Fredag 30 september

2011-09-30 @ 10:13:47 Personligt 2011 Kommentarer (2)
God morgon!
Jag har precis lagt Isra för sin lilla vilostund och snart sätter jag igång med lite städning här hemma. En bomb har exploderat i denna lägenhet och den bomben heter Töserna C

Senare i eftermiddag får vi besök av en vän som jag inte träffat på evigheter. Trots att vi inte bor så långt ifrån varandra så har det bara inte blivit av. Men vi hittar tillbaka till varandra emellanåt och det är ju det som är huvudsaken. Hon har med sig sin pojkvän som vi ska få träffa för första gången så jag tänkte laga lite tunisisk Couscous att bjuda på. Hon älskar nämligen den maträtten och eftersom att vi inte setts på så länge så känns det helt rätt att laga just den maträtten. 

Nä dags att sätta igång!Shopping i massor..

2011-09-29 @ 10:18:45 Personligt 2011 Kommentarer (3)
God morgon alla glada och icke glada! :)
Jag hoppas att ni har sovit gott och känner er pigga och utvilade.

Jag själv har sovit hur bra som helst inatt och därför sitter jag nu här, pigg och glad. Isra hade rätt hög feber hela dagen igår, men det försvann under natten. Så idag är hon feberfri och busig. Precis som hon brukar vara.

Jag skulle verkligen behöva åka förbi Stadium Outlet innan helgen och köpa mig ett par sköna skor. Hittade några för ett par veckor sen men tyvärr fanns inte min storfots-storlek där :P Men de får ju in nya skor varje dag så vid nästa besök borde jag väl ha lite bättre tur.

Jag har också stor lust att klicka mig in på alla möjliga shopping-sidor och beställa hem en massa mysiga höstkläder och inredning. Tyvärr får jag skjuta den lusten åt sidan och vänta ett par dagar. Jag åker nämligen till Ullared i helgen och då blir det att spendera lite pengar :) Har aldrig varit där innan så det ska bli spännande att se ifall det stämmer överens med mina förväntningar.

Har ni varit på Gekås Ullared? Tummen upp eller tummen ner för stället?


Olika på många sätt.

2011-09-28 @ 11:29:22 Personligt 2011 Kommentarer (0)
En stor skillnad mellan mina två töser är behovet av närhet. Eya ville alltid ligga bredvid mig, gosa och mysa med mig medan Isra vill ha sin lilla frihet och mysa enbart när hon känner för det, inte om jag vill det. 

Så nu när Isra har fått feber (igen) så gråter hon och vill gärna att man bär henne, men hon vill inte ligga bredvid mig eller sitta i knät. Nyss vaknade hon och grät en massa. Ingenting som jag gjorde fungerade. Till slut somnade hon om igen, ensam i sin egen säng.

För mig känns det ledsamt men för henne är det precis så som hon vill ha det. På det sättet var det enklare med Eya som gärna låg bredvid mig när hon var sjuk. Vi gosade på soffan framför tv:n och jag kände att jag gav henne all uppmärksamhet som hon behövde för tillfället.. Med Isra känner jag mig inte som den där snälla mamman som tar väl hand om sitt barn som är sjuk. 

Jag får väl bara försöka vänja mig med tanken på att Isra är mer självständig och har inte ett lika stort närhetsbehov som Eya hade och fortfarande har. Men ändå kan jag inte låta bli att känna mig taskig och elak.

Lite nytt..

2011-09-26 @ 11:28:32 Personligt 2011 Kommentarer (2)

Jag har bytt header och ändrat bakgrunden.. Tryck på F5 om det inte syns :)Lära sig prata..

2011-09-26 @ 10:33:30 Personligt 2011 Kommentarer (0)

Isra har börjat härma vårat tal väldigt mycket under de senaste dagarna och nu kan hon själv säga några ord. 

Mamma
Namna (till allt ät- och drickbart)
Ta (när hon vill ha någonting)
Kaka (till allt smutsigt)
• Någon enstaka gång har hon sagt Baba och Eya

Hon pekar på allting som hon vill ha, vinkar hejdå, går långa sträckor och viftar med fingret när vi säger ajaj. 

