Ibland mår man bara inte så bra..

2011-03-31 @ 00:32:52 Personligt 2011 Kommentarer (2)


Ska gå och lägga mig så fort jag skrivit klart detta inlägg. Känner fortfarande lite konstiga känslor i magen, men ingen feber och yrsel längre. Kan knappt trycka på magen då den känns öm.. Försvinner det inte om ett par dagar så kontaktar jag sjukvården.

Känner mig även lite nere just nu. En massa blandade känslor och tankar som snurrar runt i huvudet. Det är dock ingenting jag vill ta upp på bloggen. Önskar att älsklingen min var här och kramade om lilla deppiga mig.. ♥

Vassa tänder!

2011-03-29 @ 15:58:16 Sagt av Eya Kommentarer (1)


Jag ritar med Eya och försöker samtidigt lära henne att skriva sitt namn. Efter att jag visat bokstaven Y ett par gånger så vill hon lära mig att göra någonting. Hon ritar typ "huggtänder" med väldigt vassa spetsar och ber mig göra likadant.

Jag: Så, blev det bra?

Eya: Nej! Jag brukar inte göra sådär. (pekar på mina "ovassa huggtänder")

Jag: Jaha ojdå, kan du visa mig igen?

Eya ritar en gång till och ber mig sen försöka igen, vilket jag gör. Denna gång blev det vassa "huggtänder".

Eya: Bra mamma, du har lärt dig!


Obs. Eya pratar faktiskt sådär som jag skriver. Inget "barnspråk" här inte :)

Jag har bara ett ord att säga...

2011-03-29 @ 11:19:33 Personligt 2011 Kommentarer (1)
.... BLÄ!


Jag vet inte vad det är med mig men jag mår inte riktigt bra. Känner hela tiden en konstig känsla i magen, typ som nervositet. Och samtidigt har jag lite feber och illamående.

Så jobbigt när man känner sig konstig men vet inte varför. Det är bättre att ha typ huvudvärk eller någonting för då kan man ta en alvedon så blir det bra. Försöker att vila så gott det går, men ärligt talat så är det rätt omöjligt med två barn.

Jag hoppas iallafall att det snart går över.

Skillnader på olika bländartal

2011-03-28 @ 23:25:49 Foto Kommentarer (0)

 

Här har vi bilder som visar skillnaden mellan olika bländartal. Jag tog bilderna snabbt och hade tyvärr inte tid att fotografera någonting mer intressant än detta ;)

Jag fotograferade på med läget A (Nikon) vilket betyder att jag själv väljer bländare men att kameran automatiskt väljer den slutartid som krävs för att bilden ska få rätt exponering.


sysslor..

2011-03-28 @ 15:31:24 Personligt 2011 Kommentarer (3)
Idag åkte vi iväg till Marieberg en snabbis. Blev gummistövlar till Eya, skor och jacka till mig. Är så nöjd med mina köp! :) Kan lägga in en bild en annan gång.

Jag har jordens diskberg att ta hand om. Usch och fy! Önskar att jag hade en diskmaskin eller varför inte en personlig diskare här hemma som tog hand om allt åt mig ;) Att diska ett helt berg med disk 2-3 gånger per dag är inte min favoritsyssla.
Småplocket däremot får ingen göra. Då blir allt bara fel. Jag har mina ställen att lägga allt på och det är i den ordningen det ska vara på :)

Har ni någon syssla som ni verkligen hatar och något som ni gärna gör hemma?

Digitalkamera för 5 kr?

2011-03-27 @ 12:26:49 Tips och idéer Kommentarer (1)
På vänstra sidan på bloggen ser ni en länk där det står att ni får en digitalkamera för 5 kr. Denna länk går till www.pointshop.se där man kan tjäna poäng som man sedan kan byta ut till en massa grejer. Samma koncept som gratisbio osv.
Obs. Läs villkoren på sidan innan ni accepterar.

Vill ni ta del av erbjudandet så klickar ni bara på bilden här nedan eller i menyn och följer instruktionerna :) Enkelt!

 

 

 


ISO, bländare och slutare.

2011-03-27 @ 10:29:12 Foto Kommentarer (1)
Här är lite fakta om vad ISO, bländare och slutare är för något när det kommer till att fota med systemkameror. Det finns inga tips om hur man ska fotografera utan bara ren fakta om vad de är och vad de gör.

