God morgon!

2011-01-31 @ 09:33:09 Personligt 2011 Kommentarer (1)
En stor del av gårdagen spenderade vi på Marieberg. Vi var ute efter lite nya kläder till älsklingen och trodde faktiskt inte att vi skulle hitta så mycket på rea, men det fanns en del. Även jag fick med mig två fina tröjor hem, för 99kr styck :)

Idag ska jag iväg till ett hotell och intervjua en receptionist. Det är en del av en inlämningsuppgift och ett bra sätt att redan nu knyta kontakter. Så nu ska jag göra mig iordning och om drygt en timma drar jag iväg :)

Från Lek&buslandet sist när vi var där :)


Lördag 29 januari

2011-01-29 @ 14:46:45 Personligt 2011 Kommentarer (2)
Usch va dålig jag har varit på att uppdatera bloggen de senaste dagarna.. Händer ofta nuförtiden.
Jag har väldigt mycket omkring mig och har knappt tid att sitta vid datorn och de gånger jag väl sitter här så hittar man alltid på nåt annat som känns viktigare.

Idag satte Eya en bit äpple i halsen. Tryckte henne mot mitt ben och bankade i ryggen så biten flög ut. Tur att jag inte hade Isra i famnen just då så jag kunde göra det jag gjorde. Att barn sätter i halsen är bland det värsta jag vet. Så himla otäckt!

Älsklinge tog ett extra arbetspass och sussar så sött nu. Dags att väcka honom snart och sen får vi se vad vi hittar på för kul att göra. Nånting måste vi ju göra då han ska jobba hela dagarna nästa vecka :/

Memories

2011-01-28 @ 09:22:30 Personligt 2011 Kommentarer (3)Jag älskar den här bilden på mig och syrran :)
Man ser verkligen hur lycklig hon var på sin bröllopsdag och jag var så glad för hennes skull.
Vi båda hoppade och skuttade runt som galningar, trots att jag var gravid.
En härlig dag och kväll! (tills syrran skadade knät) :)


Komsi komsi!

2011-01-27 @ 18:57:19 Personligt 2011 Kommentarer (0)

Isra har i två veckors tid haft en tand som vill spicka igenom.. Men det händer aldrig. Det verkar som att den kommer upp ett litet steg, men sen stannar det till ett par dagar och så fortsätter det så.

Eya var fem månader när hon fick sin första tand så det skulle inte vara konstigt om Isra också var tidig med det. Svårt att se det bra på bilden bara.


Ingen lust..

2011-01-27 @ 00:02:35 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Blev visst en liten bloggpaus efter det senaste inlägget. Har inte kännt för att skriva någonting så jag lät det vara.

Idag var jag hos tandläkaren och fixade till en tand. Det som är kvar är bara en gammal lagning som ska fixas till, en visdomstand som ska bort samt ta bort tandsten. Sen är jag klar :D Skönt med fixade tänder igen!

Imorgon måste jag ringa ett hotell och boka tid för intervju. Det är nämligen en del av nästa inlämningsuppgift till skolan. Det är rätt bra att göra denna intervju, då kan man kanske redan nu få in en fot i något hotell och skapa kontakter..

Nu är det sängen som gäller så det får bli mer skrivande imorgon :) God natt!

Kluven och förtvivlad

2011-01-25 @ 10:13:42 Personligt 2011 Kommentarer (4)
Idag kändes det extra jobbigt att lämna Eya på dagis.. Hon grät och sa att hon ville vara hemma med mig och Isra, gång på gång.

Känner mig så kluven, vet inte alls vad jag ska göra. Funderar på att låta henne vara hemma, men det är så många faktorer som spelar in. Jag pluggar på distans och behöver tid till mina uppgifter och det känns som att hon är understimulerad här hemma. Speciellt på vintern då man inte kan göra så mycket ute. Och det känns som att hon behöver den där sociala delen med andra barn så hon inte blir helt ensam och får svårt att umgås med barn.

