Energy is my best friend!

2012-01-31 @ 20:46:41 Personligt 2012 Kommentarer (1)
Jag sa ju att jag kände lite ny energi och vad fick jag ut av den nya energin? Jo, ett till extra jobb!

Utöver mina två-timmars pass som lokalvårdare på förskolan så ska jag arbeta som barnskötare på en annan förskola. Det är ju vid behov så det är inte säkert att det blir så ofta, men bra ändå! Och skulle det vara så att de inte behöver mig så ofta så söker jag till ännu ett ställe så att jag kommer upp i timmar. 

Jag har varit lite orolig för hur det blir med barnens dagistider ifall jag jobbar som timvik då de ibland kan ringa klockan sju på morgonen, men jag pratade med fröknarna på tjejernas dagis och de sa att jag behöver endast ringa och säga att barnen kommer. Jag vet att vissa är väldigt strikta med det där och de vill gärna veta några dagar innan ifall barnen ska komma, men på tjejernas dagis nöjer de sig med en halvtimma innan bara :)Ny energi

2012-01-31 @ 11:45:18 Personligt 2012 Kommentarer (0)

Jag är nyss hemkommen från en liten shoppingrunda. Hittade en overall från Stadium outlet för 490 kr (ordinarie pris 1000 kr) och den har jättebra vattentäthet, vindtäthet och den andas bra. För det priset så var man ju tvungen att köra på det. Hittar nog ingenting bättre som är billigare.

Körde även förbi Rusta på vägen hem och köpte en tavelhylla till köket och två söta hinkar. Jag äger faktiskt inte en endaste hink så det var välbehövligt :) ena är en mindre hink som rymmer 5 liter och egentligen så har jag ingen användning för den men den är så himla söt och kostade bara 10 kr så varför skulle jag inte köpa den..? ;)

Nu när barnen är på dagis och jag har fått mig en shoppingrunda så känner jag att jag fått en massa ny energi som jag kan slösa på barnen när de kommer hem. Känns helt underbart!

 


Nya tag..

2012-01-30 @ 21:25:37 Personligt 2012 Kommentarer (0)

Denna dag har gått fort! Egentligen så har vi inte gjort något speciellt, men ändå känns det som att dagen varit fullspäckad.

Imorgon tar vi nya och förhoppningsvis friska tag. Förra veckan var fylld av sjukdom och jag hoppas att denna vecka blir bättre.
Undertiden barnen är på dagis så ska jag försöka ta mig iväg och leta efter en ny overall åt Eya. Hon har växt ur den hon har nu och det var faktiskt förväntat. Hon hade ju den även förra året och det är ett under att den klarat sig i två vintrar utan hål och slitningar.

Nu har jag precis ätit kvällsmat och denna dag avslutas med en film och lite annat gott :)

 


Inför sommaren!

2012-01-28 @ 22:46:08 Kläder, skor m.m. Kommentarer (0)Kikade lite på kläder inne på www.hm.se och hittade dessa som jag fastnade för. Dock så köpte jag inget denna gång, men det kommer det med ;)
Det är så underbart att sommarkläderna redan kommit ut på både internet och butik! Jag tittar på kläderna och drömmer mig bort till solen och värmen. Eller ja, den lilla solen och värmen som Sverige erbjuder är inte mycket att hurra för men det räcker gott och väl!

Till Eyas ålder fanns det väldigt mycket att välja på, men det var lite värre för Isras ålder. Egentligen borde hon ha cirka storlek 86-92 till sommaren, men tösen är ju rätt liten och kommer nog att ha runt storlek 80 och kanske vissa plagg i storlek 86.. Vilket betyder att jag måste titta på "bebis-sortimentet" och där finns det inte mycket att välja på. 

Jag vågar inte ens gå in på KappAhl eller Lindex för där lär jag vilja ha allting!

Ingen mer isolering!

2012-01-28 @ 09:30:59 Personligt 2012 Kommentarer (0)
Trots väldigt dålig uppdatering de senaste dagarna (eller de senaste veckorna?) så har besöksantalet ökat på bloggen. Då blir det ju lite värre att inte uppdatera på några dagar om de kommit in några nya läsare. Jag känner på mig att det kommer bli bättre med bloggandet snart eftersom att viljan börjar sakta smyga sig på :)

I alla fall.. 

