ibland vill jag bara stoppa klockan och låta barnen vara såhär små i några år och sen sätta på klockan igen och stoppa när jag känner för det.


Min lilla skatt för länge sen! ♥ Åh, vad jag saknar Eyas bebistid! Det är bara fotona och minnena kvar!


Och så har vi lilla älsklingen, ganska nykläckt och pytteliten ♥ Memories!

Små små mirakel!

2011-08-07 @ 23:19:35 Personligt 2011 Kommentarer (1)
Ikväll var jag ute på en rask promenad med syrran och gjorde ett försök till att få igång lite värkar så att lilla skatten kommer ut till den vida världen snart ♥
Jag ska vara med på förlossningen och det känns verkligen som en ära att få ta del av en så fin händelse. Trots att jag själv fött barn och varit med om den händelsen två gånger så känns det speciellt och så blir det ju en helt annan upplevelse att se allting och uppleva det utan smärta. Små små mirakel som kommer till denna jord, jag längtar! ♥

Och på tal om någonting annat så kollade S igenom den stationära datorn och det var processorn som hade på något sätt lossnat :/ Och eftersom att S åker iväg på utbildning imorgon så kommer datorn att bli stående ett tag framöver. Så det blir inte så mycket bilder och sånt nu medan jag använder den bärbara. Bara så ni vet :)Gravidfotografering!

2011-08-06 @ 14:35:00 Foto Kommentarer (0)
Syrran har lagt ut två bilder på hennes fina gravidmage på sin blogg. Jag fotade henne en kväll och det blev faktiskt rätt bra bilder trots att jag inte är ett proffs och inte har rätt utrustning. Jag använde lampor och annat som jag hade hemma för att få rätt ljus..

Gå gärna och ta en titt! :)


Neeeeej!

2011-08-05 @ 10:43:19 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Våran stationära dator kraschade nyss.. Och nu går det inte att starta om den. Jag hoppas bara att det går att fixa allting. Alla bilder finns på den datorn och jag vill gärna behålla dem. Ingen backup har vi heller :/
Nu har jag lärt mig min läxa och så fort den fixas (jag är optimistisk) så ska jag göra en backup på alla bilder.


Sömn!

2011-08-05 @ 08:22:58 Personligt 2011 Kommentarer (0)
God morgon!
Idag var jag inte ens nära en sovmorgon. Lilltösen fick för sig att vakna strax efter sju så det var bara att gå upp och hålla ögonen öppna med tandpetare :) 
Nu är jag dock mycket piggare och ska snart in och väcka stortösen. Hon får inte sova längre än till halv nio, annars får hon så svårt att somna på kvällen. Hon kan vakna tidigt och hålla igång hela dagen och ändå kan det ta 1½ timma innan hon till slut somnar. 
Lilltösen är rena motsatsen. Hon kan somna snabbt på kvällen även ifall hon vaknar sent på morgonen. Men sen är hon ju mindre också så det går inte riktigt att jämföra. 

Nä, väcka Eya var det. Sen en tur till kiosken!

Sommar!

2011-08-04 @ 17:04:57 Personligt 2011 Kommentarer (4)


Snart sticker vi iväg på ett eftermiddagsdopp :) Trevligt! 
Man måste passa på nu när det är varmt och skönt, och ta vara på tiden. Vem vet när det blir kallt och blåsigt igen.

Underbara solsken!

2011-08-03 @ 08:58:04 Foto Kommentarer (1)

God morgon!
Dessa senaste dagar har vi haft underbar solsken och värme. Helt lagom, enligt mig. Det behöver varken bli kyligare eller varmare.
Vi har spenderat en del av dagarna ute i det fina vädret. Badat, lekt och fikat. Känns som att det är det sommaren handlar om. Att njuta av det fina vädret och bara vara. 