Hon har redan lite problem då alla barn är lite "tuffare" och det gör att Eya ger efter. Sen vill hon inte umgås med de andra barnen för att "de tar hennes saker och låter inte henne leka med någonting".

Jag har försökt lära Eya att låta andra leka med hennes leksaker, att man ska dela med sig och vara snäll. Men sen funkar det inte när andra inte gör detsamma. Det känns bara som att Eya hela tiden blir nedtryckt. Ska jag istället lära henne att ta för sig? Att bli "hård och tuff"? Hon är egentligen väldigt godhjärtad, men det verkar som att hon bara far illa ut av det. Äh, nu gick jag in på nåt helt annat. Vet inte ens vad jag babblar om.

Jag brukar inte skriva så mycket om såna här saker, men just nu känner jag mig förtvivlad..


Måndag 24 Januari

2011-01-24 @ 11:16:57 Personligt 2011 Kommentarer (3)
God morgon!
Jag börjar få lite ont i halsen och kanske är på väg att bi förkyld. Hoppas inte det! Jag har inte tid med det just nu då jag har två viktiga saker inplanerat denna vecka.

Idag vet jag dock inte vad vi ska hitta på. Älsklingen sover efter sitt nattpass och stora tjejen är lite uttråkad. Kanske ska ta en sväng till Marieberg med barnen när lilltösen vaknar från sin lilla vila. Får se.Lek & Buslandet 22/1-2011

2011-01-23 @ 13:01:15 Personligt 2011 Kommentarer (3)

På studsmattan :) Jag fick ha på mig armbandet som alla under 17 år ska ha på sig för att Eya inte ville det :P

Haha, vill inte lägga ut bilderna som togs på mig när jag hoppade förutom denna :) Denna är den som ser mest normal ut haha

Salah sitter fast :)

Haha, lägg märke till benet :P

 

Det är kul att vara barnslig ibland och leka :) Vi hade med oss Eyas farbror och hans fru så vi turades om att passa lilla Isra. På så sätt fick alla ha kul :)


En kortis..

2011-01-22 @ 22:08:21 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Känner mig rätt flitig idag :) jag har hunnit med att baka en äppelpaj och bullar med Eya, bäddat rent i sängen, lekt på lek & buslandet samt skött hemmet någorlunda bra. Det var länge sen jag hade sån energi som idag. Kanske beror det på två glada tjejer som inte krävt så himla mycket. Bilder från dagen kommer när jag har tid att sitta vid datorn, just nu skriver jag från salahs iphone. Nu blir det film, mys och godis. Sen väntar sängen med de nytvättade sängkläderna :) Natti natti!

Kiviks musteri

2011-01-22 @ 11:25:06 Tips och idéer Kommentarer (0)

Just nu ligger det en massa såna här paket bland våra sopor, tomma förstås. Min favorit är Kiviks pärondryck och strax efter kommer svart vinbärsdryck. Det smakar exakt som ett saftigt päron eller en näve med mogna svarta vinbär, så gott!

Har ni inte smakat Kiviks produkter så råder jag er till att testa. Ni kommer inte att ångra er :)


Lördag 22 januari

2011-01-22 @ 09:49:42 Personligt 2011 Kommentarer (0)
God morgon på er!
Har precis skickat in en inlämningsuppgift i kursen Hotelladministration, två dagar försent. I den kursen har vi inlämningsuppgifter som ska vara inne var femte dag. Ofta hinner jag göra klart dem, men andra gånger så har jag fullt upp med barnen så inlämningsuppgifterna blir lidande. Men så är det ju. Barnen kommer först och det får faktiskt lärarna ta hänsyn till :)

Snart ska jag sätta igång med bakning. En american apple pie står på schemat och det ska bli spännande att få smaka på den. Ser väldigt god ut på receptbilden iallafall :)

Fåglar

2011-01-21 @ 15:07:33 Foto Kommentarer (1)
Gick hem till mamma tidigare idag och passade på att fota utomhus, vilket passade bra en solig dag som denna. Har ju faktiskt inte hunnit med det sen jag köpte kameran :)

 

Den översta är tagen med blixt och den understa är utan blixt. Därför är det skillnad på färgen..


