Saknad..

2014-04-29 @ 19:27:12 Personligt 2014 Kommentarer (0)
Vi har haft pappa + familj här över helgen och idag åkte de hemåt igen. Känns alltid lika sorgligt att säga hejdå eftersom att man inte vet när man ses igen. Och jag blir lika ledsen som ett litet barn varenda gång. 
Finland ligger ju inte direkt på andra sidan jorden, men det krävs ändå några lediga dagar och pengar att göra en resa dit. 
Tar man flyget över så får vi ändå åka ett par hundra kilometer med bil och så ska man ju hitta ett flyg utan flera timmars väntetid i Helsingfors för ett bra pris. Och tar man båten så får man köra så förbannat många timmar och så tar det typ ett helt dygn innan man kommer fram. 
Nu har vi ju ändå tur på det sätt att pappa ibland kommer hit så då kan man turas om lite. Inför sista kursen!

2014-04-29 @ 08:07:39 Studier Kommentarer (0)
Igår kväll började jag skriva på lite ersättningsuppgifter för denna dagens föreläsning samt gårdagens. Har pappa här på besök och då vill jag inte sitta i skolan hela dagarna så jag får göra lite uppgifter istället. Men de är rätt enkla och går fort att göra. Föreläsningarna som jag får lyssna på innan jag gör uppgifterna är cirka 30 minuter långa så det är helt ok. 

Dessa uppgifter är det sista i denna kurs!! (Förutom den förbannade ktc-examinationen jag har hängandes efter mig). 
Nästa vecka börjar sista kursen för termin fyra! En vetenskaplig kurs vilket jag inte är speciellt förtjust över. Den ska man självklart köpa böcker till vilket känns så dumt när man om drygt en månad har sommarlov. Så 800 kr får jag lägga ut på två böcker. 

Jag hoppas att den kursen flyter på bra och att jag slipper en omtentamen sen. Man vill ju vara klar till sommaren och inte behöva göra en omtenta det första man gör när skolan startar igen. 
Det gäller alltså att ha lite självdisciplin i en månad till och sen kan jag slappna av! 

Vad har hänt?

2014-04-25 @ 20:42:38 Personligt 2014 Kommentarer (0)
Jag förstår inte riktigt vad det är med Isra sen nån vecka tillbaka. Från att ha somnat som en stock så fort vi lagt henne i säng så har hon nu börjat med att komma upp flera gånger under kvällen och vägrar somna. Och det spelar ingen roll ifall hon vaknar klockan sex på morgonen och lägger sig vid åtta på kvällen. Hon kommer ändå upp och så stör hon Eya på köpet så att inte hon heller kan somna. 

Idag känner jag mig helt slut och så får jag hålla på att tjata på henne, lyssna på Eyas gnäll och bränna mina stackars nerver. Andra gången hon kommer ut nu. Får väl se hur många gånger till det här ska pågå ikväll :/ 

Soliga påskhelg!

2014-04-21 @ 15:36:29 Personligt 2014 Kommentarer (0)
Vilket underbart väder vi haft denna helg! Passar bra med långhelg när det är fint väder så man får måna fina dagar att umgås på :) 
Vi har spenderat större delen av dagarna utomhus förstås och njutit av solskenet. 

Dagens bilder ;) Som jag trodde..

2014-04-18 @ 07:54:15 Studier Kommentarer (0)
Jo med det är väl klart att jag fick underkänt på den praktiska examinationen. Jag och hälften av min klass. 
Det praktiska med att sätta pvk och koppla på ett dropp gick jättebra och examinatorn hade inga som helst anmärkningar på det. Däremot kunde jag pratat mer om sjukdomen, precis som jag trodde. Jag hade behövt prata om diabetes och vad det är och sedan förklarat mer ingående om hur man kan motivera någon att sköta sina insulinsprutor osv. Känns ju surt att behöva göra om hela grejen bara för att jag inte pratade tillräckligt om sjukdomen när det praktiska var bra. Detta är ju ändå en praktisk examination. Sjukdomar skriver vi om på tentorna. 