Vad är ISO?

Att förstå vad ISO-värdet gör med bilden är bra att veta. Man kan enkelt säga att ett högt ISO-värde gör din bild ljusare. Den ger även bilden brus, vilket är någonting man inte vill ha på sin bild.

 

Fotograferar man ute när det är ljust så fungerar ISO 100 hur bra som helst. Man behöver inte ens tänka på att ändra värdet, men på kvällarna inomhus kan det bli svårt att få en bra och ljus bild med låg ISO utan att använda blixten. Då är det bra att öka ISO en aning samt kombinera med andra viktiga inställningar på kameran.

 

Bländare och skärpedjup.

Bländarvärdet beror helt på vilket objektiv du använder. Låga bländarvärden (t ex f/5,6) ger bilden kort skärpedjup och bakgrunden blir suddig. Bländarvärdet har också med ljuset att göra. Lågt bländarvärde = större bländare = ljusare bilder.

Knappen att ändra enbart bländarvärdet är A i Nikon och Av i Canon. Då väljer kameran automatiskt slutartiden så att bilden får rätt exponering.

 

Slutaren.

Slutartiden är den tid som kamerans slutare är öppen. Slutartiden kan anges som 1/40, 1/100, 1/200 osv. Använder man ett av de låga värdena så kan man se rörelse i bilden. Och med de högre värdena fryser du bilden. Med en snabb slutartid, alltså ett högt värde, så kan man frysa små vattendroppar osv. Slutartiden påverkar även ljuset i bilden. Längre slutartid = ljusare bild.

 

Dessa tre faktorer spelar roll i hur bilden blir i slutändan. Det gäller att kombinera dessa för att få fram den bästa bilden. Exempelbilder på hur dessa påverkar bilden kommer att dyka upp en annan dag.


Nytt på bloggen!

2011-03-25 @ 00:42:04 Kommentarer (3)
Jag tröttnade på min gamla design så jag gjorde en ny tillfällig design. Denna får duga tills jag hittar lite tid till att fixa med sånt. Jag vet ungefär hur jag vill ha det så det är inte så mycket att ändra sen. Måste bara försöka fixa en snygg header ;) Syns den inte? Klicka i så fall på F5. Och säg gärna till om ni ser några skavanker. Har märkt att det kan se olika ut i olika webbläsare osv.

Jag ska göra en till syrran också, men tyvärr så dröjer det. Har inte alls tid för sånt just nu med två barn, hemmet, plugg och försöka hinna med att umgås med nära och kära. Men det kommer :)


En bra natt...

2011-03-24 @ 08:30:51 Personligt 2011 Kommentarer (0)
God morgon!
Om en halvtimma ska Eya till dagis så jag passar på att hälsa på syrran när jag lämnat av lilltösen. Sen måste jag hem och ta itu med en massa saker innan Eya ska hämtas klockan två.

Denna natt var helt underbar! (jämfört med de senaste nätterna).
På kvällen krånglade både Eya och Isra en stund, men sen när de väl somnat in ordentligt så sov båda två som små änglar. Isra sov i sin egen säng hela natten som hon brukar och lilla Eya kröp ner bredvid mig på natten, som hon brukar :)
Hoppas Isras förkylning har gett sig nu så hon kan fortsätta med att sova i sin egen säng. Hon vill bara sova bredvid mig när hon är sjuk och då sover hon inte ens bra. Skulle tippa på att hon sover bättre i sin egen säng även under en förkylning men hon vill inte ens testa.

Dags att ta itu med barnen nu så vi hinner vara på dagis till nio. Hoppas ni får en bra dag!

Fodrat eller inte?

2011-03-23 @ 10:50:44 Personligt 2011 Kommentarer (2)
Nu är det dags att köpa regnkläder och gummistövlar till Eya. De hon hade förra året är alldeles för små för henne nu. Jag ska nog köpa såna som INTE är fodrade. De fodrade använder man kanske en månad bara och sen blir det för varmt att ha på sommaren om det skulle behövas. Så ofodrade låter bättre. Samma gäller gummistövlar. Det är bara att ha ett par tjocka strumpor under så borde barnen klara sig :)
Ni som har barn, hur gör ni?