Liten blir stor ♥

Falsk krupp

2011-09-25 @ 10:15:39 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Precis när vi gick och la oss igårkväll så vaknade Eya och grät. Hon hostade en massa och kippade efter luft. Vi ringde sjukvårdsupplysningen och de sa att alla symtom stämmer in på falsk krupp

· Andningsbesvär som andnöd, andfåddhet. Ett väsande ljud kan höras vid inandning.
· Heshet och skällande hosta.
· Barnet får ofta ångest av andningsbesvären så denne börjar gråta.

Jag la mig bredvid henne i sängen och vi sov med fönstret öppet för att underlätta andningen. Stackars liten, alltid ska det vara någonting. Men så är det ju ofta med barn under höst- och vintersäsongen. alla möjliga sjukdomar som sprids runt och man får räkna med att barnen är sjuka mer ofta.

En hel månad har gått..

2011-09-24 @ 12:01:24 Foto Kommentarer (1)


Syrrans finfina Olli! ♥

Memories for life

2011-09-24 @ 08:57:39 Personligt 2011 Kommentarer (0)


Den absolut första saken som jag köpte när Eya var i magen var en sån där "Min första bok". Jag tyckte inte att den innehöll så många sidor så att man kunde skriva in allt möjligt om barnets första år och allting som jag ville ta med fanns inte i boken. 

Så jag kom på idén att skriva dagbok om henne. Varje gång hon gjorde framsteg så skrev jag in det i dagboken. Jag skrev om graviditeten, förlossningen, första tiden hemma osv ända tills nu. Och jag skriver fortfarande i den (det rosa blocket på bilden)
Sen gjorde jag självklart samma sak med Isra. Köpte ett block till henne med (den svarta med vita prickar på) och fyller i allt möjligt som sker.

Mitt sätt att skriva i dem är riktat till själva barnet. Jag skriver rakt till dem och det gör att allting blir väldigt personligt. Jag tycker att det var en jättebra idé och jag kommer att göra samma sak med ett eventuellt tredje barn (om det någonsin blir ett tredje).

Så nu på morgonen har jag tagit hjälp av dagböckerna för att uppdatera deras "första böcker" och då har jag även fått användning för de gröna hälsobeskedsböckerna.

Utelek

2011-09-23 @ 11:22:56 Personligt 2011 Kommentarer (1)Imorse tog vi med oss sandleksaker och gick ut för att leka lite. Vi byggde sandkakor och sen dekorerade vi dem. 
Isra ville också vara med så hon fick sitta på sanden med oss, men det gick inte så bra då hon skulle stoppa allting i munnen. Nu har hon i alla fall smakat på sand för första gången i sitt liv :)

Bara ett litet tips!

2011-09-23 @ 08:33:24 Tips och idéer Kommentarer (0)
God morgon!

Jag vill starta "blogg-morgonen" genom att påminna er om bloglovin där ni enkelt kan se nya inlägg utan att behöva besöka min blogg varje gång. 

För er som inte vet hur det fungerar så är det en plats där ni kan samla alla bloggar som ni läser på ett och samma ställe. Varje gång någon publicerar ett nytt inlägg så syns det där så slipper ni gå in på min blogg och se efter uppdateringar. 

Passar kanske bra för de som besöker min blogg sällan eller någon som besöker den flera gånger per dag och mer än hälften av gångerna finns inget nytt inlägg.

Klicka på knappen här under för att följa min blogg via bloglovin! ↓


bloglovin

Äntligen!

2011-09-22 @ 20:53:18 Personligt 2011 Kommentarer (1)
Jag fick mitt efterlängtade Voltaren T för ett par timmar sen och den ondskefulla huvudvärken har nu gett sig av! :) Det enda mystiska med denna medicin är att en av biverkningarna, som man kan få, är just huvudvärk och att medicinen kan medföra större risk för hjärtinfarkt och stroke. Uppfriskande fakta om en medicin som man nyligen svalt ner :P

Nu blir det mys med min älskling ♥ , som för övrigt kan kalla sig för certifierad besiktningstekniker :) Han klarade av alla prov galant och nu är det bara att köra på! :) 

God natt och sov gott!

Usch och fy för huvudvärk!

