Studie-update

Nu kör vi en liten uppdatering om studierna.. :) 
Jag klarade VG på min förra medicintenta vilket innebär också ett VG för hela den kursen! Nu finns det inga fler medicinkurser så nu kan jag inte briljera med mina fina betyg på dessa kurser mer ;) omvårdnadskurserna går inte lika bra. 
Den senaste tentan känner jag mig inte så säker på då jag kände mig osäker i mina svar. Det gäller alltså tentan om läkemedelshantering. Senast nästa vecka borde svaret komma och jag håller förstås tummarna för att jag på nåt sätt hamnat över G-strecket. Men just nu känner jag mig inte sådär väldigt hoppfull då många saker gått lite dåligt under denna omvårdnadskurs. 

I torsdags förra veckan hade jag min praktiska examination och fick då ge en subkutan injektion (under huden) och suga rent övre luftvägar. Jag glömde ju förstås bort en massa viktigt så chansen för godkänt är rätt minimal. Jag gjorde också ett par små fel som jag rättade till så de tror jag inte påverkar resultatet. Lyckades alltså med att slänga en kanyl nästan tvärs över rummet och fråga mig inte hur det gick till för det vet jag inte ens själv haha men jag var noga med att påpeka mina fel så jag gjorde ju ändå rätt för mig på ett sätt. 
Resultatet på detta kommer antingen imorgon eller på onsdag (!) 

Idag hade jag min första dag på min sju veckors vfu-period. Två veckor på vårdcentral och fem veckor på en avdelning i USÖ. Jag hoppas verkligen att jag lär mig mycket under denna tid och blir mer van med bemötandet av människor för nu känner jag mig så osäker så fort jag kliver in i ett undersökningsrum. 

Det var en snabb update om mina studier just nu. Mer kommer! 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design av Tasnim