Från spjälsäng till juniorsäng!

2013-02-27 @ 07:36:44 Personligt 2013 Kommentarer (0)

Inatt vaknade Isra med gråten i halsen precis som hon gjort under de senaste nätterna.
Hon ville absolut inte somna om i sin egen säng men eftersom att Eya precis innan trippat in till vårt rum och lagt sig i vår säng så var hennes säng ledig. Jag frågade Isra om hon ville sova i Eyas säng istället och det ville hon. Där sov hon sen hela natten.

Igår pratade vi om att köpa en ny säng till Isra och det här var nog ett tecken på att det faktiskt är dags för det.
Isra kommer att få en likadan säng som Eya har och det kommer att blir så fint i deras rum när vi väl fixar det! Har lust att köpa lite andra grejer på samma gång och fixa till rummet en aning. Det känns så rörigt där inne nu så det skulle nog behövas :)


Mammas hjälpredor!

2013-02-26 @ 08:24:19 Personligt 2013 Kommentarer (0)

Igår hade jag en sån där dag då allt kändes lite lättare än vanligt och då passade jag på att hålla barnen upptagna genom att låta dem städa ;) mina barn vill gärna inte städa sina rum när man ber dem att göra det, men att dammsuga och diska går bra då det inte är så ofta jag ber dem om det.


Dagarna svischar förbi..

2013-02-24 @ 08:50:55 Personligt 2013 Kommentarer (0)

Söndag idag då, och sista dagen av denna helg. Det räcker inte med bara två hela dagar per vecka att ha ledigt och umgås med familjen.
Igår åkte vi iväg och veckohandlade och på eftermiddagen fick vi besök av svärmor, svägerskan och små kusinerna. Lagade lite mat som vi bjöd på och fikade lite. Mer än så hann vi faktiskt inte med.
Och denna dag ska också spenderas med lite handlande och så har vi ett kalas att gå på. Sen blir det för sent för att hitta på nåt annat.
Så en extra dag skulle behövas!

Jag längtar sååå till våren för då tror jag att dagarna kommer att kännas lite längre. Då har man lite mer lust till att göra saker och har man bara en extra timme över så kan man lätt spendera den ute på gården med lite lek med grannarna. Så här under vintertid så är det ingen som har lust att vara ute överhuvudtaget.
Men men, den där våren dyker väl upp sen när den känner sig redo :)

Ska snart gå in och väcka stortösen så hon kan hålla mig och minstingen lite sällskap :) sen är det inte bra att hon sover för länge så hon kan somna i tid ikväll. Imorgon är det ju en ny vecka med alla rutiner igen.


Stressig vecka!

2013-02-18 @ 18:37:36 Studier Kommentarer (0)

Usch, denna vecka känns så stressig när det gäller studier.
Förra veckan hade vi långa eftermiddagspass varje dag och veckan innan skulle vi ha haft seminarium i neurologi men då läraren blev sjuk så flyttades seminariet till idag.
Problemet och stressfaktorn i det hela är tentan som äger rum på fredag. Så vi har alltså bara två hela dagar på oss att läsa på ordentligt efter sista föreläsningen som är imorgon. Det är inte alls bra! Och jag är inte den enda att klaga över det heller. De flesta jag känner i klassen är stressade och känner press på sig vilket betyder att planeringen från skolans sida inte är bra.

Vilken tur att det finns en kursvärdering som ska skickas in och jag kan slå vad om att jag inte är den enda om att skriva om den dåliga planeringen på min. Även om det inte gynnar mig eller mina klasskamrater så gynnar det alla kommande elever om den kursansvariga gör en ändring.

Tentan som blir av på fredag innehåller en massa delar. Psykiatri, lungsjukdomar, neurologi, geriatrik, allmän farmakologi och smärtlindring är det som tentan omfattas av. Så det är ingen liten tenta direkt.

Så nu kommer jag sitta och läsa igenom mina anteckningar och i böckerna så många gånger som jag bara hinner på dessa få dagar.


Insikt och lycka!

2013-02-13 @ 22:19:44 Personligt 2013 Kommentarer (0)

Idag kände jag mig ovanligt glad och allt var på topp och då började jag undra vad det handlade om. Jag kom fram till att den känslan jag kände, och känner ännu, är lycka!