Nummer ett och nummer två

2011-01-21 @ 00:11:47 Personligt 2011 Kommentarer (1)
När jag hämtade Eya från dagis idag så sa en i personalen att Eya ville gå till toaletten och kissa. Så hon kissade två gånger på toaletten, men behöll blöjan på mellan besöken :) Vi har inte tagit itu med "potträning" eller vad man nu ska kalla det utan vi låter det gå i hennes takt. Hon har även gjort "nummer två" här hemma (i toaletten) flera gånger nu och de blöjfria timmarna bara ökar :)

Vi fortsätter att uppmuntra toalettbesöken, men vi ska inte stressa henne. Det tar den tid det tar och till slut (förhoppningsvis innan sommaren) är hon blöjfri. Vem vet, kanske hon är det om en vecka eller om fyra månader.

Bild : Google


Dumhetstest

2011-01-20 @ 15:59:43 Listor och utmaningar Kommentarer (0)
(X) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du har pratat
(X) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du INTE har pratat
( ) du har gått in i en glasdörr
( ) du har hoppat ur ett fordon som rör sig
(X) du har tänkt på nåt roligt så du har börjat skratta, och därmed fått folk att titta konstigt på dig
( ) du har sprungit in i ett träd
( ) det är möjligt för dig att slicka dig på armbågen
( ) du testade precis om du klarade det
(X) du har trampat på ditt skosnöre och snubblat/trillat
(X) ditt hår är/har varit blont
( ) folk har kallat dig långsam
( ) du har råkat tända eld på nån sak ett flertal gånger
(X) du har nån gång somnat på en lektion
(X) du kan ibland berätta om nånting och sen plötsligt glömma bort vad det var du pratade om
(X) folk skakar ofta på huvudet och går iväg från dig
( ) du använder dina fingrar när du ska räkan enkla mattetal
( ) du har ätit en insekt utan tvång när du var liten/mindre
(X) du gör detta test när du borde göra nånting viktigt
(X) du har satt på dig dina kläder bakochfram eller utochin utan att ens märka
( ) du har letat överallt efter nåt som du hade i handen eller i fickan
( ) du råkar göra sönder väldigt många saker
( ) du har trillat av stolen då den stått helt still
(X) du använder ordet "eh" väldigt många gånger om dagen

Summa: 11

18 eller mindre betyder att du inte är så dum som du tror :)

Första febern!

2011-01-20 @ 08:48:07 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Igår fick Isra feber för första gånger. På sin 4-månadersdag. Hon tar efter sin storasyster som också fick sin första feber på 4-månadersdagen. Hon var lite gnällig där på kvällen och jag tyckte så synd om henne. Såna små ska inte vara sjuka, enligt mig.
Får se hur hon mår idag, än så länge sover hon. Eya ska iallafall till dagis alldeles strax så dags att sätta fart!

♥ ♥ ♥


Flax flax

2011-01-19 @ 22:30:34 Sagt av Eya Kommentarer (2)
Jag klär på Eya ett linne och hon utbrister: "Titta! Jag har såna där flaxar!" Hon menar då det där på ärmarna. Vart får hon alla ord ifrån? :P

 

Och idag satt hon inne på sitt rum och ritade. Sen sa hon vad hon hade ritat och det var (enligt henne en häst, gris och ko). Sen ritade hon en till grej och sa: "Vad ska det här föreställa då? Kanske en orm" :)

En 2½-åring som använder ord som föreställa.. Aldrig råkat ut för det förut :)


Tisdag 18 januari

2011-01-18 @ 12:18:10 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Idag har jag varit på BVC med lilltösen. Allt såg bara fint ut och hon följer kurvorna rätt bra :) Hon är mindre än vad Eya var i samma ålder, men hon var ju även mindre när hon föddes.

