Två olika typer av bakterier i luftvägarna.

När jag och Eya var hos läkaren förra veckan och kollade upp hostan hon har så tog de också ett näsprov för att se ifall det fanns bakterier. Och han skulle skicka hem ett brev ifall det inte var någonting och skulle det mot förmodan finnas bakterier så skulle han ringa.
Så han ringde alldeles nyss. 

Eya har två olika bakteriesorter i luftvägarna. Pneumokocker och Moraxella. Jag har läst på lite om Moraxella då jag aldrig hört talas om det tidigare och den verkar vara svår att få bort trots antibiotika. Man kan få öroninflammation och bihåleinflammation av den. Den kan även ge en svår lunginflammation till många äldre som redan har någon typ av lungsjukdom (och det får mig att tänka på min svärmor som vi besökte igår!). Även pneumokocker kan vara en jobbig sjukdom, men det är sällan man får någon annan komplikation.

Jädrans sjukdomar! Jag visste väl att det var något med Eyas långvariga hosta. Jag hoppas att antibiotikan tar bort detta nu och att ingen annan har smittats eller hinner smittas. Och då tänker jag mest på lilla Isra, som är förkyld nu. Feber i två kvällar i rad och hon har nyligen fått hosta. Får väl ringa och be om en tid att ta prover på henne med så man kan behandla henne direkt isf. 

Så nu har jag två barn som ska vara hemma från dagis imorgon.. Tycker mest synd om Eya som är så pigg och glad. Hon blir lätt uttråkad och vill hela tiden hålla igång. Det hade varit bra med dagis för hennes del, men jag frågade läkaren och han sa att hålla henne hemma i ett par dagar.  
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design av Tasnim