Ledig dag

2012-10-29 @ 10:36:10 Personligt 2012 Kommentarer (0)

Måndag idag och dagis är stängt vilket betyder att vi fick en långhelg.
Älsklingen har åkt iväg på utbildning och vi tre som är kvar här hemma får försöka roa oss på nåt sätt.

Vi börjar med lite sällskap av Petra och Vincent i regniga höstvädret (nej, det snöar inte trots att prognosen säger så) och så får vi se vad resten av dagen bjuder på.


Fullt upp

2012-10-28 @ 08:11:22 Personligt 2012 Kommentarer (0)

God morgon!
Jag funderar starkt på att börja lägga larmet på klockan strax innan Isra brukar vakna för jag behöver min lilla stund i lugn och ro på morgonen.
Idag vaknade vi samtidigt och hon är så vild! Busar på som aldrig förr och gör grej efter grej som jag bett henne att inte göra. Hon är så otroligt trotsig och jag blir galen!

Nåja..

Det är väl bara att sätta igång med alla dagens bestyr. Har mycket planerat för denna dag och det gäller att försöka få allting gjort.
Våra söndagar brukar ju vara "ta det som det kommer"-dagar men denna söndag är helt tvärtemot.

Nä, nu drog busen av sig sin blöja också. Dags att sätta på en ny innan hon kissar ner nåt ställe.


I did it!

2012-10-26 @ 16:46:24 Studier Kommentarer (2)

Klarade tentan!
Med bra marginal dessutom :) jag var bara 3.5 poäng ifrån VG vilket är det högsta man kan få på universitetet. Jag som var bombsäker på omtenta.

Så tentan avklarad betyder att jag kan lägga den kursen bakom mig vilket också betyder 7.5 högskolepoäng rikare! mina absolut första högskolepoäng ;)
Nästa tenta kommer nog inte gå lika bra då det är en saltentamen vilket innebär att massor ska tryckas in i huvudet. Men det är bara att kämpa på!


Med mina mörka påsar under ögonen..

2012-10-24 @ 20:02:01 Personligt 2012 Kommentarer (0)

Träffade min seminariekompis i stadsbiblioteket idag där vi gjorde klart vår studieuppgift som ska vara inlämnad på måndag. Lite småfix kvar på den men det fixar man snabbt.
Vi jobbade på den i drygt tre timmar innan vi kände oss någorlunda nöjda och så jobbade vi med den på olika håll även igår. Nu hoppas jag verkligen att den duger och vi slipper göra om något. Man vet ju inte alls hur stora krav lärarna har.

Resten av eftermiddagen har spenderats bland en massa skrik, gråt och gnäll. Det är antagligen så att barnen smittar av sig på varandra när de är på dåligt humör och tävlar om vem som är värst på att irritera på olika sätt.
Så nu känns huvudet tungt som bly och jag vill bara lägga mig raklång på soffan och inte tänka på någonting alls.
Tänkandet sparar jag till imorgon då det sista på studieuppgiften ska fixas till och annat studierelaterat ska skötas.

Med vänlig hälsning/ tröttast på jorden


Men fy! Nu blev jag nervös!

2012-10-24 @ 00:18:53 Studier Kommentarer (0)

På fredag får vi svar på hemtentan och detta stod med i mailet som alla fick. Nu är jag 100% säker på en omtenta! Får bara hoppas på att det bara är en eller max två frågor det gäller!


Söndagar

2012-10-21 @ 09:55:27 Personligt 2012 Kommentarer (0)

Söndagar har blivit "fix-dagar" för oss. Om vi inte har något speciellt planerat förstås.
Handla, tvätta, städa, Eyas dansskola, leka med barnen och bara umgås står oftast på schemat. Brukar bli nån promenad eller cykeltur med Eya så man får lite frisk luft också. Har jag förresten berättat att Eya lärt sig cykla utan stödhjul? Kommer inte ihåg om jag gjort det men det har hon alltså. Duktig tjej!

Det blev rätt sent igår så två i hushållet har sovit tills nu varav en sover fortfarande. Jag och Isra har däremot varit uppe ett tag och lekt med leksaksdjur och dansat :) nu är det dags att ta itu med allt det tråkiga dvs städa och fixa. Yeeey!


