Firat..

Idag är det Eid (slut på fastemånaden) och det firade vi här hemma med en massa besök vid olika tidpunkter samt tårta och andra godsaker. Jag bakade en tårta med två olika fyllningar. Ahlgrensbilar-fluff och jordgubbsgrädde.

För det första så var den förstnämnda fyllningen inte speciell som många säger. Jag gjorde allt som man skulle men ändå blev det alldeles för hårt och nästan smörlikt. Ingen fyllning som jag kommer ge mig på igen.

För det andra så sket sig själva spacklingen av tårtan. Vet inte varför men det var dömt att misslyckas från första början.

Och för det tredje så fick jag, av någon anledning, inte till sockerpastan och jag var tvungen att slänga hela klumpen i soporna. Och när man inte har mer sockerpasta hemma så fick jag improvisera. Efter många svordomar så lyckades jag komma på idén att riva på lite choklad på tårtan och försöka dekorera sidorna med något annat. Var ju tvungen att täcka den på nåt sätt då spacklingen såg hemsk ut.

Jag svor på att aldrig mer försöka mig på en tårta igen och nu är det ju faktiskt så att jag lovat att göra en tårta åt lilla Olivia som fyller ett år nästa vecka :/ får hoppas på bättre lycka nästa gång bara. Då kanske jag inte är dömd att misslyckas.

Huvudsaken är att alla tyckte om min tårta. Men man känner sig lite usel ändå.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design av Tasnim