Skridskoåkning på vägen!

2013-01-29 @ 09:22:09 Personligt 2013 Kommentarer (0)

God morgon!
Otroligt halt ute idag och på vägen till dagis hade jag tur som kunde hålla i vagnen så jag inte föll på rumpan. Värre var det på vägen hem då jag fick balansera och spänna hela kroppen för att inte halka. Än då länge har jag inte halkat en endaste gång under denna vinter och jag hoppas att det förblir så. Min vänstra höft skulle nog inte klara det så bra då jag börjat få problem med den. Gammal? Ja, man skulle kunna tro det.

Barnen är iaf lämnade och förmiddagen består av lite plugg, diskande och dammsugande. Även lite dammtorkning om tiden tillåter det. I eftermiddag har jag nämligen seminarium så jag har inte alldeles för mycket tid på mig.
Brukar laga mat också innan jag sticker iväg till skolan så jag slipper ställa sig med det direkt när jag kommer hem, men idag hinner jag nog inte med det.

Innan jag sätter igång med det så tag jag lite frukost! Hoppas ni får en bra dag!


Semesterplaner

2013-01-28 @ 17:52:16 Personligt 2013 Kommentarer (0)
Efter vår underbara Tunisien-resa förra året så vill vi såklart åka tillbaka dit igen detta år. Däremot vill vi prova ett nytt hotell eller en lägenhet som vi isf hyr privat. Finns ju många som köper hus och sedan hyr ut men man måste hitta dem där guldkornen bland alla annonser. Man vill ju inte bo i en sunkig lägenhet och inte heller betala alla sparade pengar för att bo i "lyx".
Genom att hyra privat så blir det lite billigare och man får mer pengar över att spendera på plats då vi tänkt vara borta i två veckor denna gång.
 
Problemet är bara att vi gärna vill spendera resten av semesterdagarna som blir över på ett bra sätt. Förra året gjorde vi ju nästan ingenting och vädret sög. Vi vill göra roliga saker med barnen här i Sverige med men med en resa som kommer ligga mellan 20 000-25 000 kr så har man inte speciellt mycket över till resterande semesterdagar. Sen vet man inte heller hur vädret blir. Ska man skippa två veckors underbart väder för "mulet och 20 grader"? 
 
Vi måste inte bestämma oss för vad vi ska välja ännu så tid har vi. Men det kan vara skönt att ha en plan och veta om man ska stanna i Sverige eller resa utomlands. 
Vilket i-landsproblem, i know, men har man inget annat att tänka på för stunden så..
 
Underbart fina Port el kantaoui
 
Sol och bad, vad jag längtar efter er!
 

Tenta och ny kurs!

2013-01-21 @ 14:22:50 Studier Kommentarer (0)

Anatomi och fysiologi-kursen avslutades i fredags med en tenta. Eller ja, för min del blev det inget riktigt avslut då jag har min omtenta kvar men på denna nya tenta kändes det bättre och jag hoppas verkligen att jag klarade den.
Jag har iallafall en mycket bättre magkänsla denna gång.

När en kurs avslutas så börjar en ny. "Klinisk medicin med allmän farmakologi" är det som står på schemat under följande fem veckor.
Idag hade vi introduktion och första föreläsningen. Verkar vara mycket att hålla koll på. Mediciner med allt vad det innebär och sjukdomar av olika slag. Men kul är det! Blir spännande med alla kommande föreläsningar :)


Hur vi spenderade vår lördagskväll.

2013-01-20 @ 08:59:12 Personligt 2013 Kommentarer (0)

Igår föddes en massa yngel i vårt akvarium. Hon höll på att föda när vi upptäckte ynglen så vi vet inte hur många yngel som hade hunnit födas innan vi började titta. Under den tiden vi tittade så såg vi mellan 10-15 stycken födas och en av dem åt mamman upp så fort den ploppat ut, så den hade ingen chans till överlevnad.
Vi låter naturen ha sin gång och låter ynglen vara i samma akvarium som de andra fiskarna trots risken att de blir uppätna. Vi har ändå ingen plats för en massa nya firrar och så föder ju dem typ en gång i månaden :P

Nu kan jag bara se ett endaste litet yngel där och den kämpar på som bara den att inte bli uppäten. Den har hittat en plats uppe på filtersystemet där de andra fiskarna inte kommer åt den. Men vår kampfisk kämpar med att få tag i lillen.
Vet inte om det finns andra yngel som gömmer sig nån annanstans men om ett par veckor får vi se hur många som överlevt. Har ju en till mamma som snart ska föda så mer yngel blir det ändå.


Nästan lika smart som sin mamma.

2013-01-15 @ 09:49:19 Personligt 2013 Kommentarer (1)

Vår smarta lilltjej ville se när Eya fixade i ordning sin smörgås men kände sig kort. Då hämtade hon en serveringsfat och ställde sig på den med förhoppningen om att kunna se bättre :P

Nästan lika smart som sin mamma hehe


Hur många ord med tenta i detta inlägg?