Det är så svårt att veta hur man ska klä barnen. Trots att jag har två barn så blir jag väldigt osäker. Själv känner man ju ifall man fryser eller är för varm, men med barnen vet man inte. Ibland kan Eya säga att hon är varm bara för att få ta av jackan eller liknande så det går ju inte att fråga henne heller. Men men, bara att försöka tänka logiskt så borde det ju gå bra :)

Nu ska jag ta tag i lite plugg och sen vaknar nog Isra och gör mig lite sällskap här hemma. Hoppas ni får en bra dag!

Som jag längtat!

2011-03-22 @ 15:05:32 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Vilket otroligt skönt väder! Blir så glad! :)
Just nu är det hela +12 grader ute och jag längtar efter mer och mer värme.

Det var så skönt att skippa Eyas overall, min vinterjacka, vinterskorna och mjukliften till vagnen. Istället satt Isra på en filt och hade det skönt när vi gick till affären :) 
Ju varmare det blir, desto härligare blir det. Jag längtar sååå till sommaren nu!Här hemma har vi en annan typ av värme i luften... ♥


Skor till våren!

2011-03-22 @ 09:19:50 Kläder, skor m.m. Kommentarer (1)
Det är inte bara en snygg vårjacka jag är ute efter, utan även ett par vårskor. Jag hittade dessa två, som är nästan likadana och priset skiljer på en hundralapp. Blir nog ett par liknande skor från antingen DinSko eller Skopunkten. Sen vill jag även ha ett par snygga sandaletter och ett par ballerina skor. Men det blir en annan gång :) Rik är man ju inte direkt hehe

DinSko 399 kr

 

 

Skopunkten 299 kr


Nummer ett

2011-03-22 @ 08:49:01 Personligt 2011 Kommentarer (0)
God morgon!
Blev en rätt jobbig natt för min och Isras del. Stackarn blev förkyld igår och krånglade hela natten. Sen var det bara att gå upp vid halv åtta då hon ville vakna så idag är jag rätt trött och seg. Blir nog inte mycket gjort under denna dag förutom en sväng till affären.

På tal om nåt annat så har jag nog bestämt mig för en jacka av de tre jag la ut i förra inlägget. Blir nummer ett om jag inte hittar något annat från butiken. Tänkte nämligen ta en sväng till Marieberg nån dag och se om jackan finns i butiken och testa den :)

Vad tycker ni?

2011-03-21 @ 10:55:12 Kläder, skor m.m. Kommentarer (5)
När lönen kommer måste jag iväg och försöka hitta en snygg vårjacka. Har en svart, nästan oanvänd hemma men jag trivs inte så jättebra i den. Den känns en aning för stor trots att den är i rätt storlek. Är väl en sån modell bara.
Men den får duga tills jag hittar en sån som jag trivs med lite bättre :)

Vero Moda 599,95 kr

 

Vero Moda 399,95 kr

 

Vero Moda 649,95 kr

 

Tre jackor i min smak. Vilken skulle ni välja? Vilken tror ni passar mig bäst?

De finns i olika färger också så det behöver inte vara just den färgen på jackan som på bilden.


+ + + + +

2011-03-21 @ 09:15:57 Personligt 2011 Kommentarer (0)
God morgon!
Ännu en dag med plusgrader, så skönt! Är våren på väg nu?
Det fattas bara lite sol och några knoppar i träden och buskarna så är det vår! Då blir det en massa lek ute med Eya och Isra kan sitta i vagnen utan mjukliften. Vi kan ta med en liten filt och lite fika så är det bara att sitta i vårsolen och njuta. Märker ni att jag längtar? :)

Eya börjar nog bli frisk redan nu vilket känns helt underbart! Får se hur hon mår imorgon, om hon ska till dagis eller inte. Skulle vara bra om hon kunde gå dit nu eftersom hon redan varit borta rätt länge.

Småbarnsfamiljen i storstaden..

2011-03-21 @ 00:17:23 Paris -11 Kommentarer (1)


Så, hur var det att resa till en storstad med två små barn?

Jobbigt, roligt, utmattande och spännande på samma gång. Och absolut en upplevelse för livet.

Det var absolut inte lika lätt som jag hade tänkt mig. Med ett barn skulle det nog inte varit några problem. Eller om barnen varit lite äldre. Ska försöka knåpa ihop några rader om problemen som vi stötte på. Kom ihåg att detta är problem som vi stötte på.

