En tand mindre..

2014-01-30 @ 15:38:01 Personligt 2014 Kommentarer (0)
Det var ett tag sen jag sist skrev så nu är det väl dags att börja igen :) 
Idag drog tandläkaren ut en av Eyas små mjölktänder! En ny tand växer bakom och mjölkisen vägrade släppa taget så den behövde lite hjälp. Eya vägrade bedövning så tandläkaren vickade lite på den med sin speciella tång och då lossnade den. Men efter det blev Eya rädd för att dra ut tanden bredvid, som har samma problem, så vi fick gå hem och fortsätta vicka på den ett bra tag till tills den lossnar själv. 
Hur mycket vi än försökte övertala Eya så fungerade det inte. 

Jag fick dock en tankeställare idag och märkte att Eya inte litar på mig ett dugg vilket såklart gör mig ledsen en aning. Hur mycket jag än försökte övertala henne om att försöka och att bedövning inte gör så ont som hon tror så vägrade hon. När jag sa till henne att lita på mig så knep hon ihop läpparna bara mer och mer. Jag har ingen kontroll över min dotter och det kan man se på både ett negativt och ett positivt sätt. 

Jag som tidigare har velat börja jobba med barn inom vården har nu ändrat mig helt. 
Idag märkte jag att jag inte har tålamod att arbeta med barn som vägrar samarbeta och som man måste försöka tjata på utan resultat. Är barnen likadana på sjukhuset som hos tandläkaren så skulle det inte funka. Och jag är heller inte den som gör saker med tvång så den grenen får jag nog släppa. 

Men en tand är iaf borta och jag är stolt över Eya som ändå vågade låta tandläkaren plocka bort den! Nu kämpar vi vidare med tand nr två.. 

Fantastiskt!

2014-01-23 @ 09:38:15 Personligt 2014 Kommentarer (0)

Vackert men kallt! 

I min ensamhet..

2014-01-22 @ 20:37:19 Personligt 2014 Kommentarer (0)
Idag tog jag mig faktiskt ut till Marieberg på jakt efter något nytt till barnens rum men kom jag hem med något? Nej. Däremot kom jag hem men två par byxor var till barnen och två tröjor till mig själv :P men det var så skönt att bara strosa runt helt ensam och gå från butik till butik utan en endaste tanke på någon annan. Det var så länge sen det hände sist så det var välbehövligt. Jag kommer liksom aldrig iväg även fast jag vill för latheten sätter stopp för det. 

Synd bara att jag inte hittade det jag var ute efter men det kommer fler dagar att strosa runt på. Nästa gång får jag bege mig till stan där det finns lite andra butiker och förhoppningsvis har jag bättre lycka då. Annars finns ju ikea som har det mesta men den tar jag i sista hand, jag vill ju inte ha exakt allt i hemmet från ikea ;) 
Men en sak är säker - barnens rum måste fixas till! Det är redan litet och fullt med grejer som ligger här och var. Fiffiga lösningar är det jag måste komma på nu men det är inte så lätt när man inte har ett sånt där inredar-huvud :) 

Bowling

2014-01-20 @ 08:03:07 Personligt 2014 Kommentarer (0)
Goooood morgon! :) 
Nu startar vi en ny vecka med jobb, skola och dagis. Denna vecka blir nog rätt lugn iaf som det ser ut i kalendern nu, men sånt kan ju ändras med. 

I lördags bestämde vi oss för att låta barnen testa på bowling. Isra tappade tålamodet efter en halvtimma ungefär och blev rätt rastlös men Eya ville gärna fortsätta efter att vår timme hade tagit slut :) båda barnen använde sig av ett hjälpmedel för att kunna rulla iväg klotet, vet inte vad den heter men vi kan kalla den för rutschkanan hehe 
Isra fick uppleva både strike och spare med den men Eya hade mindre tur och fick bara spare. Vi vuxna var nästan sämre än barnen men så kan det gå :) 
Det var ju himla länge sen man var iväg så det är ju klart att det tar ett tag att komma in i det igen, inte för att jag nånsin varit sådär jätteduktig men jag brukar vara bättre än i lördags iaf :) 
Tentan skriven och en ny kurs börjar!

2014-01-18 @ 10:28:48 Studier Kommentarer (0)
Igår fick jag reda på att jag klarade tentan som jag skrev strax efter nyår. Känns så skönt att slippa omtenta på den då det var så mycket man skulle skriva. Jag lämnade liksom in hela elva sidor med text! Och tidigt imorse skrev jag omtenta på läkemedelsberäkningen. Det känns som att jag borde klara den nu för jag tittade igenom ett par gånger, räknade om alla uppgifter och fyllde denna gång i motivering till viktvolym-procenten :) jag håller alla mina tummar och tår så jag slipper ännu en omtenta! 

