Första gången..

2011-07-29 @ 13:00:00 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Detta är ett tidsinställt inlägg. Vill bara testa och se ifall den kommer fram då jag aldrig använt denna funktion förut :) Om det fungerar så är det ju jättebra! Ibland vill jag skriva en massa inlägg i raken, men det blir så mycket på en och samma gång så jag skippar det. Så då är det bra att man kan tidsinställa vissa inlägg så de kan komma upp någon timma senare istället. 

Så nu kör vi!

Inte för att det är just en pojke..

2011-07-29 @ 09:55:28 Personligt 2011 Kommentarer (0)

Om
vi skulle få ett till barn, så skulle jag vilja att det är en pojke. 
Och det är inte för att det är just en pojke och vi redan har två flickor eller liknande utan det handlar om min nyfikenhet.

Jag vill att det skulle vara en pojke för att se hur pojkar i våran familj skulle se ut. Nu vet vi ju redan hur våra flickor ser ut - helt underbara skapelser med brunt hår&bruna ögon och båda har mer drag från deras pappa än från mig. 
Såklart kan ju en tredje flicka se helt annorlunda ut än dessa två underbaringar, men ni förstår tankesättet hoppas jag.

Men om vi nångång får ett tredje mirakel och det skulle vara en liten pojke så skulle det också bli en större omställning än om vi skulle få en till flicka. Nya kläder skulle behöva köpas och vi skulle få lära oss att byta blöja utan att kisset skvätter överallt. Även våra hjärnor skulle få jobba en del extra då vi är vana med flickor nu. Jag är inte den mamman som skulle klä min son i tjejkläder bara för att visa en ståndpunkt eller för jämlikhet. Dessa frågor går längre in än till utseendet. 

Huvudsaken är ju ändå att barnet är friskt och könet spelar ingen roll. Men självklart är man nyfiken ändå och det är inget fel med det tycker jag.

Dove Intense Repair Express Intensivbalsam

2011-07-28 @ 17:52:44 Tips och idéer Kommentarer (0)


För några dagar sen fick jag hem ett paket från Buzzador och i den fanns intensivbalsam från Dove. 

Dove Intense Repair Express Intensivbalsam återfuktar håret på djupet och gör det mjukare och starkare. Intensivbalsamet gör håret friskt och du slipper kluvna toppar och att håret går av. Den kan användas dagligen istället för vanligt balsam.

För mig passar denna perfekt, speciellt nu på sommaren då håret blir väldigt slitet av all badande och sol. Och den verkar på en minut, vilket passar en stressad tvåbarnsmamma perfekt!

Vill ni läsa mer om produkten eller om Doves andra produkter så kan ni göra det HÄR!

Och vill ni själva bli en Buzzador och få möjligheten att testa produkter, göra marknadsföring och ge feedback om produkten så kan ni göra det HÄR!

En redig blandning..

2011-07-27 @ 10:37:58 Personligt 2011 Kommentarer (1)
Vill börja inlägget med att gratulera min kära mamma på hennes födelsedag idag, Grattis! ♥

Igår hade jag ont efter att tanden dragits ut. Fick fyra bedövningssprutor innan det var så bedövat att jag inte kände smärta så när bedövningen väl släppte så började det trycka och göra ont i hela käken. 
Så skönt att jag slipper få fler tänder utdragna nu! Det är inte min favoritgrej direkt.

När älsklingen kommer hem från jobbet ska vi iväg hem till mamma för lite födelsedagsfika. Så det är nog det enda roliga som händer idag. Och nu har älsklingen bara 2 arbetspass kvar efter denna dag och sen börjar han på nya jobbet nästa vecka! :) 
Han kommer att gå på utbildning först mellan 3-8 veckor beroende på hur snabbt han lär sig allting och utbildningen är i en annan stad vilket betyder att jag blir själv med barnen i veckorna. Lite tråkigt att vara hemma så länge utan älsklingen, men det är ju bara för ett tag och sen när han är klar med utbildningen så blir det nog 7-16 jobb enbart på vardagarna och det känns otroligt skönt! Äntligen!

Nu blir det lite matlagning och städning.. *suck*

Jag har fasat för denna dag..!

