Kinder Schoko-Bons

2014-02-27 @ 13:22:22 Personligt 2014 Kommentarer (0)
Några av er som känner mig vet att jag ibland provar och recenserar produkter för Buzzador och nu är det dags igen :)
 
Denna gång har jag fått hem nya Kinder Schoko-bons som har gått hem hos alla jag hittills delat ut till för provsmakning. Dessa ljuvliga chokladbitar är fyllda med krämig mjölkfyllning och smak av hasselnötter. Smakar precis lika gott som de vanliga kinderäggen. Jag älskar kinderägg men nu när man fått barn så köper man inte längre kinderägg till sig själv utan de går åt barnen så dessa små gobitar är perfekta för mig.
Barnen är som galna i dessa! Det enda de förvånades över var den lilla leksaken som fattas inuti ;)
 
De finns att köpa i de flesta dagligvarubutiker och kostar inte mer än tjugo kronor. Lätt värt att testa! 
 
 
Som ni ser så har de omslagspapper runtomkring för bättre hygien och mindre kladd och ser attraktiva ut i en serveringsskål när gäster kommer på besök. 
 
 
 

Arbetstider

2014-02-25 @ 07:40:56 Personligt 2014 Kommentarer (0)
Eya var hemma under hela förra veckan men nu är hon igång igen och vardagen rullar på som den ska. 
Jag gjorde ett kvällspass på praktiken igår och det blir det även idag. På kvällarna är det färre personal som arbetar och trots att det är mindre att göra (inte alltid dock) så kan det bli rätt jobbigt. Beror helt på patienterna och deras behov. 
Igår råkade båda i "mitt rum" som jag har hand om, kräkas nästan samtidigt och jag klarade faktiskt av att hjälpa dem trots att jag har svårt för sånt. Jag blev lite illamående och svag efteråt men det gick ändå. Kräkningar är inte alls min grej och man kunde ju tro att jag blivit härdad då jag har två småttingar som kräks minst en gång om året men det har jag inte. 
Ikväll hoppas jag att de håller sig ifrån kräkningarna så blir kvällen också lite lugnare :) 

En till sak som inte alls är "min grej" är att jobba kväll. Nu har ju jag valt ett yrke där man arbetar både kvällar och helger men det finns arbete enbart dagtid också. Det gäller bara att slåss om de tjänsterna med en massa annan erfaren personal vilket inte kommer bli lätt men jag ska försöka så gott det går att få en tjänst på en mottagning där arbetstiderna är humana. 
Min tanke på att vidareutbilda mig till barnmorska får jag nog tänka på ett tag till. Där har man ju samma arbetstider och det är synd att tiderna ska styra vad man utbildar sig till och arbetar med. 
Så länge barnen är små vill jag komma hem och spendera eftermiddagarna med dem och mysa på helgerna. När de sen växer upp kan jag mer än gärna arbeta en del på kvällar och helger för då har inte barnen samma behov heller. 

Aja, tiden får väl utvisa hur det blir med allt :) Sjuklingen

2014-02-20 @ 10:03:57 Personligt 2014 Kommentarer (0)
Från vårväder till vinterväder på en natt.

Då kom snön igen, men den stannar nog inte kvar länge då det redan börjat smälta bort och slask börjar bildas. Vackert är det! Men nu längtar jag efter våren mer än någonsin! 

Eyas feber utvecklades till något långvarigt. Det är nu fjärde dagen hemma fast detta är första dagen utan feber. Hon hade inget igår heller förutom lite på kvällen och jag tycker så synd om henne då hon verkligen vill till dagis och leka men måste stanna hemma och ha tråkigt. 
Vi har fått turas om att vara hemma med tösen och idag jobbar jag kväll på praktiken så S får göra en halvdag på jobbet. Jag kan ju inte missa alldeles för mycket heller fast jag gärna skulle stanna hemma idag. Huvudvärk och snorig näsa är inte roligt att jobba med. 

Men innan jobb måste jag göra mig iordning och så har jag lovat Eya att leka en stund på gården. Hon kan ju inte spendera hela dagarna hemma heller, blir ju jättetråkigt. 