Nu är det inte så att jag har känt mig olycklig och aldrig innan fått känna på lycka, utan det att jag gått runt lite som en zombie och känslorna har varit i ett slags virrvarr hela tiden.
Jag har varit glad, ledsen, arg osv och de olika känslorna har slagit till lite hursomhelst under den senaste tiden.
Men idag kände jag mig bara LYCKLIG!

Det känns som att jag kommit till nån slags insikt och har släppt på kontrollen lite. Jag analyserar inte på samma sätt som innan och grubblar om saker och ting. Vad tycker den människan om mig egentligen? Vad menar hon med det där? Var det där riktat mot mig? Osv.
Jag har nog äntligen insett att jag faktiskt är en rätt okej människa och tycker någon annorlunda så bryr jag mig inte! Jag gör mig själv lycklig istället för att försöka göra andra lyckliga och det är nog idag som jag faktiskt förstod min ändrade tankesätt.

De människor som jag verkligen tycker om är de människor som är viktiga och som jag ska koncentrera mig på, och inte försöka få andra oviktiga människor att tycka om mig eller slösa energi på deras tankar. Nu har jag insett det och det gör mig lycklig då jag på nåt sätt hittat mig själv bland alla mina konstiga känslor.
Min familj är ett plus i kanten och denna lycka skulle inte finnas utan dem! <3

Back on track!

2013-02-11 @ 07:53:42 Studier Kommentarer (1)

God morgon!
När Isra låg o sov igår så somnade även jag och sov i hela två (!) timmar. Det behövdes kan jag säga. Har blivit rätt sliten efter en vecka med alldeles för lite sömn och mycket att ta tag i då Isra var magsjuk och studier skulle hinnas med. Jobbade även ett pass i lördags och även det sliter på en trots att det inte är så fysiskt jobbigt där.

Men idag återgår vi till vardagen och rutinerna! Dagis är det som gäller för barnen och föreläsning för min del på eftermiddan.
Idag är det psykiatri vi ska lära oss och det känns kul. Psykiatri är en gren inom vården som jag är intresserad av så det ska inte bli så tröttsamt att sitta där och lyssna :)

Jag satt uppe igår till två på natten (bäst att passa på när man känner sig pigg) och pluggade lite om det som vi fått lära oss hittills vilket är allmän farmakologi, neurologi, smärtstillande och psykofarmaka.
Det är väldigt mycket att ta in då vi måste ha kunskap om på vilket sätt läkemedlet minskar besvären, alltså vad som händer i kroppen när man tar läkemedlet och det finns så många läkemedel som agerar på helt olika sätt. Och så ska vi även ha kunskap om ett visst antal läkemedel och kunna dem ungefär så som det står om dem inne på fass.se. Sen så har vi ju en massa nya ord på det också samt ett par sjukdomar som vi ska kunna redogöra för.
Det är alltså väldigt mycket nytt, men samtidigt väldigt kul att lära sig :)

Nu är det dags att väcka barnen och förbereda dem för dagis :) hoppas ni får en fin dag!


Det blev bra till slut!

2013-02-10 @ 09:45:33 Personligt 2013 Kommentarer (0)

Jag hann med det mesta jag ville göra igår. Allt förutom dammning men då tvättade jag en till maskin och hängde upp istället :)
Älsklingen badade barnen och då kunde jag göra mitt i lugn och ro.
Kändes så skönt att vakna upp i en någorlunda ren lägenhet :)

Idag ska vi försöka hitta på någonting att göra tillsammans. På eftermiddagen blir det en sväng till svärmor och då ska hennes hår färgas och fixas i ordning :) annars har vi inget som står på schemat så det är bara att göra det man känner för.

Slänger in en bild på mina älsklingar <3


Vet inte ens var jag ska börja..

2013-02-09 @ 18:06:24 Personligt 2013 Kommentarer (0)

Idag har jag jobbat ett dagpass och eftersom att jag suttit hemma nästan hela dagarna nu under Isras magsjuka så har jag inte märkt hur stökigt det är här hemma. Jag har koncentrerat mig på det viktigaste och fixat enbart med det absolut nödvändigaste så vissa andra saker har fått vänta.