2011-07-26 @ 10:34:29 Personligt 2011 Kommentarer (2)
Idag har jag tid hos tandläkaren och det blir att dra ut en visdomstand :/ jag har fasat för denna dag då det blir lite komplicerat. Det är också därför vi tog denna tand sist, alltså är det sista besöket nu! Sen har jag en ren och fräsch mun :) 

Mamma och hennes man ska komma hit och agera barnvakter så länge och syrran är snäll och lånar ut sin cykel till mig så jag kan ta mig dit :) Jag hoppas bara att jag inte har för ont sen när bedövningen släpper så jag kan njuta av denna dag en stund i alla fall. 

Men innan all rabalder ska lilla fröken Isra sova en stund. So long!

Tanjas babyshower

2011-07-25 @ 18:08:46 Personligt 2011 Kommentarer (0)


(Glömde att fotografera maten och fikat, men det gör inte så mycket. Det viktiga är ju själva blivande mamman och henne har vi bilder på så det räcker och blir över :) )

Mycket annat..

2011-07-25 @ 10:03:16 Personligt 2011 Kommentarer (1)
Hallå!
Nu var det ett tag sen jag sist skrev någonting på bloggen. Har haft bloggtorka och så har jag haft annat för mig som gjort att jag inte haft tid att sitta vid datorn speciellt mycket.

Igår hade vi babyshower för syrran och det var trevligt. Mat, efterrätt, presenter och trevlig sällskap. Bilder dyker upp på bloggen när jag får tid över till att överföra dem till datorn..

Nej, nu orkar inte jag sitta här mer. Mår illa och är kallsvettig. Vi hörs!

Tjejkväll!

2011-07-20 @ 12:35:09 Personligt 2011 Kommentarer (4)
Igår kväll bestämde jag mig för att åka hem till en kompis och umgås lite med tjejerna. Det var trevligt som vanligt när vi träffas och vi pratade om allt möjligt mellan himmel och jord.
Det känns så skönt att kunna åka iväg lite emellanåt på kvällarna och bara umgås utan skrikande barn och utan att bli avbruten hela tiden.
När man spenderar hela dagarna med barnen så kan man behöva koppla av lite på kvällarna så det passar perfekt med lite "tjejsnack" :)

Tjejerna ♥ och jag. Två av dem var tyvärr inte med igår..


Eyas konstnärliga sida.

2011-07-18 @ 17:58:48 Personligt 2011 Kommentarer (1)
När vi var i Finland för en månad sen så ritade Eya sin första riktiga gubbe.. Sen dess har hon börjat rita alla möjliga gubbar, djur och saker :)
På den översta bilden har hon ritat sig själv och på den nedersta bilden är det en drake som sitter. Hon är så duktig mitt hjärta ♥

Jag sparar många av Eyas teckningar i en speciell låda, men jag har ingen möjlighet att spara allihopa. Hon ritar mellan 20-30 teckningar per dag :)
Det är så roligt att kunna ta fram lådan och se hennes utveckling på alla teckningar. Det går snabbt nu och snart är hon tonåring!

En liten uppföljning om Eyas nattning..

2011-07-18 @ 13:41:40 Personligt 2011 Kommentarer (1)
Tänkte skriva en liten uppföljning om hur det gått för Eya sen vi började låta henne somna ensam i rummet..

Det har faktiskt gått bättre än förväntat. Vissa kvällar vill hon protestera genom att busa och kommer på en massa saker som ska göras innan hon somnar, t ex städa rummet eller rita en teckning. Då är det bara att förklara för henne att det är kväll och att vi gör det när vi har vaknat och ätit frukost. Andra kvällar så somnar hon inom tre minuter, helt utan protester.

Men nu har hon i alla fall accepterat situationen och vet att vi inte sitter med henne i rummet längre vilket känns otroligt bra. Jag förstår inte varför vi har varit så rädda för det här och dragit ut på tiden så länge. Det har ju gått så bra!

Blueberries!

