Fullspäckat!

2012-08-31 @ 07:45:58 Personligt 2012 Kommentarer (0)

Vi var uppe med tuppen idag och frukosten är redan avklarad.
Nu ska jag försöka ta itu med diverse sysslor innan vi beger oss till syrran där vi får lite finbesök från Finland. Pappa med familj kommer och stannar över helgen.
Jag ska försöka spendera så mycket tid som möjligt med dem då vi inte setts på ett helt år! Men samtidigt har vi en massa annat inplanerat.

Imorgon ska min vän Petras, lilla Vincent döpas och innan det måste jag ta mig till Marieberg. Är sent ute som vanligt.
Och på söndag har Eya sin andra lektion på dansskolan men det kan ju iofs S ta henne till då vi ändå inte får vara inne i danslokalen och titta på. Då spelar det ingen roll att jag inte följer med.
Och så är det måndag då jag börjar mina studier. Går i skolan ända till eftermiddagen och hinner träffa pappa några timmar. På tisdagen åker de hemåt och då har jag också lektioner i skolan. Jag slutar precis innan de åker iväg så då hinner man knappt träffas.

Men men, jag får försöka så gott det går och så får vi försöka ta en liten tripp till Finland nångång under vintern.

Nu ska jag fixa till oss lite och så sticker vi iväg! Hoppas ni får en fin dag!


Beställt böcker!

2012-08-30 @ 21:56:45 Studier Kommentarer (1)
 
Första kursen på universitetet och redan 2000 spänn fattigare :/ Och i summan får man plussa på de tre böcker som jag köpte begagnat också för sammanlagt 480 kr. 

Om fem veckor börjar en ny kurs och då är det väl samma som gäller där. Fast då har jag säkert lärt mig mer om hur allting fungerar och vågar lita på att böckerna finns att låna och kopiera på biblioteket för vissa böcker läser vi bara delar ur.
Men till första kursen så vill man såklart vara förberedd så man inte halkar efter på en gång.

Välkomstdag

2012-08-30 @ 09:16:20 Studier Kommentarer (0)

Igår var jag på Universitetet där de hade en välkomstdag för alla nya studenter.
Först var vi i aulan där vi blev välkomnade till universitetet och hälsoakademin. Efter det bjöds det på campusvandring och vi blev indelade i mindre grupper. I den gruppen jag hamnade i fanns nästan bara blivande läkare, men till slut hittade jag en blivande sköterska och det kändes skönt att diskutera lite om utbildningen och annat medan vi åt lunch.
Sen fick vi återigen samlas ihop och då fick vi information om själva hälsoakademin och olika utbildningar som hör till institutionen. Efter det bjöds det på mingelfika men jag åkte hem istället.

På måndag börjar allvaret med seminarium på en gång. Det ska bli riktigt spännande att få börja läsa på allvar men samtidigt är jag otroligt nervös.


Ibland måste man tacka nej, hur bra det än låter.

2012-08-27 @ 16:44:48 Personligt 2012 Kommentarer (1)

Jag hade möjligheten att få ett 6 månaders vikariat på stället som jag jobbar extra på. Men med 100% studier så fungerar det inte. Känns lite surt när man måste tacka nej till ett sånt erbjudande men hey, jag ska bli sjuksköterska! :)

Jag ska dock stanna kvar och fortsätta jobba vid behov, när jag själv hinner och orkar.
Nu har jag ju ändå fått nån typ av bekräftelse på att jag är omtyckt (hoppas jag iaf) och funkar bra i gruppen och med arbetsuppgifterna.


Cookie Monster Tårta

2012-08-26 @ 21:18:00 Allt om bakning Kommentarer (1)


Födelsedagsbarnet tar sina första tuggor ur sin alldeles egna födelsedagstårta :)


Denna tårta har jag jobbat med i tre dagar. Inte i hela tre dagar men ändå. 
Första dagen gjorde jag fluff-fyllningen och igår bakade jag bottnarna samt fyllde tårtan. Och idag gjorde jag den jobbigaste biten, men också den roligaste. Nämligen dekorationen!