2011-09-22 @ 15:18:41 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Sen igårkväll har jag haft huvudvärk. Har tagit alvedon men det hjälper inte så älsklingen köper med sig Voltaren T när han kommer hem. Den har alltid fungerat på mig när jag har haft svår huvudvärk. 
Igår och imorse hade jag lite migränliknande symtom, men nu känns det mer som vanlig huvudvärk. Sen så får man ingen vila heller vilket gör att det blir bara värre. 

Innan jag blev gravid med Eya och strax efter att hon föddes levde jag med ständig huvudvärk. Hade det dagligen i flera månader. Jag gick till läkaren och det enda han hade att säga var att det är spänningshuvudvärk och att det går över med lite massage. Så lätt var det för honom, men inte lika lätt för mig som fick stå ut med smärtan dag efter dag. Och massage hjälper inte på en som alltid är stressad och håller igång. För stunden ja, men inte så att det botar huvudvärken. 

Ja, det var dagens klagande :)

Växtvärk

2011-09-22 @ 10:59:41 Personligt 2011 Kommentarer (1)
"Ett barn som är helt utan besvär på dagen men som vaknar på natten och har ont i benen kan ha växtvärk. Växtvärk är vanligast hos barn i förskoleåldern."

"Barn som har växtvärk får oftast ont i vaderna, låren eller knävecken. Värken kommer bara nattetid, sitter i båda benen eller varierar från sida till sida. Den brukar vara i ett par timmar."

Källa: www.1177.se


Inatt vaknade Eya, grät och hade ont i benen. Hon vaknade tre gånger och varje gång klagade hon på det onda. Jag är helt säker på att det är växtvärk som hon känner av. Jag själv har inget minne av att jag skulle ha haft växtvärk under förskoleåldern så jag vet faktiskt inte hur det känns att ha det. Det enda jag har kännt av är kramp i vaden, men om det känns ungefär likadant vet jag inte.  Jag hoppas i alla fall att detta inte återkommer inatt. Eya sover så dåligt och blir trött dagen efter pga den dåliga sömnen.I'm walking on sunshine...

2011-09-21 @ 14:32:42 Personligt 2011 Kommentarer (2)

En superkoncentrerad liten tös på språng :)


Isra har blivit otroligt duktig på att gå utan stöd. Hon tar flera steg innan hon ramlar och hon vill gärna gå hela tiden. När vi går runt i lägenheten så brukar vi hålla bara i ena handen så att hon får lite hjälp med balansen. Annars så klarar hon det jättebra. 

Nu är det två veckor kvar tills hon börjar på förskolan. Tiden kommer att gå snabbt och jag hoppas att hon lär sig att gå lite bättre innan det är dags. Blir så mycket enklare om hon klarar av att gå själv än att hon ska behöva krypa runt överallt.

Nu är det lillans tur..

2011-09-21 @ 08:24:51 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Nu är Eya fri från sin feber men då har Isra fått feber istället. För Isra beror det på sprutorna hon fick igår på bvc och än så länge har hon bara runt 38 grader. Hoppas att det inte ökar mer.

Hon var jätteduktig på bvc igår. Hon tittade på när sköterskan gav henne sprutan och sen sa hon bara "huh". Grät ingenting och hon spände sig knappt när det stack till. Sen fick hon andra sprutan och då kom det ett par tårar från lilltjejen. Hon har nog blivit härdad med en storasyster som alltid råkar göra något som gör ont på lillan. 

Nu ska vi fixa med lite frukost här hemma så jag skriver mer senare!

Isras kalas <3

2011-09-20 @ 13:04:18 Personligt 2011 Kommentarer (1)


En febrig liten tjej..

2011-09-19 @ 13:33:12 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Inatt vaknade jag av att Eya grät inne på toaletten. Hon hade ont i magen och strax efter att jag kom dit så kräktes hon.. Så idag har hon feber och mår inte alls bra. Förstår inte hur det kunde komma helt plötsligt bara, utan några som helst tecken på att hon skulle bli sjuk. 

Nu ligger hon på soffan och har nyss fått alvedon. Trots medicin så är hon varm och orkeslös. Tycker så synd om barn som blir sjuka. Man önskar att man kunde ta det jobbiga ifrån dem, men så fungerar det ju inte.

