Sagt idag..

2011-10-31 @ 18:14:31 Sagt av Eya Kommentarer (4)Eya till Isra: "Hörru pysen, stanna där!"

---------------------

De leker brandmän (eller ja, Eya leker och Isra följer efter och förstår ingenting).
Eya: "Nu stannar du där, är det förstått?"

--------------------

Eya ger Isra en leksak och säger (detta sker just nu):
"Det här är din telefon. Den använder du om du behöver ringa mig och om du behöver hjälp. Förstår du hur du använder den?"

(efter ett tag):

"Rocka loss Isra. Rocka loss!"

Och Isra stirrar på Eya helt oförstående. Haha. 


Nu är det dags igen!

2011-10-31 @ 09:05:08 Personligt 2011 Kommentarer (1)
God morgon!
Här har vi varit uppe sen halv sju, men inte har jag hunnit med mycket ändå. 
Har precis börjat ta tag i garderoben. Ännu en rensning som ska göras. Det gäller att inte vara alltför fäst vid vissa saker och det är bara att samla ihop allt "onödigt" och slänga det. 
Ska även försöka få lite ordning där genom att samla ihop saker och lägga dem i lådor istället för att de ska bara ligga för sig och skräpa. 

Sen blir det disk, tvätt och matlagning!

Full rulle på veckorna!

2011-10-30 @ 10:45:00 Personligt 2011 Kommentarer (1)


Man märker när det är helg om man kollar på besöksstatistiken. 
På helgerna sjunker besökarna och direkt på måndag så ökar det med ett tjugotal läsare. 

Det är ganska roligt att kolla på statistiken emellanåt. Jag brukar ändå hålla mig på ungefär samma antal (+- 10 pers) så man märker att många är såna som läser här inne varje dag, men ger ändå inga spår av sig förutom statistiken :)

Inbokat!

2011-10-30 @ 07:35:34 Foto Kommentarer (4)

Foto: Jag

I veckan ska jag fotografera min vän Petra med den superfina magen :) 
Jag hoppas på fint väder då jag vill göra det utomhus och det ska bli roligt att se ifall vi får till några bra bilder. 
Och så eventuellt en fotografering idag, men det är inte alls säkert så vi får se.

Jag vill ju bli bättre på fotografering och jag älskar att fota människor så då passar det bra att utnyttja sina vänner till sånt :)

Kvar på samma gamla tidpunkt.

2011-10-30 @ 06:51:05 Personligt 2011 Kommentarer (1)

God morgon!
Om jag ska känna mig pigg så måste jag titta på våran klocka i köket och följa den. Mobilen visar att klockan är 06.50 men köksklockan visar att den är nästan åtta.
Hos mig är det psyket som gör mig pigg och trött :)

Vid lunch kan jag ändra köksklockan en timma bakåt, då har jag varit vaken så pass länge att det inte spelar nån roll :)


Some pictures..

2011-10-29 @ 19:35:13 Personligt 2011 Kommentarer (1)


Detta är vad vi har gjort idag.. Umgåtts med familjen.
De flesta ville inte riktigt vara med på bild så det får duga såhär :) Blir fler och bättre bilder nästa gång!

Födelsedagsfika

2011-10-29 @ 14:12:33 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Sitter hemma hos mamma och hennes man nu. Han fyller nämligen år idag så vi har fått en massa gott att tugga på. Karelska piroger, fruktsallad med grädde, tårta, kakor, chips, godis.. Ja, allt möjligt :)

Blev ingen bild på mina nya kläder igår, men det kommer väl någon annan dag. Kände inte för att hålla på med sånt igår då jag var allmänt trött och irriterad av någon konstig anledning under dagen.

Ska vara lite social nu. Ska se om det blir nåt inlägg senare.


Fredag 28 Oktober

2011-10-28 @ 07:24:10 Personligt 2011 Kommentarer (1)
God morgon på er!
Blev inget mer skrivande än den där bilden igår. Efter att jag hade lämnat barnen på dagis så åkte jag iväg till Marieberg och strosade runt i min ensamhet. Det var faktiskt rätt skönt att gå runt för sig själv och bestämma helt och hållet vilken butik man ska in på och vad man vill kolla på. Behövde inte tänka på någon annan än mig själv :) 

Jag fick i alla fall med mig ett par jeans och en skjorta hem. De hade rätt mycket rea och erbjudanden där så jag fick båda plaggen för en summa på 300kr, vilket är rena kapet!
Tar nog en bild senare och visar er. 

I alla fall.. 

Det blev en tidig morgon för mig och jag fick inte alls mycket sömn inatt. Tog en kvällsfika med kompisar och efter det kollade jag och älsklingen på en film så det blev rätt sent innan jag kom i sängs. Får faktiskt skylla mig själv, men jag trodde ändå att Isra skulle sova till halv åtta typ och inte till sex. Då hade jag inte varit lika trött som jag känner mig nu. 

Nä, dags att avsluta här. Återkommer med bilden och annat lite senare :)


Morgon hälsning

2011-10-27 @ 07:51:11 Personligt 2011 Kommentarer (2)

God morgon! :)


Lite blandat..