♦ Vi hade bara en vagn (emmaljunga) och vi tänkte att det skulle gå bra för Eya att promenera och blir hon trött så skulle hon få sitta på fotstödet. Det fungerade en stund, men sen blev hon trött och somnade. Vad gör man då? Jo, lägga barnen bredvid varandra. Trång och inte skönt alls, men det fungerade.

Tydligen så skulle det vara lättare att ta bussen än tunnelbanan när man har en vagn med sig. Men det stämde inte för oss. Pga att våran Emmaljunga är rätt stor så fick den inte plats i alla bussar. Bussarna som hade en handikappsskylt var de enda bussarna som passade oss. Så vi fick ta tunnelbanan överallt och det innebar att bära vagnen upp och ner för en massa trappor. Ibland skippade vi tunnelbanan helt och promenerade i flera kilometer.

Avståndet till allting var en stor nackdel. Paris är en otroligt stor stad och alla sevärdheter ligger utspridda lite här och där. Vi bodde i utkanten av Paris och rätt långt från allting. Det som låg närmast var Eiffeltornet och den stora lekparken Jardin d'Acclimatation. Isra var det inga problem med eftersom hon låg skönt i vagnen och sussade för det mesta :) Men det var värre med Eya som blev väldigt utmattad av för mycket spring överallt.

Att äta ute i Paris är rätt dyrt. Vi åt ute några gånger och andra gånger köpte vi med grejer så vi kunde äta i lägenheten. Vi undvek dock de vanliga franska restaurangerna.

Att hitta till alla ställen kunde ställa till med stora problem. Eftersom vi hela tiden försökte komma på bra lösningar till att färdas på bästa sätt så irrade vi ofta runt överallt och gick till helt fel ställen. Så innan vi kom fram till det stället vi hade planerat att besöka så var vi redan utmattade.

Det var otroligt skönt och roligt att komma bort en stund. Att bara få vara med sin lilla familj och umgås. Men nästa semester blir vid en strand i något varmt land :) Storstadssemester får vänta några år till..

Blev inte av...

2011-03-20 @ 00:42:37 Personligt 2011 Kommentarer (1)
Det blev ingen övernattning hos mormor för Eyas del. Hon var där ett par timmar men började få feber och blev ledsen så jag hämtade hem henne. Det får bli en annan gång istället när hon mår bättre.

Jag tycker så synd om henne som alltid ska vara sjuk. Nu har hon feber och är snorig&täppt i näsan. Jag hoppas att det går över snabbt så hon kan gå till dagis snart igen. Nu har hon varit borta fem dagar då vi var i Paris och i torsdas hade hon sååå roligt på dagis.

Ska alldeles strax lägga mig så jag orkar med morgondagen. Älsklingen jobbar natt imorgon igen så han får ta hand om Eya inatt ♥ God natt på er!

Det känns som att du funnits för alltid!

2011-03-19 @ 10:54:34 Personligt 2011 Kommentarer (2)


Övernattning

2011-03-19 @ 10:44:48 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Igår hade vi besök här hemma under hela dagen och kvällen, ända till sent på natten :) Det var en hur trevlig dag som helst med blandat sällskap och det finns inget bättre än att umgås med folk man tycker om ♥

Eya ska sova över hos sin mormor idag eftersom båda parter ville det :) Eya har alltid så roligt hemma hos sin mormor. De leker, läser böcker, pysslar och busar. Det var bara ett tag efter Isras födelse som Eya inte ville vara där så mycket. Hon var mycket aggressiv mot andra människor och alltid sur och ledsen. Men nu är det som bortblåst förutom ett par dåliga dagar lite då och då. Men det har vi alla emellanåt.
Från vår till vinter

2011-03-18 @ 10:00:31 Paris -11 Kommentarer (0)

 

När jag vaknade imorse och tittade ut genom fönstret så blev jag väldigt chockad. Mer snö?! När ska det sluta snöa och bli vår?

 

I Paris hade vi riktig vårväder. Det var alltid över 10 plusgrader på dagarna och dagen vi skulle åka hem var det 18 grader och strålande sol. Folk tog av sig sina jackor och tjockare tröjor.

 

Man blir så mycket gladare av sol och värme. Så är det iallafall för mig. Vädret i Sverige blir bara sämre och sämre. Snart lär det väl inte ens finnas någon ordentlig sommar här.

 

Nä, bort med snön och hit med våren och värmen!

