Du får inte vara med oss!


Eya med sin moster och morbror på kompisgungan.. Konstigt att kalla en så liten kille för morbror..

Hur kommer det sig att man som förälder tar åt sig mer än vad sitt barn gör, om någon är dum eller säger någonting elakt?
Jag gick till gården tidigare för att låta Isra gunga lite och trötta ut Eya en stund. Då hittade hon en liten tjej i samma ålder som hon själv är i och de lekte en stund tillsammans med Eyas sandleksaker.
Sen kommer det ut en till tjej i samma ålder och tydligen så kände båda tjejerna varandra för att de hälsade direkt på varandra och började prata.

Eya gick fram till den tjejen som hon lekt med en stund innan och frågade snällt ifall hon ville gunga i kompisgungan, men tjejen ignorerade Eya så hon gick en bit ifrån. Då springer tjejen till kompisgungan och ropar på den andra tjejen att komma och gunga med henne. Eya blev intresserad och gick fram dit för att hon ville vara med. Då utbrister samma tjej väldigt elakt: "DU FÅR INTE VARA MED OSS!" och Eya kom tillbaka till mig med en ledsen min. 

Jag vet, barn är barn, men ändå. Jag tar åt mig. Jag tar åt mig för att det är min dotter det handlar om. Och jag tar åt mig för att jag såg allt detta.
Jag sa åt Eya att hon bara skulle strunta i vad tjejen sa och inte vara ledsen. Vad ska man egentligen säga till ett barn som kommer fram ledsen och säger att hon inte får vara med de andra tjejerna och leka..? 

Jag vet att det kommer att hända värre saker och barn kan vara otroligt elaka, men det känns ändå jobbigt att se sitt barn ledsen. Eya måste få lite mer skinn på näsan så hon bara kan vända ryggen åt och visa att hon inte bryr sig.

Kommentarer
Postat av: T- finnen som inte försvinner med clerasil ;)

Min lilla älskling :(

2011-07-12 @ 17:09:58
URL: http://tanjakatinka.blogg.se/
Postat av: cecilia

Känner igen det där, visst man kan inte göra så mkt åt det men man önskar att de kunde uttrycka sig på ett snällt sätt.

2011-07-12 @ 22:45:45
URL: http://macilia.blogg.se/
Postat av: Mandy

nee fyy hatar när sånt händer :( Jag brukar oxå ta åt mig när jag e med Jaleel och oftast brukar jag gå fram till barnen och säga att man ska leka med alla, det brukar hjälpa :D

2011-07-14 @ 00:46:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design av Tasnim