Nu har jag precis dammsugit men jag vet inte alls vilken "uppgift" jag ska göra härnäst. Disk, klädvikning + lägga i garderoberna, städa barnens rum, dammning och duscha av barnen är det som återstår. Låter kanske inte som mycket men det är det, allt är upp och ned. Det finns så mycket att fixa i denna lägenhet än de saker jag nämnde. Jag skulle behöva en hel dag, från morgon till sena kvällen, och bara rensa och städa för att få allt i ordning.
Sen ska kvällen avslutas med plugg även fast jag bara vill slappa på soffan. Ge mig styrka!


Långdragen magsjuka med sjukhusbesök.

2013-02-07 @ 08:32:40 Personligt 2013 Kommentarer (1)

Isras magsjuka blev värre efter förra inlägget och varenda sked av vätskeersättningen kom ut så på natten klädde jag på henne och stack till sjukhuset för en undersökning. Hon hade ju inte ätit på hela dagen och fick inte behålla någonting i magen.
Väl på sjukhuset konstaterades att hennes värden var bra men att hon var på väg att bli uttorkad. Så vi blev inlagda vid tre-tiden för att hon skulle få dropp.
Men sköterskan tyckte att det var bättre om vi försökte få i henne vätska utan dropp först och se om hon kunde få behålla det. Sagt och gjort, men lätt var det inte. Vi verkligen tvingade i henne vätskeersättning och hon skrek under hela den tiden vi försökte. Sen kom sköterskan in en gång i timmen fram till klockan åtta på morgonen för att göra om samma procedur.
Eftersom att hon varken kräktes eller bajsade mer så blev vi hemskickade på morgonen och hela dagen igår gick bra då hon både drack saft och åt en smörgås.

På kvällen började det dock om igen.. Har nog bytt hennes blöja sex gånger under natten och hon har druckit lite mellan varenda byte men inte tillräckligt.
Så nu under dagen ska jag sitta bredvid henne med en pipmugg full med saft och hoppas på att hon får behålla det.

Det var en långdragen magsjuka det här. Fjärde dagen är vi inne på nu.

Slutligen måste jag säga att jag är glad att ha en syster som följde med till akuten och även hämtade oss på morgonen <3


VABruari lever upp till sitt rykte..

2013-02-05 @ 16:21:57 Personligt 2013 Kommentarer (0)

Februari började såklart med sjukdomar. Isra har fått vinterkräksjukan med allt vad det innebär. Hon får inte behålla något i magen, inte ens vatten. Och jag har endast en gång sett henne så här slö tidigare och då hade hon väldigt hög feber och det varade i bara en timma ungefär. Nu har hon legat på soffan som en geléklump nästan hela dagen. Andra dagen är vi inne på just nu.

Jag tycker så synd om min lilla tös <3
Jag ringde till sjukvårdsrådgivningen och fick rådet att ge en tesked vätskeersättning var femte minut i en timma. Sen skulle de ringa tillbaka och kolla om hon fått behålla nåt och det är det jag håller på med just nu.

Måtte det gå över snart!


Plugg, plugg och återigen plugg.

2013-02-01 @ 22:47:55 Studier Kommentarer (0)

Klarade tentan (del 2) som jag hade för ett par veckor sen! Skrev ju här att magkänslan var bättre än när jag gjorde del 1 och det stämde verkligen. Då kanske man ska lyssna och tro på magkänslan lite oftare :)
Känns verkligen jätteskönt att ha klarat av den och slippa plugga inför den samtidigt som det ska pluggas inför tentan i nuvarande kurs.

Däremot finns det en annan känsla som inte är så bra just nu och det är känslan av att göra omtenta imorgon på del 1. Jag har läst, läst och läst. Jag har skrivit om mina anteckningar och jag har upprepat allting högt flera gånger. Men jag kan inte släppa känslan av att det inte är nog och rädslan av att göra en omtenta på samma sak ännu en gång ifall jag inte klarar den här.
Nu har jag pluggat så mycket att jag skulle bli riktigt förvånad om det inte går bra. Då förstår jag faktiskt inte vad felet är.

Jag får göra mitt bästa imorgon och hoppas på ett godkänt resultat.
Nu har jag fått en liten paus och det är dags att återgå till papperna en stund innan jag lägger mig för natten.
Imorgon bitti gäller det!!


Design av Tasnim