En tand mindre..

Det var ett tag sen jag sist skrev så nu är det väl dags att börja igen :) 
Idag drog tandläkaren ut en av Eyas små mjölktänder! En ny tand växer bakom och mjölkisen vägrade släppa taget så den behövde lite hjälp. Eya vägrade bedövning så tandläkaren vickade lite på den med sin speciella tång och då lossnade den. Men efter det blev Eya rädd för att dra ut tanden bredvid, som har samma problem, så vi fick gå hem och fortsätta vicka på den ett bra tag till tills den lossnar själv. 
Hur mycket vi än försökte övertala Eya så fungerade det inte. 

Jag fick dock en tankeställare idag och märkte att Eya inte litar på mig ett dugg vilket såklart gör mig ledsen en aning. Hur mycket jag än försökte övertala henne om att försöka och att bedövning inte gör så ont som hon tror så vägrade hon. När jag sa till henne att lita på mig så knep hon ihop läpparna bara mer och mer. Jag har ingen kontroll över min dotter och det kan man se på både ett negativt och ett positivt sätt. 

Jag som tidigare har velat börja jobba med barn inom vården har nu ändrat mig helt. 
Idag märkte jag att jag inte har tålamod att arbeta med barn som vägrar samarbeta och som man måste försöka tjata på utan resultat. Är barnen likadana på sjukhuset som hos tandläkaren så skulle det inte funka. Och jag är heller inte den som gör saker med tvång så den grenen får jag nog släppa. 

Men en tand är iaf borta och jag är stolt över Eya som ändå vågade låta tandläkaren plocka bort den! Nu kämpar vi vidare med tand nr två.. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design av Tasnim