Igår fick jag nog. Jag fick nog av att bara sitta inlåst här hemma och inte kunna gå ut. Ca. 4-5 dagar av isolering räcker gott och väl för mig, mer behövs inte. Så jag tog med mig mitt pick och pack, dvs barnen, och så tog vi en promenad till skogen. I brist på Oboy så hade vi med oss te och lite små kex. 
Vi blev dock inte långvariga då det var rätt kallt ute och Isra började gnälla lite smått efter vår fika, men vi blev alla nöjda över den friska luften och barnen blev direkt mycket lugnare när vi kom hem. Jag tror att de också behövde komma ut och få lite frisk luft och byta miljö för en stund.
Nu är vi ju alla så gott som friska här hemma så livet kan fortsätta som vanligt. Det är bara Isra som har en konstig hosta kvar, men inte mer än så. 
Kvällen spenderade jag sen hemma hos fina Petra, vilket också kändes välbehövligt :) Alltid kul att umgås med vännerna och snacka en massa om allt och ingenting. Idag ska vi upp på stan en sväng och besöka hindersmässan. Vi hittar säkert ingenting speciellt där men det är ju så mysigt att bara gå runt på marknaden :)

Varför laga middag när ingen ändå äter?

2012-01-25 @ 17:45:05 Personligt 2012 Kommentarer (0)

Eya var inte den enda som blev magsjuk, även jag drabbades.
När jag hade gjort klart mitt arbetspass igår så kände jag hur det började vrida i magen och efter någon timma så kom det. Jag misstänker att det är vinterkräksjukan då det är årstid för det och att symtomen är feber, muskelvärk, kräkningar och diarré. Alltså precis det både jag och Eya har.

Så idag blir det pannkakor till middag vilket inte gör mycket då ingen i detta hushåll har speciellt mycket aptit. Jag själv har inte ätit någonting sedan klockan 14 igår så detta blir mitt första försök till att behålla mat i magen.

 


Inte bara den ena utan även den andra..

2012-01-23 @ 14:34:32 Personligt 2012 Kommentarer (2)
Isra är fortfarande sjuk med förkylning och hosta. Inte nog med det så har Eya åkt på magsjuka. Det började sent igår kväll då hon vaknade med magont. Sen kräktes hon gång på gång ända till klockan var runt halv sju på morgonen. Sen dess har hon haft diarré men inga fler kräkningar. Feber ingår också. 

På grund av väldigt dåligt med sömn så har Eya sovit i två timmar nu på dagen. Önskar att jag också kunde ha sovit då även jag satt uppe och vakade den största delen av natten. Men jag klarar mig. Får ta en någorlunda tidig kväll ikväll istället :) 

Tycker så synd om mina små töser som alltid ska ha något som gör att de mår dåligt. Nu hoppas vi bara på att vi andra slipper magsjukan och att Eyas går över snabbt! 


En liten sjukling mitt i allting..

2012-01-21 @ 18:29:01 Personligt 2012 Kommentarer (0)

Under denna dag har vi bränt upp ett par tusenlappar. På storhandling och på en ny mikro. Snyggingen på bilden under pryder nu vårt kök och jag hoppas att den håller vad den lovar :)
S var helt fascinerad när han läste instruktionsboken och upptäckte att man kan bl.a koka både potatis och pasta i den haha och att den har en timer. Alltså många funktioner som lär bli oanvända ;)

Vi fick handla ostört då snälla mamma och hennes man satt barnvakt. Sånt är guld värt emellanåt!
Isra har råkat ut för en förkylning och har feber så henne kunde man ändå inte ta med sig. Och inatt hade hon fått näsblod (antagligen pga förkylningen) och svalt mycket av blodet då hon även spydde i sängen. Och stackaren väckte inte ens oss utan jag märkte det först på morgonen.. Fullt med torkad blod runt näsan och spya som satt fast i håret :( hemskt! Nu lär jag hålla lite mer koll på henne under natten, kanske även sätta på väckarklockan så hon slipper sova i det ifall det skulle hända igen. Ibland är det bra att ha en självständig liten tjej men andra gånger önskar man att hon vore i mer behov av närhet och hjälp.