Vi har fått kurshandledningen till nästa kurs som börjar på måndag. Verkar var mycket mer att göra än under förra kursen så vi får väl se om jag har flyt eller inte ;) det blir också den sista praktiska examinationen! OCH den svåraste av dem alla! Men den berättar jag om vid ett senare tillfälle när det börjar närma sig ;) innan examinationen har vi iaf ännu en vfu-period på sju veckor och denna gång blir det akutsjukvård och kirurgavdelning. Ska försöka komma in på nån intressant operation. 

Nu ska jag bara njuta av den resterande tiden som finns kvar av denna helg och sen kör vi igång igen. 

Vinterväder och biverkningar..

2014-01-15 @ 09:21:35 Personligt 2014 Kommentarer (0)
Vitt, vitt, vitt... Så vackert! 

Nu kom vintern på riktigt med minusgrader och massvis med snö. Det är ju så otroligt vackert men jobbigt när man ska ta sig ut i det.
Men så länge det finns snö och ingen slask så är det lugnt för min del. Hatar ju, som sagt tidigare, slaskväder.

Idag är Eya hemma med mig medan lillasyster får leka på dagis några timmar. Eya har nämligen sovit jättedåligt inatt, vaknat flera gånger och gråtit över smärta i armen hon fick vaccination på igår. 
När hon vaknade hade hon dessutom feber så hon behöver vila en stund. Gav henne alvedon mot smärtan och egentligen ville jag inte ge det för att det är inte bra att trycka ner febern om det inte är absolut nödvändigt. Men det är ju inte roligt att ha ont så det var tur att jag gav henne det för nu känns det bättre i armen. 


Växer så det knakar

2014-01-14 @ 15:34:20 Personligt 2014 Kommentarer (0)
Idag var Eya iväg på 6-års kontroll såhär ett halvår innan hon fyller ;) hon växer jättebra och sköterskan sa att hon kommer att bli en väldigt lång tjej. Hon ligger ju fortfarande en bit över kurvan med längden och så lär det väl fortsätta. 
Sen var det dags att få vaccination också. Eya ville se sprutan innan så att hon skulle veta vad hon får gå igenom och det gick faktiskt bättre än förväntat. Så nu är det avklarat och nu är det bara att förbereda henne för ett tandläkarbesök i slutet på månaden då hon förmodligen får dra ut två tänder. De nedersta mjölktänderna är lösa men vägrar att lossna och de nya tänderna har redan kommit halvvägs. Får väl hoppas att de lossnar innan besöket så hon slipper sprutan där. 

Min stora tös ❤️
Examinationsarbete

2014-01-13 @ 19:35:47 Studier Kommentarer (0)
Idag har jag suttit och skrivit på ett examinationsarbete som tog mig hela 6,5 timma att göra! Och ännu är den inte färdig.. Lite småfix kvar men sen är den redo att skickas in senast kl. 14 imorgon. Det är den sista inlämningsuppgiften för termin tre vilket innebär att efter seminariet på torsdag går jag vidare till termin fyra! :) förutsatt att jag klarar omtentamen på beräkningen på lördag och så den senaste tentan förstås. Annars får jag dra med mig T3 till nästa termin. 

Snart är det endast ett år kvar till examen och vad jag längtar!! Barnens glädje!

2014-01-11 @ 23:02:34 Personligt 2014 Kommentarer (0)
Det blev pulkaåkning idag! För både stora och små ;) barnen hade sååå kul och det var helt underbart att leka ute efter många dagars inomhuslek pga det regniga vädret vi haft de senaste veckorna. 
Det var också värt att köpa nya overaller åt barnen för nu lekte de ute rätt länge och båda höll sig varma. Inget klagande på att det kliar eller att den känns för liten :) 


Efter pulkaåkning blev vi bjudna på pannkakor med sylt och grädde hos mamma. Gott! 
Det märks att jag stoppar i mig massvis med godsaker för jämnan då vikten ökat med 4-5 kg haha men nu ser man iaf lite mer mänsklig ut och inte så tanig och smal som innan ;) 

Kontraster

2014-01-11 @ 09:11:15 Personligt 2014 Kommentarer (0)
Igår var vi iväg till stora Svampen för lite fika. Barnen tycker att det är lika spännande varenda gång när de står långt där uppe och tittar ner över Örebro stad. Personligen älskar jag all ljus som syns över staden när mörkret faller. 
Det fanns ingen som helst snö igår när vi var där men under natten har snön fallit (och faller ännu) så idag blir det nog lite pulkaåkning. Bäst att passa på när man inte vet hur länge snön stannar kvar. Har dock en känsla av att snön stannar kvar mycket längre än förra gången. 
Det var som jag trodde

2014-01-10 @ 08:30:39 Studier Kommentarer (0)
Det var precis som jag misstänkte. Underkänt på beräkningstentan endast på grund av att motiveringen fattades! Det känns så surt när allt var rätt och ingen patient skulle komma till skada av att jag inte har en motivering. Huvudsaken är ju att jag vet hur man omvandlar mg/ml till procent och det kan jag. 
Bara att tagga inför omtentan om en vecka, för jag tror inte att jag kan övertala läraren till att godkänna mig. 
Men men, sånt är livet. 

