Diffuser och close-up filter

I veckan fick jag hem ett paket som innehöll en blixtdiffuser och ett close-up filter till kameran.
Diffusern sätter man fast framför pop-up blixten på kameran och på så sätt blir ljuset på bilden lite mer "mjukare" och alla de hårda skuggorna, som man annars får när man använder blixt, försvinner.

När alla vana fotografer pratar om att de vägrar använda vanlig blixt så förstod jag inte vad de menade. Så himla dåliga bilder kan det väl inte bli, tänkte jag. Men nu vet jag precis vad de pratar om. Bilderna blir inte alls bra med blixt. Så diffusern låter mig ta bilder även med blixt. Så ett stort plus för den!Såhär ser diffusern ut.. Bästa köpet till kameran innan man får råd att köpa en extern blixt (om man nu är ute efter att köpa en extern blixt en dag).Som ni ser så blir det rätt stor skillnad när man använder diffusern. Färgen blir mer levande och den hårda skuggan under lampskärmen blev mycket mjukare.


Sen har vi det så kallade close-up filtret, eller närbildslins kan man också kalla den.
Den gör att man kommer mycket närmare objektet man ska fotografera. Jag köpte en med styrka +10 vilket inte låter mig komma allt för nära, men ändå nära nog att kunna få med en ordentlig bild på någonting. Den fungerar inte på saker långt bort, utan den är för macro-fotografering.Denna lins fäster man på objektivet.Här ser ni skillanden. Utan close-up filtret kommer man inte så nära. Den bilden är det närmaste jag kunde komma för att få en bra bild med mitt objektiv. Men med linsen fick jag komma mycket närmare. Ett stort plus för linsen också!

Båda tillbehören är köpta på fotofyndet.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design av Tasnim