2011-07-18 @ 10:54:38 Personligt 2011 Kommentarer (0)
God morgon! Eller god förmiddag man kanske ska säga :)
Igår stack vi iväg och plockade lite blåbär och sen gjorde jag en blåbärspaj till oss av de färska blåbären. Skulle vi ha köpt den mängden blåbär från affären så skulle vi ha fått betala över 50 kr.. Det är helt sjuka priser på blåbär nuförtiden. 
Eya tyckte att det var jätteroligt med blåbärsplockning och det måste vi absolut göra om. Jag skulle gärna vilja frysa in lite också så man har blåbär även till vintern. 

Idag är det regn och rusk som vanligt. Det betyder att man inte har lust till att göra någonting och hela dagen blir lång och seg.. Önskar att älsklingen hade sin semester nu så skulle vi ta en sista minuten någonstans där det är varmt och skönt. Mmmm, det skulle vara något!


Nu är jag starkare än så..

2011-07-17 @ 11:17:10 Personligt 2011 Kommentarer (2)

Jag har alltid varit den människan som har lätt blivit nertrampad..
När jag var sex år och hade precis kommit till Sverige så var jag den som alla på gården retade. De skrattade mig rakt i ansiktet och drev med mig. Och vad gjorde jag? Ingenting. Jag stod kvar bara och fortsatte att följa efter dem vart de än gick. 
Jag hade en kompis som tog min veckopeng istället för sin egen och hon utnyttjade mig till max. Ändå stannade jag kvar. 

Sen blev jag lite äldre och allt jag ville ha var lite uppmärksamhet. Jag försökte att passa in i alla möjliga "gäng" och testade att umgås med alla möjliga typer av människor. Några av mina vänner från den tiden finns fortfarande kvar och jag värdesätter deras vänskap ♥

Det är inte förrän nyligen, för bara några månader sen, som jag börjat stå på mig. Känner jag mig orättvist behandlad eller nertrampad så ger jag blanka fan i personen som gör det istället för att jag ska känna mig sårad. Jag är bättre än den som trampar på mig. Jag ska inte behöva ta skit efter skit av människor, år efter år.
Jag är en lojal vän, jag bryr mig otroligt mycket om mina vänner och jag älskar att umgås med dem. Men då vill jag ha samma lojalitet tillbaka. Får jag inte det så stannar inte jag kvar. Jag tänker inte bli behandlad likadant som jag alltid blivit behandlad. Nu är jag starkare än så..

(Obs. Detta är inget "hat-inlägg" mot någon. Bara om hur jag har varit/är och hur jag känner..)

Water

2011-07-16 @ 19:19:32 Foto Kommentarer (0)

 

Jag älskar att fotografera allt som har med vatten att göra. Här har jag dock använt den inbyggda blixten, då ljuset i badrummet inte är det bästa, så ljuset reflekteras i bubblorna vilket förstör en del. Och detta är ju absolut ingen professionell bild, det ser man på långa vägar, men ändå en ganska okej amatörbild :)

Jag skulle helst vilja åka ut till något vattendrag och testa lite. Men då vill jag också ha mina kameratillbehör så det får tyvärr vänta ett tag..

Äh, vet inte vad jag babblar om och vet inte varför jag ville lägga ut denna bild men det får duga. Har raderat alldeles för många "nya inlägg" redan :P


Varning för pessimistiskt inlägg!

2011-07-16 @ 11:01:01 Personligt 2011 Kommentarer (0)
God morgon på er!
Jag håller på att laga en enkel krämig pasta till lunch och jag skulle gärna äta den nu om den var färdig. Isra väckte mig tidigt även denna morgon så man börjar bli smått hungrig nu. Klockan 06.45 var det bara att kliva upp och påbörja dagen. 

Det är tråkigt väder som vanligt och vi har inga som helst planer för dagen.. När kommer sommarvärmen? Ska det vara så här resten av den sk sommaren? usch va tråkigt. Jag förstår folk som hellre åker utomlands än spenderar sommaren i iskalla Sverige. Eller så är det bara jag som råkar bo i fel stad..

Jag är verkligen avundsjuk på de människor som får leka med sand och vatten i sommarvärmen. Jag vill också! Jag vill ut och bada med barnen i sjön och spendera en hel dag ute med trevligt sällskap och en massa gott att fika. Vattenmelon, jordgubbar, iskall saft/dricka.. Men nej, istället får man nöja sig med att klä sig i tjocka koftor och ändå ha iskalla fingrar.. 