2013-01-14 @ 11:13:56 Studier Kommentarer (0)

Innan jul hade jag en tenta i den första delen av fysiologi och anatomi-kursen och det gick inte så bra för min del.
Kände på mig att det inte hade gått så bra redan när jag lämnade salen och var rätt säker på att få göra en omtenta, vilket visade sig stämma.

Innan jag kan koncentrera mig på omtentan och plugga ordentligt inför den för att slippa ännu en omtenta så måste jag plugga inför del 2 av kursen. Den tentan är på fredag och jag har alltså fem dagar på mig. Jag vill inte göra lika dåligt ifrån mig på denna också så det gäller verkligen att läsa, läsa, läsa.

Två veckor efter denna tenta kommer omtentan som jag måste göra och så två veckor efter den så kommer tentan på den nya kursen som börjar om en vecka.
Det blir alltså ingen Finlandsresa för oss som vi tänkte då jag istället får sitta och svettas i en sal med en massa papper framför mig.


Skaffat oss 14 nya familjemedlemmar!

2013-01-12 @ 09:29:11 Personligt 2013 Kommentarer (0)

Förrigår skaffade vi oss ett akvarium och igår fylldes den med 10 små neon tetror, en mal och 3 små filidutter. Kommer inte ihåg vad de heter men det spelar ingen roll :) två av filidutterna är gravida och ska föda om cirka två veckor. Vi vet dock ingenting om sånt ännu så om någon där ute vet hur man ska hantera sånt så är ni välkomna att berätta!

Just nu har firrarna inte mycket i sitt hem men med tiden kommer vi att bygga upp ett fint samhälle åt dem. Mer växter behövs och kanske några små dekorationer.
Här kommer i alla fall en liten smygtitt på akvariet och tittar ni noga kring skeppet så ser ni de pyttesmå neon tetrorna som snart växer sig lite större :)En sån där dag..

2013-01-10 @ 18:03:56 Personligt 2013 Kommentarer (0)

Dagen har gått låååångsamt. Barnen har spenderat dagen hemma av olika anledningar och det enda vettiga som vi faktiskt gjort, trots en massa planer, är att ha besökt mamma och hennes man.
Vissa dagar blir det bara så.
Morgondagen däremot kommer att svischa förbi då jag ska sitta och plugga tills min hjärna slutar fungera. Tiden går alltid fort när jag pluggar.

I helgen ska jag försöka ta mig en sväng till Marieberg. Mina få pengar skriker efter att få spenderas bort på barnkläder :P
Nä, men alltid finns det något som man behöver till barnen och så finns det sånt som man vill ha bara för att.

Snart kommer maken hem och maten i ugnen är snart färdig så bäst att avrunda här.


Labb-rapport och EKG-tolkning

2013-01-07 @ 00:02:17 Studier Kommentarer (0)

Sitter vid köksbordet med dator, block och en massa papper framför mig.
Vi gjorde ett EKG i skolan för ett par veckor sen och en tolkning samt labbrapport ska göras.
Är nästan klar med rapporten men jag trodde faktiskt att det skulle gå mycket snabbare att skriva den. Har varit, och är fortfarande, väldigt osäker på vissa delar och funderar på ifall jag uppfattat och tolkar allting rätt eller fel.
Det värsta som kan hända är att jag får göra en komplettering vilket iofs inte är så farligt.
Men jag lär ju sitta här en stund till iaf och känner mig redan väldigt trött.

Nej, nu ska jag fortsätta. "Bara" diskussionsdelen kvar!


Vardag igen

2013-01-03 @ 08:57:08 Personligt 2013 Kommentarer (0)

Nu när helgdagarna är över så har vi återgått till det normala med vardagen. Nästan.
Barnen har somnat sent på kvällarna och därmed vaknat sent på morgonen men nu har vi lyckats ändra på tiderna igen.
Älskling har börjat jobba igen och mina föreläsningar och seminarier har tagit fart.
Det enda som fattas är att barnen inte går på dagis ännu så det blir lite fixande med barnvakt idag då jag har mitt obligatoriska seminarium.
Alla dagis i området har fortfarande sammanslagning och det vill jag inte att barnen går på.

Nu har vi egentligen lite planerande framför oss då vi funderar på en resa till Finland. Har två luckor i schemat då jag skulle kunna åka men det gäller att tänka ut vilken av luckorna passar bäst. Och skulle det inte passa just nu så kan vi alltid ta det lite senare, mot mars. Men men, vi får se hur vi gör :)

Nu ska jag servera frukost här hemma och fixa oss i ordning för dagen. Hoppas ni får en fin dag!


Gott nytt år!

2013-01-01 @ 00:30:00 Foto Kommentarer (0)

Nytt år, nya möjligheter.
Hoppas att det nya året slår det föregående och att det blir ett bra år för alla!

Vi har firat lugnt här hemma med småplock till middag och lite fjantande och dans med barnen :) sällskap fick vi av syrran + familj samt en stund av mamma, hennes man och svärmor.


Design av Tasnim