Någon som vet!?

2011-11-30 @ 20:24:16 Personligt 2011 Kommentarer (2)

Finns det någon av er läsare som vet vad denna blomma, här under, heter?
Jag söker efter skötselråd så jag behöver namnet på den. Det står inte på plastkrukan som jag fick blomman i, vilket det i många fall brukar göra.
Goddagens!

2011-11-30 @ 13:40:05 Personligt 2011 Kommentarer (0)

Jag har haft rätt fullt upp under de senaste dagarna med hemmet, barnen och annat smått och gott. Jag har knappt hunnit tänka på mig själv efter att jag tillfrisknat från febern då det varit så mycket annat som måste fixas.

Igår såg jag en massa små prickar på min hud, precis som Isra hade så det var iaf samma virus vi drabbades av.
Skillnaden var bara att Isras feber höll ett dygn och för mig höll det i två och ett halvt dygn. Det är som det sägs; barn får det lite lindrigare än vuxna.

Imorgon tar jag nog en sväng till Linda och fotar hennes små killar. Hon vill ha lite juliga bilder på barnen och självklart ska lilla jag vara där och erbjuda mig ;) men sånt är ju så kul!

Snart beger jag mig ut i blåsten och hämtar hem mina busungar och sen blir det att fixa till lite käk!


Ändrat designen.. igen.

2011-11-29 @ 10:11:32 Kommentarer (3)
Jag tröttnade på min gamla design och gjorde en ny. Har fixat med den rätt länge nu pga tidsbrist och än är jag inte riktigt färdig. Det fattas ett par smågrejer som jag ska fixa när jag får lite tid över till sånt.
Bilderna i headern är jag inte helt nöjd med men de får vara tills jag hinner fixa till nya och bakgrunden är jag lite osäker på.
Sen vet jag inte hur den ser ut i olika webbläsare så säg gärna till om någonting ser helt galet ut så jag kan försöka fixa till det.

Men vad tycks? Godkänd?

(Tryck på F5 ifall designen inte syns)

Det vill inte försvinna..

2011-11-28 @ 08:22:45 Personligt 2011 Kommentarer (2)

God morgon på er!
Igår höll jag koll på aftonbladet och deras live-uppdatering om stormen. Jag tycker att naturens kraft är väldigt fascinerande. Hade vi haft samma storm här i Örebro så hade jag säkert suttit och tittat ut genom fönstret hela kvällen. Men såklart är det hemskt att så mycket blir förstört och jag undrar hur jag skulle tänka om saken ifall det var jag som drabbades.

Annars så är febern fortfarande kvar. Frossa, svettningar, ont i kroppen, yrsel och svaghetskänsla är vad jag får stå ut med. Strax efter att jag tagit alvedon så sjunker febern till 37.8 ungefär. Men sen när alvedonen slutar att verka så stiger det till 39 grader och över. Så håller det på hela tiden.


Jag är väl inte supermom heller..

2011-11-27 @ 17:15:54 Personligt 2011 Kommentarer (0)

Trots feber (och nu även halsont) så har jag klarat mig rätt bra idag. Det är konstigt att man klarar av saker och ting bättre när man har barn än utan barn.
Innan mina två tjejer så skulle jag ha legat på soffan hela dagen och försökt kurera mig själv på olika sätt. Men nu har jag istället diskat, lekt med barnen och lagat mat. Det som återstår är att slänga in en maskin med tvätt vilket jag gör när jag skrivit klart detta inlägg.
Jag har även slumrat till en halvtimma eller två, vilket jag inte ska ljuga om. Jag är ju inte supermom heller ;)

Jag plockade fram vår fina stjärna från garderoben vilket nu får lysa upp köksfönstret. Jag är inte den som julpyntar helt galet, men en liten stjärna gör det bara mysigt :)


Trolldeg

2011-11-27 @ 14:30:13 Personligt 2011 Kommentarer (0)

Jag gjorde lite trolldeg åt Eya tidigare idag och av det pysslade hon och sin pappa ihop lite fina former som vi sedan torkade i ugnen och hängde upp vid hennes fönster. Snyggt va? :)


En dålig helg..

2011-11-27 @ 07:57:09 Personligt 2011 Kommentarer (0)

God morgon!
Igår gick vi som sagt ut till en lekpark en stund. Strax innan vi gick hemifrån började jag att känna av lite yrsel och svaghetskänsla. Trodde att det skulle bli bättre när jag kom ut lite men nej. När vi väl kom hem igen så tog ja tempen och det visade sig vara feber.
Den har pendlat mellan 38.2 och 39.2 grader och det sitter i ännu.
Så inatt har jag sovit as dåligt. Vaknat typ 10 gånger för att jag antingen svettades eller frös ihjäl och sen fick jag knappt plats att sova på sängen då Eya ville sova väldigt nära (hon kommer ju fortfarande in till oss på nätterna).
Och nu vaknade jag av stormen där ute. Blåser och regnar så det låter en massa från fönstret i köket.

It's gonna be a good day.. Not.


Påhittiga Isra

2011-11-26 @ 12:43:14 Personligt 2011 Kommentarer (3)


Detta är vad våran lillfis håller på med varenda dag.
Hon drar ut alla plastsaker från skåpet och sedan gå hon in där själv istället. Och nu har hon kommit på hur man drar ut lådorna på byrån i hallen så hon sätter sig där och leker med allt som finns i.