Nåja, nu lämnar vi tråkigheterna bakom oss för det är ändå ingen som kan göra någonting åt det och nästa inlägg får vara lite mer optimistisk istället. Låter det bra? ;)

Tidig morgon och lång dag..

2011-07-15 @ 07:22:14 Personligt 2011 Kommentarer (0)
God morgon!
Idag väcktes jag kl 06.50 av en liten tös som låg i sängen och skrek. Gick och skakade på sängen en stund, men hon verkade inte nöjd så jag tog med henne till våran säng och tänkte att hon kanske vill ha närhet. Men nej, så fort hon fick komma till våran säng så fick hon världens flin på läpparna och började busa direkt. Så det var bara att gå upp :) 

Denna dag kommer att bli väldigt lång då det regnar ute och vi inte har några planer för dagen. Blir att bara sitta hemma och tråka. Hoppas iaf att jag har så pass mycket kreativitet i huvudet så att jag kan hitta på någonting för Eya att göra..

Stora holmen

2011-07-13 @ 23:36:34 Personligt 2011 Kommentarer (1)
Flera foton i ett.. Detta är vad vi har sysslat med idag..

Jag drog iväg till Stora Holmen med barnen och syrran idag. Var väldigt trevligt och skönt att komma ut och besöka ett ställe som man oftast inte besöker. Man tröttnar lätt på samma lekparker och samma människor ute på gårdarna.

Vi tog bussen upp till stan vilket var omtyckt av båda barnen och när vi väl kom fram så lekte vi, klappade på djuren, fikade och åkte lilla tåget. Det finns även en karusell där, men den skippade vi denna gång. har en känsla av att vi snart åker dit igen och då har vi även älsklingen med oss :)
Har varit där endast en gång tidigare och sen har jag glömt bort hela stället. Tack syrran för att du påminde mig! ♥


Isras utveckling..

2011-07-13 @ 09:18:59 Personligt 2011 Kommentarer (0)
För några veckor sen, började Isra krypa och sen tog det inte lång tid tills hon började ställa sig upp mot möbler. Nu går det snabbt för henne att ställa sig upp och hon tar sig försiktigt ner.

Jag såg även hur hon gick med hjälp av tv-bänken. Från ena sidan till den andra :) Det dröjer inte länge innan hon går helt själv utan någon som helst stöd! ♥

Onsdag 13 juli

2011-07-13 @ 08:44:46 Personligt 2011 Kommentarer (0)
God morgon!
Igårkväll, efter att barnen somnat, stack jag iväg på lite äventyr. Jag åkte hem till Rosie där jag spenderade ett par timmar med henne och Petra. Det var skönt att komma ut lite själv och bara umgås med vänner.
Det blev inte sådär jätte sent så jag la mig så fort jag kom hem och är utvilad idag. 

Och så hoppas jag på att graderna ute stiger en aning så man kan njuta av solen och värmen. Vet inte, kanske blir lite badande om vädret tillåter? :P
Annars så är det samma dagliga rutiner som gäller, vilket inte är värst kul men ett måste.

Du får inte vara med oss!

2011-07-12 @ 16:35:22 Personligt 2011 Kommentarer (3)

Eya med sin moster och morbror på kompisgungan.. Konstigt att kalla en så liten kille för morbror..

Hur kommer det sig att man som förälder tar åt sig mer än vad sitt barn gör, om någon är dum eller säger någonting elakt?
Jag gick till gården tidigare för att låta Isra gunga lite och trötta ut Eya en stund. Då hittade hon en liten tjej i samma ålder som hon själv är i och de lekte en stund tillsammans med Eyas sandleksaker.
Sen kommer det ut en till tjej i samma ålder och tydligen så kände båda tjejerna varandra för att de hälsade direkt på varandra och började prata.

