Hur somnar Eya?


När jag var gravid med Eya så fick jag jämt höra att bebisar bara sover, äter och bajsar. Det visade sig inte stämma alls, i alla fall inte för oss. Eya var vaken väldigt mycket på dagarna men sov bra på nätterna. Om bebisar oftast sover så mycket som Isra gjorde när hon var nyfödd så vet jag inte vilken energikick Eya har haft ända sedan hon föddes. (Där kom en liten jämförelse mellan barnen också..) Att Isra sov tre timmar i sträck på dagen var för mig en stor chock efter att ha varit van med Eyas vila på cirka 1½ timma. Hon slutade också att vila under dagtid när hon var ett år.

Eya vägrade att somna i sin egen säng. Hon skulle ammas för att kunna somna. Efter att jag slutade med amningen ville hon somna till vällingen och efter att hon slutat med vällingen skulle hon somna bredvid mig i våran stora säng. Sen köpte vi en egen säng till Eya och då började vi med att sitta bredvid henne och hon kunde känna på våra armar. (Eya har alltid velat känna närhet och hud när hon ska sova.) Kan också påpeka att Eya har självmant velat sluta med amning och välling..

Så har vi haft det till alldeles nyligen. När vi sitter inne med henne i rummet så kan vi få ibland sitta upp till två timmar(!) eftersom att hon blir uppspelt och kämpar med att hålla sig vaken. Så vi bestämde oss för att hon ska lära sig att somna ensam i rummet. Vi läser en bok, berättar en saga eller pratar allmänt om dagen och sen pussar vi henne godnatt och lämnar dörren öppen en aning. Men så enkelt är det inte riktigt. Hon håller igång så länge hon bara kan tills hon somnar av utmattning.. Det kommer väl snart en dag då hon vänjer sig. 

Idag var hon så trött efter att ha sovit bara nio timmar inatt och ingenting på dagen så hon somnade på stört! Nu hoppas vi på samma framgång även imorgon..

Kommentarer
Postat av: Therese Carlsson

har oxå ett litet energiknippe hemma så jag förstår... vart kommer barnens pappa ifrån? för han är väl inte svensk ?

2011-07-12 @ 00:05:58
URL: http://Nattstad.se/teaochfadi

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design av Tasnim