Det är egentligen mitt eget fel att jag inte skaffar ett sånt där spärr på luckan i köket, och istället får jag plocka upp allt från golvet flera gånger om dagen.
Men får hon leka med det skåpet så låter hon några andra skåp vara ifred :)

Ännu en familjedag

2011-11-26 @ 10:16:05 Personligt 2011 Kommentarer (0)

God morgon på er!
Lördag idag vilket betyder att det är våran familjedag :)
Vi hade tänkt att åka ut till nån lekpark, ta med oss fika och låta barnen härja runt lite men det är nog ingen ide att göra det då det blåser storm där ute.
Men kanske en lekpark här i närheten blir bättre och då lämnar vi fikat hemma.

Sen skulle vi även behöva storhandla och fixa lite med sånt. Men det tar vi nog till sist :)


iPhone 4s

2011-11-25 @ 21:35:32 Personligt 2011 Kommentarer (0)

Detta är första inlägget från min nya iPhone 4s :)
Nu kommer säkert fler spontana inlägg dyka upp på bloggen vilket känns roligt. Både för mig och för er, antar jag :)

Nu ska jag bara försöka förstå mig på vissa inställningar och program och sen kör vi hårt!


Den har kommit!!

2011-11-25 @ 11:34:16 Personligt 2011 Kommentarer (1)
Fick nyss ett samtal om att min iPhone 4S har kommit! :D 

Så i eftermiddag åker jag iväg och hämtar hem skönheten och sen blir det att utforska den hela kvällen innan läggdags ;)
Och vi som brukar ha filmkväll på fredagar.. Undrar ifall jag kommer att kunna låta bli min nya skönhet under filmen..?
Men det var ju i alla fall väldigt passande. En bra present på födelsedagen :)En liten överraskning

2011-11-25 @ 08:30:01 Personligt 2011 Kommentarer (2)Världens bästa tjejer ♥Igårkväll skulle Petra komma hem till mig för en kvällsfika och det resulterade i att jag väntade på henne i två timmar för att nånting i hennes bil hade gått sönder. 

Sen när hon väl dyker upp så har hon med sig Linda, Beri, en tårta och en blomma. Och hennes bil hade inte gått sönder :P De ville överraska mig igår pga min födelsedag idag :) 

Tack tjejer för överraskningen och en kul kväll! ♥

Isras utslag..

2011-11-24 @ 15:32:49 Personligt 2011 Kommentarer (2)
Isras utslag syns inte sådär jättebra på dessa bilder, men kollar man noga så ser man.
På ansiktet så finns utslagen enbart på kinder och näsa. Sen har hon också hela kroppen full med en massa små prickar.

Gårdagens middag; Chorba och tagine

2011-11-24 @ 11:25:00 Allt om mat Kommentarer (0)
Igår blev det lite tunisisk mat och det blev jättegott om jag får säga det själv :)
Chorban (soppan) innehåller kyckling, burgul, paprika, lök och persilja.

Det längst upp är tagine. I t ex Marocko så är tagine en sorts gryta, men i tunisien är det typ som en ugnsomelett. Jag har gjort den bara två gånger tidigare och misslyckades. Men denna gång blev den nästan perfekt så jag var nöjd :) 
I den finns bl.a ägg, kyckling och potatis. Väldigt mättande och otroligt gott!Torsdag 2011-11-24

2011-11-24 @ 09:40:02 Personligt 2011 Kommentarer (2)


Syrrans Olivia, hela 3 månader idag ♥
Nu börjar hon bli en stor tjej och snart kan hon vara med och leka med sina kusiner.


Barnen är på dagis och jag tänkte bara sitta och ta det lugnt en stund innan jag sätter igång med det som ska göras. Zumba, duscha, städa, tvätta och diska står på schemat och det ska göras innan barnen ska hämtas klockan två. Men det är inga problem. Det går otroligt fort att städa hela lägenheten när man är ensam hemma. Max en timma så är allting klart och det ser någolunda skinande rent ut :)Tredagarsfeber?

2011-11-23 @ 18:18:55 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Snart kommer min älskling hem vilket känns sköööönt! Då får jag lite sällskap och en vuxen att prata strunt med :)
Då ska jag även passa på att gå ut med våra tre påsar fulla med kartonger, papper och plast som ska sorteras och slängas. 

När jag kom till dagis imorse så frågade en av Isras pedagoger ifall Isra har några prickar/utslag på kroppen, vilket hon har. Och det var tydligen fler barn på hennes avdelning som också hade det. 
Utslagen såg jag igårkväll på Isras ben och mage. Och imorse hade hon även i ansiktet och nyss såg jag att hela ryggen och rumpan också var full med små prickar. 
Jag undrar vad det är för konstigt som dessa barn fått. Enligt sjukvårdsrådgivningen, som en av pedagogerna ringde, så handlade utslagen om en virusinfektion. 
Jag har googlat lite och det stämmer rätt bra överens med tredagarsfeber förutom att Isra inte haft feber i tre dagar utan bara i två dagar i helgen. Men det är säkert det hon hade och därför hon fått såna utslag. 