Eya gick fram till den tjejen som hon lekt med en stund innan och frågade snällt ifall hon ville gunga i kompisgungan, men tjejen ignorerade Eya så hon gick en bit ifrån. Då springer tjejen till kompisgungan och ropar på den andra tjejen att komma och gunga med henne. Eya blev intresserad och gick fram dit för att hon ville vara med. Då utbrister samma tjej väldigt elakt: "DU FÅR INTE VARA MED OSS!" och Eya kom tillbaka till mig med en ledsen min. 

Jag vet, barn är barn, men ändå. Jag tar åt mig. Jag tar åt mig för att det är min dotter det handlar om. Och jag tar åt mig för att jag såg allt detta.
Jag sa åt Eya att hon bara skulle strunta i vad tjejen sa och inte vara ledsen. Vad ska man egentligen säga till ett barn som kommer fram ledsen och säger att hon inte får vara med de andra tjejerna och leka..? 

Jag vet att det kommer att hända värre saker och barn kan vara otroligt elaka, men det känns ändå jobbigt att se sitt barn ledsen. Eya måste få lite mer skinn på näsan så hon bara kan vända ryggen åt och visa att hon inte bryr sig.

Indiskt!

2011-07-12 @ 11:52:11 Allt om mat Kommentarer (0)Jag gick med två barn, kom hem med ett..

2011-07-11 @ 15:35:42 Personligt 2011 Kommentarer (2)
När man vaknar 07.15 så blir dagen rätt långtråkig så jag packade med mig mitt pick och pack (dvs barnen och skötväskan) och stack iväg till mamma. När det var dags att gå hem igen så ville Eya stanna där en stund extra så det fick hon göra. Och Isra somnade så fort vi kom hem så jag fick en skön stund för mig själv :) Det kan faktiskt behövas ibland så man får pusta ut och tänka på sig själv en stund. 

Nu sover Isra återigen och Eya tittar på Djungelboken med en glass i handen :) Det betyder att jag får ännu mer egentid så nu ska det utnyttjas med dator och sen med att läsa reklam. Vilken lyx! :)

Hur somnar Eya?

2011-07-10 @ 21:55:12 Personligt 2011 Kommentarer (1)

När jag var gravid med Eya så fick jag jämt höra att bebisar bara sover, äter och bajsar. Det visade sig inte stämma alls, i alla fall inte för oss. Eya var vaken väldigt mycket på dagarna men sov bra på nätterna. Om bebisar oftast sover så mycket som Isra gjorde när hon var nyfödd så vet jag inte vilken energikick Eya har haft ända sedan hon föddes. (Där kom en liten jämförelse mellan barnen också..) Att Isra sov tre timmar i sträck på dagen var för mig en stor chock efter att ha varit van med Eyas vila på cirka 1½ timma. Hon slutade också att vila under dagtid när hon var ett år.

Eya vägrade att somna i sin egen säng. Hon skulle ammas för att kunna somna. Efter att jag slutade med amningen ville hon somna till vällingen och efter att hon slutat med vällingen skulle hon somna bredvid mig i våran stora säng. Sen köpte vi en egen säng till Eya och då började vi med att sitta bredvid henne och hon kunde känna på våra armar. (Eya har alltid velat känna närhet och hud när hon ska sova.) Kan också påpeka att Eya har självmant velat sluta med amning och välling..

Så har vi haft det till alldeles nyligen. När vi sitter inne med henne i rummet så kan vi få ibland sitta upp till två timmar(!) eftersom att hon blir uppspelt och kämpar med att hålla sig vaken. Så vi bestämde oss för att hon ska lära sig att somna ensam i rummet. Vi läser en bok, berättar en saga eller pratar allmänt om dagen och sen pussar vi henne godnatt och lämnar dörren öppen en aning. Men så enkelt är det inte riktigt. Hon håller igång så länge hon bara kan tills hon somnar av utmattning.. Det kommer väl snart en dag då hon vänjer sig. 

Idag var hon så trött efter att ha sovit bara nio timmar inatt och ingenting på dagen så hon somnade på stört! Nu hoppas vi på samma framgång även imorgon..

