En groda som hette FACK!

2011-02-28 @ 23:36:04 Sagt av Eya Kommentarer (2)Jag gav Eya några majskrokar i en skål och när hon hade ätit upp dem så säger hon: "Mamma, jag vill ha mer såna där vårrullar"
Fick mig ett gott skratt! Jag vet inte ens vart hon har hört ordet vårrullar då vi aldrig äter såna här hemma :)


På kvällen sitter vi i köket och äter kvällsmat.
Eya: Jag ska åka till mars.
Jag: Mars? Vad ska du göra där?
Eya: Det finns en sån där stooooor lekpark som jag ska leka på.


Vi åker i bilen och jag ber Eya att sjunga en låt för oss..
Eya: Det var en groda som hette FACK och han säger FAAAAAAACK!
(Jag och Salah tittar på varandra med uppspärrade ögon...)
Jag: Säger grodan kvack?
Eya: Ja, fack.

Hmm.. Inte bra om hon råkar säga just det ordet bland folk när inte vi är där och kan förklara ;)

Ett inlägg om Eyas sätt att prata dyker upp en annan gång..

I bilen...

2011-02-27 @ 10:52:51 Personligt 2011 Kommentarer (3)
Nu är vi på väg till stockholm för att hälsa på älsklingens pappa. Eya sitter i baksätet och tittar på Toy Story 3 på en bärbar dvd spelare :) Och Isra sover vilket jag hoppas att hon fortsätter göra även resten av vägen. Hoppas att ni får en skön söndag!

Lördag 26 februari

2011-02-26 @ 10:10:17 Personligt 2011 Kommentarer (3)
God morgon!
Efter att jag hade skrivit gårdagens inlägg så blev allting bara värre hos grannen. Några personer började röka hasch i trapphuset och sen blev det bråk mellan några stycken.
Hade jag inte varit ensam vuxen här hemma så hade jag öppnat dörren och sagt åt dem att röka sitt skräp ute istället. Nuförtiden vågar man inte säga någonting då man inte vet om det är psykfall man har att göra med.

Men men, nu lämnar vi irritationerna mot grannen och koncentrerar oss på annat :)

Får se vad vi hittar på för kul att göra idag då. Älsklingen har jobbat natt och sussar sött nu. Det är bara jag och barnen som får försöka hitta på något att göra.

!!!!!!!!

2011-02-25 @ 22:09:18 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Grannen som bor ovanför oss irriterar mig sååå mycket! Varenda helg har han fest, VARENDA HELG! Vi hade till och med problem med att natta Eya. Hon bara låg där och skakade på huvudet och suckade. Måste man verkligen ha sååå hög musik? Och springa runt som apor där uppe? Ja, så låter det iallafall.

Har lust att gå och ställa mig utanför hans dörr klockan sex på morgonen med barnen och skrika, stampa med fötterna och skratta högt som idioter. Får se vad han tycker om det då!

Han får gärna ha fest, det är lungt för min del. Men sänk nivån f'n. Och be fjortisbrudarna att hålla tyst i trappen. Han har haft fest varenda helg sen han flyttade hit. Både fredag och lördag, i 4 veckor. Börjar bli j'vligt irriterande nu.

Hans inflyttningsfest ska man inte ens tala om! Sex tjejer som sprang ner för trappen och skrek rakt ut. Vi öppnade dörren mitt framför deras ansikten och då skriker de ännu mer och springer ner snabbt som f'n. Jag hade lust att ta en toffla och springa efter haha nä skämt åsido. Störande är det iallafall!

 

Förlåt att jag låter som värsta surkärringen, men det är så j'vla störande!


Barnens favorit!

2011-02-25 @ 10:12:41 Personligt 2011 Kommentarer (0)

 

Isra har börjat tugga på majskrokar nu :) Eftersom att de smälter i munnen så blir hon helt galen när det bara är en liten stump av den kvar. Hon vill ju ha mer!

Eya var riktigt flitig med att äta majskrokar. Jag hade alltid med mig flera stycken när vi gick ut och det var typ det enda som höll henne lugn i vagnen.

Efter majskrokar kommer smörgåsrån och till sist mariekex :) Barnens favoriter.


Väntar...

2011-02-24 @ 10:53:45 Personligt 2011 Kommentarer (0)

 

Här sitter jag i min ensamhet och väntar på Petra som snart borde dyka upp :) Eya är på dagis, Isra sover och älsklingen är ute på äventyr :) Får se om vi hittar på något roligt att göra eller om vi bara tar det lugnt. Man vill ju knappt gå ut då det är så otroligt kallt.