Syrran ville ha Cookie Monster på tårtan och så ville hon ha en stor fyrkantig tårta och sen fick jag fria händer. Eftersom att jag inte har en massa verktyg till tårtdekoration så får man ta det man har. Kämpade en del med sockerpastan men lyckades till slut få på den i tre delar. Trots att man ser de två mellersta skarvarna så tycker jag inte att dekorationen blev förstörd på något sätt. Den blev ändå rätt bra för att vara andra gången jag gjorde en tårta täckt med sockerpasta och dekorerad med någon typ av figur.

Rulltårtsbotten x3, fylld med hallongrädde och geishafluff, spacklad med smörkräm och täckt med sockerpasta samt en del marsipan.

Syrran nöjd & OlliBoll nöjd = En nöjd Nina! :)

Någon som har en rabattkod på fotoböcker?

2012-08-24 @ 21:48:37 Personligt 2012 Kommentarer (0)


Jag har tidigare gjort två fotoböcker till Eya. En som innehåller hennes första år på jorden och en som innehåller det andra året.
Nu måste jag skaffa en åt Isra också och jag har faktiskt missat att göra en av hennes första år. Rätt ska vara rätt! Så nu frågar jag er...

Finns det någon där ute som har en rabattkod på fotoböcker? 

De två böckerna jag gjorde åt Eya fick jag helt gratis pga rabattkoder hos FujiDirekt men nu hittar jag inget erbjudande från dem och jag kan ju faktiskt vänta på att ett erbjudande dyker upp, men jag vill få det gjort så jag inte glömmer av det igen.

Bakande i helgen..

2012-08-24 @ 08:50:00 Allt om bakning Kommentarer (0)

Vill börja inlägget med att gratta min underbara systerdotter som fyller hela ett år idag!


Idag ska jag och syrran iväg och handla ingredienser till lilla Olivias födelsedagstårta som serveras på söndag. Jag ska göra fyllningarna idag, tårtbotten imorgon och dekorationen på söndag morgon.
Nu hoppas jag på att turen är på min sida så att tårtan blir lyckad.

Jag älskar ju bakning och vill gärna bli bättre på det här med tårtor och cupcakes men då behövs också rätt verktyg för det. Får ta och beställa grejer, lite i taget, så att jag till slut har rätt verktyg för att underlätta vid dekorationer och för att göra mina bakverk lite finare :)

Här är en bild på en tårta som jag fick för mig att baka en dag. Hade inte tillräckligt med sockerpasta för att täcka hela tårtan så jag fick använda andra ingredienser att täcka med :)


Registrerad!

2012-08-22 @ 10:38:34 Studier Kommentarer (0)
Nu har jag registrerat mig på första kursen! Det jag ska börja läsa är "Omvårdnadsvetenskap A - Omvårdnadsteori samt introduktion till sjuksköterskeyrket".

Jag bestämde mig för att gå på introduktionen nästa vecka då man får information om skolan samt utbildningen. Det är även en bra möjlighet att få lära känna andra blivande sjuksköterskor. Men däremot tror jag inte att jag kommer gå med på nollningen. Det verkar inte vara "min grej". Kårsektionen säljer en nollningspåse som man får köpa för 300 kr och då får man inträde till alla klubbar under nollningstiden och busskort m.m. och det har jag ingen nytta av. Jag är ingen festmänniska som ni kanske vet :) 
Det känns så onödigt att betala för något man inte har någon nytta av och trots att kårsektionen hittar en massa annat att göra utöver festandet så har jag faktiskt inte tid med sånt så det är bättre att låta bli den delen och så koncentrerar jag mig på studierna istället.