Onödiga statusuppdateringar.

2011-11-23 @ 11:54:31 Personligt 2011 Kommentarer (2)Detta är min senaste statusuppdatering på facebook.
Jag stör mig så otroligt på alla som klankar ner på smala människor och tycker att det är ok.

Hur ofta får man inte höra: "Du är för smal" "Du måste gå upp i vikt" eller "Ojojoj, du måste lägga på dig några kilon

Skulle det vara lika ok om någon sa: "Du är för tjock" "Du måste gå ner i vikt" eller "Är det inte dags att börja tänka på vad du äter och börja motionera lite?"

Varför är det ok att säga sånt till någon som är smal men inte ok att säga det till någon som är mullig? Dubbelmoral är vad det kallas för.
Vissa människor vill inte vara alldeles för smala, men de kan inte göra någonting åt sin situation. Eller det är inte lätt att göra något. Precis som för vissa mulliga. Alla kan gå ner några kilo, men det är inte alltid lätt.

Såna statusuppdateringar är bara onödiga och jag förstår inte varför folk envisas med att posta sånt. Den som har kommit på detta måste nog ha väldigt dåligt självförtroende som måste klanka ner på andra för att själv må bra. Och så kan man tänka likadant om de som fortsätter att posta det.Måndag 2011-11-21

2011-11-21 @ 08:38:05 Personligt 2011 Kommentarer (0)
God morgon!
Denna helg har gått riktigt fort och vi har inte alls hunnit med allt som vi egentligen skulle hinna med. Men nästa helg blir det väl lugnare så vi kan fixa det som vi inte hann med nu i helgen. 

Jag loggade in på www.collagefoto.se och skulle beställa lite bilder på barnen. Varför måste det vara så dyrt med ett par bilder bara? 
Två A4 bilder och två gruppbilder för 520 kr. Alltså 130 kr per bild! Det låter inte ens rimligt. Och ska man beställa ett bildpaket så kostar den minsta 250kr och då får man inte ens med några stora bilder. Jag tycker att de borde tänka om lite angående priserna. När det är så här dyrt så vill man nästan stunta i att beställa bilder. 
Innan Isra började på dagis så kunde jag beställa ett medium bildpaket för 435kr och då fick man med ganska mycket, men nu har jag två barn så det skulle bli närmare 1000 kr för några få bilder. Syskonpris skulle kanske vara bättre(?) Då skulle de tjäna mer på det också.

Jaja, nog tjatat om det.

Idag har vi inte många planer så vi får se vad dagen för med sig. Ett besök hos mamma står på schemat i alla fall och sen är det allt det vanliga som ska göras. Disk, städ och matlagning.. 

Milians dop

2011-11-20 @ 13:43:42 Foto Kommentarer (2)


Igår var jag, som sagt tidigare, på lilla Milians dop.
Han var söt som vanligt och verkade ändå någorlunda nöjd med allting :)

Så idag har jag kämpat med att redigera lite bilder. De blev väldigt brusiga och mörka då jag fick höja ISO på kameran och fota utan blixt. 
Den understa bilden på bröderna var väldigt mörk och brusig innan redigering. Och där ser ni slutresultatet. Helt ok kvalitet med tanke på omständigheterna :)


Morgonbabbel..

2011-11-19 @ 09:02:40 Personligt 2011 Kommentarer (0)

God morgon på er!
Idag fick jag sovmorgon till åtta! :) men det var för att ja la lilltösen så sent igår. Hon sov samma antal timmar som hon sover när hon vaknar vid sju.

Vi tog en sväng till Marieberg igår för att köpa lite småsaker bl.a nya bodys till Isra som hon kan ha på dagis och för att fråga när min IPhone 4s kommer (!) och svaret blev; nästa vecka. Jag längtar! :)

Och senare i eftermiddag blir det dop för Lindas lilla sötnos. Ska försöka få till lite fina bilder på honom och hans bror. Blir kul att få testa det med. Just nu är alla fotograferingserbjudanden välkomna då jag vill lära mig mer :)


En till bild på fina Petra <3

2011-11-18 @ 09:07:23 Foto Kommentarer (1)


Jag ska köpa en reflexskärm, när rätt tillfälle kommer, så blir mina bilder lite bättre. 
Jag är ändå nöjd med de bilder jag tog på Petra, men det finns ju alltid lite att förbättra.

Jag kan det grundläggande i fotograferingen så nu behöver jag bara tillbehör och lära mig lite mer om redigering. Sen kör vi hårt! :)

2011-11-18

2011-11-18 @ 08:06:29 Personligt 2011 Kommentarer (0)
God morgon!
Lilltösen vaknade för lite över en timma sen och helt ärligt så blev jag chockad. Trodde att hon skulle sova lite längre idag då hon la sig senare än vad hon brukar igårkväll. Men men, sånt är livet. Bara att acceptera och piggna till :)

Imorgon ska jag iväg på dop. Lindas son, Milian, ska döpas. Och efter det ska vi nog hitta på något att göra med barnen. Familjeaktiviteter på lördagar brukar det ju vara :) och hinner vi inte så tar vi det på söndag istället. Denna gång tänkte vi ta med lite fika och gå till någon lekpark med barnen så de får leka av sig lite. 