Jag hoppas att denna kyla snart ger sig så man kan njuta av att vara ute också. Nu är det verkligen dags för våren att komma!


Om två veckor!

2011-02-23 @ 11:30:00 Personligt 2011 Kommentarer (0)Den 8 Mars åker vi iväg till Paris och stannar där en vecka :) Så kul det ska bli!
Kortet är taget när vi var där sist, februari 2007.

Jag har redan planerat en massa som vi ska göra där och upptäcka. Det blir lite annorlunda denna gång då vi har barn med oss och vi ska till många parker och sånt som barn gillar. Det koncentrerade vi oss inte på förra gången. Sen blir det säkert Paris igen på sommaren, men denna resa är mer för att få komma bort lite och bara ta det lugnt och njuta.

Jag längtar! ♥


Kan inte klaga

2011-02-21 @ 08:13:10 Personligt 2011 Kommentarer (0)
God morgon på er!

Isra ville upp 07.20 idag så det var bara att följa den bestämda tösens order ;) Jag har nog blivit lite bortskämd på mornarna då tjejerna oftast inte vaknar innan åtta. Men jag kommer i säng tidigast klockan tolv så det blir inte överdrivet många timmar sömn ändå.. Det är pga att tjejerna somnar rätt sent (mellan 21-22) och när de väl sussar sött så surfar man runt på internet en stund och sen är det alltid studier som gäller på kvällarna då man får göra allt i lugn och ro. Helt plötsigt är klockan närmare ett på natten.

Men jag kan absolut inte klaga på sömnen här hemma. Båda töserna sover bra (för det mesta) och jag själv får nästan alltid minst 5 timmars sammahängande sömn och sedan ett par timmar till med vaknande lite då och då.
Och vissa nätter sover Isra helt och hållet ända tills på morgonen. Så det skiftar.

Nytt från KappAhl

2011-02-20 @ 18:06:52 Kläder, skor m.m. Kommentarer (4)

KappAhl 199 kr

 

KappAhl

Body 79 kr

Byxor 59 kr


Tidiga..

2011-02-20 @ 14:08:36 Personligt 2011 Kommentarer (1)
Idag vaknade vi alla rätt tidigt och då passade det bra att åka till Marieberg en sväng. Det var helt tomt när vi kom dit vid halv elva.. Inte konstigt med tanke på att de inte öppnar förrän elva på söndagar, vilket vi inte tänkte på :) Det var bara att gå in på Coop och kolla lite. Vi fick med oss ett par små grejer därifrån också. Vi köpte ett par otroligt fina byxor till Eya! Jag var tvungen att köpa dem, sååå fina! Bild kommer :)

Nu ska jag umgås lite med töserna. Hoppas ni får en lugn och skön söndag!

Vaccinering nummer två..

2011-02-17 @ 16:24:56 Personligt 2011 Kommentarer (5)
Idag blev Isra vaccinerad, för andra gången. Jag har en duktig tjej som knappt grät efteråt. Vi fick till och med några leenden trots smärta och trötthet ♥
Om några veckor är det dags för en till vaccinering. Då blir det tuberkulos-sprutan som hon ska få i överarmen. Skorpan som blir efteråt ser inte så fräsch ut så det är inget jag ser fram emot. Tror inte Isra heller ser fram emot det.

 

Jag hoppas att vi har samma tur som förra gången och slipper biverkningar av vaccinet.


Just the two of us

2011-02-16 @ 14:56:21 Personligt 2011 Kommentarer (1)

Eya är hemma från dagis nu och fikar lite framför tv:n :)

Jag passar på att sitta lite vid datorn då Isra sover. Annars har jag knappt tid med det.


På bättringsvägen!

2011-02-16 @ 11:31:47 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Eya är frisk igen (förutom lite hosta) och är på dagis. Isra är också på bättringsvägen och är bara lite små snorig nu. Skönt att det har gått över nu! Nu hoppas jag att vi slipper förkyningar i minst en månad :)

Igår var jag hos tandhygienisten och tog bort lite tandsten. Det gör så förbannat ont att göra det. Jag har ju rätt känslig tandkött så det känns verkligen. Men nu känns tänderna mycket renare och skönare, vilket är huvudsaken.

Nu ska jag ta en dusch, göra mig i ordning och sen är det nästan dags att hämta Eya från dagis.


Alla hjärtans dag och nio år tillsammans!

2011-02-14 @ 13:49:27 Personligt 2011 Kommentarer (5)
Glad alla hjärtans dag! Hoppas ni får en fin dag med era nära och kära!