Nu ska jag göra iordning mig själv lite. Känner mig jätte trött och seg så lite smink och fixa håret borde göra susen :) Sen väntar ett besök hos syrran.

Hoppas ni får en fin dag!

Dag 9 - Någon jag skulle vilja byta liv med för en dag och varför

2011-01-18 @ 00:11:24 30 saker på 30 dagar Kommentarer (1)

Hmm.. Det skulle ju såklart vara kul att få byta liv för en dag, men det finns ingen speciell person som jag tänker på utan mer allmänt.

Alla mina nära och kära
- för att få veta vad alla tycker om mig egentligen.

En rik person - Vem som helst, spelar ingen roll :) Jag vill bara slösa och inte bruy mig om pengar för en hel dag. Jag skulle dra nytta av den dagen ordentligt och samtidigt få känna hur alla dessa rika människor känner sig.

Personer som träffar Eya ofta - t.ex personalen på dagis, BVC osv Jag vill veta vad de egentligen tycker om min lilla tjej. Om de talar sanning eller inte..

Nä kan inte komma på mer.. Och detta skulle vara bara för en dag. Jag skulle aldrig vilja byta liv för alltid.


Måndag 17 Januari

2011-01-17 @ 09:16:24 Personligt 2011 Kommentarer (0)
God morgon på er!
Ny vecka, nya tag.

Imorgon ska Eya till dagis och Isra har tid på BVC för vägning. Ska samtidigt passa på att fråga lite angående Eya för det finns ett par saker som jag måste prata om och få svar på..

Det ska iallafall bli kul att se hur mycket Isra gått upp i vikt den senaste månaden. Jag älskar dessa besök på BVC :) Och om två dagar blir lillskruttan 4 månader! Tiden går så fort!

Jag har redan börjar ge henne smakportioner med gröt och hon verkar tycka om det. Nu ska jag öka mängden lite och ge henne ett par extra skedar varje kväll. Snart ska jag även börja med potatis :)


Hela havet stormar!

2011-01-16 @ 09:45:14 Foto Kommentarer (1)

Här är mitt bidrag till temat; stormigt.

Då det inte stormar ute just nu så får man improvisera :)


Jag ska fota de andra alternativen som jag fick också.. Bilder kommer när jag får möjlighet!


Dag 8 - Ett ögonblick

2011-01-15 @ 15:57:27 30 saker på 30 dagar Kommentarer (2)
Som vanligt så finns det tusentals ögonblick som jag skulle kunna skriva om och som betyder hela världen för mig. Så istället för att bara ta upp en så tar jag upp fler, men absolut inte alla då listan skulle bli alldeles för lång :)

Att gifta mig med mannen i mitt liv! Trots att vi inte hade något "riktigt" bröllop så var det ändå riktigt för mig i hjärtat. Att lova varandra kärlek och trohet i resten av sitt liv.. Ett underbart ögonblick! ♥

Eyas födelse,
det absolut bästa som hänt i mitt liv! Det är någonting speciellt med den första förlossningen. Man vet inte vad som händer, hur det ska kännas, om man dör av smärtan eller inte samtidigt som det är så otroligt magiskt. ♥ Att gå från en ung tjej, som bara har sig själv att tänka på, till att plötsligt ha sitt eget barn på sitt bröst.. Magiskt ♥

Isras födelse, också en underbar förlossning. Den var helt annorlunda från Eyas då jag hade redan gjort det en gång tidigare, men otroligt magisk den med! ♥

Stunden jag fick mitt körkort. När jag hade parkerat bilen så sa den äldre mannen som bevakade min körning; Grattis, du har fått körkort. Gissa vem som började grina? :D

