Zebra

2013-07-31 @ 21:15:44 Allt om bakning Kommentarer (0)

Bakade en tårta till en vän "bara för att" och hade inga planer på hur den skulle se ut. Började bara greja med sockerpastan och resultatet ser ni nedan. Tanken är en zebra-tårta men nu i efterhand tycker jag att ränderna borde varit lite större. Jag kanske borde ha googlat innan jag satte igång ;)
Men det blev helt ok ändå och vännen blev nöjd vilket är huvudsaken.

Som jag nämnt även tidigare; man lär sig genom att testa. Nu vet jag hur jag ska göra nästa gång ifall det blir en likadan nångång :)


Så lika men ändå olika

2013-07-30 @ 13:10:08 Personligt 2013 Kommentarer (0)

Stod nyss i köket och hör hur Eya helt plötsligt börjar "gnäll-gråta". Sen kommer hon till mig med en ledsen min och säger: "Isra stängde av tv:n".
Två minuter senare kommer hon igen men denna gång är det: "isra bara puttas".

Så är det nästan hela dagarna. Isra kör verkligen över Eya och det måste ändras på. Eya måste bli lite starkare och sluta skvallra så mycket. Hon är verkligen en liten skvallerbytta även när det gäller små struntsaker.

Isra däremot busar för fullt och hittar på en massa saker som stör alla andra bara för att. Vill hon ha uppmärksamhet eller är det bara någon typ av trots? Ingen aning, men det måste också ändras på. Jag vet bara inte hur.

Men trots dessa konstiga saker de har för sig så kan de skratta tillsammans och ta hand om varandra. Om någon är elak mot dem så beskyddar de varandra <3


Family rules

2013-07-27 @ 13:18:30 Inredning Kommentarer (0)

Det blev faktiskt ett besök på Mio för min del och nu har jag fått upp första tavlan i sovrummet :)
I love it!


Helg!!

2013-07-27 @ 09:12:36 Personligt 2013 Kommentarer (1)

Underbara helg! Du är sååå välkommen ;) idag ska jag ta en tur till Mio, ensam, då mitt förra besök där med barnen slutade med att jag kom hem tomhänt. Det enda jag hann göra där var att springa efter trotsiga och olydiga barn vilket jag inte gör om just nu då tålamodet inte är riktigt på topp. Nu kanske jag till och med får ut något av mitt besök där :)

Sen blir det att fira mamma som fyller år idag. Tårta och annan fika står på schemat. Jag skulle egentligen ha gjort en tårta åt henne men jag har faktiskt inte haft tid till att göra den :/ efter besöket på Mio tappade jag helt lusten till att ta med dem till en affär och jag skulle aldrig hunnit sätta ihop en tårta om inte jag hade gjort det långt in mot natten.
Men eftersom att jag lovat göra en tårta så får jag göra det näst bästa; köpa en tårta. Det blir nog bra det med.

Idag och imorgon ska det dessutom (enligt väderprognosen) vara rätt varmt vilket innebär att vi måste åka nånstans och bada. Det gäller ju att passa på nu när man kan. Snart blir det kallt och så blir det en lång vinter att gå igenom innan man kan njuta igen.
Vårt femte besök på plaskis denna sommar gjorde vi häromdagen och eftersom klockan var rätt mycket så var vi själva där. Kul för barnen att plaska fritt! :)


Ett litet klago-inlägg

2013-07-25 @ 10:27:14 Personligt 2013 Kommentarer (0)

Drygt två månaders sommarlov för små barn är en väldigt dum idé. Första månaden gick bra då vi alla hade semester tillsammans eftersom att vi hittade på någonting att göra nästan varenda dag. Men nu när jag är själv med barnen så blir det inte lika mycket roliga saker att göra och barnen blir rastlösa redan en timme efter att de vaknat. Jag ska vara hemma med dem i tre veckor till och då kan man inte göra nånting roligt varenda dag, det blir ju till slut ingenting kvar att göra.