Jag och älsklingen firar hela 9 år tillsammans idag. Helt sjukt att vi varit tillsammans så länge! Förhållandet blommar fortfarande och kommer att fortsätta göra det, år efter år ♥

Vi ska dock inte göra någonting speciellt idag då älsklingen jobbar inatt och vi har två små barn. Men det får bli en annan gång istället :) Det viktiga är ju faktiskt att man älskar varandra, bryr sig om varandra och tänker på varandra.Planerat!

2011-02-13 @ 08:39:49 Personligt 2011 Kommentarer (4)
God morgon på er!
Helgen har jag spenderat med min fina familj ♥ Vi har bara tagit det lugnt och inte gjort speciellt mycket.
Vi har planerat en massa inför sommaren och planen var ju att åka till Tunisien men jag tror faktiskt inte att det blir av. Istället tänkte vi ta och bila till frankrike och stanna där i cirka 2 veckor :) Det blir Paris såklart och har man bilen med sig kan man åka runt till andra ställen också. Så himla kul! Nu hoppas jag bara att alla våra planer går i uppfyllelse!

Någonting lite tråkigare är att jag också är förkyld nu :( Men så är det när man har barn. En smittas och sen smittas alla andra också, en efter en. Äh, bara barnen bir friska snart så är det lungt.

Diffuser och close-up filter

2011-02-11 @ 09:28:36 Foto Kommentarer (0)
I veckan fick jag hem ett paket som innehöll en blixtdiffuser och ett close-up filter till kameran.
Diffusern sätter man fast framför pop-up blixten på kameran och på så sätt blir ljuset på bilden lite mer "mjukare" och alla de hårda skuggorna, som man annars får när man använder blixt, försvinner.

När alla vana fotografer pratar om att de vägrar använda vanlig blixt så förstod jag inte vad de menade. Så himla dåliga bilder kan det väl inte bli, tänkte jag. Men nu vet jag precis vad de pratar om. Bilderna blir inte alls bra med blixt. Så diffusern låter mig ta bilder även med blixt. Så ett stort plus för den!Såhär ser diffusern ut.. Bästa köpet till kameran innan man får råd att köpa en extern blixt (om man nu är ute efter att köpa en extern blixt en dag).Som ni ser så blir det rätt stor skillnad när man använder diffusern. Färgen blir mer levande och den hårda skuggan under lampskärmen blev mycket mjukare.


Sen har vi det så kallade close-up filtret, eller närbildslins kan man också kalla den.
Den gör att man kommer mycket närmare objektet man ska fotografera. Jag köpte en med styrka +10 vilket inte låter mig komma allt för nära, men ändå nära nog att kunna få med en ordentlig bild på någonting. Den fungerar inte på saker långt bort, utan den är för macro-fotografering.Denna lins fäster man på objektivet.Här ser ni skillanden. Utan close-up filtret kommer man inte så nära. Den bilden är det närmaste jag kunde komma för att få en bra bild med mitt objektiv. Men med linsen fick jag komma mycket närmare. Ett stort plus för linsen också!

Båda tillbehören är köpta på fotofyndet.se

Sjukstuga!

2011-02-10 @ 23:33:20 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Nu har Isra också blivit förkyld.. Så fort Eya blir sjuk så smittas Isra också efter ett par dagar. Så synd bara att en så liten tjej ska behöva vara sjuk. Eya var ju aldrig sjuk eller förkyld så ofta som Isra är, men då var ju Eya det enda barnet också.

Eya var feberfri hela dagen idag men mot kvällen började tempen stiga igen. I övrigt har hon varit pigg och glad. Tjatar om att hon vill hem till sin mormor hela tiden :) Mår hon bra imorgon så kanske vi tar en sväng dit för att hälsa på och stilla Eyas "besöks-begär" :) Skulle vara skönt, för mig också, att få komma ut lite efter att ha varit hemma helt och hållet i två dagar.

Förändringar i hallen..

2011-02-09 @ 22:24:01 Inredning Kommentarer (3)
Den senaste tiden har vi satsat lite på hemmet. Har köpt en del nya grejer och försökt att få ordning på alla utrymmen. Det skulle kännas ännu lättare ifall man hade en lägenhet man trivdes med. Som det är nu så känns det jättesvårt att hitta någonting fint och försöka få det att se hemtrevligt ut.

Nu är iallafall hallen i helt ok skick. Ska inte köpa mer grejer då det ändå inte får plats med något mer där. Smal, avlång hall är det sämsta påhittet. Det finns inte ens utrymme för skor eller jackor vid dörren utan man får gå igenom hela hallen för att kunna hänga av sig ytterkläderna. Dålig planlösning..