Nu ska jag in och försöka hitta några böcker till kursen. Vissa böcker kommer vi bara läsa några sidor ur så de böckerna är ingen idé att köpa men sen finns det ett par andra som vi kommer att använda mer. Vet inte alls vad slutsumman hamnar på, men jag hoppas iaf att jag inte blir helt ruinerad. Universitetsböcker är inte kända för att vara billiga :)

Firat..

2012-08-19 @ 21:09:00 Allt om bakning Kommentarer (0)

Idag är det Eid (slut på fastemånaden) och det firade vi här hemma med en massa besök vid olika tidpunkter samt tårta och andra godsaker. Jag bakade en tårta med två olika fyllningar. Ahlgrensbilar-fluff och jordgubbsgrädde.

För det första så var den förstnämnda fyllningen inte speciell som många säger. Jag gjorde allt som man skulle men ändå blev det alldeles för hårt och nästan smörlikt. Ingen fyllning som jag kommer ge mig på igen.

För det andra så sket sig själva spacklingen av tårtan. Vet inte varför men det var dömt att misslyckas från första början.

Och för det tredje så fick jag, av någon anledning, inte till sockerpastan och jag var tvungen att slänga hela klumpen i soporna. Och när man inte har mer sockerpasta hemma så fick jag improvisera. Efter många svordomar så lyckades jag komma på idén att riva på lite choklad på tårtan och försöka dekorera sidorna med något annat. Var ju tvungen att täcka den på nåt sätt då spacklingen såg hemsk ut.

Jag svor på att aldrig mer försöka mig på en tårta igen och nu är det ju faktiskt så att jag lovat att göra en tårta åt lilla Olivia som fyller ett år nästa vecka :/ får hoppas på bättre lycka nästa gång bara. Då kanske jag inte är dömd att misslyckas.

Huvudsaken är att alla tyckte om min tårta. Men man känner sig lite usel ändå.

 


Snart börjar allvaret!

2012-08-18 @ 21:47:30 Studier Kommentarer (0)
Jag har ju, som jag nämnt tidigare, kommit in på sjuksköterskeprogrammet och börjar plugga om drygt två veckor (!)

Det känns som att det har tagit en evighet från dagen jag fick reda på det tills nu. Jag vill ju börja! Jag blir mer och mer nervös för varje dag som går och funderar på ifall jag kommer att klara det eller inte. Det är inte lätt att studera heltid på universitetsnivå med två barn, hem och annat som ska hinnas med samtidigt.
Nu när jag tittar på kursplanerna och målen så fattar jag inte riktigt hur man ska kunna lära sig allt. Men massor av människor har klarat av det så varför skulle inte jag? Jag har ju ändå gjort högskoleprovet och kommit in på utbildningen genom resultatet så någonting finns i mitt lilla huvud trots allt ;)

Nu väntar jag på nästa steg vilket är registreringen. Då får jag tillgång till studentforum m.m.
Sen har de även en välkomstdag för nya studenter vilket jag funderar att gå på. Vet dock inte ifall det är obligatoriskt vilket jag faktiskt har noll koll på..
I'm back!

2012-08-18 @ 13:10:11 Personligt 2012 Kommentarer (1)
Som ni ser så har jag nu öppnat upp min blogg igen. Jag saknar bloggandet och att skriva om allt och ingenting så kände mig tvungen att fortsätta.
Jag har försökt att komma på ett nytt bloggnamn men kom inte på något passande, http://ninac.blogg.se är ju faktiskt den jag är.
Men jag ska försöka hitta ett annat stuk på bloggandet. Tycker fortfarande att det blir lite väl mycket privatliv skrivet och jag vill inte riktigt hänga ut familjen på det sättet. Därför blir det mer recept, studier och foto utan alltför mycket koncentration på barnen. Jag ska försöka hålla det kort och gott.

Jag måste dock göra lite ändringar i kategorierna innan jag sätter igång ordentligt, men det tar jag när jag hinner. Nu är det så många blandade inlägg i varje kategori och det krävs lite mer struktur.


Design av Tasnim