2011-10-26 @ 07:36:20 Personligt 2011 Kommentarer (0)
God morgon!
Här har vi varit uppe sen klockan sex. Isra ropade på oss i sin säng och Eya babblade på om allt och ingenting. Då var det bara att gå upp och starta dagen. 

Idag ska Eya till dagis men jag tror att jag håller Isra hemma idag också. Hon är lite snorig fortfarande och eftersom att hon vaknade så tidigt så lär hon bli jättetrött innan det är vilodags på dagis. Känns lite taskigt att lämna henne där då. 
Men jag har också lite saker att ta itu med idag bl.a att lämna en jobbansökan :) Ja, jag ska börja jobba lite smått nu (hoppas jag)! Så jag måste se när jag kommer iväg dit bort för Isra kan jag ju inte ta med mig heller. 

Just ja, det var precis som jag skrev igår.. Att jag visste vad läkaren skulle säga. Han trodde på spänningshuvudvärk och ville att jag skulle börja hos sjukgymnasten och ta någon avslappningskurs. Sen ville han även att jag skulle ta lite blodprover för att se så inte någonting fattas i kroppen så det är också någonting jag måste göra idag. 

Jaja, får se hur det går med allt.

På jakt!

2011-10-25 @ 16:17:57 Personligt 2011 Kommentarer (0)


Idag har vi varit på jakt efter fina, runda stenar som vi ska måla med olika färger. 
De är tvättade och ligger nu på en handduk och torkar.

Jag ska spara en av de stora stenarna och måla den när jag köpt vit och svart färg. Jag ska skriva någonting på den och använda den som dekoration någonstans här hemma. Får se vad jag bestämmer mig för att göra med den.

Kul på landet!

2011-10-25 @ 10:40:00 Foto Kommentarer (2)

Foto: Jag, På bilden: Min lillebror och Eya, Var: Finland 2011

Detta är en till av mina favoritbilder. 
Den är så naturlig och visar på något sätt livet på landet. Tvätt som hänger och torkar i bakgrunden och lillebror sitter i en skottkärra. Det är så barn har kul på landet. Det ser ut som att han väntar på att Eya också ska sätta sig i skottkärran.Vad tycker ni om bilden? Bra eller dålig?Läkarbesök..

2011-10-25 @ 09:11:29 Personligt 2011 Kommentarer (0)
God morgon!
Idag är det min tur att gå till läkaren. Ska kolla upp varför jag har huvudvärk varje dag. Kan inte vara nyttigt att knapra alvedon och voltaren varannan dag. 
Egenligen så vet jag vad läkaren kommer att säga.. Att det är spänningshuvudvärk och det som hjälper är sjukgymnastik och massage. Men ändå bra att kolla upp.

Båda barnen är hemma från dagis idag, men jag tror att Eya kan gå imorgon. Då blir det tredje dagen hon äter penicillin och smittorisken är då över. Isra däremot får nog stanna hemma nån dag till då näsan bara rinner och hostan ökar. Ska passa på att fråga om henne också medan jag är och träffar läkaren.Två olika typer av bakterier i luftvägarna.

2011-10-24 @ 16:26:50 Personligt 2011 Kommentarer (0)
När jag och Eya var hos läkaren förra veckan och kollade upp hostan hon har så tog de också ett näsprov för att se ifall det fanns bakterier. Och han skulle skicka hem ett brev ifall det inte var någonting och skulle det mot förmodan finnas bakterier så skulle han ringa.
Så han ringde alldeles nyss. 

Eya har två olika bakteriesorter i luftvägarna. Pneumokocker och Moraxella. Jag har läst på lite om Moraxella då jag aldrig hört talas om det tidigare och den verkar vara svår att få bort trots antibiotika. Man kan få öroninflammation och bihåleinflammation av den. Den kan även ge en svår lunginflammation till många äldre som redan har någon typ av lungsjukdom (och det får mig att tänka på min svärmor som vi besökte igår!). Även pneumokocker kan vara en jobbig sjukdom, men det är sällan man får någon annan komplikation.

Jädrans sjukdomar! Jag visste väl att det var något med Eyas långvariga hosta. Jag hoppas att antibiotikan tar bort detta nu och att ingen annan har smittats eller hinner smittas. Och då tänker jag mest på lilla Isra, som är förkyld nu. Feber i två kvällar i rad och hon har nyligen fått hosta. Får väl ringa och be om en tid att ta prover på henne med så man kan behandla henne direkt isf. 

Så nu har jag två barn som ska vara hemma från dagis imorgon.. Tycker mest synd om Eya som är så pigg och glad. Hon blir lätt uttråkad och vill hela tiden hålla igång. Det hade varit bra med dagis för hennes del, men jag frågade läkaren och han sa att hålla henne hemma i ett par dagar.  
Till barnmorskan..

2011-10-24 @ 09:19:51 Personligt 2011 Kommentarer (0)
God morgon på er!
Isras feber kom tillbaka igårkväll och idag är hon alldeles snuvig och gnällig. Så det var nog inte tänderna ändå. Får se ifall febern kommer tillbaka idag eller ikväll och isf får hon stanna hemma från dagis imorgon. Sen vill jag inte lämna henne där om hon har snuva heller. Så bäst att hon är hemma imorgon, när jag tänker närmare på det. 