Mamman och den vilda bebin

2012-10-20 @ 09:05:18 Personligt 2012 Kommentarer (0)

I födelsedagspresent fick Isra en bok av en av våra härliga grannar och hon har verkligen förstått vem Isra är.
Jag skulle inte bli helt förvånad om Isra verkligen gjorde nåt sånt här... Vår busunge!


Det blev en lång väntan på svar..

2012-10-17 @ 16:36:08 Personligt 2012 Kommentarer (0)

När jag vaknade igår så kände jag mig inte riktigt kry, men jag beslöt mig för att gå till föreläsningen på skolan ändå så jag tog mig en ipren.
Kände tryck över bröstet, ont i ryggen, feber och andningssvårigheter. Så det blev ett samtal till vårdcentralen där jag fick en tid på en gång. Efter undersökningarna blev jag skickad till akuten för att läkaren ville utesluta propp i lungan, men jag tyckte att det lät för konstigt så jag spånade vidare på vad det kunde vara.
Efter drygt 7 timmar på akuten konstaterade läkaren att det var lunginflammation.
Så här sitter jag. Sjuk och eländig. Fast ändå mår jag bättre idag än vad jag gjorde igår.

Föreläsningarna på skolan hoppade jag över idag och gör det imorgon med. Har försökt plugga här hemma så mycket som möjligt. Blir man sjuk så blir man, och äntligen inser jag det! :)


Missade en föreläsning idag.

2012-10-15 @ 18:19:29 Studier Kommentarer (1)

Idag missade jag en föreläsning för att vara hemma o ta hand om mig själv.
Inatt vaknade jag helt genomblöt av svett och halvt vimsig i huvudet. Hade tydligen fått feber under natten.
Och så har det fortsatt även idag. Det pendlar mellan relativt höga och låga grader, allt mellan 37,3 till 39,3.

Jag ville verkligen gå till föreläsningen idag så jag duschade och sminkade mig i hopp om att jag skulle känna mig bättre. Tog barnen till dagis och kände att det inte funkar. Smärta i varenda led och muskel i kroppen och kyla inifrån märgen. Så det var bara att stanna hemma.

Nu hoppas jag på att känna mig bättre imorgon för jag vill verkligen inte missa den föreläsningen. Det är en föreläsning om statistik och även om jag får åhörarkopiorna till mailen så känns det som att jag hamnar efter.
Jag lär mig så mycket genom att lyssna och anteckna.
Mår jag inte bättre så är det bara att stoppa en ipren i munnen och gå ändå. Det handlar ju faktiskt om bara 2 timmar och 45 minuter.


En av nackdelarna med att studera då man har barn.

2012-10-12 @ 16:34:41 Studier Kommentarer (0)

Våra hjärnor blir fullproppade med information, varenda dag. Vi har föreläsning efter föreläsning om det ena och det andra. Sen när vi kommer hem så uppmanas vi att läsa igenom allt vi gått igenom på en föreläsning (kan vara en halv bok bara under en föreläsning) och verkligen försöka förstå allting.

De som inte har barn kanske kan göra det, men vi som har barn då? När ska vi läsa om vi bara har en ledig dag i veckan eller ibland inte en enda ledig dag? När barnen har somnat så kan man ju såklart sätta sig ner och plugga och det gör jag många gånger, men jag vill verkligen ta tag i saker och ting på en gång medan infot från föreläsningen sitter kvar.

Och när man kommer hem så får man lyssna på skrik och gnäll medan huvudet känns tungt som bly. Inte en endaste sekund i tysthet. Jobbigt, väldigt jobbigt.

Men detta är någonting jag verkligen vill göra och jag får kämpa mig igenom detta. Men det är väldigt lätt att ta ut det över barnen vilket man absolut inte får göra.
Man får helt enkelt släppa allting när man kommer hem och så trycka på "on"-knappen på kvällen igen. Det funkar, det måste det göra!


Slut på det goda..

2012-10-11 @ 10:56:21 Personligt 2012 Kommentarer (0)

Idag är min enda lediga dag denna vecka. Eller ledig är jag ju inte direkt då det ska pluggas hemma.
Är på väg hem från en promenad till affären och när mina fingrar började tappa känsel av kylan så påmindes jag om att jag måste skaffa mig lite tunna vantar och lite halsdukar. Det börjar bli kyligt nu.
Och Eya behöver en vinterjacka och fleeceställ. Det finns alltid nåt man behöver köpa :P

Jag får väl bara välkomna hösten fast jag egentligen inte vill..