Gustavsvik

2011-07-10 @ 08:32:23 Personligt 2011 Kommentarer (1)


Bild från Gustavsviks hemsida. Till höger finns barnpoolen och den röda rutchkanan kunde Eya inte låta bli :) 


God morgon!
Igår var vi på Gustavsvik med syrran och hennes man. Det var första gången på badhus för Isras del och hon njööööt! :) Eya var modig och åkte vildforsen med oss. Jag var lite rädd för att hon skulle åka den och bli skrämd men det gick ändå bra :) Vi var där i ungefär 2½ timme och inga klagomål på att vilja gå hem varken från Isra eller Eya. Båda tjejerna älskar vatten och bad så det blir nog simskola för bådas del sen i framtiden :)

Isra somnade på stört vid åtta, men med Eya hade vi lite mer kämpigt. Hon trotsar och vägrar att somna. Och så försöker vi att ändra på lite nattningsrutiner här hemma så det gjorde ju inte saken bättre heller. Klockan hann bli 23.00 innan hon somnade av utmattning..

Ikväll eller imorgon kommer ett inlägg om Eya och hennes nattning så förstår ni mer vad jag menar..Tidiga lördag..

2011-07-09 @ 07:57:32 Personligt 2011 Kommentarer (0)
God morgon!
Som vanligt så är det bara jag och lilltösen vakna vid denna tid på morgonen. Ska alldeles strax väcka stortösen också för annars får hon svårt att somna på kvällen. Hon vill gärna lägga sig mellan 22-23 nuförtiden vilket är alldeles för sent.. Lilltösen däremot har vi inga problem med. Innan 20.30 sussar hon sött i sin säng helt utan problem :)

Får se vad vi hittar på för kul idag då. Vädret är inte på våran sida idag, men bara vi slipper regn så är det okej för min del. Då kan man ändå sitta ute och slappa, låta barnen leka och fika. Så det är nog ändå det som sker idag.

Lite planering..

2011-07-08 @ 15:06:18 Personligt 2011 Kommentarer (1)
Jag håller på med lite planering inför syrrans babyshower.. Det är så kul att planera sånt här, men det krävs också att man har huvudet med sig. Jag som nuförtiden har minne som en guldfisk får verkligen skriva upp minsta lilla grej :) Men kul är det som sagt!

Jag fick ju också en babyshower när jag väntade Isra. Då visste jag ingenting om det så det blev en riktig överraskning. Nu vet syrran vilken dag och tid det blir men inte mer än så. Resten får vara hemligt så mer om det kommer senare :)
Lilla kotten i magen är beräknad att komma om drygt en månad.. Längtar! ♥

Barnsligt kul...

2011-07-08 @ 09:12:47 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Usch, imorse vaknade jag med huvudvärk. Det är så jobbigt att stiga upp och börja ordna med frukost och annat till barnen när man inte är riktigt på topp. Nu väntar jag bara på att alvedonen ska börja verka så jag kan bete mig normalt igen..
Det sägs att det ska regna idag vilket betyder att vi kommer spendera våran tid här hemma. Men än så länge är det rätt varmt och skönt ute så man kanske skulle passa på att klä på barnen och gå ut till parken en stund. Det kan behövas med två klängiga och gnälliga barn.
När pappa var här så var vi ute varje dag och lekte, trots vädret.

Förskolan

2011-07-06 @ 22:36:30 Personligt 2011 Kommentarer (2)
Idag läste jag i tidningen att flera kommuner har ändrat antalet timmar som ett barn med en arbetslös förälder får gå på förskolan, men Örebro är tyvärr inte en av de kommuner. De som kallas för "15-timmarsbarn" blir nu kallade för "25-timmarsbarn" i många kommuner.