Jaja, i alla fall..

Idag ska jag iväg på cellprov. Mitt allra första. 
Proverna kommer säkert inte att visa några förändringar, men man har ju alltid en liten röst i bakhuvudet som säger; tänk om. Man kan aldrig vara säker på att någonting ska vara bra..

Jordens undergång

2011-10-23 @ 21:39:09 Foto Kommentarer (3)

Foto: Jag, På bilden: Salah och Eya, Var: Paris 2011


Jag har många favoritbilder och detta är en utav dem.
Känslan jag får av bilden är nästan som en del av ett omslag till en "jordens undergång-film". Den lilla flickan och pappan tittar upp och undrar vad som sker. Någonting blixtrar och dundrar och de vet inte alls vad som väntar dem.

I just love it! Ge mig gärna era synpunkter och feedback! :)

Storhandla

2011-10-23 @ 08:59:18 Personligt 2011 Kommentarer (0)
God morgon!
Febern finns inte kvar hos lilltösen idag. Tror att det var hennes två tänder i nedre käken som orsakade febern då jag har sett små gryn som är på väg igenom. 

Det betyder att det är fritt fram för oss att gå ut lite och storhandla. Har skjutit på storhandlingen i några dagar nu så kylskåpet, frysen och skafferiet ekar tomt. Så idag blir man nån tusenlapp fattigare. 
Men när det gäller mat så gör det faktiskt ingenting. Vi har alltid köpt det vi vill ha i matväg. Om vi sen blir utan pengar till annat spelar inte så stor roll, för jag tycker att det är viktigt med mat i kyl och frys. Barnen behöver det, och vi behöver det.. Så ingen matbudget här inte. Bara en veckoplanering, som vi nyligen kommit på, för att undelätta med matlagning och handlande. 

Nä, göra oss iordning och sen ska vi iväg. Hoppas ni får en skön söndag!

Alvedon och kramar!

2011-10-22 @ 14:46:20 Personligt 2011 Kommentarer (0)

Idag skulle vi haft våran "familjemys-dag" som vi planerat att ha varje helg, men Isra bestämde sig för att hoppa över denna vecka. Hon är nämligen febrig och inte alls på topp. 

Eftersom att vi lovade Eya att vi skulle till lek&buslandet idag så fick älsklingen åka med henne ändå. De tog med sig Rickard och Luna så det blir ju roligt för dem. 

Själv sitter jag här hemma och tar hand om min lilla tös. Hoppas på att hon blir frisk snart! ♥

Pastagratäng á la Nina

2011-10-22 @ 11:37:00 Allt om mat Kommentarer (1)


Ca. 400g Penne pasta
1 gul lök
1 klyfta vitlök
ca. 400g köttfärs
1 morot
1 pkt matlagningsgrädde (250ml)
Creme fraiche franska örter
Ca. 2 dl vatten
Svartpeppar, paprikapulver, en gnutta basilika och lite salt
1 grönsaksbuljong
½ dl hackad spenat
Ost

Koka pastan.
Stek lök, vitlök och köttfärs.
Häll i matlagningsgrädde, creme fraiche och vatten.
Krydda, men tänk på saltet då buljongen innehåller mycket salt. 
Lägg i buljongen, riven morot och hackade spenaten.
Låt puttra en stund.

Häll i pastan i en ugnsform och häll över såsen. 
Strö över lite ost och in i ugnen 225 grader i ca. 15 minuter. 

Klart och jättegott!


Måla stenar..

2011-10-22 @ 08:13:47 Personligt 2011 Kommentarer (0)
God morgon!
Fick några bra pysseltips och idag tänkte jag ta med mig Eya ut och leta efter stenar :) Vi ska måla dem och göra dem fina, sen ska vi använda dem till att dekorera lite i Eyas rum.
Har även funderat på att rama in Eyas lövmålning och hänga upp den någonstans. Även en teckning hon gjorde på dagis är värd att hänga upp då den är så fin med många färger.
Och så ska jag försöka komma på vad jag kan använda som däck om vi gör bilar av tomma mjölkförpackningar och annat.

Men först ska vi vakna till här hemma..

Vad?

2011-10-21 @ 18:35:37 Personligt 2011 Kommentarer (5)


(Förutom det vanliga rita, måla, dega osv)

Öbo = Apor?

2011-10-21 @ 11:26:49 Sagt av Eya Kommentarer (1)


Jag - Men det är Öbo som bestämmer sånt.
Eya - Nej, det är vuxna som bestämmer. Inte apor. Jag gillar inte när apor bestämmer.


Var jag otydlig eller hörde hon fel? ;)

Ett obetydligt inlägg..

2011-10-21 @ 08:55:38 Personligt 2011 Kommentarer (0)
God morgon!
Här har dagen börjat med full fart. Redan hunnit med disk, dammsugning och nu ska jag snart börja laga lite mat. Vet dock inte vad jag ska göra av köttfärsen men det kommer jag väl på snart, hoppas jag.

