Valborg

2013-04-30 @ 23:52:24 Personligt 2013 Kommentarer (0)

Idag gick lilla Isra till dagis efter en veckas frånvaro. Men Eya däremot fick snällt stanna hemma ännu en dag då hon äter Kåvepenin. I söndags gick vi till läkaren då hennes feber kom tillbaka efter två dagars uppehåll och då upptäcktes små bakterier i kroppen. Så på torsdag återgår vi till rutinerna igen, hoppas jag.

Fick ett sms av Petra tidigare idag om valborgsfirande i stora holmen så vi tog vårt pick&pack och drog dit. Barnen hade jättekul trots att det var lite kyligt och de hann med lilleputt-tåget, en massa lek och fika.

Vi kom inte hem förrän vid nio och nattningen drog ut på tiden lite så nu hoppas jag på en rejäl sovmorgon imorgon för jag känner att det är någonting jag skulle behöva. Har pluggat i två timmar nu på kvällen också vilket bidrog till en rejäl huvudvärk och ett tomt huvud.

Nu ger jag mig och tar nya tag imorgon!


Ktc överstökat!

2013-04-29 @ 13:12:16 Studier Kommentarer (0)

Har precis gått igenom en praktisk examination på ktc och fy fasen vilken nervositet jag kände precis innan. Jag mådde illa, hade ont i magen och säkert lite hjärtklappning på köpet.

Först fick vi lite information och fick veta vilka rum vi skulle vara i under examinationen. Vi skulle vara fyra elever och en examinator i varje rum och fick välja en varsin lapp där det stod vilket moment vi skulle utföra.
Jag fick matning av sängbunden patient och i det momentet skulle jag visa hur man gör praktiskt samt berätta om allting kring det + nutrition.

Jag fick nog med det mesta men har nu i efterhand kommit på en massa saker jag kunde ha nämnt.. Men lagar och förordningar drog jag på en gång så jag skulle få det överstökat. Nu hoppas vi bara på att det jag sa räckte till!
Jag gjorde dock bort mig lite vid ett tillfälle när jag sa att jag vill använda orden "skydd för kläderna" istället för "haklapp" då det kan verka lite nedvärderande för en äldre patient men i senare stund säger jag "nu ska jag bara ta bort din haklapp, eller nej, skydd menar jag" haha
Men jag hoppas att examinatorn har överseende med det!

Nu släpper jag iaf hela grejen med ktc ett tag framöver och koncentrerar mig på den kommande tentan på fredag istället. Bjuder samtidigt på en bild från en toalett under min praktik haha så ser jag alltså ut när jag jobbar inom kommunen :P


Sjukstuga

2013-04-26 @ 12:08:46 Personligt 2013 Kommentarer (0)

Idag fick vi ett bakslag med det fina vädret, grått och trist.
Barnen har dessutom varit hemma med feber hela veckan så det har blivit lite ändringar med allt som varit planerat.
Medan Eya låg hemma med hög feber så gick jag och Isra iväg till mamma och grillade för första gången i år och det är väl typ det enda vi gjort innan Isra också blev febrig.

Nu hoppas jag att de frisknar till ordentligt under helgen så vi kan återgå till rutinerna igen.


Måndag 22 april 2013

2013-04-22 @ 21:17:00 Personligt 2013 Kommentarer (0)
Nu har det gått nästan en hel månad sedan jag sist skrev någonting här. Tiden har spenderats till massor med annat och jag har totalt tappat lusten till att uppdatera, men nu gör jag det iaf och det är mest för att jag vet att det finns vissa som går in här för att hålla sig uppdaterade om vad som pågår här hos oss :)
 
Imorgon börjar andra veckan och även den sista veckan på vfu:n. Just nu praktiserar vi på ett vårdhem och jag fick turen att hamna på ett rätt så bra ställe dessutom. Jag har fått göra lite vanliga undersköterskegrejer men även fått vara med sköterskan på ett antal larm. Och nu väntar tre dagar med sköterskan helt och hållet :) Det är kul att göra lite annat också än att hjälpa upp boende på morgonen, servera mat och underhålla. 
 
Nästa vecka väntar en ktc-examination vilket innebär att vi ska examineras på diverse praktiska övningar såsom att ta blodtryck, linda ben, nutrition, bädda sängar osv osv. Jag vet inte om jag har förstorat upp själva grejen med examinationen men jag känner mig lite nervös. Lite pinsamt är det ju om man inte klarar det samtidigt som det känns tråkigt att inte kunna släppa det sen bara för att man måste göra om allting igen i sommar. Efter examinationen väntar ett seminarium och även en tenta. Så fullt upp nästa vecka, javisst! 
Men sen hörrni, sen är det BARA en till kurs kvar innan sommarlovet! Fem veckors medicinkurs och sen har ett helt år gått på univeritetsstudier! :) Det har gått otroligt snabbt tycker jag och om det fortsätter i den här takten så är det inga problem med två år till. 
Nivån och tempot höjs ju en aning för varje år men det ska jag förhoppningsvis klara av. Finns ju faktiskt de som är sämre än mig och de har klarat det relativt bra ändå :) 
 
Förutom en massa studerande har vi såklart hittat på en massa med fina familjen och det har hänt både det ena och det andra med några av våra nära och kära. Det är ingenting jag kommer gå in på här på bloggen men jag håller iaf alla mina tummar och tår för att allting ska ordna sig bra för allihopa. 
Just nu är Eya hostig som bara den och har haft feber i två dagar nu. Den stiger till 40 grader emellanåt men nu verkar den vara under kontroll och försvinna lite smått. Isra känns också lite krasslig och det är ju typiskt ifall hon smittats av Eya. 
 
Får se om det dyker upp fler inlägg under de närmaste dagarna eller om det blir ett längre uppehåll ännu en gång ;)

Ny månad, nya tag!

2013-04-01 @ 10:28:23 Personligt 2013 Kommentarer (0)

När jag vaknade imorse så förstod jag först inte vilken dag det var men efter att ha sett flera konstiga statusuppdateringar på facebook så kom jag snabbt på att det faktiskt är första april! :) en ny månad som förhoppningsvis bjuder på lite varmare väder och solsken.
Så hoppas jag också på att april-månad flyter på bra med inga som helst konstigheter :)

Jag har under mina två timmar av vaken tid känt mig stressad inombords. Jag vet inte riktigt varför.
Kanske för att jag har mycket jag behöver ta itu med samtidigt som det inte är några livsviktiga grejer.
Jag ska iallafall börja med att tvätta ansiktet, fixa i ordning mig och barnen samt plocka lite här hemma så får vi se vad resten av dagen bjuder på :)

Hoppas ni får en fin första april!


Design av Tasnim