Kursen från helvetet?

Jag försöker verkligen plugga varenda kväll men ikväll tar det emot otroligt mycket. Det finns ju såååå mycket annat roligt att göra här hemma än att plugga exempelvis ta tag i disken, småplocka och bara läsa alla inlägg på Facebook om och om igen.. 
Men det är bara att försöka. Varje minut jag pluggar ger mig mindre stress. 
Jag sa ju, i ett tidigare inlägg, att vi har otroligt många moment i denna kurs. 

• Redan den 25 denna månad har vi första tentan som handlar om läkemedelshantering. Det är otroligt många lagar och regler inom området som jag måste lära mig. 

• Veckan därpå har vi KTC examination vilket innefattar områden som sond, injektionsformer, kateter, venprovtagning m.fl. 
Detta ska såklart tränas på i KTC. 

• Filmning och studieuppgift inom steril hantering ska göras. Ska vara klart inom två veckor. 

• utöver dessa har vi föreläsningar och någonting som kallas för akutdagarna då vi ska få fem olika "patienter" med akuta åkommor som vi ska försöka rädda. Så det ska man läsa på inför också. 

• VFU i sju veckor. Under tiden ska en studieuppgift göras om högt blodtryck samt en seminarier vi ska gå på. 
Under sista VFU dagen har vi en tenta i läkemedelsberäkning vilken man ska ha 100% rätt på (!) och den infaller alltså den 20 december.. 

• Sista tentan i kursen den 3 januari. Den stora omvårdnadstentan. 

Fattar ni hur stressad jag är? Känner ångest inför att inte ha kunskap inför varje moment. Försöker att plugga så mycket jag kan men det är fasen inte lätt med två barn. Långa dagar i skolan ger mig ingen tid till plugg förutom på kvällen när barnen somnat. Men då är jag så trött att jag inte riktigt orkar. 
Det är väldigt roligt att plugga, men denna kurs kommer nog ge mig minst 50 gråa hårstrån ;) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design av Tasnim