När älsklingen slutar jobbet så gör vi nog en tripp till affären. Behöver storhandla då nästan allting är slut här hemma. Känns så tråkigt när man inte ens har frukt att ge till de små då de gillar det så mycket. Men sånt ska vi fixa idag, förhoppningsvis :)
Känner att jag svamlar en massa så jag avrundar här!

Vindruvor i stora lass.

2011-10-20 @ 13:00:00 Personligt 2011 Kommentarer (0)


Varje dag, efter dagis, gör jag iordning två skålar med blandade fruktbitar. Isra letar först upp alla vindruvor och sedan tar hon bananen. Till sist, när allt annat är slut, så äter hon upp äpplebitarna. Det är oftast dessa tre frukter som finns i skålarna.
vindruvor är alltså Isras favoritfrukt. 

Enligt Eya så är hennes absoluta favoritfrukter vindruvor följt av banan. Jag märker också att hon gillar honungs- och vattenmelon samt jordgubbar.

Om jag får välja så väljer jag helst vattenmelon följt av jordgubbar och sen kommer även vindruvor. Men man får icke glömma clementiner vintertid :) Så dessa vindruvor ska man alltså satsa på då de flesta verkar gilla dem. 

Vad har ni för favoritfrukter/bär?

Fotografering och skrivarbete.

2011-10-20 @ 10:28:32 Personligt 2011 Kommentarer (1)
Barnen har fotografering på dagis idag. Nu har nog Isras grupp precis blivit fotograferade och snart är det Eyas tur. 
Sen när jag hämtar småttingarna så är det dags för enskild fotografering samt syskonkort. 
Äntligen får jag upp en dagisbild på Isra också här i vardagsrummet samt en bild på mina hjärtan tillsammans ♥ Har bestämt mig för att göra en vägg till en fotovägg med enbart bilder från deras dagis- och skolfotograferingar.

Vi måste också ta en familjebild snart. Har en familjebild hängandes på väggen med Isra fattas på den och så kan man ju inte ha det :) 
Kanske vi fixar iordning oss i helgen och tar några bilder som jag sedan kan förstora. Ska även skicka en familjebild till min kära mormor i Finland som älskar att få bilder från oss. 

Nu måste jag ta tag i lite skrivarbete. Ett CV och ett personligt brev måste skrivas och sedan skickas iväg till diverse företag. Jag håller båda mina tummar och alla mina tår för att någon ska nappa på min ansökan och ge mig lite extra jobb. Det behövs nu, känner jag.

Socker, vatten, pärlströssel och strössel på cd-skiva.

2011-10-19 @ 17:05:05 Foto Kommentarer (1)


Jag använde mig av mitt close-up filter för dessa bilder, men tyvärr blev de lite suddiga istället. Men de duger och det var ett roligt att fota lite. 

Nu måste jag fundera ut vad jag ska använda mig av nästa gång... (?)

Upp och ner

2011-10-19 @ 15:34:11 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Trots att jag har haft tid till att uppdatera så har jag låtit bli det. Har även haft en del att skriva om men på något sätt har jag skjutit undan tanken om att blogga idag. 

Dagen började stressigt, men när barnen väl var på dagis så slappade jag lite här hemma och sen tog jag tag i disken, dammsugningen, tvätten och nu lagar jag mat.
Isra har varit skrikig ända sen vi steg innanför dörren och nu la jag henne i sin säng efter en flaska välling, men nej, inte vill hon sova heller.. Istället babblar hon och leker i sin säng. Äh, så länge hon är nöjd och glad där så får hon sitta där bäst hon vill. Hellre det än en massa skrik. 

Så denna dag har varit en riktig berg-och dalbana.


(Kommer ett bättre inlägg senare. Fotade lite häromdagen och jag tänkte visa er vad jag hittade på för skoj att fota)

Det finaste som finns..

2011-10-18 @ 17:48:46 Foto Kommentarer (1)


Ett av mina hjärtan ♥

Livet är kort..

2011-10-18 @ 09:48:41 Personligt 2011 Kommentarer (0)
God morgon!
Jag har precis kommit hem från dagis där jag lämnade två glada töser. Deras mormor får hämta hem dem idag då jag själv inte kommer att kunna. 
En nära vän har tyvärr förlorat sin pappa och idag är begravningen som vi alla tjejer är bjudna till ♥ Jag önskar att jag kunde göra någonting, men det enda jag kan göra är att visa mitt stöd och finnas till. 
Det kommer att bli en tuff dag för alla inblandade och det kommer att göra ont i hjärtat att se min vän i sorg ♥

Så det blir nog inga fler inlägg under denna dag, möjligtvis ikväll..

Beautiful flowers..

2011-10-17 @ 13:30:00 Foto Kommentarer (4)


Dessa bilder tog jag nångång under april-månad. Måste försöka mig på fler blombilder och se ifall jag har utvecklats någonting med fotograferingen sen dess.

Läkartid och fotohumör!