Så nu tar vi det lugnt här hemma och imorgon får Eya vara hemma från dagis. Sen får vi se hur det ser ut imorgon. Är hon feberfri så blir det dagis igen på onsdag.

Stora tjejen!

2011-09-18 @ 22:41:21 Personligt 2011 Kommentarer (1)
Vid denna tidpunkt för exakt ett år sen hade jag rätt nyligen kommit in på förlossningen och inte visste jag att förlossningen skulle gå relativt snabbt och att det cirka 5½ timmar senare skulle födas en liten tös.
Vi har firat våran Isra idag och klockan 03.37 den 19/9-2011 fyller hon hela ett år!

Hon är en glad och bestämd liten tös. Hon tar risker och kämpar hårt för att få det hon vill ha. Hon är våran lilla solstråle och hon kan få vem som helst att skratta genom sina konstiga miner och sitt knäppa beteende. ♥

Lilla Isra, vi älskar dig! ♥


Samma sak idag..

2011-09-16 @ 08:40:39 Personligt 2011 Kommentarer (2)
Jag vet inte vad det är med mig.. Mår illa, har huvudvärk och lite hjärtklappning. Det känns tungt. Och nej, jag är inte gravid för det är nämligen det första folk tror när man nämner att man mår illa.

Elände, elände, elände. Bloggen får vara trist ett tag för jag kan inte sätta mig ner och skriva ett glatt inlägg när jag inte mår bra. Jag måste få klaga lite när det inte känns bra.

Eya sjunger på finska

2011-09-15 @ 19:58:14 Personligt 2011 Kommentarer (3)


Igår kväll satt Eya vid matbordet, nyduschad, och sjöng en massa låtar. 
När hon väl började sjunga denna finska låt så var jag bara tvungen att ta fram kameran och filma :) 

Text för de som kanske inte förstår vad hon sjunger:
Laiva laiva minne se laiva menee
muille maille omenoita ostamaan
kaalinpäitä kauppaamaan 
ja sitten se laiva kaatuu

Jag behöver också en paus ibland.

2011-09-15 @ 11:53:10 Personligt 2011 Kommentarer (1)
Idag är jag inte på bra humör.. Bara så ni vet.

Träna hemma..

2011-09-14 @ 11:08:55 Personligt 2011 Kommentarer (1)
God morgon! (eller god förmiddag!)
Igårkväll planerade jag ett litet traningsschema till mig själv och imorse körde jag den för första gången. 
Jag tror absolut att det här kommer att fungera då jag redan efter första gången känner av det i musklerna.

Jag börjar med att köra plankan och gör så gott jag kan i 60 sekunder. 
Vila 15 sekunder.
Jag gör utfall i 60 sekunder.
Vila 15 sekunder.
Jag tränar armarna genom att lyfta två vattenfyllda flaskor i 60 sekunder. (man tager vad man haver).
Vila 15 sekunder.
Jag lutar mig mot väggen så att jag blir sittande i luften, typ som knäböj i 60 sekunder. 
Vila 2 minuter och börjar om igen. Detta upprepas 3 gånger.

Jag ska köra detta varje dag eller åtminstone de dagar som Eya är på dagis. Och sen är det bara att lägga till en ny träningsform när man känner att man klarar av det. Det ser kanske väldigt lätt ut, men det är faktiskt inte det när man väl sätter igång. I sista ronden så är jag helt slut i mina stackars muskler, men det är bra :) 
Min vikt är ändå rätt ok så den bryr jag mig inte om, utan det viktigaste är att förminska midjemåttet. Har fortfarande mammamage kvar och det måste bort. 


Ute på vift!

2011-09-13 @ 11:01:09 Personligt 2011 Kommentarer (2)


I söndags fick vi för oss att gå ut och promenera i skogen. Så vi klädde på barnen och gick iväg. Eya ledde oss till ett ställe som de brukar gå till med förskolan och där hittade vi en massa små grodor och grodyngel. Det finns en stor pöl med vatten i mitten av stället och runtomkring finns en massa bänkar där man kan sitta och fika. 
Dit ska vi absolut gå igen och då tar vi med oss fika och annat gott och sätter oss på en av bänkarna där. Och Isra får på sig regnkläder så hon också kan krypa runt och upptäcka. Det är ett helt perfekt ställe att vara på med barnen.

