Bara att fortsätta..

Nu är det plugg igen som gäller och denna gång sammanfattar jag två böcker om utvecklingspsykologi och hälsopsykologi inför tentan. Intressant! Vi ska kunna människans kognitiva utveckling i olika åldrar, socioemotionell utveckling, hälsoprocesser och en massa annat.
Utöver allt detta så har vi en gruppuppgift inför ett seminarium och min grupp fick som uppgift att läsa boken "svinalängorna" och perspektivet vi ska använda oss av inför den är hälsoprocesser. Kanske inte säger så mycket för många av er men nämner det ändå :P
Den boken är för övrigt rätt bra och jag läste ut den på bara ett par dagar.
Den handlar om en familj där föräldrarna till tre barn missbrukar alkohol på 60- 70-talet och då får man följa ett av barnen och "se" hur hon upplever allt. Den finns även filmatiserat och jag tror banne mig att jag ska se den också :)

Till del 2 av kursen ska vi göra en massa praktiska övningar på KTC (kliniskt träningscenter) och då är det i princip undersköterskeuppgifter som att mata, borsta tänderna, bädda sängar osv som ska göras vilket jag redan en gång gått igenom när jag läste till undersköterska. Tur att man har en underbar klasskompis att göra alla praktiska övningar med!

Sen ska vi ju såklart ha praktik också, vilket blir på ett vårdboende. Vi ska gå med undersköterskor i 1,5 vecka och med sjuksköterskan enbart ett par dagar. Vi som är undersköterskor tycker ju såklart att det är lite tråkigt men vi har också en chans att få gå mer med sköterskan beroende på vilket ställe vi hamnar på.

Nu blev det mycket snack men jag avrundar här och fortsätter med mitt sammanfattande! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design av Tasnim