 


Trasig... Igen!

2012-01-20 @ 18:06:00 Personligt 2012 Kommentarer (0)

För nån månad sen så gick vår mikro sönder och vi fick leva utan den nödvändigheten i några dagar innan S fick för sig att fixa den. Men det blev bara en tillfällig lösning då mikron gick sönder idag... Återigen.

Så nu får vi värma mat och välling antingen på spisen eller i ugnen. Lagom kul. Det tar cirka 10-15 minuter för maten att bli varm och sen tar det ju även tid att värma ugnen.
Imorgon blir det att köpa en ny mikro. Punkt.


Det funkar inte..

2012-01-20 @ 16:17:12 Personligt 2012 Kommentarer (1)
Jag har märkt att det inte fungerar att kommentera inlägg som jag skriver via blogg-appen. Det är många som redan skrivit om det till blogg.se men än så länge finns inget svar om varför det inte fungerar och ifall de ska ändra det på något sätt. 

Så jag postar inte många inlägg via blogg-appen nu då det känns så tråkigt att det inte ens går att kommentera (trots att nästan ingen gör det ändå). Och datorn har jag knappt tid med. När jag väl har datorn på så kommer Isra och drar ut sladden till datorn eller stänger av den via knappen. 

Men men, som jag sagt många gånger tidigare så kommer jag att komma igång snart igen. Behöver bara lite mer inspiration.

(Ja, där ser man. Isra var en centimeter ifrån knappen för att stänga av datorn nyss. Bäst att avsluta så att detta inlägg dyker upp iaf.)

Morgonpigga?

2012-01-19 @ 20:00:47 Personligt 2012 Kommentarer (0)

Så här ser mina busar ut på morgonen. Eya tycker att det är för ljust när hon vaknar och vill ha på sig solglasögon medan den andra busar runt och ser allmänt trött ut med håret åt alla möjliga håll :)
Såklart så är det inte så här varenda morgon men på ett ungefär :)

Egentligen hade jag inget speciellt att skriva men jag laddade ner en ny app och ville testa den :) därför blev det dessa två bilder som fick göra premiär med nya appen.


Skridskobana

2012-01-19 @ 09:27:21 Personligt 2012 Kommentarer (0)

Lämnade nyss barnen på dagis och Upptäckte hur halt det är på vägarna. Det är nästan så att jag önskar mig ett par skridskor på fötterna så är det bara att glida fram där ute.
Undrar hur sönderslagna barnen kommer att vara när jag hämtar dem? De ska vara utomhus nu i nån timma.

Ja, som ni märker så är det väldigt rutten uppdatering på min blogg. Och som vanligt så beror det på min vardag som inte innebär mycket annat än de vanliga rutinerna. Blir liksom inget nytt att skriva.. Men det borde nog kanske dyka upp nåt inlägg under dagen :)

Igår var jag i alla fall på besök hos Petra. Hela två gånger till och med :) eftersom att besöket jag gjorde på dagen blev så kort så återvände jag på kvällen då även Rosie och Beri var där. Väldigt trevligt kan jag säga!

Nä, dags för lite annat här hemma. Glo på en serie, laga mat och sen surfa in på h&m.com för att kolla runt lite :)


Till Petra och Jonas!

2012-01-17 @ 09:41:08 Personligt 2012 Kommentarer (0)


Detta inlägg tillägnar jag min goda vän Petra och hennes man som inatt, kl 03.04, blev föräldrar till den sötaste lilla killen! Idag får jag förhoppningsvis träffa guldklimpen och jag längtar! ♥

Grattis till er lilla Vincent!

Snart har vi ännu en bebis i vänkretsen :)

2012-01-16 @ 20:54:23 Personligt 2012 Kommentarer (0)

Mitt hemlighetsfulla inlägg handlade om min gravida vän Petra, som snart inte är gravid längre. Ni som läst bloggen ett tag minns säkert att jag hade en liten graviditetsfotografering med henne för några månader sen...? Hon ligger nämligen inne på förlossningen och kämpar för att få ut deras lilla pojk.
Äntligen är det deras tur att bli föräldrar och även jag längtar nåt enormt! Så imorgon kommer jag att få gosa med en liten bebis <3 helt underbart!