Bara ett god morgon..

2011-09-12 @ 08:24:02 Personligt 2011 Kommentarer (0)
God morgon på er!
Ja, jag lever! har bara inte suttit vid datorn mycket under helgen som vanligt. 
Ordentliga inlägg kommer att dyka upp så småningom, ville bara logga in här och säga god morgon :)
Idag har jag tänkt att jag och barnen ska ta oss en tur ut någonstans. Får se vart vi hamnar men vi börjar med att sätta oss i bilen i alla fall :)

Och nu är det förhoppningsvis älsklingens sista utbildningsvecka. Vill ha hem min gubbe nu, mer än bara på helgerna. Börjar kännas riktigt tomt att spendera kvällarna i min ensamhet.

Köttfärssås

2011-09-10 @ 16:06:00 Allt om mat Kommentarer (1)


En stor favoriträtt här hemma är köttfärssås (åtminstone om Salah får välja). Så därför lagas den rätt ofta vilket innebär att jag måste variera den för att det inte ska bli tjatigt. 

Man kan variera den genom att göra basen till köttfärssås och sedan
• tillsätta ett par klickar Creme Fraiche Franska örter och hackad bladpersilja. 
• göra den mer krämig genom att tillsätta lite matlagningsgrädde.
• använda olika typer av pasta.
• röra i skivade champinjoner.
• krydda med lite tacokrydda.
• ha i en burk med krossade tomater och en nypa oregano.
Och så har jag varierat den på några till sätt men kommer inte på dem just nu för stunden.

Förutom de vanliga ingredienserna (lök, vitlök, tomatpuré, svartpeppar, salt, paprikapulver) så har jag alltid i en tärning med grönsaksbuljong och stora bitar paprika i en valfri färg. Paprikan ger såsen en väldigt god smak som man inte får fram med endast paprikapulver. 

Om ni har några tips så får ni mer än gärna lämna en kommentar :)

Grannarna... återigen!

2011-09-10 @ 09:58:11 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Nu vet jag att jag låter som en tjatkärring när jag återigen tar upp det här med våra grannar. 
Inatt vaknade vi av en massa plingande på våran dörr och sen började knackningar och skrik om att "öppna dörren". Både jag och Salah går till dörren och Salah skriker att de har kommit fel medan han försöker ta på sig anständiga kläder för att kunna öppna. Men då hinner de redan springa upp och in i den andra lägenheten. Fasiken va arg jag var. Hade jag hunnit så skulle jag öppnat dörren hårt så att den skulle slagit emot deras ansikten eller något. 

Kan grannarna verkligen inte hålla koll på att deras så kallade vänner vet vart de bor? Hur kan samma misstag hända om och om och om och om igen? 

Imorse gick jag dit och plingade på deras dörr fyra gånger. Funderar på att göra det till en morgonrutin snart. 
Och sen märkte jag att de spillt öl på våran balkong, IGEN! Åhh, klarar verkligen inte av dessa idioter mer! Vill bli av med dem så snabbt som möjligt! 

På måndag ringer jag våran bovärd och säger att han får antingen slänga ut sopan eller så får de ge oss en annan lägenhet. Jag tänker inte ta denna skit mer. Han tror att det hjälper ifall han pratar med dem och ger dem varningar, men ingenting händer. Alla våra andra grannar har flyttat ut från denna trappuppgång nu, om det beror på idioten eller något annat vet jag inte. 
Sen så är det inte enbart vi som klagar utan även alla andra grannar. ÄNDÅ händer INGENTING. 


Tre av fyra..

2011-09-09 @ 10:07:34 Personligt 2011 Kommentarer (1)


♥ ♥ ♥

Morgonstund har guld i mun.

2011-09-09 @ 08:39:33 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Vakna upp pigg och glad och dricka en kopp kaffe i lugn och ro och äta frukost, tankar om dagen, funderingar om framtiden, läsa facebook&bloggar rad för rad i lugn och ro. Sådant förekommer inte här på mornarna. 

