Långhelg

2013-03-29 @ 08:23:48 Personligt 2013 Kommentarer (0)

Nu när det är påsk så betyder det alltså att barnen är lediga från dagis och vi är lediga från skola och jobb förutom ynka fyra timmar som S jobbar extra idag och mitt kvällspass imorgon. Många dagar att fylla med aktiviteter med andra ord.

Jag kom på att jag jobbade några pass förra månaden så jag gick in på mitt konto för att se vilken summa pengar jag tjänade på så få dagar men där fanns inga lönepengar alls. Så nu måste jag vänta till tisdag innan jag kan ringa den som är ansvarig för lönen och fråga vart pengarna tagit vägen. Det är ju inga stora summor och vi klarar oss bra utan dem men man vill ju ändå ha det man förtjänat.

Nu måste jag försöka aktivera barnen på nåt sätt och så göra oss iordning för dagen. Sen blir det storhandling, besök hos svärmor och äggmålning för barnen hos deras mormor. Så ser dagens fina schema ut ;)


Kul i skogen!

2013-03-25 @ 13:41:03 Foto Kommentarer (0)
 
Igår packade vi med oss lite fika, satte oss i bilen och började köra. Vi bestämde oss att åka mot Ånnaboda och hamnade till slut i Garphyttans naturpark. En liten "rastplats" med inget annat än en grillplats och några bänkar. Och skog förstås :)
Där letade vi efter stenar, djur och djurspår. Sånt som barnen är vana att göra på dagis med andra ord. 
Nu väntar vi på lite varmare väder så att man kan skippa vinterjackan och vinterskorna så blir det ännu roligare att åka på små utflykter.
 
Här är också de allra sista bilderna på Eyas favoritmössa som blev kvar därborta. Utan att varken jag eller S lade märke till det så drog Isra av mössan från Eyas huvud och slängde den på marken och det fick inte vi veta förrän det var för sent att åka tillbaka. Eya är så stor och brukar sköta vissa saker själv så man tänker inte på sånt så mycket. Men vi åkte förbi Marieberg iallafall och köpte en ny mössa (inte likadan dock) så allt är bra igen :)
 

Money, money, money!

2013-03-13 @ 07:56:54 Personligt 2013 Kommentarer (0)

Nu var det ett tag sen som jag skrev något här och det betyder ju att jag faktiskt haft rätt fullt upp ;)
Förutom plugget som förföljer mig vart jag än går så bestämde jag mig för att ta ett par extra pass på jobbet.
Så i söndags kväll jobbade jag och dyker upp där även ikväll. Sen har jag också ett pass inbokad på påskafton. Skönt med lite extra pengar, det behövs alltid!
Speciellt om vi vill åka på semester utomlands. Just nu hittar jag bara svindyra resor till de destinationer vi är intresserade av och ibland snubblar jag över priser som jag bara vill skratta åt. Hur kan bara flyg kosta 80 000 kr när folk i vanliga fall betalar 10 000 för bara flyg för fyra pers? Ett skämt är vad det är!

Till Finland åker vi nog oavsett. Vi ville ju åka nu i vår men tyvärr blir det inget av det. Jag har för mycket i skolan för att kunna komma ifrån.
Det är ju ändå skönare där på sommaren när det är varmt och skönt :)

Nu blir det att förbereda barn inför dagis så vi hörs! Hoppas ni får en bra dag!
Bara att fortsätta..

2013-03-06 @ 21:15:10 Studier Kommentarer (0)

Nu är det plugg igen som gäller och denna gång sammanfattar jag två böcker om utvecklingspsykologi och hälsopsykologi inför tentan. Intressant! Vi ska kunna människans kognitiva utveckling i olika åldrar, socioemotionell utveckling, hälsoprocesser och en massa annat.
Utöver allt detta så har vi en gruppuppgift inför ett seminarium och min grupp fick som uppgift att läsa boken "svinalängorna" och perspektivet vi ska använda oss av inför den är hälsoprocesser. Kanske inte säger så mycket för många av er men nämner det ändå :P
Den boken är för övrigt rätt bra och jag läste ut den på bara ett par dagar.
Den handlar om en familj där föräldrarna till tre barn missbrukar alkohol på 60- 70-talet och då får man följa ett av barnen och "se" hur hon upplever allt. Den finns även filmatiserat och jag tror banne mig att jag ska se den också :)

Till del 2 av kursen ska vi göra en massa praktiska övningar på KTC (kliniskt träningscenter) och då är det i princip undersköterskeuppgifter som att mata, borsta tänderna, bädda sängar osv som ska göras vilket jag redan en gång gått igenom när jag läste till undersköterska. Tur att man har en underbar klasskompis att göra alla praktiska övningar med!

Sen ska vi ju såklart ha praktik också, vilket blir på ett vårdboende. Vi ska gå med undersköterskor i 1,5 vecka och med sjuksköterskan enbart ett par dagar. Vi som är undersköterskor tycker ju såklart att det är lite tråkigt men vi har också en chans att få gå mer med sköterskan beroende på vilket ställe vi hamnar på.

Nu blev det mycket snack men jag avrundar här och fortsätter med mitt sammanfattande! :)


Tjejernas rum!

2013-03-01 @ 14:07:00 Inredning Kommentarer (0)
 
Förrigår köpte vi en ny säng till Isra och anledningen har jag ju redan skrivit om i inlägget under.
Jag trodde först inte att hon skulle somna i sin nya säng då hon kom ut från rummet ett x antal gånger "bara för att", men efter ett tag blev det tyst och en liten Isra sussade sött :)
 
Eya brukar komma ut från rummet ibland för att protestera mot läggdags och denna gång kändes det väldigt konstigt när man ser en liten Isra trippandes efter Eya. Hon brukar ju vara kvar i sin spjälsäng då hon inte kan ta sig ut från den själv, men nu är det annat som gäller!
 
Det som kan kännas lite ledsamt med det hela är att skruva isär spjälsängen och lägga undan den. Nu har vi ju haft den uppe i 2½ år och det känns som att man lämnar någonting bakom sig. Mina tjejer blir stora och det finns inga bebisar kvar i hushållet och så kommer det ju att fortsätta. Snart är de tonåringar och det finns viktigare saker för dem än lilla mamma..
Blev lite sentimental här men det går över :)

Design av Tasnim