Jag ska alldeles strax göra i ordning barnen och mig själv så ska vi ta oss en tur till affären. Tror att Eya får cykla så går det lite snabbare :)

Snälla, bläddra inte bara förbi detta inlägg! LÄS!

2011-08-03 @ 00:02:02 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Jag loggade in på facebook lite tidigare ikväll och såg ett inlägg som en av mina facebook-vänner skrivit:
"Om alla jag har på min facebook för över en slant var så kan det rädda ett eller flera liv. Fattar du att ditt avstående från en big mac och co på MC kan rädda livet på ett barn? Titta på bilden och säg mig om du kan neka att föra över en slant för att rädda ett barn som har det så här? Folk som avstår bara pga att "det kommer ju ändå inte fram": Är inte detta barn eller andra värda risken att förlora en hundring?"


Just detta barn kan inte ens behålla maten då kroppen glömt bort hur man gör efter flera dagars svält!

Jag gråter när jag ser denna bild. Jag mår dåligt över tanken att människor, framförallt barn, har det såhär. Så när jag såg inlägget så var jag tvungen att göra det jag tänkt att göra i många dagar nu; skänka en gåva.

Många tänker inte ens på Afrika och alla dessa människor som just nu svälter och svävar mellan liv och död. Barn (och vuxna) som behöver vård pga att de är undernärda och på väg att tyna bort. Och många har en tanke om att pengarna inte ens går till de behövande vilket är helt fel tankesätt för även om en liten procent går till dessa stackars lidande människor så har du åtminstonde gjort lite nytta än bara suttit och tittat på!

Jag skänkte pengar via Läkare Utan Gränser. Vill du göra det med så gör det via denna länk. Gör åtminstonde någon nytta! Minimumbeloppet är 25 kr eller skicka ett enkelt och snabbt SMS som kostar 50 kr. Känner du att du inte har råd så finns det massor med saker du kan avvara för den summan. Skippa glassen, fikat eller McDonalds. Ge pengarna till någon som behöver dem istället! Kom ihåg; Många bäckar små, gör en stor å. 

Tänk om det var ditt barn som var sjukt och inte fick vård..

Världen blir bättre utan dig i den..

2011-08-01 @ 10:53:08 Personligt 2011 Kommentarer (2)
Jag är i en lägenhet i något slags flerbostadshus. Någon/något säger åt mig att gå ut och sätta mig på bänken utanför huset. Det är en mulen dag när jag stiger utanför huset och jag går den långa vägen på den tomma gården ut mot bänken som står för sig själv mitt i allting och jag sätter mig ner på den. 

Denna "någon/något" sa inte bara att jag skulle sätta mig där, utan jag skulle trycka på avtryckaren på pistolen som jag skulle hålla mot mitt huvud. Utan en tanke på någonting så skulle jag göra det för att denna röst sa åt mig att göra det. Jag stirrade runt en stund, utan några som helst känslor eller rädslor innan jag riktade pistolen mot tinningen. Sedan hör jag en smäll och jag faller ner. Jag känner lättnad och världen blev helt plötsligt mycket bättre utan mig i den. Inga problem för någon och inga bekymmer. 

Jag reser mig upp, men min kropp ligger kvar på marken. Jag ser en man komma springande med en bår och lyfter upp min kropp på båren. Bilen kör iväg. Jag går in till lägenheten som jag först var inne i och ser mig runt. Det finns ingen där, bara jag. Jag sätter mig på soffan och bara stirrar rakt framför mig. Jag har fortfarande en känsla av lättnad i mig.


Sen vaknar jag upp ur min dröm, gråter och känner mig förtvivlad. Jag har aldrig någonsin drömt om självmord och det kändes så starkt. Allting kändes så verkligt och jag förstod inte riktigt att det bara var en dröm.
Denna dröm påverkar hela min dag. Just nu känner jag mig helt tom och konstig. Jag hatar dessa mardrömmar som sätter sig djupt inne i hjärnan..

Design av Tasnim