2011-10-17 @ 11:53:38 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Eya fick en läkartid senare i eftermiddag och äntligen ska vi få kolla igenom ifall det är någonting fel på henne då hon hostar så mycket. 
Sköterskan som jag pratade med sa att hennes son också haft en konstig hosta som satt i väldigt länge. Då hade han fått någon typ av hostmedicin som hade tagit bort det på en gång. Och han var inte heller förkyld när han hostade så mycket för det var någon inflammation i stämbanden eller vad det nu var.
Så nu hoppas jag att läkaren skriver ut hostmedicin åt Eya så vi får slut på eländet.

Idag är jag på fotohumör. Har gått runt här hemma och letat efter en massa saker att fotografera men fantasin är som bortblåst. Det finns säkert massor att fota här hemma men jag hittar inte någonting. Det är bara att tänka ännu hårdare och leta efter inspirationsbilder och annat så dyker väl den där fantasin upp så småningom ändå :)

Så under denna dag kommer det kanske att komma upp en massa fotobilder på bloggen :)

Kvack!

2011-10-17 @ 09:52:00 Foto Kommentarer (1)


Tog denna bild i lördags. Fick rätt många bra bilder på alla änder i Hästhagen :)

Får se hur det blir..

2011-10-17 @ 08:20:57 Personligt 2011 Kommentarer (0)
God morgon!
Strax efter att vi vaknade så la jag märke till Eyas elaka hosta igen. Återigen är den här och Eya får knappt fem minuter i lugn och ro innan hon börjar hosta igen. 
Jag har precis ringt och bokat en telefontid på vårdcentralen och nu vill jag att de tar någon typ av tester för att se vad det är. Hon hostar ju inte enbart när hon är sjuk heller utan det kommer mellan förkylningarna. Även på dagis tyckte det att hostan lät hemsk och då var hon inte ens förkyld. 

Så klockan elva ringer de så får vi se. 

Har en "playdate" inplanerad idag så vi får se ifall vi kommer iväg på den. Om vårdcentralen ber mig att komma dit så måste jag avboka våra planer. Sen vet jag inte om det är så smart att gå iväg till någon nu heller då Eya inte verkar må sådär jättebra.. Får se helt enkelt. "Playdaten" är med Petra och Luna. Småttingarna har känt varandra sen Eya var 4 månader ung och Luna var då bara 2 månader.

Svammel

2011-10-16 @ 19:37:24 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Det har varit en lugn och skön söndag och vi har umgåtts med nära och kära den större delen av dagen. Om ett par timmar börjar en ny vecka och då är det nya tag som gäller. Har en del planerat för veckan så den lär nog gå rätt snabbt. 

Nu har jag precis lagt lilltösen och om en stund är det dags för stortösen också. Sen blir det filmmys med älsklingen innan läggdags. 
Uppdateringen på helgerna är kass men det får duga. Och inläggen är inte i världsklass heller ;)

Hoppas ni också haft en skön söndag och en bra helg i allmänhet!

God morgon!

2011-10-16 @ 08:36:16 Personligt 2011 Kommentarer (3)

Sovmorgon idag.. Lilltösen väckte inte mig förrän vid åtta <3


Sköna lördag med lilla familjen <3

2011-10-15 @ 18:06:02 Foto Kommentarer (2)


Grilla, måla med löv och mata änder. En mysig familjedag! ♥

Eya- och mammadag!

2011-10-14 @ 13:29:53 Personligt 2011 Kommentarer (4)Idag har jag och Eya haft en dag tillsammans, bara vi två. 

Vi har:
• Lämnat Isra på dagis.
• Fikat hos mamma/mummu.
• Varit på skopunkten och köpt vinterskor till båda barnen.
• Handlat på Willys.
• Ätit mat och busat.

Jag önskar att jag hade kunnat ta med Eya till lek&buslandet eller nåt badhus istället, men har inte velat "låsa" mig på det sättet då jag måste vara fri att gå till dagis ifall det skulle vara någonting med Isra.
Minst en gång i månaden ska vi ha en "Eya- och mammadag" ,har jag bestämt, och då ska vi hitta på en massa roligt. Helst efter att lönen trillat in på kontot ;)Gratis barnomsorg?

2011-10-14 @ 07:54:09 Personligt 2011 Kommentarer (2)
God morgon!
Idag vaknade jag med Isra strax innan sju. Jag hoppades på att hon skulle somna om men icke. Hon var klarvaken. 
Och idag är det även Isras fjärde dagisdag med inskolning. Igår fick jag lämna redan efter en halvtimma och samma blir det idag. Men jag är förberedd här hemma på att de närsomhelst kan ringa och be mig komma dit, ifall Isra skulle vara otröstlig. 

Egentligen går inte dessa 15-timmarsbarn på dagis mer än på tisdagar, onsdagar och torsdagar med då de inskolas så går de även fredag för att helgen inte ska bli allt för lång. Så Eya är ledig med mig och Isra ska till dagis, lite ovant och omvänt ;)

Sen måste jag kolla upp lite saker angående betalning för barnomsorg. Läste igår på facebook att flera kommuner har gratis barnomsorg för 15-timmarsbarn som är över 3 år. Och några kommuner har så för barn över 4 år. Så det ska kollas upp så att jag inte blir lurad på pengar för Eyas del. Update: Kollade upp det och ja, det stämmer. Barn från 3 år har gratis barnomsorg. Måste ringa den som har hand om detta då vi faktiskt betalar för Eya nu.