Fattigare men inget rikare..

2014-02-17 @ 14:56:50 Personligt 2014 Kommentarer (0)
Idag skulle jag egentligen jobbat ett dag-pass på praktiken men Eya var väldigt krasslig imorse och tempen visade 38,3 så det var bara att ringa in och säga att jag stannar hemma. Isra ville däremot till dagis och det fick hon såklart vilket gav mig och Eya en lite lugnare dag tillsammans än annars :) 

Det knasiga med allt är att ca 30 min efter tempen togs var Eya pigg och hade bara 37,8 i temp. Sen har det gått nedåt under förmiddan och nu har hon ingen feber alls. 
Vi använder örontermometer och jag tog tempen långt efter att hon sovit så det kan ju inte ha visat ett felvärde. Sen så kände man ju hur varm hon var så det var utan tvekan feber. Skumt skumt. 

Eftersom att Eya hostar så passade vi på att hämta ut lite mollipect som legat på Apoteket i ett par månader nu. Eya ville bära påsen hem och jag bad henne vara försiktig så hon inte tappar den eller slår emot påsen. Kort därefter händer nåt som annars aldrig händer. Eya snubblar i trappen och flaskan gick sönder med innehållet sipprande ut. Så nu är vi tvåhundra kronor fattigare men inget mollipect rikare. Funderar på att ringa och berätta som det är och jag har dessutom sparat flaskan samt innehållet som blev kvar i en annan flaska så jag hoppas att de är snälla och låter oss få en ny. Men man vet aldrig. Känns bara så dumt att det händer innan hon ens tagit en dos av den. 

Annars så har vi faktiskt bakat här hemma. Silviakakor blev det och de verkar gå hem hos Eya iaf :) snart är det dags att hämta hem lillbusan och mysa lite med henne också. 
Alla hjärtans dag

2014-02-14 @ 09:12:20 Personligt 2014 Kommentarer (0)
Alla hjärtans dag idag då. Några firar och andra firar inte. Vi här hemma gör aldrig en stor grej av just alla hjärtans dag, för oss är det som vilken dag som helst förutom att det var då vi började träffas. För hela 12 år sen var det. Helt sjukt! 
Men med två barn hemma som nästan aldrig är någon annanstans än hos oss så blir det inte så mycket firande. Vi har ju dessutom vår bröllopsdag som jag anser är viktigare att ta hänsyn till än den dagen vi startade ett förhållande, om man nu måste välja en dag att fira tillsammans. 
Men alla hjärtans dag är iaf en påminnelse av början på vårt förhållande och dagen får mig att tänka tillbaka på just samma dag för 12 år sen vilket räcker gott och väl. 

För några år sen hade jag mycket större förväntningar på alla möjliga dagar men med åren har jag landat ner på jorden steg för steg. Jag minns när jag blev besviken om vi inte gjorde nåt speciellt på alla hjärtans dag efter att Eya föddes men med åren har den känslan försvunnit. 

Så denna dag kommer att spenderas med barnen med att handla och försöka få upp några hyllor som jag velat få upp länge nu men som aldrig blir av. En i badrummet, en i vår pyttelilla toalett och en liten i barnens rum. 


Värst hittills

2014-02-13 @ 07:34:39 Personligt 2014 Kommentarer (0)
Gårdagen gick bra på praktiken men när jag kom hem kände jag hur ont jag hade i benen. Det var nog det lilla träningspasset på morgonen kombinerat med kvällen på praktiken, där jag satt ner endast under kvällsfikat, som gav mig sån otrolig träningsvärk. 
Vaknade dessutom med världens halsont och snuva så nu har förkylningen tagit fart ordentligt. Hoppas bara att jag slipper feber för idag ska jag ta mig iväg och titta på Eya och hennes dagisgrupp som har skridskoavslutning. 
Hon är så duktig på att åka skridskor nu så det ska bli spännande att se hur hon utvecklats sen jag sist såg henne åka :) Så kan det gå..

