Olivias födelsedagstårta

2013-08-26 @ 12:47:58 Allt om bakning Kommentarer (0)

Tårtan är fylld med jordgubbsmousse och vaniljkräm. Under sockerpastan finns smörkräm med vaniljsmak :)


En underbar dag på Liseberg!

2013-08-26 @ 11:24:25 Personligt 2013 Kommentarer (0)

Jag och Petra fick för oss att åka iväg till Liseberg och roa oss vilket vi också gjorde igår. Vi hade en helt underbar dag med en massa skratt, glädje, ångest, panik, rädsla och stolthet :)

Jag var så nervös för att köra inne i Göteborg då jag aldrig kört i en storstad tidigare men efter att ha kollat på kartor och sett att Liseberg inte ligger till alltför krångligt så lugnade nervositeten lite. Men trots att jag var säker på vart jag skulle svänga in och hade gps:en som hjälp så lyckades jag irra bort mig haha körde in en avfart för tidigt och hamnade inne i Göteborgs små vägar vilket inte var så roligt. Men vi lyckades komma fram till slut :)

Inne i Liseberg så utmanade jag min rädsla och ställde mig i kö för att åka Kanonen. Jag fick ont i magen och kände ångesten komma krypandes när jag stod där i kön. Jag var sååå nära på att gå därifrån men satte mig ändå i stolen och spände fast mig själv. Under åkturen blundade jag och var knäpptyst vilket är ett tecken på att jag var livrädd. Kommer inte ihåg så mycket av åkturen men bär det var klart så knäppte Petra en bild av en stolt Nina som utmanade sig själv och gjorde nåt jag aldrig trodde jag skulle klara av.
Det blev en till åktur efter ett tag och då öppnade jag till och med ögonen vid två tillfällen och skrek till emellanåt haha under andra åkturen var jag mer med i skallen :)

Ville utmana mig själv ännu en gång och ta en tur på Lisebergshjulet. Men höjdrädslan är alldeles för stor så jag fick en liten panikattack där inne. Tur att jag hade en lugnande Petra med mig så att jag ändå klarade av hela turen utan att avbryta <3


Full rulle och tårtbak igen.

2013-08-24 @ 08:53:08 Personligt 2013 Kommentarer (0)

Denna vecka har gått otroligt snabbt och jag kan knappt förstå att det redan är lördag.
Barnen har varit på dagis i tre dagar och under alla dagarna har jag haft någonting planerat men nästa vecka (min sista vecka innan skolan drar igång) ska jag faktiskt inte göra någonting, åtminstone under en av dagisdagarna.
Disk och mat kommer man inte undan men allt det andra ska jag låta bli :)

I eftermiddag ska vi iväg på lilla Olivias kalas. Hon blir hela två år redan och självklart har jag bakat en tårta till henne :)
Jag gjorde en våningstårta för första gången och den blev faktiskt helt ok. Önskemålet var något från nåt barnprogram som hon tycker om och först tänkte jag på lilla My, sedan mumintrollet och till slut föll valet på fåret shaun. Lite missnöjd är jag med hans form med man ser vad figuren ska föreställa så det är lugnt :)
Bilder kommer efter kalaset!


Tröttfis

2013-08-20 @ 15:44:03 Personligt 2013 Kommentarer (0)

Efter två månaders ledighet var det dags att börja på dagis igen. Det gick jättebra för båda tjejerna och Isra fick äran att hämta sin korg och namnlapp från gamla hyllan och lägga dem inne på Eyas avdelning där hon ska vara i fortsättningen.
Hon var lite blyg och ville först inte att jag skulle gå men storasyster Eya tog väl hand om henne så till slut gick det jättebra när jag skulle bege mig hemåt :)

Men första dagen efter sommarlovet verkar ha tagit hårt på Isra som nyss somnade på soffan i vardagsrummet.
Nu har hon ju slutat med vilan på dagen så det är helt förståeligt att hon är trött efter några timmars skoj.

Nu är det bara att vänta en och en halv vecka till så sitter jag bakom skolbänken igen och slipper gå runt här hemma och lata mig :)


Geocaching

2013-08-19 @ 08:04:34 Personligt 2013 Kommentarer (0)

Igår hade vi bestämt oss för lite grillning på gården med några grannar, men tyvärr blev det inget pga regnet som sedan började komma i små skurar. Så efter att ha suttit hemma och tittat på barnfilm en stund kom S på idén att testa på Geocaching. Det är en typ av "skattjakt" där man ska hitta gömda lådor och sedan rapportera när man hittat dem. Det skulle finnas en "skatt" här i området så vi tog med oss barnen och en granne för att leta.
Efter nästan en timmas letande så kom vi fram till att någon måste ha förstört lådan eller tagit den då vi inte hittade någonting. Det är inte lätt när man testar det för första gången :)
Men vi bestämde oss för att leta nya "skatter" en annan dag då det ska finnas några i skogen här i närheten.


Tårta med nyckelpigor och blommor

2013-08-18 @ 13:20:57 Allt om bakning Kommentarer (0)

I veckan har jag fixat med en tårta som jag blev ombedd att göra till Luna då hon fyllde hela fem år igår.