Idag har de bråkat och skrikit. Ena värre än den andra och det vore inte konstigt om jag snart får nån stress-relaterad sjukdom. Observera att det endast gått två timmar sen vi klev upp.
Vi försöker att hänga på gården på dagarna eller som igår; åka iväg till plaskis i tre timmar men det räcker inte för tjejerna. Det ska vara nåt precis hela tiden, annars går det inte.
Sen är det inte så lätt att bara gå ut när mat ska lagas, lägenheten ska städas och jag själv skulle behöva duscha och göra mig i ordning. Det känns som att jag inte har tid för någonting annat än barnen just nu och det är värre än när de var små bebisar.


Inte många timmar kvar tills läggdags!

2013-07-22 @ 17:56:46 Personligt 2013 Kommentarer (0)

Det har varit en rätt seg dag idag.
Gubben började jobba igen efter fem veckors semester och vi andra har spenderat större delen av dagen inomhus, tyvärr.
Vi åkte iväg och hämtade ut min förra tenta och jag hade fått fullpott på några områden (heja mig!) och sen spenderade vi två timmar på gården men det var tomt på folk så vi gick in igen sen.

Här hemma vill jag bara få ordning på allt igen men det är svårt när det behöver köpas saker för att kunna göra något. Jag är inte en person med massa tålamod ;)
Men jag har iaf fått upp gardinerna och barnens kläder in i garderoben och det är ju alltid något hehe
Nu måste jag bara rensa lite i vår "walk in closet" för att få plats med andra grejer där så de inte ligger och skräpar på golvet i vardagsrummet och köket.

På tal om nåt helt annat så gjorde jag världens äckligaste köttfärssås idag haha vet inte hur jag lyckades med det men på nåt sätt så blev det helt förstört.
Så jag är nog rätt seg pga. hungern också och de som känner mig vet att jag inte klarar av hunger :P


Sovrummet än så länge.

2013-07-22 @ 10:18:09 Inredning Kommentarer (0)

Nu ser det ut såhär i sovrummet. Vi tar en sak i taget men jag är iaf väldigt nöjd! :)


Garderob

2013-07-22 @ 09:20:06 Inredning Kommentarer (0)

Igår skaffade vi oss en ny garderob till sovrummet och redan nu ser det mycket bättre ut därinne än vad det gjorde innan hela processen sattes igång :)
(bild kommer).

Jag har en tydlig bild på hur det ska se ut men sen gäller det också att försöka hitta rätt saker och att allt passar ihop.
Nästa köp blir en tavla från Mio och en piedestal från Ikea där någon fin krukväxt ska stå på. Det gäller bara att hitta en som gillar skugga och inte kräver allt för mycket skötsel.

Jag är så nöjd med mitt val att tapetsera om för nu känns det redan mycket bättre med tanken att bo kvar här ett par år :)Klara med steg ett!

2013-07-21 @ 09:16:15 Personligt 2013 Kommentarer (0)

Nu är tapeterna på plats och hela rummet skiner upp som en sol ;)
Det ser väldigt vitt ut överallt då vi endast har en sängram stående i rummet just nu men så fort allt kommer på plats så kommer det se väldigt bra ut :) vi har nu spenderat två nätter i tjejernas rum på en madrass mellan deras sängar så det har varit mysigt men det känns ändå skönt att få allt på plats igen och sova i sitt eget rum nästa natt.

Idag behöver jag få tag i en ny garderob samt nåt annat smått och gott som får pryda en del av väggen.
Vi ska också hinna med lite bad och lek vid nån sjö då barnen spenderade hela gårdagen antingen hemma eller på gården.

Men steg ett är iaf klart! Nu börjar vi med steg två = inredning! :) (som för övrigt tar ett par månader).


Kläder, kläder, överallt kläder!

2013-07-20 @ 00:19:00 Personligt 2013 Kommentarer (0)

Igår fick jag en idé att påbörja tapetsering av sovrummet och idag fixade vi tapeter, klister, spackel och allt sånt som hör till. Vi har redan hunnit med att spackla och slipa under dagen och kvällen. Imorgon åker de nya tapeterna upp på väggen! Det blir enkla vita tapeter denna gång men väggen ska så småningom prydas av fina tavlor och annat som fyller upp den vita väggen.