2014-02-12 @ 10:00:26 Studier Kommentarer (0)
Igår gjorde jag min första dag av vfu:n på min kirurgiska avdelning. Det gick rätt bra tycker jag förutom att jag råkade spruta upp natriumklorid nästan ända upp till taket när jag skulle tömma sprutan på luft :P men det är rätt lätt hänt för de färdigfyllda sprutorna är så tröga från början så man tar i och helt plötsligt släpper det tröga och vätskan sprutar upp. Men sköterskan och patienten fick sig ett gott skratt iaf ;) tur att man kan underhålla folk! 

Nu förbereder jag mig för ett kvällspass och imorgon är jag ledig. 
Mat ska lagas, disken ska diskas och jag ska göra mig iordning. Har nyss kört ett litet träningspass så benen vill inte riktigt hålla mig uppe men det får gå ändå :) 
Jag har dessutom dragit till mig en liten förkylning så det känns lite segt. Men tre dagars ledighet väntar efter kvällen så då får jag ändå en chans att vila upp mig. 

Läkemedelsberäkning = check!

2014-02-07 @ 16:51:56 Studier Kommentarer (0)
Läkemedelsberäkningen avklarad då jag fick godkänt på omtentan! :D och därmed är termin tre över och endast tre terminer kvar av utbildningen! 
Känns skönt att veta att jag klarar av läkemedelsberäkning då det endast var den där dumma motiveringen som saknades förra gången. 

Nu planerar jag att skriva en tenta redan nästa vecka som vi egentligen ska skriva i april. Den tentan är en omtenta för de som går terminen före oss men vi kan också anmäla oss till den och klarar man den så slipper man skriva den i april. Det skulle vara skönt att ha den klar och kunna koncentrera sig på de andra uppgifterna sen. Problemet är ju bara att jag ännu inte hunnit plugga till den tillräckligt och vet inte om jag har en chans att klara den. Men försöka kan man ju och det värsta som kan hända är att jag får skriva den ordinarie tentan i april igen. 
Gubben ska ju ändå iväg ikväll och då kan jag lika gärna passa på att plugga :) 

Dags för praktik igen

2014-02-04 @ 09:25:18 Studier Kommentarer (0)
Nu börjar en ny period med stress och noll fritid. Typ. 
På måndag har vi introduktion till praktiken och fr.o.m tisdag kör vi igång i hela sju veckor framöver. Skulle det bara vara praktik så är det ju inga problem men vi har fem uppgifter att göra samtidigt och så är det ktc-examination nästan direkt efter. Och en tenta i omvårdnad. Sen finns det en del "kväll-dag pass" på mitt schema och då får man ju inte mycket annat gjort än att jobba. 
Men ska man se det på ett positivt sätt så går ju tiden fortare ju mer man har att göra vilket innebär att våren närmar sig snabbare ;) guuuud vad jag längtar! 

Jag har redan nu sneglat lite på gamla tentor som hör till den kommande tentan i omvårdnad och det kommer fasen inte bli lätt. Jag trodde att den skulle se ungefär likadan ut som vår förra tenta men nej. Det gäller att ha huvudet med sig och kunna mycket om allt! 

Ett och ett halvt år kvar! Bara att kämpa på! 

Solsken och träning

2014-02-03 @ 09:46:18 Personligt 2014 Kommentarer (0)
Imorse var det återigen otroligt vackert ute när jag lämnade barnen på dagis.
Solskenet får mig att sakna sommaren nåt otroligt! 

Jag har skaffat mig en träningsapp på telefonen som jag kört med i två veckor nu. Det blir inte så ofta med 2-3 ggr i veckan hinner jag med.
Nu på morgonen har jag alltså tränat i 25 minuter vilket räcker gott och väl för en helt otränad kropp. Jag vill inte gå ner i vikt men jag vill få lite fastare mage, rumpa och lår vilket kommer att ta tid. Jag får kämpa på och utöka tiden när jag blir starkare. 

Så nu känner jag mig helt slö i kroppen så det passar utmärkt att sätta sig ner framför datorskärmen och plugga ;) har mkt att ta igen! 


Design av Tasnim