Det kunde ha gått helt fel med mitt liv.

När jag sitter hemma i min ensamhet så börjar hjärnan arbeta på högvarv och tankar om allt möjligt dyker upp i huvudet. Kvällens tankar handlar om hur mitt liv kunde ha gått väldigt illa om jag inte hade träffat S och blivit "räddad" från mitt tidigare levnadssätt. 

Jag har inte alltid varit nykterist, långt ifrån faktiskt. Jag började dricka alkohol i alldeles för tidig ålder och i samband med det började jag festa och hitta på en massa dumheter. Allt livet handlade om var - att ha roligt. Ingenting annat betydde någonting. 
Jag struntade i att gå till skolan, jag ljög om saker och ting, jag gjorde saker som jag ångrar stort idag osv. Ja, många vet ju hur det är med den typen av ungdomar som jag var. Men sen träffade jag S, räddaren i nöden som jag brukar säga ibland :) Livet blev så mycket enklare och jag blev en bättre människa tack vare honom. 

Jag slutade helt och hållet med alkohol, jag har läst upp mina betyg och fått slutbetyg från gymnasiet, jag har två fina döttrar, jag är gift med den bästa mannen, har bra vänner och jag lever utan ångest och oro (för det mesta).
Hade jag inte träffat honom så hade jag kanske varit en alkoholiserad och singel ungdom utan utbildning, jobb, pengar, vänner och fått leva med ångest varje morgon. För jag kunde verkligen inte kontrollera alkoholintaget och jag tror inte att jag nånsin skulle ha lärt mig att göra det. Det passade inte mig helt enkelt.

Kan man säga att jag haft tur med mitt liv? Eller finns det något annat uttryck för detta? Det enda jag vet är att jag blivit räddad. Räddad från någonting som jag själv inte kunde kontrollera.
Det kunde faktiskt ha gått väldigt illa..


Ja, jag har nog tur trots allt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design av Tasnim