Men det följde med lite annat jobb också med min tanke om tapetsering. Nämligen sortering av barnens kläder.
Under kvällen har vi gått igenom barnens nuvarande kläder och sorterat bort det som är för litet och ska ges bort, det som ska sparas till Isra samt kläder som legat lite här och var som blivit helt bortglömda.
Kan säga att jag blivit väldigt trött på att se barnkläder nu!
Varför vi valde att gå igenom alla barnkläder är för att vi måste byta ut vår garderob, dels för att den inte kommer passa in med sovrummets framtida utseende och dels för att den inte kommer att hålla länge till.

På bilden här under ser ni kläderna! Fattas en till stor ikea-kasse med kläder bara. Med andra ord är det en del barnkläder som gåtts igenom. Sen finns det ju också ett par lådor med kläder som jag tänkt spara av olika anledningar men de har jag, som tur är, inte behövt gå igenom :)

En lång väntan till flytt..

2013-07-18 @ 10:59:01 Personligt 2013 Kommentarer (0)

Vi har ju haft funderingar och planer om att köpa ett hus eller bostadsrätt så fort jag är klar med min utbildning och får jobb vilket innebär att vi, tyvärr, blir kvar i denna lägenhet tills dess.
Vi tänkte först om vi skulle flytta till en annan lägenhet så länge men hyran är väldigt mycket högre i alla lägenheter som vi skulle ha en chans att ens kunna få. De extra tusenlapparna kan vi istället spara undan om vi bor kvar här vilket vi inte skulle ha möjlighet att göra om vi flyttar.

Eftersom att vi blir kvar i denna lägenhet ett par år till så måste man ju trivas också vilket innebär att vi kommer göra om en del. Tapeterna i sovrummet och barnens rum kommer att göras om, en ny säng och annat till sovrummet ska fixas och så ska vardagsrummet göras komplett vilket den ännu inte är trots en ny soffa. Jag måste också köpa en massa inredningsdetaljer såsom mattor, lampor osv.
Man får ta lite i taget då vi inte är rika och inte kan köpa allt på en gång så jag lär säkert vara klar med allt lagom tills vi ska köpa ett hus :P
Men som sagt, man måste trivas där man bor och det är därför jag vill göra om lite. Annars kan det ju kännas lite onödigt att lägga en massa pengar på tapeter och sånt om man ändå ska flytta i framtiden.


Plaskis

2013-07-17 @ 13:11:32 Personligt 2013 Kommentarer (0)

Jag och barnen tog oss en tur upp på stan till Plaskis för en liten date med Petra och Luna. Det är tredje gången vi är här i sommar och jag kan garantera att det är det bästa stället att komma till med mindre barn när det gäller bad.
Det är inte alls mycket vatten i poolen och man behöver inte vaka över barnen som en hök.
Sen är det ett stort plus att det finns en kiosk med diverse grejer så barnen kan ta en glasspaus när de tröttnat på bad :)


Tåg-tårta

2013-07-16 @ 16:24:20 Personligt 2013 Kommentarer (0)

Nu har vi firat lilla kusinen med presenter och tårta. Min tårta blev uppskattad när det gäller både smak och utseende trots att det fanns en del som kunde gjorts bättre :)

Fyllningen bestod av vaniljkräm och blåbärsgrädde vilket gav en fräsch smak tillsammans.


Tårtbak igen

2013-07-15 @ 09:27:46 Personligt 2013 Kommentarer (0)

Imorgon fyller tjejernas kusin hela ett år så jag bestämde mig för att göra en tårta till honom.
Det blir en ganska enkel tåg-tårta med lok, vagnar och räls. Inte så avancerat då jag inte har så mycket erfarenhet eller redskap för mer avancerade tårtor.

Men det är iaf kul att göra och för varje gång så lär jag mig mer och mer. Redskapen får jag köpa lite i taget och till slut har jag ett skafferi som funkar till de flesta önskemål :)

Än så länge har jag gjort en del av det som tårtan ska dekoreras med och så ska jag fylla den idag. Imorgon gör jag den färdig och det lär ta ett tag för en nybörjare som jag ;) den här gången hoppas jag att sockerpastan som jag ska täcka tårtan med vill samarbeta med mig.
När jag gjorde lilla Olivias tårta så fick jag inte till det med sockerpastan och kämpade väldigt länge för att få den på plats. Jag lovade mig själv att aldrig mer försöka mig på en tårta men det löftet kunde jag inte hålla ;)

Här är Olivias tårta med cookie-monster på som jag gjorde för nästan ett år sen :)


Längtat!