 


Här bodde vi en vecka.

2011-03-16 @ 21:54:25 Paris -11 Kommentarer (0)

 

I Paris bodde vi hos Salahs kusin. Hans lägenhet ligger i utkanten av Paris och i närheten av ett stort skogsområde.

För att ta oss till centrala Paris och alla sevärdheter så var vi tvungna att antingen ta bussen eller tunnelbanan. Vi provade båda två och till slut nöjde vi oss med endast tunnelbanan. Det var ändå smidigare trots att vi var tvungna att bära vagnen upp och ner för alla trappor.

Gårdarna i Paris är inte som i Sverige. Där finns inga rutchkanor, gungor eller klätterställningar på gården. Istället hade vi en hiss och en trappa mitt på gården som leder till parkeringshuset under marken.


På kvällen lös hela gården upp och fick ett väldigt charmigt och fridfullt utseende.


Hemma!

2011-03-16 @ 09:07:07 Paris -11 Kommentarer (0)
God morgon!
Vi är hemma och mår bra allihopa. Resan hem gick jättebra. Inga övertrötta barn som vi hade på vägen till Paris. Jag packade ur väskorna sent igår kväll så jag skulle slippa det idag. Finns så mycket annat att ta itu med nu på morgonen bl.a att lägga in alla bilder i datorn och ta hand om barnen.

Jag skriver mer senare när vi "landat" lite :)


Sacre Coeur

2011-03-14 @ 23:23:15 Paris -11 Kommentarer (0)
Varan sista dag spenderade vi vid den gamla, fina kyrkan; Sacre Coeur. Det ar sa otroligt fint dar och man far en varm kansla i hela kroppen av att vara dar. Runt kyrkan finns cafèer och en massa folk som gor karikatyrer osv. Vi hade velat ha en familjeportratt men det var alldeles for dyrt. Allting ar dyrt i det omradet. Vi kopte tva kaffe och en juice till Eya och nar servitoren kom for att ta betalt sa sag vi att det kostade 18 euro (!!) Och nej, vi blev inte lurade. Helt sjuka priser!
Imorgon aker vi hem sa det blir inget mer att gora. Vi hinner bara packa vaskorna och gora oss i ordning, ata lite mat och sen tar vi bussen mot flygplatsen.

De sista dagarna..

2011-03-12 @ 22:54:44 Paris -11 Kommentarer (0)
Nu ar det bara 2 hela dagar kvar och sen aker vi tillbaka till Sverige. Vi har haft jattekul samtidigt som vi har blivit frustrerade och trotta. Det ar inte latt att vandra runt i en storstad med sma barn. Mer om det kommer sen nar jag har kommit hem och kan skriva med alla bokstaver :P

Imorgon ska vi till La Defènse vilket ar ett stort kopcentrum. Jag hoppas pa att hitta en jacka till Eya och lite klader till oss vuxna ocksa :) Sen tar vi nog en svang forbi "arabkvarteren" ocksa och den stora kyrkan Sacre Coeur. Det far inte missas! :)
Nu ar det laggdags for trotta mig. Go natt!

Vid Eiffeltornet..

2011-03-11 @ 00:14:52 Paris -11 Kommentarer (3)
Sjalva tornet syns inte mycket, men det ar ju inte det som ar det viktigaste i bilden :)

Go natt!

2011-03-09 @ 23:39:17 Paris -11 Kommentarer (0)
Barnen sover sen och vi ska också snart lägga oss. Morgondagen bjuder på nya äventyr och vi ska försöka ta oss till musee grevin där de har vaxdockor av en massa kända personer. Sen kanske vi tar en sväng förbi något shopping kvarter och ser om vi hittar någonting. Eya ska även få ta en tur på en karusell då hon tjatat om det en massa. Just nu skriver jag med salahs iphone så nu finns det å,ä och ö i min text :) mina inlägg får vara såhär tråkiga nu då jag faktiskt har semester :) vill inte spendera en massa tid framför datorn bara och fixa med bloggen. Men det har ni väl förståelse för antar jag ;)

En liten snabbis...