Min systers bröllop. Helt underbart att få se sin syster så fin och i en så magisk situation! ♥ Jag var brudtärna och tycker själv att jag inte gjorde min uppgift sådär jättebra. Kanske för att jag var gravid och inte hade riktigt huvudet med mig? Finns en del jag skulle ändra om jag kunde, men själva bröllopet var ju helt perfekt! Ögonblicket jag minns bäst är när en av min systers vänner och en annan väns bror helt plötsligt ställde sig vid altaret och började sjunga "Nothing else matters". Jag tror att halva kyrkan grät för att det var så fint ♥

Känslan jag fick när jag och älsklingen klev av bussen som tog oss från flygplatsen till Paris. Jag stod där, mitt i Paris, och förstod inte att jag faktiskt var där. Mina händer skakade och jag fattar inte varför. Kanske för att det var min första resa till ett annat land förutom Finland och att Paris faktiskt är den bästa staden i världen? ♥ Den känslan glömmer jag aldrig!

När Eya en kväll sa till mig; "Åh mamma, du är min bästa vän.." Mitt hjärta smälte! ♥

Nä, nu räcker det med ögonblick :D

Gooood morning!

2011-01-15 @ 11:06:11 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Imorse fick jag sovmorgon! Älsklingen gick upp med Eya så jag kunde få sova ut för engångsskull. Det behövdes kan jag lova :) Det gör så otroligt mycket att kunna få sova ut emellanåt så man får vila ut sig ordentligt. Det blir ju inte så ofta så de gånger man får göra det, uppskattar man.

Nu blir det en dusch och göra sig iordning för dagen. Sen blir det att besöka affären och fixa med maten :) Hoppas ni får en skön lördag!

Dag 7 – Något jag är stolt över de senaste dagarna

2011-01-14 @ 10:09:20 30 saker på 30 dagar Kommentarer (2)
(Jag har glömt av denna lista väldigt länge nu och jag ger det ett nytt försök) :)

Jag har blivit stolt över många saker de senaste dagarna. Saker som har att göra med mina barn, Salah, mig själv och andra. Men det jag tänker på först och främst är att jag är stolt över hur duktig Eya är på dagarna när hon får vara blöjfri. Vi får påminna henne lite då och då att gå på toaletten, men inte en endaste "olycka" har skett under dessa dagar! Lite kiss i strumpbyxorna bara men sen kniper hon igen när hon känner att det blir blött och då är det bara full fart till toaletten :)

Jag skulle ha kunnat skriva om någonting annat och gått in på en massa personliga saker om vad jag är stolt över, men jag skippar det för denna gång. Kanske blir ett inlägg om det nån annan dag i framtiden :)

 

Eya dansar för fullt :) Bilden passar dock inte in på detta inlägg eftersom hon har på sig en blöja.. Jag som skriver om att jag är stolt över hur hon klarar sig UTAN den :P


Fotografering med tema

2011-01-14 @ 09:21:08 Foto Kommentarer (4)
För att testa min nya kamera och få inspiration till olika typer av bilder tänkte jag börja med en ny grej. Ni läsare får ge mig ett alternativ på något jag ska ta bild på. Alltså ett tema och jag ska fota något som passar in på det temat och sedan lägga in bilden på bloggen :)

Det kan vara ex. rinnande, röd, färgglad osv och då ska jag fota något som passar in som rinnande vatten, någonting med rött typ en boll eller nånting med mycket färger. Jag väljer ett tema av alla de som kommer in. Det blir en liten utmaning för mig och på det sättet slipper jag själv komma på vad det är jag ska testa kameran på :) Låter det bra?

Så kör igång. Vilket tema får jag första gången? :D

Rik?

2011-01-14 @ 09:12:18 Personligt 2011 Kommentarer (0)Ojojoj, vad jag får grejer! Haha, skulle jag verkligen vinna och få allt som denna "Klara" säger så skulle jag vara rik :P Nästan varje dag får jag ett mail att jag har vunnit något eller har pengar att hämta ut. Synd att det inte stämmer bara! ;)

Äntligen!