 

Såhär ser det ut i hallen nu. Byrån och tavlan hade vi i sovrummet tills vi köpte dit en garderob istället. Tavelhyllan och mattan (syns tyvärr inte mycket) är köpt på Rusta. Löparen är rätt gammal och jag minns inte alls var vi köpte den ifrån. Den passar iallafall in med mattan.

Och Eyas pulka ska inte stå där i hörnet länge till ;)

Skulle varit snyggare med en vit byrå, men det får faktiskt vara som det är. Har inte lust att spendera mer pengar på sånt.

 

Har ingen bra bild på hallen som det såg ut innan förändringen, men på den --> här länken <--kan ni se lite iallafall.

Inte samma vinkel heller men ni fattar nog ;)


Orkidé

2011-02-08 @ 18:17:05 Foto Kommentarer (4)

Dessa fina orkidér fick jag på nyårsafton och jag har lyckats hållas dem vid liv tills nu :) Men idag såg jag en blomma som bestämde sig för att lämna resten av sina kompisar.. Hoppas bara att resterande blommor vill stanna kvar :)

 


Det kan inte alltid vara bra..

2011-02-08 @ 10:51:55 Personligt 2011 Kommentarer (1)
Kvällen igår och natten var ingen vidare. Jag skar mig i fingret så det blödde en massa (aj aj!) och sen vaknade Eya flera gånger under kvällen och var kokhet.


Eya hostade så mycket så jag kunde inte ta in henne i vårat sovrum då Isra säkert skulle vakna av all hostande.
Så det var bara att lägga Eyas madrass på golvet i vardagsrummet och sova där med henne. Det var det bästa alternativet för att jag skulle kunna höra ifall Isra vaknar under natten (vilket hon inte gjorde).

Eyas lilla madrass är inte direkt skön att sova på. Har nog vaknat cirka 10 gånger inatt av att ha legat dåligt och tagit hand om Eya de gånger hon hostade så mycket så hon vaknade.


Det var precis som förväntat..

2011-02-07 @ 10:44:02 Personligt 2011 Kommentarer (1)
Ja, klart att Eya skulle bli sjuk igen.. Tycker så synd om henne som alltid ska vara sjuk.
Nu har hon feber, hostar och snorig näsa.
Jag hoppas iallafall att det inte blir långvarigt!


Sjuk igen?

2011-02-06 @ 10:15:19 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Under de senaste dagarna har det varit en massa på gång. Den lilla tiden som jag haft över till att sitta vid datorn har jag spenderat till studierna och kollat igenom bloggar, mail osv
Det känns så tråkigt att bara skriva en massa när man inte har tid att lägga i bilder eller skriva om något speciellt. Men jag kommer tillbaka så småningom :) Kanske det ändå är bättre att bara skriva emellanåt, utan bilder, än att inte skriva alls?

Eya är nog på väg att bli sjuk igen.. Igår natt kom hon till oss och helt plötsligt började hon bara skrika rakt ut så vi tog ut henne ur rummet och då spydde hon upp en massa slem. Stackarn stog i badrummet och kippade efter andan samtidigt som hon skrek och grät för slemmet inte ville komma ut. Det satt fast i halsen. Till slut mådde hon lite bättre men skakade som ett löv. Så det blev att vara vaken till tre inatt och ta hand om henne och vid fyra somnade hon med älsklingen. Får se hur hon är idag när hon vaknar.. Hoppas verkligen att hon slipper vara sjuk nu!

Onsdag 2 Februari

2011-02-02 @ 08:09:30 Personligt 2011 Kommentarer (2)
God morgon!
Jag och barnen spenderade hela eftermiddagen hemma hos Petra och Luna igår :) Trevligt var det och god mat fick vi i oss!
Eya somnade i bilen på vägen hem och det var lika bra att låta henne fortsätta sova så jag fick bära henne och hålla med ena armen samtidigt som jag hade Isra i bilstolen i andra armen. Kom till gården och då erbjöd mina grannar sig att hjälpa till resten av vägen. Jag gör inte om det säger jag bara, båda tjejerna är alldeles för tunga för att bäras samtidigt.

Jag ska alldeles strax väcka Eya och om en timma ska hon iväg till dagis. Isra lär väl vakna lagom när jag kommer hem så det blir inte mycket mer gjort sen. Får gå upp en timma tidigare än Eya på mornarna och lägga mig minst en timma senare än Isra på kvällarna för att hinna med plugget. Nuförtiden är jag så upptagen med barnen att jag knappt hinner blinka. Det är en väldigt jobbig och tröttsam period just nu, men det blir bättre när Isra får tidigare sovvanor. Nu somnar hon ungefär vid elva-tiden på kvällarna.

Nä, väcka Eya var det.. Hoppas ni får en bra dag!

Design av Tasnim