2011-03-09 @ 15:48:14 Paris -11 Kommentarer (1)
Resan hit till Paris gick relativt bra. Otroligt trotta barn efter en vàldigt lang resa bara. Idag har vi gatt runt lite och hann aven se Eiffeltornet :) vi gick dock inte upp.
Det finns inga svenska bokstaver pa fransk tangentbord sa jag hoppas att ni forstar vad jag skiver :)
Nu tar vi det lugnt lite och later Eya vila en stund. Hon somnade pa ett par sekunder medan vi fortfarande var ute.
Har tagit en massa kort ocksa sa nagra kanske dyker upp hàr.

Imorgon!

2011-03-07 @ 08:36:31 Personligt 2011 Kommentarer (1)
God morgon!
Igår samlade jag ihop alla kläder som vi ska ha med oss och la dem på hög så det är bara att packa ner plaggen i väskorna när jag känner för det :) Sen fattas bara alla andra grejer som ska med men de tänkte jag packa ikväll.

Usch, nervositeten börjar bli rätt jobbig nu. Jag blir alltid nervös inför en resa och nu när vi har två barn så blir det ännu värre. Jag hoppas verkligen att allting går smidigt och bra!

Vi åker härifrån imorgon klockan tolv och klockan fyra lyfter planet. Vi åker hemifrån lite tidigare för att vi ska slippa stressa. Vi kommer alltid försent till allting så denna gång ska vi vara i tid och hinna ta en liten fika innan vi går på planet. På Ryanair får man ingen smörgås eller dricka så det gäller att vara någorlunda mätt i magen innan man flyger iväg.

Ett typiskt barnrum!

2011-03-06 @ 16:49:37 Personligt 2011 Kommentarer (1)
Nu är man hemma igen och egentligen borde jag sätta igång och packa lite nu när Isra sover och Eya sitter så fint framför tv:n. Men datorn lockar lite mer just nu känns det som ;)

Det finns så mycket jag skulle vilja göra här hemma. Eyas rum måste verkligen göras iordning. Just nu vill man knappt vara därinne på grund av att det ser så stökigt ut och det finns ingen som helst charm i hennes rum. Jag vill ha det som ett typiskt barnrum. Mycket färger och alla möjliga typer av förvaringsgrejer till hennes leksaker osv. Jag vill få en "wow-känsla" när jag kommer in i hennes rum, inte en känsla av att jag måste städa.

Vi letar ju efter en ny lägenhet nu så jag tror jag väntar med allting tills vi flyttar. Kan ju dröja ett år eller bara ett par månader. Beror helt på om vi har turen på vår sida eller inte.

Eya klipper&klistrar med sin mormor :)
På väggen hänger några av hennes konstverk och resten av det som syns ser ju bara alldeles för tråkigt ut.

Bagage...

2011-03-06 @ 08:48:42 Personligt 2011 Kommentarer (1)
God morgon!
Hoppas ni har haft en mysig helg! Själv har jag bara tagit det lugnt och inte gjort speciellt mycket.
Idag ska jag dock iväg till Linda och hälsa på. Var väldigt längesen vi sågs sist, så nu är det dags att träffas :) Och senare i eftermiddag ska jag börja packa våra väskor lite smått.

Vi kommer inte att kunna ta med så mycket kläder då vi bara har en väska med 15 kg och tre handbagage med 10 kg vardera (vi åker med Ryanair). Men det ska nog räcka. Vi ska bo hos älsklingens kusin i Paris och då får vi tvätta lite kläder efter ett par dagar. Och jag vill ju ha plats för att kunna köpa hem lite smått och gott också :P
Oftast brukar jag ta med alldeles för mycket när man åker nånstans så det är väl en fördel att ha enbart en incheckad väska så man inte överdriver som vanligt :)

Nu blir det lite "Isra-tid" :D Hoppas ni får en skön söndag!

Jag vill ha tillbaka mitt hår!

2011-03-05 @ 08:10:40 Personligt 2011 Kommentarer (1)

All detta hår följde med på bara ett drag med handen genom håret.Sen Isra blev 4 månader har jag tappat massvis med hår. När man är gravid så tappar man inte alls mycket hår. Alla dessa 100-150 hårstrån som man normalt sett tappar varenda dag sitter kvar på huvudet under graviditeten. Många upplver att håret blir mycket tjockare och finare än någonsin.

Cirka 3 månader efter graviditeten börjar alla gravidhormoner försvinna ur kroppen och då tappar man all hår som man egentligen skulle tappat under graviditeten.