Måste försöka klämma in ett besök på Ikea också. Behöver en halkmatta till badkaret och lite andra smågrejer. Man brukar ju alltid hitta något extra när man besöker Ikea ;)

Detta inlägg var verkligen ett onödigt inlägg. Men bättre det än inget, eller hur? ;) Skriver mer sen!


I.n.g.e.n.t.i.n.g

2011-11-17 @ 12:48:54 Personligt 2011 Kommentarer (2)
Jag har faktiskt ingenting speciellt att skriva om så därför är uppdateringen så usel nu. Jag gör det samma vanliga, dag ut och dag in. Så det blir bara en massa babbel om ingening när jag skriver. 

Nu har jag suttit här och stirrat på skärmen i ett par minuter och vet inte alls vad jag ska skriva. Så det får vara. Nu vet ni att jag lever i alla fall :)

En helt vanlig tjej, inget annat.

2011-11-15 @ 15:56:10 Sagt av Eya Kommentarer (2)
Eya satt på soffan och tittade på tv, så gick jag dit och la huvudet på hennes ben. Så sa hon: 

"Mamma.. kolla på mig. Jag är en tjej, ingen kudde."

Hon är för härlig, min tös! ♥Här går hon balansgång i den nya lekparken.
Innan de hade byggt klart där så frågade Eya mig, varenda dag, ifall "grabbarna är klara"  :P
2011-11-15

2011-11-15 @ 09:48:09 Personligt 2011 Kommentarer (1)
God morgon!
Töserna är på dagis och jag ska alldeles strax börja med dagens zumba-pass :) Japp, jag håller på det fortfarande och jag ska fortsätta med det ett tag till :) Så bra när man hittar någonting som man trivs med och som faktiskt ger resultat. Känner redan att mammamagen inte är lika "degig" och uppblåst som den var innan jag började med zumban. Men det lär behövas mycket mer för att få bort resten också. 

Och senare ska jag leta fram lite saker som vi inte behöver och försöka göra mig av med dem via facebook. Det finns en jättebra grupp på facebook där man kan sälja saker man inte behöver och ibland hittar man till och med någonting som man skulle kunna tänka sig att köpa. Så det är vad jag ska hålla på med idag :)

Hoppas ni får en fin dag i kylan!

Vilken tur att jag inte tappade precis allting!

2011-11-14 @ 19:28:00 Personligt 2011 Kommentarer (1)
Minns ni när jag skrev inlägget om hur mycket hår jag tappade cirka fyra månader efter att Isra föddes? 

Det var helt otroliga mängder hårstrån som föll och nu har håret växt ut under en ganska lång tid och hittills har det hunnit bli så långt som ni ser på bilden under :) Men tur att jag kan gömma det nyutväxta håret på ett någorlunda bra sätt ändå. Snart slipper jag använda spray för att hålla alla hårstrån nere så att det inte ser ut som små antenner som jag nämner i inlägget :)En sminkfri, trött och sliten tvåbarnsmamma som ni ser ;)

Solnedgång

2011-11-14 @ 16:58:12 Foto Kommentarer (0)


Jag råkade titta ut genom fönstret och såg denna underbara himmel.
Jag ville bara ta min kamera och mitt stativ och åka ut någonstans för att ta lite fina bilder. Men det är inte så enkelt och snabbt gjort med två barn hemma och mat som puttrar på spisen. Så det blev att snabbt knäppa en bild genom den franska balkongen i köket. Så vackert!

Vi har en liten klätterapa i huset.

2011-11-14 @ 08:16:23 Personligt 2011 Kommentarer (0)
God morgon alla glada och alla mindre glada!
Dagen har börjat rätt bra med relativt lugna barn och inte så mycket bus som i vanliga fall :) Däremot har vi en liten tös som börjat klättra på ALLT(!) och det är svårt att hålla koll på att hon inte ramlar och slår sig. 
Jag får en mindre hjärtinfarkt varje gång jag ser att hon klättrat upp någonstans där hon kan ramla och slå sig ordentligt. 
Men sen kanske man måste våga släppa lite också och inte vara en riktig hönsmamma. Det där tillhör deras utveckling och de måste lära sig att klara sig ur olika situationer. Men det är svårt att låta bli att oroa sig. 

Under denna stund som jag skriver detta inlägg så sitter hon på Eyas säng. Att komma upp är det inga problem med, men att komma ner är det värre med. Jag har i alla fall lagt Eyas lilla soffa under sängen ifall hon ramlar. Då kanske hon inte slår sig så hårt :/ 


En annorlunda söndag

2011-11-13 @ 11:36:17 Personligt 2011 Kommentarer (2)


Först och främst vill jag önska en glad fars dag till alla pappor där ute! Och speciellt till min egen pappa och till mina barns pappa ♥

Morgonen började med att jag och barnen åkte iväg till affären och handlade lite för att kunna göra en obligatorisk pannkaksfrukost :) Och den uppskattades!
Har inte haft tid till att ta med mig Eya för en liten shoppingrunda så att vi skulle ha kunnat köpa något speciellt till älsklingen, så han fick nöja sig med choklad hjärtan och ett kort gjord av Eya.
Det är hon själv som ritade allting och hon skrev även "baba" på den. Och det är så barnen kallar honom då det är på arabiska. Bokstäverna är skrivna lite hursomhelst, men det kvittar. Hon har ju fått dit rätt bokstäver iaf och det är det som är det viktiga. Ordningen lär hon sig sen.

