Måndag 22 april 2013

Nu har det gått nästan en hel månad sedan jag sist skrev någonting här. Tiden har spenderats till massor med annat och jag har totalt tappat lusten till att uppdatera, men nu gör jag det iaf och det är mest för att jag vet att det finns vissa som går in här för att hålla sig uppdaterade om vad som pågår här hos oss :)
 
Imorgon börjar andra veckan och även den sista veckan på vfu:n. Just nu praktiserar vi på ett vårdhem och jag fick turen att hamna på ett rätt så bra ställe dessutom. Jag har fått göra lite vanliga undersköterskegrejer men även fått vara med sköterskan på ett antal larm. Och nu väntar tre dagar med sköterskan helt och hållet :) Det är kul att göra lite annat också än att hjälpa upp boende på morgonen, servera mat och underhålla. 
 
Nästa vecka väntar en ktc-examination vilket innebär att vi ska examineras på diverse praktiska övningar såsom att ta blodtryck, linda ben, nutrition, bädda sängar osv osv. Jag vet inte om jag har förstorat upp själva grejen med examinationen men jag känner mig lite nervös. Lite pinsamt är det ju om man inte klarar det samtidigt som det känns tråkigt att inte kunna släppa det sen bara för att man måste göra om allting igen i sommar. Efter examinationen väntar ett seminarium och även en tenta. Så fullt upp nästa vecka, javisst! 
Men sen hörrni, sen är det BARA en till kurs kvar innan sommarlovet! Fem veckors medicinkurs och sen har ett helt år gått på univeritetsstudier! :) Det har gått otroligt snabbt tycker jag och om det fortsätter i den här takten så är det inga problem med två år till. 
Nivån och tempot höjs ju en aning för varje år men det ska jag förhoppningsvis klara av. Finns ju faktiskt de som är sämre än mig och de har klarat det relativt bra ändå :) 
 
Förutom en massa studerande har vi såklart hittat på en massa med fina familjen och det har hänt både det ena och det andra med några av våra nära och kära. Det är ingenting jag kommer gå in på här på bloggen men jag håller iaf alla mina tummar och tår för att allting ska ordna sig bra för allihopa. 
Just nu är Eya hostig som bara den och har haft feber i två dagar nu. Den stiger till 40 grader emellanåt men nu verkar den vara under kontroll och försvinna lite smått. Isra känns också lite krasslig och det är ju typiskt ifall hon smittats av Eya. 
 
Får se om det dyker upp fler inlägg under de närmaste dagarna eller om det blir ett längre uppehåll ännu en gång ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design av Tasnim