2011-01-13 @ 15:05:22 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Igår hämtade vi våran nya (begagnade) garderob från Linda :) Har inte hunnit montera den helt klart, men det sköter vi idag! Nu har man äntligen nånstans att lägga alla barnkläder! Så får vi se hur vi möblerar i sovrummet tills vidare. Då Isra sover där så tar hennes spjälsäng ett rätt stort utrymme, så vi får göra det bästa av allting. Bilder kommer när jag är klar med sovrummet!


Isra <3

2011-01-12 @ 10:24:38 Foto Kommentarer (6)

En bild på mitt lilla hjärta ♥

 

(Denna bild är den första i min nya kategori; Foto)


Fotosession

2011-01-12 @ 08:38:38 Personligt 2011 Kommentarer (0)
God morgon!
Ska alldeles strax iväg för att lämna Eya till dagis. Igår gick det hur bra som helst så vi hoppas på samma även idag :) Och när jag kommer hem ska jag bara slappa en stund, kanske leka med min kamera ett tag..? :P Jag hade en fotosession med Isra igår och bilderna blev helt perfekta! Trots att jag inte hade stativ, då man egentligen skulle ha behövt det, så blev bilderna helt underbara. Mycket har nog att göra med hur söt Isra är annars också ♥
Så fort jag installerar Photoshop på datorn igen så ska jag göra en liten markering på en bild och sen kan jag visa den här på bloggen :)

Nä, dags att börja klä på tösen. Hoppas ni får en bra dag!

Stolt ägare!

2011-01-10 @ 23:09:54 Personligt 2011 Kommentarer (2)
Idag var jag iväg till Elgiganten för att byta ut min Samsung systemkamera mot en Nikon D3100! :D Är så nöjd och glad! Äntligen har jag en systemkamera som är min, bara min! Såklart får älsklingen också fota med den men det är ju ändå jag som sköter det för det mesta :)
På köpet fick jag en kameraväska samt en bok om tips och råd när man ska fotografera. Den innehåller många sidor med bra tips. Ska läsa igenom den ordentligt nån annan gång. Värdet av dessa två är runt 1000 kr! Sen fick jag även en värdecheck så jag kan gå en fotograferingskurs på 2,5 timmar till ett värde av 495kr och en värdecheck att skicka kameran på service inom ett år till ett värde av 1000 kr. Så ca. 2500kr extra följde med kameran, inte dåligt!

Jaja, nog med tjat om nya systemaren (som jag kallar den hehe)

Bilden är från www.elgiganten.se och jag köpte kameran därifrån.


Vardagsrum och kök

2011-01-10 @ 09:28:01 Inredning Kommentarer (2)
Såhär ser det ut i vardagsrummet och köket just nu med de nya gardinerna.
Jag tycker att köket blev mycket bättre såhär med svarta panelgardiner. Dock ser man inte hela köket då jag har en massa tvätt och grejer liggandes i högra hörnet :)
Den översta bilden är lite suddig eftersom jag tog kortet utan blixt, ville behålla den mysiga belysningen vi har på kvällarna.
Babyshower

2011-01-09 @ 22:50:44 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Idag var jag iväg på en babyshower åt en kompis :) Nu dröjer det inte länge innan hon får sin lilla dotter och jag tror faktiskt att det är redan på gång lite smått! :) Spännande!
Det var iallafall väldigt trevligt att umgås med tjejerna igen. Var ju så himla länge sen jag var med allihopa tillsammans.

Så fick jag även reda på att Linda har en exakt likadan garderob från Ikea, som jag vill köpa, vilken hon vill bli av med :) Vilken tur va?
Jaja, här kommer iallafall lite bilder från dagen/kvällen..

Cheesecake som Petra gjorde, jättegod! :D

Fina magen!