Istället är det att snabbt sätta på kaffebryggaren, tvätta en bajsig rumpa när man fortfarande har grus i ögonen av trötthet, servera frukost och hälla upp en kopp kaffe, dricka kaffe medan man matar ett barn, konversera med ett annat barn, logga in på facebook supersnabbt och inte hinna läsa igenom allting, snabbt klicka sig in på favoritbloggarna och se om det finns någon uppdatering att läsa senare samtidigt som man har två barn hängandes runt halsen. 

• • •

Men livet är ändå helt underbart med barn! ♥ Man får så himla mycket tillbaka genom dessa underbara varelser och livet vore inte värt att leva utan mina änglar. 
Men njut medan ni kan (som inte har små barn) för sen kan man glömma dessa guldstunder på mornarna ;)

Ny design åt Tanja

2011-09-08 @ 10:35:06 Kommentarer (1)


Syrran har fått en ny design :) Klicka på bilden för att gå in och titta! 
(Tryck F5 så fort ni kommer in på sidan så att den uppdateras)

Åttonde september

2011-09-08 @ 08:43:09 Personligt 2011 Kommentarer (0)
God morgon!
Ska alldeles strax iväg och lämna Eya på dagis och sen när vi kommer hem blir det nästan vilodags för Isra. Hon bestämde sig för att vakna vid sju så hon blir trött lagom till att vi är hemma :) 
Vilken tur att det inte regnar i alla fall, så slipper jag kämpa med mitt trasiga paraply. 

Känner mig rätt pigg idag fast ändå seg. Får se vilket av de två känslorna tar över idag.. (?) Jag hoppas såklart på det förstnämnda :)

Ni vet den där barnseriefiguren Fifi Förgätmigej?

2011-09-07 @ 20:00:29 Sagt av Eya Kommentarer (0)

Eyas sätt att säga hennes namn är: Fifi Stjärtegay haha lät så himla roligt när hon sa det och jag skrattar än när jag tänker på uttalet :)

Onsdag den sjunde september.

2011-09-07 @ 10:48:45 Personligt 2011 Kommentarer (0)
God morgon på er! (eller god förmiddag man kanske ska säga.)

Denna dag började inte speciellt bra, men jag hoppas att det bara var lite "morgon-otur" och att det blir bättre under dagen. 
Jag vaknade inte till väckarklockan så vi försov oss. När jag väl insåg att klockan var 08.05 och Eya skulle vara på dagis klockan 09.00 så blev det smått stressigt. Tur att åtminstonde Isra var vaken :) 
Frukost, påklädning och sen skulle vi iväg, men då spiller Eya ut en massa oboy på golvet och hela Isra blev blöt. Jaja, då var det bara att byta kläder på Isra och sen insåg jag att Eya också fått på sig en massa så det blev ett ombyte där med. 

Sen skulle vi bege oss ut och det ösregnade. Jag satt båda barnen i vagnen (Isra på Eyas knän) och tog fram mitt paraply. Den var trasig. Suck. 
Jaja, fick hålla den så gott det gick och fick även hålla den över vagnen då regnskyddet till Emmaljunga är rena skiten. Helt värdelös då all regn kommer in genom det gigantiska hålet på framsidan.

Trots allt som hände så kom vi enbart fem minuter försent :) Utan skrik och gnäll dessutom. Eya grät inte idag och det kändes skönt. Så kanske dagen inte började så dåligt ändå...?Den galna prinsessan

2011-09-06 @ 15:06:09 Personligt 2011 Kommentarer (3)


Eya älskar att klä ut sig till prinsessa lika mycket som hon älskar att leka andra fantasilekar. Så när vi sa åt henne att hon fick välja vilket klädesplagg hon än ville så valde hon självklart en rosa bakelse från KappAhl. Denna stora passion för prinsessor har nog kommit från hennes kusin som också är helt galen i att klä ut sig. Hon däremot har en stor samling med diverse utklädningskläder, men det ska vi se till att Eya också får :)

Hon älskar också att göra olika miner vilket syns på bilderna :) Min galna lilla prinsessa! ♥

Hål i öronen = barnmisshandel?!?