Andra dagen med inskolning.

2011-10-12 @ 15:16:42 Personligt 2011 Kommentarer (1)


Båda töserna har varit på dagis och det verkar som att båda hade kul. Isra var inte så förtjust i att vara utomhus då hon var fullt påklädd med tjock jacka, mössa, vantar, gummistövlar och pga det fick hon svårt att röra sig. Men så fort alla gick inomhus så blev hon direkt på bättre humör. 
De skickade hem mig strax innan maten och då gick jag till syrran en sväng. Sen gick jag tillbaka för att sitta med Eya på hennes avdelning en stund. Det tyckte hon var dagens höjdpunkt :)
När jag gick till Isras avdelning för att hämta hem henne så hade hon precis vaknat i vagnen utanför. De sover nämligen i vagnarna tills det blir cirka -10 grader. Då har de jackor, åkpåsar och filtar över sig för att behålla värmen och det verkar fungera jättebra.

Wonderful!

2011-10-11 @ 20:11:54 Personligt 2011 Kommentarer (1)
Just nu när jag skriver så känner jag mig väldigt glad och nöjd. Denna dag har faktiskt varit väldigt bra och jag älskar när jag får denna känsla av välbehag.

Inskolningen med Isra gick bra och när jag kom hem så möttes jag av glada älsklingar. Jag städade och diskade lite och medans älsklingen lagade mat åt oss så stack jag iväg till Skopunkten och köpte mig ett par snygga boots. De är mycket snyggare i verkligheten än på bild, bara så ni vet ;)
Sen kom jag hem och vi åt den otroligt goda maten och efter det tog jag tag i Eyas hår. Jag jämnade ut det och klippte bort cirka 1-1½ cm både på luggen och i nacken. Under tiden jag gjorde det så var hon helt stilla och lyssnade på varenda ord jag sa.
Det är inte det att vi gjort annorlunda saker idag eller så, utan det handlar enbart om denna känsla jag har i kroppen.

Denna underbara dag, som kan ha varit en helt normal dag för någon annan men för mig är den speciell. Denna känsla av välbehag är välkommen även imorgon om den så vill det :)Eyas lugg var alldeles för kortklippt och Isra hade en infektion i ena ögat. Men jag tror tyvärr att detta är den enda bilden på oss fyra tillsammans. Tagen under nyår 2010-2011.

Första dagen med inskolning.

2011-10-11 @ 14:56:37 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Idag har jag varit på förskolan med Isra. Det gick bra, tror jag. När jag är där hela dagen med henne och skolar in henne så märker man ju inte av ifall det är någonting som går dåligt eller så då jag är med henne hela tiden ändå. 
Men imorgon skulle jag nog gå ifrån en stund så får vi se hur det går då. 

Nu måste jag ta tag i hemmet. Disk, städning och matlagning står på schemat. Och senare åker jag nog iväg och hämtar ett par ryggsäckar från svägerskan då barnen inte längre har användning för dem. Eya och Isra ska ju båda ha med sig matsäck på onsdagar och än så länge har vi bara en ryggsäck och den har blivit väldigt sliten med åren. 

Nä, måste sätta igång så man får något gjort!

Nästan precis som nya..

2011-10-10 @ 17:51:11 Personligt 2011 Kommentarer (1)
Vi har precis haft besök av svägerskan + barn så nu blir det att ta det lite lugnt innan läggdags för barnen. Några timmars lekande med fyra barn har fått mig trött så nu välkomnar jag kvällen med glädje :)

För någon månad sen lämnade jag ner alla Eyas gamla skor (och mina vinterstövlar) ner till källaren så idag gick jag ner dit för att hämta upp påsarna. Såg då att det varit översvämning i källaren och alla skor var helt blöta. 
Tog upp dem och slängde in alla barnskor i tvättmaskinen i hopp om att få dem rena och fina igen. Jag hade ju faktiskt ingenting att förlora ifall de skulle gå sönder i tvätten, för skulle jag inte kunna tvätta dem så skulle de slängas ändå. 

Öppnade luckan med nervositet och upptäckte sen att alla skor klarat sig bra. Vissa ser till och med helt nya ut :) Så nu har Isra gummistövlar till dagis och jag slapp köpa ett par helt nya :) Även mina skor verkade klara sig efter tvätten. 

Nu väntar jag bara till att de torkar och sen får vi se ifall de ser lika fräscha ut när de är torra.

Vill ha!

2011-10-10 @ 13:09:22 Kläder, skor m.m. Kommentarer (0)


Jag skulle inte tacka nej till att få äga dessa mysiga plagg. Passar perfekt nu till hösten när det börjar bli kyligt. 
Ljusa, neutrala färger är en favorit för mig just nu. Har så himla mycket mörka plagg så garderoben skulle behöva en uppfräschning.