Sandra med sina presenter :)


Söndag 9 Januari

2011-01-09 @ 10:58:48 Personligt 2011 Kommentarer (1)
God morgon!
Nu har jag börjat ta itu med hemmet igen. Har satt upp gardinerna i vardagsrummet, bytt gardiner i köket och ska se ifall jag hittar lite dekoration till väggarna i både vardagsrum och kök. Man tar lite i taget så är man framme vid slutresultatet sen :) Ska bara fixa med bilderna och lägga in dem i datorn så ska ni få se hur det blev. Dock inte just nu då jag har en massa annat att ta itu med.

Har även hittat en fin klädgarderob på Ikea som jag ska se till att köpa nån dag snart. Den ska stå i vårat rum och innehålla alla Eyas och Isras kläder. Just nu ligger hälften av deras kläder i en byrå och den andra hälften ligger utspritt lite överallt. Längtar tills jag kan köpa den så man får lite ordning på saker&ting här hemma.


Gardiner

2011-01-08 @ 10:45:41 Personligt 2011 Kommentarer (1)
Kvällen igår spenderade vi hos svägerskan. Vi stannade till rätt sent på kvällen och Eya lekte för fullt med sin kusin :) Så kul att de kommer så bra överrens nu och leker alla möjliga lekar tillsammans. Jag ser knappt Eya när vi umgås med dem. Kusinen är nu 4½ år så det verkar vara en bra ålder för Eya att leka med :)

Innan besöket så var jag i Marieberg en sväng. Köpte lite smått och gott, bland annat ett par gardiner till vardagsrummet. Det är likadana gardiner som jag har i sovrummet fast mörkare. Så nu ska jag flytta över de ljusa till vardagsrummet också så det blir lite mer utfyllnad vid fönstret :) Bild kommer! (Som jag alltid säger, men har svårt att hålla hehe)

Såhär ser mönstret på gardinerna ut.. Köpt från Indiska, som för tillfället har 20% rabatt på ALLA gardiner :)


Nytt, nytt och nytt..

2011-01-07 @ 09:39:48 Personligt 2011 Kommentarer (2)
God morgon!
Idag ska jag iväg till Marieberg med barnen och svägerskan. Måste fixa lite grejer och ska även passa på att köpa en ny familjealmanacka hem och se om det finns nåt annat litet att köpa :) Egentligen behöver jag inte köpa något till mig själv då jag gjorde ett stort köp häromdagen.. Nämligen en systemkamera!! :D Jag ska byta ut den mot en annan likvärdig nästa vecka för den jag har nu är Samsung. Så det blir en Nikon för min del. Jag har tagit en massa bilder redan för att testa kameran och det är så otroligt roligt att fota när man får bra bilder!
Så nästa vecka blir det fler bilder på min blogg, och snygga såna också :P

Igår var jag hos min svägerska och klippte håret. Blev uppklippt i flera längder för volym, vilket behövs. Önskar bara att jag vore bättre på att göra olika frisyrer så skulle det bli ännu bättre. Inte samma tråkiga jämt.

Tog bilden väldigt hastigt igår så det är inte den bästa, men den duger :)


Jag ska lära dig...

2011-01-06 @ 11:52:43 Sagt av Eya Kommentarer (0)

Läs Eyas rader väldigt snabbt och utan pauser :)

Jag - Har du sett att det snöar?
Eya - Jaaaa!
Jag - Kanske vi kan gå ut och göra en snögubbe lite senare om det går med den snön.
Eya - Vet du hur man gör en snögubbe? Jag ska lära dig nån dag. En annan dag. Vet du hur man gör?
Jag - Nej, jag vet inte. Vet du?
Eya - Ja, man rullar en boll såhär (visar med händerna) och sen blir den stor! Sen lägger man en morot och knappar på den.
Jag - Jaså, men då får du visa mig när vi går ut.
Eya - Ja, jag ska lära dig en annan dag. Jag ska visa dig hur man gör.


