Tänk innan du talar.

Denna morgon var lite stressig med barnen och i vanlig ordning (på måndagar) började Eya komma med ursäkter för att slippa dagis. Allt från "känn på min panna, jag är ju varm" till "jag skadade min rygg igår och kan inte böja mig ner". 
Jag förstår hela grejen med att man kan vara lite lat på måndagar efter en ledig helg men måste det verkligen vara så varenda måndag..(?) 
Och med allt annat omkring så röt jag till ganska ordentligt vilket fick henne att börja tjura lite. Sen var det grej efter grej hela vägen och även inne på dagis. Då var jag rätt trött på tjat vilket fick mig att brista ut med "måste du alltid hålla på såhär, Isra är yngre än dig och gör mer än vad du gör" vilket jag ångrar så enormt! För det första så vill jag inte jämföra henne med Isra. Två skilda personligheter och människor som inte ska jämföras med varandra på det sättet. Och för det andra så lät jag väldigt nedlåtande vilket kan ge henne problem med självkänslan och mycket annat. Nej fy, hade så dåligt samvete efter att ha pussat och kramat hejdå och kunde inte sluta tänka på det under hela förmiddagen och tydligen finns samvetet kvar ännu då jag skriver om detta. 
Jag vet att alla föräldrar blir trötta och irriterade emellanåt och säkert råkar utbrista både det ena och det andra men jag vill verkligen inte göra det och jag tror inte heller att hon tog någon större skada av det men jag måste börja tänka på vad jag säger och hur jag beter mig för i det långa loppet kan det göra skillnad på personligheten. 
Tänk innan du pratar. Det ska jag göra från och med nu. 

Här förvandlades min finaste Eya till en fjäril. Underbara fina unge! ❤️


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design av Tasnim