Jaja, bara att tagga inför nästa. Den femtonde maj är det dags igen! O då jäklar! 


Vårkänslor!

2014-04-14 @ 22:07:56 Personligt 2014 Kommentarer (0)
Nu känns det som vår på riktigt! 
Dagarna är någorlunda varma och solen skiner. Och så får vi inte glömma alla fina blommor och knoppar som kommer fram :) 

Efter mitt examinationsseminarium åkte jag iväg till Marieberg på jakt efter en jacka såhär långt i efterhand. Det var inte förrän jag drog fram mina vårjackor som jag fattade att jag behövde köpa en ny då de sitter så illa på mig efter jag lagt på mig några kilo. 
Köpte en fin jacka på h&m som tyvärr får hamna i affären igen då jag efter många testomgångar märkte att den inte alls sitter bra på mig. Bara att ge sig ut på jakt ännu en gång.. 

Dessa underbara solglasögon fick följa med mig hem till tjejerna :) så jäkla snygga! Nu gäller det att hitta ett par snygga solisar till mig med, som inte sitter helt snett pga mina sneda öron :P 


Åt helskotta!

2014-04-10 @ 12:33:35 Studier Kommentarer (0)
Den praktiska examinationen är avklarad med ett (vad jag tror) underkänt resultat. 

Fallet jag fick var att sätta en infart med trevägskran på en patient med hypoglykemi samt koppla på ett glukosdropp. 
Det gick jättebra när jag gjorde iordning droppet och när jag skulle börja sätta pvk:n. Men sen började jag tappa lite grejer och kom ur balans helt. Plötsligt säger examinatorn att det har gått en kvart vilket betyder att jag bara hade tio minuter kvar. Snabbt avsluta med förband på pvk:n och börja koppla på droppet. Allt medan jag försöker prata om dessa moment. Risker, observationer m.m. Pratar väldigt lite om hypoglykemi och sen är det bara två minuter kvar. Dags att börja dra lite lagar och litteratur alltså. Sen var tiden slut. Med andra ord så hann jag inte med hela mitt moment så det blir förmodligen ett underkänt resultat på detta. Om det inte är så att jag verkligen gjorde bra ifrån mig och fick det viktigaste sagt, vilket jag inte tror. 

Det är förjävligt vilken press man har på sig! Den känslan av stress jag kände när det bara var tio minuter kvar var hemsk! Och jag vill inte uppleva det igen, trots att jag säkerligen måste det. 

Nu är det bara att hoppa på nästa grej direkt! En uppgift ska vara klar till på måndag då vi dessutom har seminarium på den uppgiften. Jippi! Just nu känns det inte så motiverande att studera :/ 

Det återkommande..

2014-04-06 @ 21:45:28 Studier Kommentarer (0)
Nu är jag återigen i den sitsen där jag känner stress, press och ångest. En praktisk examination väntar mig på torsdag och känslan av att inte kunna tillräckligt mycket är helt värdelöst. 

Jag ska ju kunna det här! Det är olika moment i mitt framtida yrke jag ska examinera på men att bli bedömd och råka missa att säga en viktig sak och riskera ett underkänt resultat knäcker mig. Att "inte vara duktig nog" och få underkänt är inte det jobbiga utan det är hela grejen med att få göra om allt en gång till. Det här är sista praktiska examinationen och jag vill verkligen klara den för att slippa bli bedömd på detta sätt ännu en gång. 

Idag åkte jag iaf iväg till skolan och tränade lite sterila omläggningar, sätta infart och babbla lite med andra klasskamrater som är lika nojiga som jag. Nu har jag också spenderat kvällen med att läsa igenom mina anteckningar och samma rutin blir det imorgon. Sen har jag två hela dagar utan lektioner att läsa igenom så det SKA fastna! 
Men då kommer jag återigen tillbaka till grundproblemet.. Att råka missa något. 

Äh nu släpper jag detta och tar en lugn och fin kväll framför tv:n. Nya tag imorgon! 

Design av Tasnim