Jag har inte kunnat tänka på någonting annat än min vän idag. Och om inte jag fått ett sms innan läggdags så lär jag inte kunna sova något heller..

Längtar, längtar, längtar!


Spännande!

2012-01-16 @ 12:47:10 Personligt 2012 Kommentarer (0)

Denna dag är en väldigt spännande dag!
Har varit på besök hos Linda och har nyss kommit hem igen. Jag kommer att ha endast en sak i mina tankar idag och jag kommer att få kämpa för att kunna koncentrera mig på annat. Jag håller i alla fall alla mina tummar och tår!

Detta var ett sånt där hemlighetsfullt inlägg som många andra gör för jämnan. Jag hatar att läsa vissa bloggar där varannat inlägg är hemlighetsfullt. Varför skriva något överhuvudtaget om man ändå inte vill att folk ska få reda på det? Men ändå gör jag likadant nu ;)

Nu ska Isra vila lite och själv sätter jag igång med lite matlagning. Vet inte vad jag ska laga men jag sättet igång i alla fall så får vi se vad resultatet blir :)


Favoritskåpet i köket..

2012-01-14 @ 08:51:59 Personligt 2012 Kommentarer (1)

God morgon på er!
Jag håller på att koka gröt till frukost och det dröjer 30 minuter tills det är klart. Isra har fått en smörgås i handen så länge och de andra två sover än. Det blir risgrynsgröt som vi får mumsa på :)

Isra har ett skåp här i köket som hon får riva alla grejer ur. Skulle hon inte få ha det skåpet så skulle hon bli rastlös och försöka ge sig på alla andra skåp istället. Nackdelarna är dock att jag alltid måste skölja ur varenda sak jag ska använda ur det skåpet och att det blir mycket plockande för mig under dagarna. Jag skulle hellre lägga in några leksaker där inne, men tyvärr har vi för få skåp så jag behöver ha mina plastsaker där.

Men äh, bara tösen är nöjd och tyst så är jag med nöjd och någorlunda tyst ;)
Rita och pyssla

2012-01-13 @ 08:30:13 Personligt 2012 Kommentarer (0)

Medan tjejerna underhåller sig själva med att rita så kan jag fixa med mitt i lugn och ro :)


Fredag..

2012-01-13 @ 07:55:23 Personligt 2012 Kommentarer (0)

Goood morgon!
Är hur trött som helst idag.. Vaknade inte sådär överdrivet tidigt så jag förstår inte hur jag kan känna mig helt slut. Kanske piggnar till om jag sätter igång här hemma. Disken måste tas och golvet måste dammsugas. Även en maskin med tvätt måste sättas igång.

Sen får vi se vad dagen för med sig. Ett besök hos mamma ska vi nog i alla fall göra och eventuellt handla när Salah kommer hem från jobbet. Det börjar eka rätt mycket i kylskåpet nu.

Jag hoppas i alla fall att ni får en fin dag idag!


Åh, underbara energi!

2012-01-12 @ 12:52:56 Personligt 2012 Kommentarer (0)

Istället för att gå till affären för att köpa bröd så bestämde jag mig för att baka eget :)
Degen står nu på jäsning så jag ska börja laga dagens mat så länge; pasta och köttfärssås. Sen hinner jag göra klart brödet innan barnen ska hämtas så hinner "bullarna" jäsa medan jag är iväg. Sen är det bara att stoppa in de i ugnen när jag kommer hem :) bra planering!

Och angående pizzabullarna som jag gjorde igår så kan ni göra likadana på bara 30 minuter. Köp en färdig pizzadeg med tillhörande tomatsås. Kavla ut degen en aning. Strö över riven ost och något annat ni gillar, typ tonfisk eller skinka. Sen är det bara att rulla ihop degen och skära ut små bullar. In i ugnen i 200 grader i cirka 15 minuter, klart!

Nu måste jag skynda mig om jag ska hinna med allt innan töserna ska hämtas :)

 


Pizzabullar

2012-01-11 @ 13:41:18 Allt om mat Kommentarer (4)


Enkelt, gott, snabbt och otroligt bra att ta med på en längre bilresa eller utflykt.