Haha, Eya är för rolig när hon ska förklara någonting :) Hon blir så livlig och lever sig in i situationen.


Påhittigt med snö!

2011-01-06 @ 10:06:18 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Haromdagen tog vi en sväng hem till mamma och jag lämnade lilla Isra inne så jag kunde leka med Eya på mammas altan en stund. En hel timma var vi ute och jag "byggde" en liten pulkabacke åt henne och eftersom snön inte vill samarbeta med oss och göra en snögubbe så fick det bli små "hink-gubbar" istället :) Eya hade jätteroligt! Prova själva nångång, man kan göra flera stycken och barnen tycker att det är kul att hitta något som man kan använda som mun, näsa, ögon och hår!


Eya fyller hinken med snö :)


.. med våra små "hink-gubbar" :)


Upptagen kvinna!

2011-01-04 @ 23:21:19 Personligt 2011 Kommentarer (5)
Usch, jag har fullt upp dessa dagar.. Tiden bara går och det känns som att jag inte hinner med någonting. Och den egna tiden jag har på kvällarna har nästan försvunnit helt. Eya vaknar 3-4 gånger varje kväll och vill ha mig sittandes vid hennes säng. Mardrömmar? Och så hostar hon en massa varenda kväll och natt, men inget på dagen.. Samtidigt ska man passa på att ta hand om lilla Isra som är kvällspigg (men ändå trött) jämt och ständigt. Inte lätt. Jag hoppas att det är en liten period nu bara och att det snart lugnar ner sig.

På måndag börjar jag läsa två kurser igen.. Hoppas det går lika bra denna gång som förra terminen. Fick ju förresten betyg på proven jag gjorde i Företagsekonomin och det blev VG på båda :) Så samma resultat blev det i hela kursen också! Grattis till mig :) Nu väntar jag bara på svar från kursen Programhantering.

Tummehansk

2011-01-03 @ 14:07:30 Sagt av Eya Kommentarer (5)

Eya springer till mig och skriker:

Eya:
Mamma titta! Den här sitter fast på mig!

Jag: Ojdå, vad är det för nåt?

Eya: En tummehansk!Tummehansk = En våtservett som hon virat runt fingret :)


Ut i kylan?

2011-01-03 @ 11:09:31 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Sorry för den låga uppdateringen.. Blir inte att man skriver så ofta nu när Eya är hemma från dagis och hela dagarna går åt att ta hand om de små busarna. Min lista med 30 saker på 30 dagar har också tagit en liten paus :) Börjar med den igen så fort jag känner att jag har mer tid över.

Jag funderar på att ta mig ut en liten sväng senare i samband med att Isra ska sova. Tänkte ta ut Eya och låta henne åka i pulkabacken ett par gånger. Kanske på mammas gård så kan man gå hem till henne och ta en kopp varm kaffe efteråt och för Eyas del blir det en kopp varm oboy :)

Ett par bilder från nyårsafton

2011-01-02 @ 11:52:42 Personligt 2011 Kommentarer (5)


På nyår bjöds det på lasagne, kycklingspett, sallad, piroger, brödsnittar och potatissallad :) gott var det och trots att jag inte tog en stor portion så blev jag otroligt mätt! Detta är dock syrrans tallrik :P


Godis och chips är ett måste! :D


Eya var busig som vanligt och busade mest med syrran och hennes svägerska Sandra :)


Min familj ♥ Isra hade fått någon inflammation eller liknande i ögat så det ser helt svullet och rött ut. Stackarn.


År 2011!!

2011-01-01 @ 01:53:38 Personligt 2011 Kommentarer (2)

GOTT NYTT ÅR allihopa!
Hoppas ni har haft en trevlig kväll och att ni får ett underbart år 2011! :)

Nu ska trötta jag gå och lägga mig så jag skriver mer imorgon.


Design av Tasnim