Jag vill veta NU!

2014-01-07 @ 11:17:59 Studier Kommentarer (0)
Gaaaah! Jag håller på att spricka här hemma! 
Jag skrev ju en tenta i läkemedelsberäkning i december och det kändes som att det gick rätt bra förutom att jag missade skriva en motivering till en enkel fråga. Jag skrev alltså bara svaret vilket jag vet är rätt. 
Idag fick vi alla studenter ett mail med reflektioner kring tentan (vi har alltså ännu inte fått resultatet) och där skrev läraren att elva personer hade svarat rätt på just den frågan men skrivit fel motivering vilket gav dessa personer underkänt på hela tentan. Man ska ju ha 100 % rätt för att klara den. 
Då kan inte jag sluta fundera kring vad jag fick för resultat? Jag skrev ju ingen motivering och hon nämde enbart att de personer som vart underkända hade fel motivering vilket innebär att skulle det gälla ett annat tal än det som stod så skulle svaret bli fel med den motiveringen. 
Jag orkar verkligen inte vänta ett par dagar till för att se vilket resultat jag fick, det tar nämligen ett par dagar innan resultatet registreras. Har jag allting annat rätt men fel på en fråga för att jag missade skriva en motivering så vet jag inte vad jag gör. Tänk att få underkänt på en tenta enbart för att det fattas en motivering! Jag måste nog ringa henne och fråga lite för att kunna lugna mig själv..
 
Och frågan det gäller är så enkel! 
 
Omvandla 50 mg/ml till vikt-volym procent. 
Svar: 5 % 
Motivering: 50/10.
 
 
Och det var det sista jag inte skrev med. Kan jag verkligen få underkänt för detta? 
Ok om jag hade fel på någonting annat också, men inte underkänt enbart för detta känner jag. 
 

Overall eller två delar?

2014-01-06 @ 09:30:34 Personligt 2014 Kommentarer (0)
Nu när det har varit milt väder så har vi inte köpt en ny overall till Eya fast hon skulle behöva det. Den är lite kort i benen men har funkat hittills på dagis med galonbyxor över då det har varit så blött. Men kollar man väderprognosen så kommer både snön och kylan denna vecka vilket betyder att vi faktiskt måste skaffa den där nya overallen åt henne. Eller så blir det tvådelat, vet faktiskt inte vilket blir bättre. Att ha två delar funkar bättre när hon börjar förskoleklass och skolan så om det blir en overall så används den bara under denna vinter men den tvådelade skulle hon kunna ha nu och om ett år. I-landsproblem, i Know! Men ändå ;) 

Känns lite onödigt att köpa en ny i januari men vi får se det positivt; det är rea nu! :) 


Till pappa!

2014-01-04 @ 12:21:18 Personligt 2014 Kommentarer (0)
 
Denna video kan ni bortse ifrån ;) Vill visa denna för min pappa i Finland eftersom att denna snubbe gjort låten om staden som pappa bor i :)

Det känns sådär..

2014-01-03 @ 15:06:43 Studier Kommentarer (0)
Sista tentan i termin tre är skriven och nu hoppas jag bara att jag blir godkänd på den! 
Som jag skrev tidigare så har jag inte pluggat inför den nästan alls så jag har inga jättestora förhoppningar. Det är ju tur att vi redan läst dessa områden tidigare så det finns ju en del fakta i huvudet sedan innan. Vissa frågor tycker jag själv att jag borde få fullpott på men andra frågor känns det sämre med. 
De områden jag tentade på denna gång var hjärt- och kärlsjukdomar, KOL, neurologiska sjukdomar, diabetes och enteral nutrition. 
Tiden får utvisa hur det gick :) Stugvistelse

2014-01-02 @ 13:16:17 Personligt 2014 Kommentarer (0)
Gott nytt år på er allihopa! 
Två dagar innan nyår åkte vi iväg med svägerskan och hennes familj till en stuga som vi hyrt för att fira nyår tillsammans. 
Meningen var att komma iväg en stund, umgås och bara ta det lugnt. Eftersom att snön valt att utebli denna vinter så blev det ingen pulkaåkning eller snögubbar men vi hade kul ändå :) 
Eya fick lite feber under den sista dagen av 2013 men efter lite vila och alvedon vart hon pigg och orkade vara uppe och se alla fyrverkerier. 

Imorgon har jag en omvårdnadstenta och jag kan helt ärligt säga att jag läst igenom mina anteckningar enbart tre gånger. Trodde faktiskt att jag skulle ha hunnit läsa mer men det blev som det blev. Blir det en omtenta pga detta så får det faktiskt bli det. Barnen har haft så roligt så jag skulle inte kunnat välja bort denna lilla tripp enbart för min skull. Men håll iaf tummarna för mig imorgon, det kan ju inte skada ;) 


Första morgonen på stugan.. Så fridfullt! Imorse var det dimmigt och grått samt en pytteliten mängd snö.


Design av Tasnim