Matsäcksdag

2012-01-11 @ 08:14:29 Personligt 2012 Kommentarer (0)

God morgon!
Idag är det matsäcksdag för barnen, vilket betyder att båda måste ta med sig sitt eget mellanmål till dagis. Sen går de ut till skogen eller parken och äter upp det som finns i matsäcken. Det är roligt för barnen och Eya längtar varje vecka efter matsäcksdagen :)

Igår hade hon varit på super bra humör på dagis och fröken sa att hon fått många pussar och kramar av Eya. Det känns så skönt att hon vill till dagis och att hon själv säger att det är roligt. Om man jämför med för bara nån månad sen då hon absolut inte ville gå så är det en enorm förändring.

Efter att jag lämnat busarna tänkte jag ta en sväng förbi syrran och dricka en kopp kaffe. Sen blir det att komma hem och börja fixa och trixa som vanligt :)


Tisdagen..

2012-01-10 @ 09:42:16 Personligt 2012 Kommentarer (1)

Barnen är på dagis och jag har precis ätit upp min frukost som bestod av kaffe, finskt havrebröd med marmelad, ost och gurka samt yoghurt. Mumsigt!

Gårdagens jobbkväll gick bra. Jag har ju aldrig städat där innan så jag var rätt osäker på ifall jag fick allting gjort och på rätt sätt. Det fanns en massa rum att gå igenom och jag trodde först att jag aldrig skulle bli klar, men det blev jag :) och ikväll kör vi igen!

Nu under dagen ska jag städa och fixa lite och sen ska jag iväg och hjälpa svärmor med en sak. Sen hinner jag inte med mycket mer då barnen ska hämtas och jobb väntar när Salah kommer hem.


Idag börjas det..

2012-01-09 @ 10:26:39 Personligt 2012 Kommentarer (3)

Idag börjar jag med mitt nya extrajobb. Först blir jag visad vad det är som ska göras och vart allting ligger och sen är det bara att köra på. Har även fått ett extra ställe som ska städas idag och imorgon så det blir redan lite extra utöver det jag har varje dag.

Vi ska alldeles strax bege oss till affären och handla lite samt skälla på dem. Älsklingen köpte smörgåspålägg därifrån och datumet hade gått ut redan den andra januari. Att de inte skäms att sälja gamla varor!

Ne, bäst att sätta igång om man ska få något gjort.


Cupcakes á la Nina

2012-01-07 @ 21:38:59 Allt om bakning Kommentarer (5)


Vad tycker ni? :)
Inte världens finaste, men helt ok enligt mig.
Smörkrämen som jag använde mig av var väldigt söt och god. I alla fall för de som gillar sött.

Här är receptet på smörkrämen: (till ca. 12 cupcakes)

150 g rumstempererat smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljextrakt
2 tsk hett vatten

Om ni vill ha recept på själva muffinsen så kan ni googla. Dyker upp en massa olika så det är bara att välja och vraka. Själv kan jag tyvärr inte skriva ut just den jag gjorde denna gång eftersom att jag fick chansa lite med måtten och så.

Baka baka liten muffins!

2012-01-07 @ 10:28:59 Personligt 2012 Kommentarer (0)

Blev sugen på att baka så nu ligger mina muffins i ugnen och växer :)
Ska testa en ny frosting så det ska bli spännande att se hur dessa cupcakes smakar sen :)

Och om frostingen blir god så kommer receptet upp på bloggen sen.


En annorlunda tvålpump

2012-01-05 @ 12:11:02 Personligt 2012 Kommentarer (0)


Detta är vad jag kallar för vardagslyx! En lite annorlunda tvålpump här hemma, vilket ger en känsla av lyx i vardagen.
Jag såg den hemma hos två vänner och blev såklart sugen på att köpa en hem till oss med. Tvålen i den doftar helt underbart, vilket gör att man vill tvätta händerna om och om igen :) 

Jag vet inte ifall den finns i några andra butiker än Ica Maxi, där jag köpte den. Kostade 79 kr (har jag för mig) och det finns refills att köpa till den. Annars kan man köpa vilken tvål man vill och fylla på behållaren bara.

Nu är det fixat..