Dagens middag!

2012-10-07 @ 15:09:09 Allt om mat Kommentarer (0)

Idag stod Couscous på menyn :) på en söndag kan man faktiskt ställa sig vid spisen en längre stund och laga mat eftersom att vardagarna är så himla fullspäckade och man inte hinner med så mycket.

Det tar ju inte sådär jättelång tid att laga Couscous egentligen men man får stå och fixa med allt som ska vara i hela tiden. Och så kan man variera den på så många olika sätt och denna som jag gjorde idag är nog en av de enklare varianterna. Kyckling, potatis, morot, paprika och kikärtor. Räcker gott och väl! :)


Bort med stödhjulen!

2012-10-07 @ 08:09:05 Personligt 2012 Kommentarer (0)

God morgon!
Det blev ingen sväng till Marieberg igår utan vi stannade hemma och lekte med barnen en stund på gården och fick lite besök på eftermiddagen.

S tog med sig Eya ut på en cykeltur till skogen och innan de stack iväg så tog han bort stödhjulen på hennes cykel.
Vi har köpt en sån där stång som man fäster bak på cykeln och håller i när man tränar på att cykla utan stödhjul.
Det tog inte alls lång tid innan S kunde släppa taget och Eya cyklade alldeles själv!
Hon är så stolt över att kunna cykla utan stödhjul och det är vi med! Så duktig hon är!
Hon kan fortfarande inte starta själv men däremot stannar hon själv.
Hon ramlade ju såklart ett fåtal gånger men det var inga farliga smällar hon fick.
Vi tar nog en liten sväng ut på gården idag med och då får hon träna lite till så att hon känner sig helt säker med cyklandet :)


Morgonfunderingar

2012-10-06 @ 09:01:47 Personligt 2012 Kommentarer (0)

God morgon folket!
Har inte haft tid eller ork till att skriva något på ett par dagar men nu är hemtentan inlämnad och stressen är undanlagd till nästa tenta så det är lugnt :)

När jag vaknade imorse så var det frost på hustaken och bara fem grader utomhus. Usch, är verkligen inte redo för vintern ännu men den kommer nog snart oavsett.
När våren kom, det här året, så slängde jag min gamla vinterjacka så jag äger ingen för tillfället. Om graderna ska fortsätta vara så här nära minus så måste jag snart skaffa mig en ny jacka för annars lär jag frysa ihjäl.
Barnen behöver också vinterkängor vilka kan vara bra att börja använda snart under morgontimmarna.

Så en sväng till Marieberg skulle inte vara helt fel, men vet inte om jag orkar med att dra dit dessa små busfrön idag. Det är ju fortfarande rätt tidig morgon så man hinner ju bestämma sig senare.


Bara att köra på..

2012-10-03 @ 19:38:25 Studier Kommentarer (0)

Har fixat med hemtentan hela förmiddagen och nu är det bara att fortsätta. Det var faktiskt svårare än vad jag trodde och det verkar som att många från kursen tycker det..


Bara en hemtenta kvar!

2012-10-01 @ 15:26:46 Studier Kommentarer (0)

Hallå där!
Idag hade vi vår sista seminarium i denna kurs och nu är det bara hemtenta kvar innan jag kan lägga ifrån mig böckerna och påbörja en ny kurs :)
Skönt att det går framåt och så går det bra också vilket är huvudsaken! :)

Jag har inte hunnit stressa ihjäl mig inför tentan ännu som många andra gör. Det känns inte som att det kommer vara en väldigt svår tenta så jag är faktiskt rätt så lugn. Men sen vet man ju aldrig, skenet kan ju faktiskt bedra.
På onsdag får jag tillgång till tentan och på fredag ska den vara inne. Så då är det plugg som gäller!

Nästa kurs heter i alla fall "vetenskaplig metodik och förbättringskunskap". I den kursen ska vi bl.a lära oss att skriva vetenskapligt. Sen vet jag faktiskt inte så mycket mer än så. Men den är på fem veckor så det går nog rätt snabbt :) kursen efter det längtar jag däremot till. Då ska vi läsa anatomi och fysiologi vilket känns hur kul som helst. Men det är nog en kurs som jag kommer att stressa mig igenom med all fakta som ska tas in. Har också hört att den är rätt intensiv. Men kul ska det bli!


Design av Tasnim