Tankar om nuet och framtiden

Nu är denna skolvecka slut men det betyder inte att jag kan slappna av och lägga allt åt sidan över helgen. Har sjukt mycket att göra just nu och denna kurs vi läser är verkligen "helvetes-kursen" men mer om det en annan gång ;) 

Vi har börjat ta pappalediga fredag vilket innebär att hela familjen är samlad en extra dag i veckan (förutom de gånger jag är i skolan på fredagar)! 
Det känns otroligt skönt att kunna göra på det här sättet för barnen är ju ändå små bara en gång. Denna tid kommer aldrig att komma tillbaka så det gäller att ta vara på det. 
Vi förlorar några hundralappar på det men det är det absolut värt! 
Vi får försöka ha fredagarna som en rolig hitta-på-dag med någon typ av aktivitet som barnen gillar. Bad, promenad och fika i skogen, lek&buslandet eller annat skoj får förgylla våra fredagar :) 

Trots mina studier, som tar mycket tid här hemma, har jag mer tid med barnen än vad jag skulle ha om jag hade ett arbete. Det känns lite skrämmande att bli färdigutbildad om mindre än två år och börja jobba heltid vilket innebär att jag förlorar en massa tid med småttingarna. Jag har ju vant mig vid denna rutin nu och sen ska det helt plötsligt ändras. Nu har jag ibland lediga dagar och ibland långa eftermiddagar med barnen som jag faktiskt kommer att sakna. För även om barnen har rätt till heltid på dagis så utnyttjar vi inte timmarna fullt ut. 

Kanske ska vidareutbilda mig så fort tillfället ges? Är ju ändå en "plugg-människa" nuförtiden och då kan man väl passa på att slå två flugor i en smäll genom att få mer tid med barnen samt utveckla sig själv :) 

Nja, jag vet inte. Allt med framtiden känns skrämmande just nu.. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design av Tasnim