Eftersom att det kom lite i sista minuten så tänkte jag snabbt ut en tårta som skulle vara dekorerad med blommor och nyckelpigor. Lite sommarkänslor blev det såhär i slutet av sommaren :)
Den innehöll jordgubbsgrädde och mjölkchokladfluff som fyllning vilket verkade vara uppskattat.

Nu har jag ett par dagars paus från tårtbakande innan lilla Olivias två-års tårta ska göras tills på lördag :)
Det är otroligt roligt att baka/göra tårtor men snart blir det inte lika ofta när skolan börjar igen.


Cupcakes till fikat..

2013-08-12 @ 22:05:46 Allt om bakning Kommentarer (0)

Har spenderat kvällen med att baka cupcakes efter att maken fick den genialiska idéen att ta med fika till jobbet :) här nedan är resultatet och jag känner mig nöjd med mina nya bakredskap att forma blommor med :)

Och förresten.. Eyas tänder var superfina och inte ett endaste hål!! :)


Tandläkarbesök väntas..

2013-08-10 @ 09:41:52 Personligt 2013 Kommentarer (0)

Ser nu att det gått nästan en hel vecka sen jag sist skrev något men det har inte funnits mycket att skriva om. Vi tar dag för dag som den kommer och försöker att hitta på saker nu sista veckorna innan dagis börjar. Bara nästa vecka kvar på sommarlovet för barnens del.

På måndag ska Eya på sin första riktiga tandläkarundersökning. Har hon inga hål så har hon blivit lovad en valfri leksak (till inte allt för högt pris förstås) som belöning för att vi skött tänderna. Eftersom att det är jag och barnens pappa som borstar och ser till att de blivit borstade så kan ju Eya inte riktigt rå för det ifall hon har hål men hon hade en period då hon knappt ville få tänderna borstade så då kom vi på idén om belöning. Sen är det också bra för barn att få belöningar för bra saker då de lär sig vad som är rätt och fel samt hur dessa beteenden bemötts.
Men jag har inga höga förväntningar om hålfria tänder då många barn vi känner faktiskt har hål även om deras tänder skötts.

Men spännande med första riktiga besöket är det ju! Får se om man kanske vågar dra fram kameran och fånga det på bild också ;)


Tar på krafterna!

2013-08-04 @ 21:52:02 Personligt 2013 Kommentarer (0)

Har rensat i garderoben idag, igen. Och denna gång åkte allt möjligt ut därifrån ex. tomma kartonger (!) och gamla trasiga apparater. Varför sparar jag på sånt? Tar bara en massa utrymme och sen har jag ingen plats för kläder och annat som faktiskt borde ligga i en garderob istället för på byrån i sovrummet.
Har även hittat lite barngrejer som jag vill göra mig av med men har ingen aning om till vem. Synd att slänga en väl fungerande cykelhjälm exempelvis. Vissa saker kan ju faktiskt vara värda en del pengar också.

Men nu har jag gett upp rensandet tills imorgon då jag ännu en gång ska rensa kläder och denna gång ska jag inte hålla fast vid vissa plagg när jag ändå vet att jag aldrig kommer att använda dem.
Det enda jag ska göra nu är att slänga skräpet som just nu ligger och täcker för hela ytterdörren.

God natt!


Lekparken vid svampen.

2013-08-02 @ 15:54:52 Personligt 2013 Kommentarer (0)

Besökte den nya lekparken idag som ligger vid Svampen. Kan rekommenderas till de som bor i Örebro ;)
Fanns grejer för både större barn och mindre barn vilket är bra.
Sen att alla grejer är helt nya och hela är ett plus.
Tjejerna sprang runt som galningar och testade allting som fanns där och vi kommer helt säkert att åka dit fler gånger. Blir man hungrig så finns både restaurangen inne i Svampen och en grillkiosk i närheten. Goda pommes hade den sistnämnda iaf ;)

Jag önskar verkligen att de kunde bygga om vår gård lite då den är gammal och sliten. Lite nya grejer som vid Svampens lekpark skulle piffa upp ordentligt. Vi har nog den sämsta gården i hela bostadsområdet skulle jag kunna gissa på.


Om man kunde hoppa över vintern.

2013-08-01 @ 13:54:49 Personligt 2013 Kommentarer (0)

En ny månad och närmare den kalla vintern. Snart är det dags att dra fram höstjackan och alla tjocktröjor.
Men innan dess ska vi njuta av värmen åtminstone en helg till. På lördag sägs det bli närmare 30 grader vilket man såklart måste ta vara på. Bad & picnic i det gröna :)

Om en månad börjar jag läsa igen och då dröjer det några månader innan det blir lugnt igen. Jag kan klaga på att vara ledig ibland men jag måste lära mig att ta vara på tiden. Under nästa sommar har jag planer på att jobba lite så då blir det inte lika lång semester men det kan också kännas skönt att få annat gjort. Och slippa spara lika mycket pengar för att jag ska kunna vara ledig hela sommaren med barnen.
Men då blir det också semester i Tunisien, denna gång lite längre vistelse än enbart en vecka ;)


Design av Tasnim