Vissa tror (till och med jag trodde) att det är på grund av amningen som man tappar hår , men det är fel. Alla tappar hår, oavsett om man ammar eller inte.

Men efter 6 månader brukar det börja bli normalt igen och man tappar inte alls lika mycket. Jag bara längtar tills jag slutar tappa all mitt hår! Har blivit väldigt tunnhårig nu. Och när håret väl börjar växa ut igen så står det åt alla håll som små antenner :)

Ordförrådet är det inget fel på..

2011-03-03 @ 23:29:40 Sagt av Eya Kommentarer (2)


Eyas sätt att prata är faktiskt rätt så rolig.. Hon kommer med en massa roliga meningar och uttalar vissa ord på ett konstigt sätt.

Hon kan inte säga sj- eller sk-ljudet.. Alltså skägg, själv, sjunga osv då blir det istället fägg, fälv, funga.. Ibland kan hon uttala andra ord lite konstigt också. Till exempel det där med kvack som jag skrev om tidigare, då säger hon istället fack. Men det gäller inte alla ord som börjar med kv- utan bara vissa ord.

Utöver dessa små "talfel", eller vad man nu ska kalla det för, så är hon otroligt duktig på att prata och uttrycka sig. Man kan diskutera med henne och hon förstår vad man säger när man förklarar någonting. Hon brukar själv använda vissa "vuxen-uttryck" och mitt hjärta smälter varenda gång :)

För någon månad sen så ville hon att hennes moster skulle natta henne. Så de gick in i rummet och det tog inte lång tid innan syrran kom ut och Salah fick gå in istället. Då hade Eya sagt till syrran "täti, du är inte bra på det här" :) Täti betyder moster på finska (betyder även faster).

Eya förstår finska väldigt bra men pratar inte det språket. Och hon förstår&säger även några ord på arabiska bl.a olika djur och siffror. Ibland glömmer man bort att hon faktiskt är 2½ år när man pratar med henne eftersom hon pratar så bra som hon gör.
Nu får hon bara fortsätta utvecklas och lära sig mer, mer, mer! :)

Läkarbesök och vaccinering

2011-03-03 @ 08:18:23 Personligt 2011 Kommentarer (0)
God morgon!
Om fyrtio minuter ska Eya till dagis och vid tio är det läkarbesök för Isras del. Hon får göra sex-månaders kontrollen redan nu eftersom vi åker till Paris under den veckan hon egentligen skulle göra den. Hon ska även få det hemska tuberkulosvaccinet som lämnar ett stort ärr på armen :( Skönt att slippa alla dessa sprutor ett tag framåt efter denna spruta.

Jag hoppas också att hon har gått upp i vikt sen senaste besöket. Då låg hon snäppet under kurvan och jag vill gärna ha henne över kurvan istället. Eya låg alltid på kurvan med vikten och längden låg alltid snäppet över kurvan. Lång och smal :)

Nä dags att börja med allt här hemma. Hoppas ni får en bra dag!

Jag ska bättra mig!

2011-03-02 @ 23:16:04 Personligt 2011 Kommentarer (1)
Jag har verkligen gjort allt och ingenting de senaste dagarna, känns det som.
Idag var jag på stan en sväng och kollade efter en jacka och skor till Eya. Hittade väl några stycken men kom sen på att vi faktiskt ska till Paris och det är nog bättre att köpa därifrån :) Jag hoppas bara att vi hittar några billigare butiker som har bra kvalité på sina kläder och skor.

Nu är det ju mindre än en vecka kvar tills vi åker! :D Känns roligt, spännande och nervöst. Vi har ju rest med Eya förut men då var det bara hon, nu har vi ju Isra med så det blir nog en liten utmaning det här. Men äh, det ska nog gå bra! :)

Ska alldeles strax gå och lägga mig så jag får avrunda här. Men jag lovar att bättra mig på bloggfronten! :) God natt på er!

SaveSmart!

2011-03-01 @ 00:28:21 Tips och idéer Kommentarer (0)
Vill du ta del av unika erbjudanden och rabatter?

Ta en titt på www.savesmart.se och bli medlem helt kostnadsfritt!

Vad sägs om billigare hotellövernattning på Scandic? Eller Jamie Oliver köksset för hela 49% rabatt? Eller kanske vill du slå på stort och göra en fotbollsresa till Milano?

Som sagt, gå in och bli medlem! :D

Design av Tasnim