Om nån timma blir det lite fika här hemma. Har bjudit hit mamma och hennes man samt syrran och hennes man. Nu får jag äntligen en anledning till att använda mitt fina kakfat! :)

Slutet på lördagen..

2011-11-12 @ 19:11:37 Personligt 2011 Kommentarer (1)

Efter en lång dag med skrik (isra testar rösten), lek och småfix är det snart sovdags för barnen.
Själv ska jag mysa ner mig under en filt på soffan och se en film med älsklingen :) Självklart har vi godis också vilket är ett måste när man kollar på film.
Ett skönt avslut på lördagen!

 


Kunde inte andas..

2011-11-12 @ 07:57:20 Personligt 2011 Kommentarer (1)
God morgon!

Facebook kryllade av statusar om 11-11-11 igår.
Vissa skrev "Önska dig något" och andra skrev bara att det var en magisk dag osv osv
Det var inte förrän sent på kvällen som jag kom i underfund med vad det var för dag igår. Nämligen en riktig otursdag!

Inte nog med att Isra snubblade och slog sig en massa gånger (och blödde till och med näsblod) så satte hon någonting i halsen. Vet inte vad det var och jag fick nytta av det jag fick lära mig på BVC när Eya var bebis. Barnet ska ligga med bröstkorgen mot knät, lite lutande neråt, och så ska man slå i ryggen med handflatan, neråt mot huvudet. Förut har det räckt med enstaka dunkningar mot ryggen ifall hon satt något i halsen men inte denna gång. Denna gång hostade hon inte utan tappade andan helt! 
Det kunde ha gått väldigt illa ifall vi inte fått bort det som satt i vägen. Jag vet inte alls vad det var för ut kom det inte, utan det gick åt andra hållet. 

Jag lovar er att den känslan jag hann få under de sekunderna som hon inte fick luft, den känslan var hemsk! Herregud, flera barn har ju dött av sånt där! 
Så vi hade ju även tur igår, men mestadels otur.

Gårdagens middag; Kyckling i ugn med ris

2011-11-11 @ 15:55:00 Allt om mat Kommentarer (3)


Igår gjorde jag en hel kyckling i ugnen. Kryddad med svartpeppar, salt, citron, olivolja och persilja. Jättegott! Alla vi åt som om vi inte skulle ha ätit mat på flera dagar ;) 

Till det gjorde jag ris i ugnen och innan jag serverade maten så hällde jag över lite av kycklingens sky på riset så det blev saftigt och smakrikt. 

Som tillbehör hade vi en enkel sallad och en god sås som en vän tipsade mig om. Créme fraiche med en grönsaksbuljong. Enkelt och väldigt gott!Det var inte speciellt roligt att tvätta rent denna tös och göra rent både stol och golv efter maten ;)

Hoppas hoppas hoppas... INTE!

2011-11-11 @ 14:36:37 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Denna dag har mest spenderats här hemma. Tog bara en liten sväng till en ny lekpark som de nyss byggt klart och lekte där en stund. Men vi blev inte så långvariga då Eya helt plötsligt fick ont i magen och ville gå hem. Sen kräktes hon lite på vägen och jag hoppas innerligt att det inte är någon typ av smittsam magsjuka hon fått! Det skulle bli otroligt jobbigt för henne och även för oss andra för vi skulle säkert också smittas av det. Precis som det brukar vara i barnfamiljer. 
Men hon har inte kräkts någonting sen dess så det kanske bara var någonting hon ätit som hon reagerade på (?)

Snart ska jag ta mig i kragen och försöka fundera ut vad det blir för middag idag. Har inte speciellt mycket hemma att laga av vilket gör det hela lite svårare.

Gårdagens middag finns det bilder på och antagligen kommer bilderna upp här på bloggen så småningom :)

Julklappstips!

2011-11-11 @ 09:37:30 Tips och idéer Kommentarer (1)Direktlänk: www.fujidirekt.se/sverige50

Bland det svåraste som finns..

2011-11-10 @ 13:05:17 Personligt 2011 Kommentarer (2)
Att få/ha barn är absolut inte det lättaste jag gjort i mitt liv.
Det är faktiskt bland det svåraste som finns att försöka se till så att de blir bra individer och det är inte lätt att ta hand om barnen i alla tillfällen. 
Från den stunden man upptäcker ett plus på stickan så finns det en till person att tänka på och man är aldrig mer ensam. Och från den stunden barnet i magen får ett klockslag och ett födelsedatum så förändras livet totalt. Helt plötsligt ska man lära sig en massa nytt och man lär känna sig själv på ett sätt som man aldrig gjort innan. Man får också lära känna olika känslor som man aldrig kännt innan. 

Att ha barn kan vara både psykiskt och fysiskt påfrestande, men det är också den absolut bästa gåvan en människa någonsin kan få. 
En gåva som ger total lycka och kärlek som man aldrig kan känna på något annat håll. En gåva som ger en möjlighet att utvecklas och förstå sig själv på ett annat sätt. Ett barn är en gåva på många sätt.