2013-07-13 @ 10:07:20 Personligt 2013 Kommentarer (0)

Idag får vi riktig sommarvärme här i Örebro och det är något jag verkligen längtat efter! Man blir gladare och hittar på en massa roliga saker jämfört med tråkiga regniga dagar :)

Så denna dag ska spenderas utomhus, helt klart.
Gårdagen var också varm och skön så även den spenderades mestadels utomhus. Bad i plaskpool för barnens del och på eftermiddagen blev det lek ute på en gård med Eyas kompis och hennes föräldrar.

Morgondagen blir däremot regnig enligt prognosen så då blir det nog lek&buslandet som säkert är fullproppad av andra likasinnade ;)


Lilla gamla Nasu

2013-07-12 @ 12:35:51 Personligt 2013 Kommentarer (0)

Hos pappa finns en hund, Nasu, som är den absolut snällaste hunden jag mött på.
Isra har alltid varit rädd för hundar och de hundar som hon hittills mött har skrämt slag på henne. Men med Nasu tog det endast en dag så var hon van och kunde gå förbi Nasu som om hon inte ens fanns där.
Även Eya kramade och klappade hunden hela tiden och hon har också haft stor respekt för hundar och vågar inte riktigt gå nära.
Men Nasu är gammal och har inte många år kvar, om ens ett år. Så det är inte säkert att hon finns kvar där nästa gång.

När man träffar på så snälla och väluppfostrade hundar så blir man nästan sugen på att skaffa en själv. Men det finns också så många nackdelar med hund vilket väger mer för vår del.

Men en sak jag verkligen bestämt mig för är att vi SKA köpa hus :) Så fort möjligheten ges ska det bli husköp vilket innebär att vi måste vänta i minst två år till tills jag är klar med skolan.


Funderingar..

2013-07-11 @ 11:27:01 Personligt 2013 Kommentarer (1)
När vi åkte ifrån pappa så försökte jag som vanligt att hålla mig från tårar men denna gång gick det inte så bra som jag trodde att det skulle gå. 
Det är väldigt svårt att åka ifrån någon man älskar och vet att man inte ska se på ett tag så jag fick mig en funderare och tror nog att jag ska ta med mig en av tjejerna och åka dit med flygplan om ett par månader. När jag har en långhelg med ledigt från skolan så passar det bra med fyra dagar i Finland. 
Det blir inte sådär jättedyrt med flygbiljetter för mig och en av tjejerna och så tågbiljetter till arlanda. På Finlands sida har jag pappa som kan hämta oss från flygplatsen som inte ligger allt för långt från där de bor. 
 
Sen kan det också vara bra för tjejerna att få vara på varsit håll emellanåt och sakna varandra lite. När de är med varandra dag ut och dag in så blir det bara bråk och tjafs om allting och de hinner aldrig känna den där saknaden som faktiskt behövs ibland. 
 
 
 

Hemma från Finland!

2013-07-10 @ 22:49:48 Personligt 2013 Kommentarer (0)

Nu har vi gjort vår resa till Finland och kom hem till Sverige tidigt imorse.
Resan hem mellan Stockholm och Örebro gick snabbt och smärtfritt med tanke på hur mycket vi fått köra på halvdåliga vägar på Finlands sida :P
Vi har nog suttit i bilen i mer än sammanlagt 20 timmar under vår vistelse där vilket känns i kroppen. Om flyg och hyrbil vore billigare skulle jag helt klart välja det alternativet.
Men tjejerna har ändå varit rätt så lätta att resa med vilket underlättar mycket.

Nu blir det lite mys på soffan innan läggdags och så hoppas jag såklart på att somna lika snabbt som tjejerna gjorde ikväll :)


Design av Tasnim