Före och efter

2011-10-10 @ 09:55:02 Inredning Kommentarer (1)


Förebilden stämmer inte helt hundra då lådorna oftast inte står där och det är ommöblerat. Men sådär såg Eyas bokhylla ut och nu är det mycket fräschare som ni ser på efterbilden :)


Ordning och reda

2011-10-10 @ 08:14:57 Personligt 2011 Kommentarer (0)
God morgon världen!
I helgen har vi fixat med en massa saker och umgåtts med nära och kära.
Igår fick jag ett ryck tidigt på morgonen och började med att möblera om i Eyas rum. När jag väl var färdig så såg jag att en bokhylla inte passade in där och att den var överfull med grejer. Den räckte inte till alla leksaker och böcker. Så vi åkte sen iväg till Ikea för att köpa två små expedit hyllor som vi la in i Eyas rum och tog bort den gamla bokhyllan. Det blev genast mycket bättre trots att jag inte riktigt får till ordningen på hyllorna :) Sen så fattas även en låda då vi skulle köpt fyra till den men råkade få med oss enbart tre stycken. Men det kan man ju fixa till senare. 
Huvudsaken är ändå att jag äntligen tog tag i och fixade i rummet så nu fattas bara en större matta och lite smågrejer :) 
Före- och efterbild kommer senare!

Idag ska jag iväg och köpa vinterskor åt barnen. Förra året kom den första snön i slutet på oktober så man vet aldrig hur tidig den är även detta år. Lika bra att vara ute i god tid! Och så behöver Isra ett par gummistövlar till dagis och de måste köpas om inte jag hittar Eyas första stövlar här någonstans.


(P.s Jag har försökt att mobilblogga flera gånger under helgen, men det är någonting fel så inga inlägg blir publicerade. Skumt!)

Kärlek börjar med bråk

2011-10-07 @ 11:03:29 Personligt 2011 Kommentarer (1)


När Isra kom upp till den åldern att hon blev intresserad av Eyas leksaker och att leka med Eya så dök samtidigt ett problem upp. Eya var inte så glad för att behöva dela med sig av sina saker och hon tyckte mest att Isra förstörde saker för henne. När Isra fortfarande var "orörlig" så tyckte Eya att det var roligt med en bebis. Hon dansade för henne och hon sjöng för henne, men det ändrades i samma stund som Isra blev mer rörlig.
(Har skrivit ett inlägg om det tidigare. Det kan ni hitta HÄR!)

Skrik, gråt, puttande, sura miner osv var det som hörde till vardagen. Jag såg inte ett dugg fram emot att vakna på morgonen och behöva ta itu med alla problem, varje minut, varje dag.. 
Jag försökte att prata med Eya och förklara situationen för henne, men utan resultat. Antagligen var hon på det sättet pga ovanan av att ha ett annat nyfiket barn som är med överallt och rör vid allting. Eya har aldrig behövt dela med sig av sina saker på detta sätt.

Men nu har Eya äntligen börjat leka med Isra och inkludera henne i allting. Hon ger Isra mer än gärna en leksak när Isra är gnällig och hon bjuder Isra på sin smörgås och dryck. De dansar, sjunger* och leker tillsammans. Roligt och uppfriskande att se hur syskonkärleken börjar växa fram. ♥


*Ja, Isra kan sjunga nu. Men det låter mest såhär: "aaaaaaaaaaa.. aaaa.. aaaaaa.. aaaaaaaaaaa" :)

Shopping från Ullared: Till Eya

2011-10-06 @ 10:33:25 Personligt 2011 Kommentarer (0)


Eya var den som fick mest kläder. Utöver dessa fick hon även strumpor och leggings.

Sen fanns det en massa småsaker som jag köpte vilka jag inte tagit kort på. Matlådor, underkläder, t-shirtar till Salah, paraply osv. 
Men jag är i alla fall nöjd med mina inköp vilket är huvudsaken. Men nästa gång tar jag med mig mer pengar och då köper jag mer saker till hemmet också. För sånt fanns det väldigt mycket av, och billigt. 


De tidigare inläggen om shoppingen från Ullared hittar ni HÄR, HÄR, HÄR och HÄR.

Lite bättre nu..

2011-10-05 @ 16:57:22 Personligt 2011 Kommentarer (1)
God eftermiddag på er!
Jag är fortfarande förkyld men ändå bättre än igår så jag har tagit hand om lite tvätt, disk och städning här hemma. Har även orkat med att leka med barnen en stund, men nu börjar krafterna att ta slut känner jag. 
Vilken tur att älsklingen kommer hem snart så då får man lite avlastning i alla fall. Och till middag blir det korv med bröd då vi redan ätit ordentlig lunch av rester från igår :)

Hela Isras inskolning blev förflyttad till nästa vecka istället. Då hoppas jag att vi alla är friska så att vi kan ta tag i detta. Men det dröjer nog inte länge tills någon av oss blir förkyld igen. Hösten må vara en mysig årstid, men otroligt jobbig när det kommer till förkylningar och sjukdomar.

Anledningen till varför man ska välja City Gross!