Jag tycker att det är helt rätt att ändra antalet timmar för att förskolan faktiskt stimulerar barnets utveckling och barnet får ge utlopp för sin energi. Det är klart att barn lär sig en massa hyss och annat också, men det hör till på något sätt. Om man tar Eya som exempel så har hon lärt sig massor av bra och nyttiga saker från förskolan. Hon har lärt sig att klippa&klistra, hon har lärt sig olika sånger, hon hoppar och skuttar när de har mini-röris, hon har lärt sig att leka med andra barn, hon har lärt sig nya ord osv osv listan kan göras lång. Klart att hon kan lära sig alla dessa saker hemma också, men på förskolan går det på ett helt annat plan.
Det gör mig inte så mycket att Örebro inte är en av de kommuner som ändrat lagen. Men däremot tycker jag att det är helt fel att de som har "15-timmarsbarn" ska betala lika mycket i avgift som de som har barnen där på full tid. Det är väl ändå lite orättvist? Har för mig att jag läste någonstans att en endaste kommun har en typ av in- och utcheckningssystem och man betalar endast för den tiden som barnet går på förskolan. Det är mer rättvist. men det absolut bästa vore ifall det fanns olika priser för "15-timmarsbarnen" och "fulltidsbarnen" och inte baserat enbart på inkomsten..

Spara minnen i ett album...

2011-07-05 @ 18:00:27 Personligt 2011 Kommentarer (1)

 

Jag har massvis med bilder att framkalla.. Närmare 4-500 stycken vilket inte är ens nära mängden bilder jag har totalt från de senaste månaderna! Bara från Paris fick jag med mig 900 bilder och då har jag ändå sorterat bort de dåliga bilderna.

 

Jag är sån att jag gärna framkallar bilder och lägger in allting i ett album. Jag kollar inte i albumen så ofta men det känns ändå rätt att ha bilder där istället för på datorn. Lite gammalmodigt sådär ;) Det svåra är ju att välja ut de bilder man vill pryda albumen med, speciellt då man har massvis med fina bilder på barnen. Varenda bild jag kommer till kopierar jag in i "framkalla-albumet". Jag kan inte låta en fin bild förbli oframkallad vilket jag måste lära mig att göra..


Lördag 2 Juli

2011-07-02 @ 08:54:15 Personligt 2011 Kommentarer (0)
God morgon!
Vi hade lite planer för idag, men tyvärr blir det ingenting av det som var planerat. Vädret svek oss och gav oss bara en massa regn och gråa moln.
Istället får vi hitta på något annat att göra, vilket inte är så lätt då allt det roliga brukar ske utomhus. Men kanske det vänder och blir sol sen? Vem vet..
Här hemma är det tyst och fridfullt. Det är bara jag och Isra som är vakna medan de andra två snarkar vidare ett tag till. Ska nog snart dra mig mot syrran och hälsa på så man hinner träffa pappa lite innan de åker hemåt på tisdag. Tiden går ju så fort och man hinner inte med lika mycket som man tror. Igår hann vi bara umgås med dem cirka 4-5 timmar sammanlagt så det känns lite tråkigt.
Nä, dags att dra vidare :) Hoppas ni får en bra dag!

Bättre än förväntat

2011-07-01 @ 14:51:44 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Det här med att få Eya blöjfri har gått förvånansvärt bra. Cirka fem "små olyckor" har skett men resten av gångerna har hon kissat på pottan eller på toaletten. Nu behöver jag inte tjata så mycket utan hon känner själv när det är dags och säger till att hon vill kissa.
När vi är ute så kissar hon i buskarna om det inte finns en toalett i närheten och om vi åker bil så stannar vi vid vägen och låter henne kissa. Det var sådana saker som jag var lite orolig för innan vi bestämde oss för att sluta med blöjan, men det har gått jättebra!
Hon har dock kvar nattblöjan men den kan hon ha ett tag framöver. Jag räknar ändå henne som blöjfri då hon inte använder blöjan på dagarna, vilket är det viktigaste.
♥♥♥

Snabbis..

2011-07-01 @ 11:54:41 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Idag kom pappa och gänget från Finland för att hälsa på oss här i Sverige så vi gick hem till syrran (de sover över där) och åt frukost tillsammans imorse.
Nu var det dags för småbarnen att sova en stund så vi kom hem och träffar de senare igen.
Idag ska vi på lite ärenden som måste fixas idag då det är älsklingens sista semesterdag. På måndag börjar jobbet igen för hans del :/ Men en god nyhet är iaf att han fått ett annat jobb! Så skönt att han ska sluta jobba natt och få helt ormala arbetstider samt normala arbetsuppgifter. Nu är det slut på all slit för hans del :) ♥

Design av Tasnim