2011-09-06 @ 10:24:00 Personligt 2011 Kommentarer (3)
Igår loggade jag in på facebook och såg att några hade reagerat på gårdagens avsnitt av Svenska Hollywoodfruar där Isabel Adrian lät göra hål i sin dotters öron. Jag själv har låtit göras hål i Eyas öron och varför jag gjorde det hör inte hit just nu.
Det jag reagerade på kom senare när jag klickade in mig på en blogg som jag brukar läsa och läste ett inlägg om just detta. Jag fick gåshud och ärligt talat så blev jag rädd för hur hatiska människor kan vara. Till inlägget fanns över hundra kommentarer om hur äcklig Isabel är, att hon borde torteras, brännas på bål, fråntas vårdnaden av dottern osv och alla spydde galla över henne. Hur hatiska kan människor vara? Och för vad.. Hål i öronen? Kom igen nu! Även om man anser att det är fel eller att hon gjorde fel så ska väl inte vuxna människor hålla på sådär. Skärpning!

Nu har jag ju, som sagt, låtit ta hål i Eyas öron. Ska jag brännas? Skjutas? Torteras? Fråntas vårdnaden av mina barn? Är inte jag en lämplig mamma åt mina döttrar pga att Eya har hål i öronen? 
Skulle jag hålla på likadant så skulle mer än hälften av sveriges befolkning fråntas vårdnaden över sina barn pga diverse saker som skadar deras barn, enligt mig. Så fungerar det ju inte. 
Jag förstår reaktionerna om det gällde pedofili, misshandel, mord eller liknande men håltagning? I öronen? 
Och så kallar vissa det för barnmisshandel, att det kan jämföras med det. Hur tänker folk, och vad tänker folket med? Det är inte ens i närheten av samma sak som barnmisshandel. 

Nä, inga fler ord om detta. Ju mer jag tänker på hur folk reagerar över en sådan sak desto mer rädd blir jag över att leva i detta land. 

(Och nu menar jag inte Isabels sätt att hantera situationen, för det var fel enligt mig med, utan jag menar själva håltagningen.)

Jaså...

2011-09-05 @ 21:01:10 Personligt 2011 Kommentarer (3)
Ok, jag ändrar mig angående juryn. Igår tog de inte med de som var helt dugliga, men idag tog de med vem som helst.. Konstigt :P

Idol 2011

2011-09-05 @ 18:33:44 Filmer/serier/tv Kommentarer (1)

Nu har Idol 2011 dragit igång igen och en ny jury är på plats. Personligen fick jag ingen vidare bra intryck av de två nya i juryn då de kändes lite väl hårda. Fanns ju ett par i gårdagens avsnitt som ändå kunde sjunga fast skulle behöva lite träning bara, men ändå gick de inte vidare.

Jag har följt Idol sen första början och jag tror nog att jag fortsätter titta så länge den kommer att sändas. Fingerar bra som ett underhållningsprogram så länge man inte har något viktigare för sig :)

Vad fick ni för intryck av den nya juryn? Eller tittar ni på Idol överhuvudtaget?

Changes are good..

2011-09-05 @ 14:00:00 Personligt 2011 Kommentarer (2)
Varje gång som Eya har haft kalas har vi serverat tårta, cupcakes, chokladrutor och små kex. Denna gång tänkte jag göra lite annorlunda med Isras kalas, röra om i grytan lite eller kanske man kan kalla det för att ändra lite på traditionerna. 

Tårta blir det helt säkert för det går inte att ha kalas utan tårta. Helt omöjligt. Och självklart ska vi ha cupcakes också då de är väldigt omtyckta. Men nu kommer ändringen (hör och häpna); istället för chokladrutor ska jag baka bullar! :) 
Haha, ni kanske förstår att det här är ett lite smått ironiskt inlägg, men att jag ska röra om i grytan lite genom att baka kanelbullar istället för chokladrutor stämmer bra. Bullarna kan man dessutom baka några dagar tidigare och frysa in tills det är kalasdags. Ska även göra lite choklad- och kolasnittar istället för att köpa kex.. Blir nog bra det här. 

Planeringsgalen människa som man är (när det gäller vissa saker) så måste jag förstås tänka ut saker i tid för att inte bli helt galen när det väl gäller.

Bilderna visar tjejernas personlighet..

2011-09-05 @ 11:07:37 Foto Kommentarer (2)Det är körkortets fel..