Men ibland sätter den där frustrationen igång och man tappar tålamodet. Jag har inte varit och är inte en ängel alla stunder. Jag är inte alltid den bästa mamman man kan tänka sig att ha. Jag har flippat ut många gånger och skrikit på barnen för ingen som helst anledning egentligen. Men sen ångrar jag mig. Jag går till barnen och ber dem om ursäkt. Jag tror inte att det finns en enda person i denna värld som aldrig någonsin har höjt rösten mot sina barn. 

Ibland när jag känner att jag håller på att tappa tålamodet pga diverse saker så försöker jag att tänka på föräldrar som har det värre än mig. Jag tänker på föräldrar som har sjuka barn. Barn som inte klarar sig själva ens en sekund och som behöver vård och omtanke under dygnets alla timmar. Dessa föräldrar gör allt för att sina barn ska ha det bra.. och de klagar inte. Varför ska då jag, som har två friska barn, tappa tålamodet pga förhöjd ljudnivå eller bråk? Det är inte ok.

Alla blir trötta emellanåt och alla känner att man skulle vilja lägga sig under täcket och skrika så högt man bara kan och då är det kanske bättre att gå undan, kanske in i badrummet eller något, och räkna till tjugo i lugn och ro. Bara koppla bort allting och andas djupt. Sen orkar man med allting ett tag till utan att tappa tålamodet. Barn är ändå barn. De kan inte rå för vissa saker.
Det finns inga regler eller regelböcker om hur man ska göra vid vissa tillfällen och hur man ska hantera olika situationer, därför är det så svårt att göra det på rätt sätt. Hur ska man veta vad som är rätt och vad som är fel förrän man själv kommit i underfund med det?

Eyas och Isras dagisfoton

2011-11-10 @ 12:13:46 Personligt 2011 Kommentarer (1)


Här är tösernas dagisfoton som jag lovade att visa :) 
Eya ser allmänt busig ut och det var för att hon var helt uppspelt och var tvungen att prata hela tiden medan Isra ser helt förskräckt ut hehe 
Men söta som socker är de ändå, mina små hjärtan ♥

Dagisfoton och annat.

2011-11-09 @ 12:15:16 Personligt 2011 Kommentarer (3)
Barnen ska hämtas om två timmar och då blir det full rulle här hemma igen. Därför ska jag nu passa på att diska, hänga upp tvätten och småstäda så jag får allt gjort i lugn och ro. Sen att jag inte behöver oroa mig för en massa annat när barnen kommer hem är ju ett stort plus också :) 

Jag fick koden till tösernas dagisbilder igår. Isra var ju inte värst glad när hon skulle fotas och Eya kunde inte sluta prata och busa. Så korten blev som de blev, men barnen är ursöta ändå! ♥ Syskonbilden däremot blev ju riktigt rolig! Eya stackarn försöker att få kortet så bra som möjligt medan Isra nästan skriker av panik. Så det finns bara två bilder att välja mellan och jag kommer helt klart att beställa en av bilderna ändå. Ibland kan jag tycka att ett foto blir bättre ifall det är mer naturligt än att man ska ha en pose och se stel ut. Speciellt när det gäller barn. 

Jaja, nog tjatat om detta. Lägger in dagisbilderna här senare så får ni se!
Hoppas ni får en fin dag!

Lax i folie

2011-11-08 @ 11:45:00 Allt om mat Kommentarer (7)


Inspirationen fick jag genom en internetsida med recept. Men alla ingredienserna har jag själv valt ut. Ändra gärna själva ifall ni inte gillar någonting. Det viktiga är ju laxen, kryddningen (citronpeppar och salt) och själva folien :) Men denna blandning jag gjorde passade ihop alldeles utmärkt så det är värt att testa. 
Jag serverade "paketet" med kokt potatis (med smör på) och citronmajonnäs. Jättegott!

Åttonde november

2011-11-08 @ 10:39:42 Personligt 2011 Kommentarer (0)
God morgon på er! Eller rättare sagt; god förmiddag!
Barnen är på dagis, som vanligt på tisdagar och jag har nyligen avslutat mitt zumba-pass. Ska alldeles strax ge mig in i duschen och sen tar jag tag i lite städning och tvätt. Det är mestadels det mina dagar består av nuförtiden ;)

Igår var vi en snabbis på Marieberg och köpte nya regnbyxor åt Eya. Hennes andra var alldeles för små så de lägger vi undan i väntan på att Isra ska växa i dem. Passade också på att köpa lite nya vattenfärger åt Eya för hennes gamla fick jag slänga i soporna. 

Nä, ska förbereda ett nytt inlägg som dyker upp om nån timma och det visar gårdagens mat. Så alla som gillar lax kommer att ha nytta av inlägget ;)


Cola-glas

2011-11-07 @ 12:29:29 Personligt 2011 Kommentarer (4)


Efter att vi varit på Gustavsvik i helgen så åkte vi förbi McDonalds och köpte hem lite mat. Vi blev frågade ifall vi ville ha cola-glas eftersom att de skulle dela ut det som fanns till alla så självklart tog vi emot glasen. 

De kanske inte passar när man bjuder hem folk men de passar utmärkt till tjejkvällen eller fredagsmyset :)

Drömmar och mardrömmar.