2011-10-05 @ 12:31:15 Personligt 2011 Kommentarer (1)


Allt från lammtestiklar till nötfärs!

Shopping från Ullared: Till Isra

2011-10-05 @ 10:09:03 Personligt 2011 Kommentarer (0)


Jag köpte inte så mycket kläder åt Isra då hon fick en massa när hon fyllde år och sen får hon ta över Eyas gamla kläder så hennes garderob är rätt så fylld.

Ledsen? Nej, förbannad.

2011-10-04 @ 19:33:36 Personligt 2011 Kommentarer (1)

Denna förbannade förkylning gör mig galen! Först tyckte jag lite synd om mig själv som har mått riktigt ruttet och samtidigt tagit hand om barnen, lagat mat och diskat. Men efter ett tag slutade jag att tycka synd om mig själv och istället blev jag arg. Förbannad rättare sagt.
Jag har ju nyss varit förkyld, för lite mer än en månad sen.. Varför ska jag jämt drabbas av förkylningar? Antagligen pga dålig immunförsvar eller så är det bara för att jag är småbarnsmamma.

Nåja, tur att man har söta näsdukar att snyta sig med.


Shopping från Ullared: Till mig själv

2011-10-04 @ 10:30:00 Personligt 2011 Kommentarer (1)


Morgonrocken där uppe är helt otroligt skön! Mjuk, varm och helt perfekt att använda på myskvällarna under vintern :) 
Morgonrocken kostade 89 kr, joggingbyxorna 79 kr, stickade tröjan 149 kr och linnet gick på 39 kr.

Ändrade planer..

2011-10-04 @ 08:33:51 Personligt 2011 Kommentarer (0)
God morgon!
Det blir ingen inskolning för Isra idag. Jag är förkyld och febrig så det är ingen bra idé att jag sitter där på förskolan och mår dåligt. Men jag ska iväg och lämna Eya där i alla fall så blir det liiiite lugnare här hemma. Sen så behöver ju tösen komma ut och leka också. 

Får se hur jag mår imorgon. Är det bättre (vilket jag hoppas på) så tar vi första dagen av inskolningen då. Idag ska jag dricka massvis med te, försöka vila så gott det går och knapra i mig alvedon så kanske denna eländiga förkylning går över snabbare.

Shopping från Ullared: Smågrejer till Eya

2011-10-03 @ 15:11:00 Personligt 2011 Kommentarer (1)


Jag köpte inga stora leksaker eller sånt till Eya då hon redan har en massa grejer. Och hon blev jätteglad för sina saker och hon har redan provat det mesta av allt.
Hello Kitty matlådan blir perfekt för förskolans små utflykter till skogen då de har med sig egen matsäck.

Kläder och planering.

2011-10-03 @ 10:03:47 Personligt 2011 Kommentarer (2)
Imorgon ska Isra börja på förskolan. Hennes allra första dag!
Jag hoppas verkligen att hon trivs och har det roligt. Sen får vi se hur länge vi måste ha inskolning. För Eyas del räckte det med ett par dagar och då var inte jag ens med hela dagarna. Men det tar vi som det kommer. 

Har gått igenom några av Eyas gamla kläder och hittade en del som borde passa på Isra nu. Ska ta med några till förskolan så att hon har ombyte och resten får vi använda här hemma. Måste även rensa Isras garderob då det säkert finns en massa plagg som är för små för henne, men det tar jag om en stund.
Jag har även en massa overaller liggande här hemma och de måste också testas på Isra. Jag hoppas att hon kan använda någon av Eyas gamla overaller så slipper vi köpa nytt, de är ju ändå i väldigt bra skick. 

Så denna dag handlar om kläder och planering. Sånt som är kul :)
Shopping från Ullared: Kakfat

2011-10-03 @ 08:46:16 Personligt 2011 Kommentarer (0)

Tummen upp!

2011-10-02 @ 21:30:32 Personligt 2011 Kommentarer (1)

Trots att jag själv inte har en IPhone än så tycker jag att det är skönt med den nya appen som gör att man lätt kan blogga från mobilen. Jag använder nämligen Salahs IPhone så länge :)

Egentligen skulle det inte dyka upp ett inlägg nu men tack vare appen så finns det ett.

Idag har jag fotat kläder och sånt som jag köpte från ullared så jag tänkte lägga upp lite bilder imorgon.

Här under är min unkna telefon som jag använder tills bindningtiden är slut :) för sen byter jag till ett annat abonnemang.


Hemma igen..

2011-10-02 @ 07:55:56 Personligt 2011 Kommentarer (1)

Kom hem från ullared igårkväll vid tio-tiden. Vi åkte med bussen mitt på natten och jag fick typ 2 timmars sömn på vägen dit. Sen strosade vi runt i nio timmar innan det var dags att åka hem igen. Sen blev det en timma sömn på vägen hem och en film på bussen. Klarade mig utan att vara så värst trött faktiskt :)
Utbudet på bebiskläder och vintergrejer var faktiskt skit men kläder åt Eya fanns det massor av. Visar bilder på lite av det jag köpte lite senare :)


Design av Tasnim