2011-09-05 @ 08:31:46 Personligt 2011 Kommentarer (0)
God morgon!
Blev en liten bloggpaus under helgen som vanligt. Mycket annat att göra och prioritera, men nu är det måndag och ensamheten börjar igen så några fler inlägg kommer att dyka upp här med jämna mellanrum :)

Vi får se vad denna dag bjuder på. Blir väl mest att hänga häromkring trakterna då älsklingen tog stora bilen med sig och barnstolarna var kvar i den. Men på onsdag kommer den tillbaka så då får jag åka ut och hitta på någonting roligt igen. 

Helt otroligt hur låst man blir utan bil. Innan jag fick mitt körkort så åkte jag buss överallt, utan problem. Eller så cyklade jag. Men sen jag fick körkortet så har det alltid varit bilen man åker med. Och om man blir utan bil några dagar så är det nästan som att världen ska gå under, trots att man faktiskt kan åka med bussen också.. Egentligen handlar det ju bara om lathet.. Man vill ta det enklaste och snabbaste färdsättet. Kanske man ska trotsa latheten och ta bussen upp till stan med barnen nån dag? :P

Excel

2011-09-02 @ 09:13:08 Personligt 2011 Kommentarer (0)
God morgon!
Jag har gjort en liten kalkyl på excel över våra inkomster och utgifter varje månad. Nu räknade jag med enbart fasta utgifter och inte såna som kommer var tredje månad eller en gång per halvår. 

Det första jag la märke till när jag gjorde kalkylen var att vi behöver minska på våra räkningar. Måste få bort några stycken för att de är alldeles för många. Men tre av räkningarna försvinner snart när vi betalat av några avbetalningar. Sen så blir det rätt bra i slutändan :)
Jag skulle också behöva öka min inkomst men det kommer sen. Förhoppningsvis blir det universitet eller jobb från och med januari så denna kalkyl gäller bara tills dess. 

Ni får tyvärr sen ett tomt blad då jag inte vill visa alla våra utgifter och inkomster för alla :)

Nu drar vi vidare..

2011-09-01 @ 13:17:25 Personligt 2011 Kommentarer (0)
Nu har jag och Isra precis tryckt i oss lite mat och snart är det dags att hämta stortösen från dagis. Ska ta ett litet snack med hennes pedagog om situationen. Ska se ifall de har märkt att hon blir ledsen vid något speciellt tillfälle eller pga något barn. 
Jag vill få klarhet i vad det är som gör att Eya inte tycker om dagis. I värsta fall får vi kanske byta till en annan förskola.. Men så långt hoppas jag inte att det ska behöva gå!

Efter dagishämtning tar vi och gör ett besök hos mamma och där kommer även syrran och Olli vara :) Hoppas ni får en bra dag. Todiloo!

Gick inte alls bra..

2011-09-01 @ 10:37:11 Personligt 2011 Kommentarer (1)

God morgon!

Lämningen till dagis gick inte värst bra imorse. Eya grät och skrek massor och så ska man lämna henne där också (?) Känner mig som ett hjärtlöst monster som bara gick därifrån utan att ta med henne hem. Jag hörde henne gråta rätt länge när jag gick.
Jag vill ju att hon ska gå på dagis och trivas där. Jag vill kämpa för att det ska bli bra nångång. Men det verkar inte riktigt fungera. 
Vet inte alls vad som är problemet. Enligt Eya så är det för att: "Dagis är dum" och ingenting annat. Jag har försökt att få fram vem det är som är dum och vad gör personen som är så dumt, men får inget svar. Jag har även försökt med att förklara varför hon går på dagis och jag säger åt henne att hon har en massa kompisar där som tycker om henne. Tyvärr ger det inget bra resultat. 

När vi kommer fram till dagis på morgonen så ser vi en massa andra barn som lämnas samtidigt. Barnen vinkar glatt till sina föräldrar och sedan går de iväg och leker. Men inte Eya. Hon håller fast mig och säger att jag inte får gå. Det är enbart ett fåtal av de mindre barnen som gråter efter sin mamma... Och Eya. 

Men när jag väl hämtar henne så är hon glad. Hon leker och skojar med sina kompisar. Och hon säger glatt: "Ses imorgon!" till sina pedagoger. Men vad är problemet? Varför är det så svårt vid lämningen?

Design av Tasnim