2011-11-07 @ 08:25:27 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Eya har börjat drömma en massa under nätterna. Ibland vaknar hon och gråter samtidigt som hon pratar om en massa saker och ibland så är hon bara arg när hon vaknar till. 

Det första hon sa till mig imorse när hon vaknade var att hon ville följa med till sin pappas farfar. Då trodde jag att hon menade sin egen farfar och sa åt henne att självklart att hon ska med när vi ska till hennes farfar och så sa jag hans namn. Hon blev nästan arg och sa att hon inte menade sin farfar utan hon menade sin pappas farfar. Och så sa hon: "Ibland när man drömmer så ser man någonting i ögonen. Och där var babas farfar som vi ska gå till."
Hon har aldrig träffat honom då han gått bort för länge sen så jag vet inte alls vart hon fick det ifrån.

Nu hoppas jag bara att hon inte får en massa mardrömmar som skrämmer henne så mycket att hon knappt kan sova. Eller som gör att hon går runt här hemma och är rädd för jämnan.

Ta det lugnt och bara njuta..

2011-11-06 @ 21:21:45 Personligt 2011 Kommentarer (3)


Imorgon börjar vi en ny vecka med nya utmaningar. Så ikväll ska jag bara sitta på soffan med fötterna på soffbordet och en godisskål i knät :) 

Vi hörs imorgon! Go natt på er!

En dag på Gustavsvik

2011-11-05 @ 18:17:47 Personligt 2011 Kommentarer (4)

Nu är vi hemma från ett fullspäckat badhus. Det känns som att halva Örebro var där idag. Speciellt barnfamiljerna.

Det var första gången jag gick in i omklädningsrummet med båda töserna själv och det var inte det lättaste.
Ena springer åt ett håll och den andra springer åt motsatt håll. Så det blev en snabbdusch för min del och en mer noggrann dusch för töserna.
Egentligen kunde älsklingen ha tagit en av tjejerna, men jag ville testa och se hur det går för mig med båda.

Men kul var det i alla fall och det är väl det som är huvudsaken :)


Familjemys-lördag.

2011-11-05 @ 08:18:27 Personligt 2011 Kommentarer (0)

God morgon på er!
Idag ska vi hitta på något roligt att göra tillsammans. För några veckor sen började vi med att planera in någonting roligt på lördagarna och ägna ett par timmar åt det. Men förra veckan var Isra sjuk så det blev ingenting av det.

Detta gör vi för att man inte hinner med så mycket på vardagarna då det finns jobb och trötta barn så då kan man åtminstonde ägna ett par timmar åt barnen på lördagarna och ha kul, hela familjen.

Så idag fortsätter vi som planerat och antagligen blir det lite badande denna gång :)


Eya visar med armarna hur glad hon blir över att gå till badhuset :)


Busungar!

2011-11-04 @ 19:26:23 Personligt 2011 Kommentarer (0)


Haha, min små hjärtan ♥

Fast just nu går de mig på nerverna. De skriker, bråkar och är allmänt högljudda. Precis som man vill ha det såhär på kvällskvisten, eller inte :/

Framtidsplaner

2011-11-04 @ 13:46:05 Personligt 2011 Kommentarer (0)


Förra terminen anmälde jag mig till samma tre utbildningar som denna termin. Men tyvärr så kom jag inte in. Det var rekordmånga som sökte in och mina betyg räckte inte till för att komma in. Jag har läst att även denna termin är det rekordmånga som har sökt och antagligen så kommer jag inte att komma in nu heller. Men håll ändå tummarna för mig är ni snälla!

Som ni ser så är de första utbildningarna rätt lika varandra. Men val nr 3 skiljer sig lite från de andra. Varför jag sökte till sjuksköterska var för att jag har en dröm som lever kvar än idag och jag kan inte riktigt släppa den drömmen trots att jag inte är riktigt säker på att jag skulle vilja jobba inom det yrket. Och drömmen är att bli barnmorska.
Det är väldigt mycket ansvar inom den grenen och jag är inte säker på att jag skulle klara av alla svåra situationer och beslut som yrket innebär.

Kommer jag in på någon av de andra utbildningarna så vill jag arbeta med barn. Antingen med flyktingar som kommer till Sverige eller med barn som far illa i hemmet. Det ligger mycket ansvar och svåra beslut bakom dessa yrken också men det känns inte som att det är på samma sätt. 

Den gemensamma nämnaren i detta är ändå att det är barn jag vill arbeta med. På ett eller annat sätt.

Fredag 2011-11-04

2011-11-04 @ 09:41:41 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Eya är hos sin mormor och busar en stund och jag sitter här med lilla Isra. Hon ska sova lite om ungefär en timma och då kan jag passa på att göra mitt dagliga zumba-pass :)

Måste även passa på att grundstäda toaletten då jag igår kväll hittade ett helt gäng med silverfiskar som irrade omkring. Klorin på hela golvet och på alla lister! Vi har haft problem med silverfiskar sen vi flyttade in här och speciellt på hösten och vintern då det är kallt ute. På somrarna håller de till någon annanstans och jag hittar kanske bara tre stycken på en vecka i toaletten.

Jaja, nog om dessa äckliga varelser. 

