Kalas här och kalas där..

2014-08-31 @ 08:59:53 Personligt 2014 Kommentarer (0)
La precis märke till att jag under hela år 2014 lagt mina inlägg under kategorin för år 2013. Snacka om att inte hänga med alls :P måste fixa till det där nån dag så det blir rätt. 

Igår var vi iväg i Nora där de har marknad och tivoli under helgen. Det är så mysigt att strosa runt o kolla vad som finns. Och dyrt blir det också då man köper en massa "struntsaker" åt barnen osv. Men det är inte ofta man går på marknad så ibland får man faktiskt unna sig att slösa lite :) 
Och varenda helg hittills sen i början på augusti har vi varit på kalas. Och denna helg är inget undantag.. 
Isras födelsedag närmar sig också och denna gång vill hon inte ha någon tårta så jag får baka annat istället. Hon vill ha glass med chokladsås och strössel så det ska hon få :) hon har aldrig varit förtjust i tårta o de flesta barn lämnar faktisk tårta på tallriken så glass är nog en bra idé trots allt. Och det blir dessutom mindre jobb för mig om jag slipper baka en tårta ;) 

Tänk vad tiden går fort.. Denna underbaring blir hela fyra (!) år snart ❤️


Termin 5!

2014-08-30 @ 00:12:38 Studier Kommentarer (0)
I måndags hade jag min första dag av sista året på sjuksköterskeprogrammet :) om drygt nio månader är jag färdigutbildad (förhoppningsvis) och påbörjar mitt arbetsliv med ett helt nytt yrke. Känns spännande och skrämmande på samma gång. 

Denna vecka har varit fullspäckad med föreläsningar om psykiatri i olika former då jag just nu läser en kurs om psykiatrisk omvårdnad och redan nästa vecka ska vi ut på praktik i fyra veckor. 
Ska bli spännande att se om denna del av utbildningen är något jag fastnar för och vill arbeta med eller om jag håller mig till en vanlig medicinsk eller kirurgisk avdelning på sjukhuset. 
Nu gäller det att bara kämpa på hårt och försöka att inte hamna efter med någonting. Jag vill gärna slippa omtentor under mina sista två terminer. 

Buzzador - Vanish

2014-08-21 @ 10:09:31 Tips och idéer Kommentarer (0)
Häromdagen fick jag hem lite produkter från Buzzador att testa och denna gång blev det Vanish i olika former. 
I paketet låg en tygbit som skulle utsättas för fläcktester och de två tester jag hittills gjort har varierat i resultat. 

Det första testet gjorde jag med ketchup som jag smetade ut på tygbiten. 
Jag väntade några minuter innan jag använde mig av Vanish Powergel som förbehandling. Det var enkelt att klicka ut lite medel och sen gnugga på fläcken med själva flaskan. 
Därefter tvättade jag tygbiten i maskin med Vanish oxi action enligt anvisningar. 
Tygbiten blev skinande vit och inga spår av ketchup syntes. Jag kanske skulle ha väntat några timmar med att förbehandla för att se hur det fungerar på lite mer ingrodd smuts. 


Andra testet gjorde jag med makens goda tomatsås som innehåller både olja och tomatpuré. Det är en sås som ofta lämnar varande fläckar på barnens kläder och omöjlig att få bort från kläderna om man inte försöker få bort det direkt. 
Denna gång lät jag dock tygbiten ligga några timmar så att såsen verkligen torkar in för att ge Vanish en ordentlig utmaning. 

Återigen använde jag Vanish Powergel för att förbehandla och tvättade trasan sedan i maskin med Vanish oxi action extra hygiene. 
Resultatet blev inte riktigt som jag önskade då fläcken inte var helt borta när jag tog ut trasan ur maskinen. 
Men jag vet ju att den såsen inte är enkel att få bort. Man kanske skulle testa med samma procedur ännu en gång innan man drar slutsatsen att den inte biter på riktigt alla fläckar. Förskoleklass!

2014-08-18 @ 09:28:49 Personligt 2014 Kommentarer (1)
Det var/är en sån där stor dag idag. Vår finaste Eya befinner sig just nu på skolan och har sin allra första skoldag! 
Det första Eya sa till mig imorse när jag väckte henne var: "mamma jag vill inte gå till skolan". Hon ville inte vara där utan oss trots att hon under den senaste veckan (och speciellt i helgen) tjatat om att få börja skolan. 
Men efter att vi ätit frukost och började med att packa hennes ryggsäck så var hon glad och förväntansfull och jag lämnade en glad tjej bakom mig när jag skulle cykla hemåt från skolan. 

Det är stort när första barnet börjar skolan. Det känns inte som att det var längesen hon var pytteliten och hade sin första dag på förskolan. 
Nu har hon i ett helt år varit störst på förskolan och helt plötsligt ska hon nu vara en av de minsta igen, fast på skolan denna gång. 

Jag längtar tills klockan blir ett så jag kan hämta hem henne och få höra allt om första dagen. Har allt gått bra så är jag kanske lugnare imorgon.. 

Till och med tänderna ramlar av en efter en.. Min älskling <3


Sommar och sol

2014-08-03 @ 09:33:29 Personligt 2014 Kommentarer (0)
Nu var det ett tag sen jag skrev någonting här men så blir det på sommaren när man försöker nyttja tiden på bästa sätt. Sommaren är trots allt kort och snart börjar skola, jobb och dagis igen. 
Eya längtar till förskoleklassen och orkar knappt vänta två veckor till innan hon börjar ;) skulle hon få välja så skulle hon börjat helst igår. 
Själv känner jag också att jag vill börja med skolan igen då jag bara har ett år kvar! Sista spurten nu och sen är jag en legitimerad sjuksköterska! :D 
Men nu började gubbens tre veckors semester så vi njuter en stund till av sommaren innan vi återgår till alla vanliga rutiner. Tanken är att ta det lugnt i örebro-trakten och eventuellt göra en liten dagsutflykt till Stockholm. Annars blir det väl bad och lek så länge vädret tillåter. 

Igår var vi på denna fina plats o badade. Långgrunt och underbart för barnen MEN vi blev invaderade av getingar vilket var ett stort minus. Kunde inte äta eller dricka någonting förrän vi hade 20 getingar surrandes runtomkring. Och Isra stackarn fick uppleva sitt livs första getingstick.. 


Design av Tasnim