2012-01-05 @ 09:38:27 Personligt 2012 Kommentarer (2)

God morgon!
Blogglusten har inte direkt varit på topp de senaste dagarna och jag har svårt att hitta någonting att skriva om. Min vardag är som den är just nu och det händer inte speciellt mycket förutom det vanliga.

Jag har i alla fall fått lite extra jobb och trots att det inte är så många timmar så passar det väldigt bra. Barnen behöver inte gå längre dagar på dagis då jag går iväg på eftermiddag/kväll när Salah kommer hem.
Jag kommer att städa ett dagis varje vardag och det är på två timmar/dag. Det är det jag har fast än så länge. Och så skulle de kolla upp ifall det fanns ett till ställe så att jag kommer upp till 50%. För mig känns det som ett jättebra extra jobb fram till sommaren och sen hoppas jag på att få komma in på universitetet. Denna gång gör jag högskoleprovet och strävar efter bra resultat :) tredje gången gillt, sägs det ju.


Fynd!

2012-01-03 @ 14:33:10 Personligt 2012 Kommentarer (0)

Åkte iväg till Marieberg med Eya tidigare.. Hittade en mysig kofta för ynka 100 kr = fynd!
Och nu i efterhand så ångrar jag att jag inte köpte en tröja till som jag föll för samt ett par snygga skor.. Men det finns ju faktiskt fler dagar att spendera på marieberg ;)
Och självklart så fikade vi lite. Eya var sugen på glass och jag ville ha kaffe och wienerbröd ;) gottit!

 


Något på gång..

2012-01-03 @ 09:27:56 Personligt 2012 Kommentarer (1)

God morgon på er!
Igår sökte jag lite jobb och det gick både bra och dåligt. Två ställen som jag var väldigt intresserad av behövde inga timvikarier, men bad mig att söka semestervikariat vilket jag inte är intresserad av. Så ringde jag ett till samtal, vilket lät helt ok. Jag får veta mer i veckan så jag berättar mer om vad det är när jag själv är säker.

Eftersom att jag helst vill ha ett jobb på 50-75% så kan det vara rätt svårt att hitta. Så jag kan faktiskt jobba med vad som helst. Är inte kräsen av mig. Och detta, som jag har på gång, verkar passa bra med tider och sånt.
Så nu håller ni tummarna för att jag får ett jobb fram till sommaren och sen håller ni tummarna att jag kommer in på universitetet till hösten :)


Slask

2012-01-02 @ 09:37:07 Personligt 2012 Kommentarer (0)

Det jag hatar mest med plusgrader på vintern är all denna slask efter snön.. Det snöade rejält igår och när jag vaknade så såg jag att det finns bara slask kvar. Man kan ju glömma bort att gå ut och leka med barnen idag..
Men lite optimistisk får man väl vara och hurra för själva plusgraderna i alla fall! :)

 


Åka åka pulka!

2012-01-01 @ 14:02:50 Personligt 2012 Kommentarer (1)

Det började snöa massor imorse och nu har vi kanske 6-7 cm snö där ute.. Då passade vi på att klä på barnen och ta med pulkorna till backen.. Jättekul, tyckte vi alla :)

 


Godmorgon 2012!!

2012-01-01 @ 10:26:22 Personligt 2012 Kommentarer (2)


Vi var ju, som sagt, hemma igår. Lugnt firande med bara en gäst och bara ett barn vaket ;) Isra somnade redan vid halv åtta och sov sedan hela kvällen och natten. Trots all bombande.
Men det gör ingenting för min del då jag egentligen bara ville ta det lugnt. Och vi bestämde oss för att försöka hitta på någonting annorlunda till nästa år. Kanske vi åker iväg någonstans eller kanske hyr en stuga. Men det får vi se, ett helt år kvar tills det är dags igen :)

Jag lagade lite lasagne och till det gjorde jag en enkel sallad med de vanligaste ingredienserna. Men gott var det och det finns mycket kvar för oss att mumsa på idag. Vi avviker från traditionen att beställa pizza på nyårsdagen :)
Annars så tycker jag att det är tråkigt att allting har stängt idag då jag gärna skulle velat gå ut och shoppa lite eller bara gå runt och fönstershoppa. Det hade varit det perfekta nöjet för idag.


Design av Tasnim