Nu blir det lite frukost för min del och sen lite bus med Isra innan hennes vila :) Hoppas ni får en fin dag!

Gravidfotografering - Petra

2011-11-04 @ 08:19:13 Foto Kommentarer (1)Foto: Jag, På bilden: Petra, Var: I brunnsparken 3/11-11


Här är två bilder som jag tog på Petra och hennes fina mage igår. Några till finns på hennes blogg så om ni är intresserade så kan ni gå in och titta! :)

En väldigt vacker tjej med en superfin mage. Det var verkligen jättekul att fotografera Petra och så gillar jag resultatet också.

Photoshoot

2011-11-03 @ 10:19:16 Personligt 2011 Kommentarer (2)
God morgon på er!
Barnen på dagis, zumba avklarat följt med en varm dusch och snart drar jag iväg och möter upp Petra. Jag ska fotografera henne och den fina magen ♥ och jag hoppas att bilderna blir så pass bra att jag vågar visa upp några här på bloggen, med Petras tillåtelse såklart :) 

Vädret är inte sådär jättebra men vad gör det egentligen? Det är ju Petra och magen som ska ha fokus, det enda jag bryr mig om är ljuset så att det blir bra bilder samt att det inte regnar. Men men, kul i alla fall att få göra detta.

Nej, dags att borsta håret och klä på mig och sen drar jag. Hoppas ni får en fin dag och jag hoppas på att kunna visa er några bilder senare!

Vem är du och vad har du gjort med min dotter?

2011-11-02 @ 18:13:11 Personligt 2011 Kommentarer (2)
"Jag vill inte!"
"Neeeeej!"
"DU ska lägga av!"
"Jag ska aldrig, aldrig, aldrig göra det!"

Detta är återkommande ord ur Eyas mun här hemma just nu. Hon är återigen inne i en trotsålder och det är den värsta hittills. 
Förut har hon tjatat en väldigt kort stund ifall hon velat ha någonting och vi har sagt nej, men nu känns det som att tjatet aldrig tar slut. Det är bara en paus emellan och när hon väl kommer på vad hon ville ha så börjar det igen. "Jag viiiill, jaaaag vill!".

Hon vill gärna leka med Isra, men hon förstår inte att Isra fortfarande är liten och man kan inte hålla på med henne hursomhelst. Så ifall jag ber henne att sluta lägga filten över Isras huvud när hon springer runt här hemma för att hon kan slå sig, så fortsätter Eya ändå. Och vad händer? Jo, Isra slår sig och får ett blåmärke på pannan. 
Ber jag henne att sluta hålla fast Isra eller att sluta lägga sig över Isra så gör hon det om och om igen när jag inte ser och Isra börjar att skrika. Jag är rädd för att någonting händer Isra. Eya är ju ändå större och väger mycket mer än lilla Isra. 

Och uppkäftig är hon också. Hon testar gränser och ser vad som är rätt och vad som är fel när det kommer till det verbala. Jag vet inte vart hon får allt ifrån. En del är säkert från vårt sätt att prata, men hon använder många ord och uttryck som inte vi gör. 

Hon släger iväg saker när hon blir arg och hon smäller i dörrar. Hon är också väldigt energisk, mer än vad hon brukar vara. 
Och ena dagen kan hon ta av sig sina skor själv, men andra dagen vet hon inte hur man gör det och det brukar oftast vara då jag ber henne snällt om det. "Jag kan inte.. Jag vet inte hur man gööööööör".

Usch för trotsålder. Försvinn lika snabbt som du kom, tack!

En överraskning på salladen!

2011-11-01 @ 23:05:20 Personligt 2011 Kommentarer (0)


Jag kollade igenom några bilder från somras och hittade denna. 
Petra och Luna kom till oss för lite picnik och lek utomhus och det verkar som att några andra också var sugna på våran goda pastasallad. 
Så fort vi hade ätit och lät resterna stå i fem minuter så samlades alla flugorna kring salladen. Mumsigt!

Jag saknar sommaren, picnik, bada, solen och värmen, alla glada människor... Jag får snällt vänta till nästa år.
Jag saknar dock inte flugorna på pastasalladen så det måste vi lösa på något sätt!

Hoppas jag håller detta nu!

2011-11-01 @ 15:43:49 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Som ni kanske förstod genom förra inlägget så gjorde jag Zumba imorse. Den andra träningen jag planerade att göra höll inte (som vanligt när det gäller mig) så jag kände att jag behöver någonting nytt och roligt. Och vad passar bättre än just Zumba? :)

Men eftersom att jag har problem med magen (två barn och mycket viktuppgång under graviditeterna) så behöver jag träna den lite extra. Då passar det bra att avsluta Zumban med att göra plankan ett par gånger. 

Om jag bara lyckas hålla detta så tror jag att det fungerar bra. Det känns i musklerna och man svettas som en gris, vilket är bara positivt. Det är skönt att röra på sig och då jag inte är den typen som går ut och springer för mig själv så har jag Zumba som ersätter det.
Zumba!

2011-11-01 @ 09:54:44 Personligt 2011 Kommentarer (1)


Zumba express i 20 minuter och avsluta med "plankan" är helt perfekt! Känns i hela kroppen och det är underbart!
Varje dag måste jag göra detta.. varje dag :)


Design av Tasnim