Isras hörna

2014-07-14 @ 11:23:54 Inredning Kommentarer (0)
Det är så typiskt mig att börja fixa med nåt här hemma och efter ett tag tappar jag lusten och orken vilket innebär att saker och ting blir stående. Men nu kom lusten tillbaka så det jag grejat med nu är att jag flyttat Isras säng och köpt en liten byrå där tv:n nu står på. De har även fått varsit skrivbord i rummet då Eya snart börjar skolan och behöver sitt eget utrymme. Finns lite gamla bilder nånstans i arkivet om hur det såg ut tidigare. 

Det finns fortfarande mycket att göra i rummet bl.a tapetsering men det tar vi senare. Det börjar iaf bli mycket mysigare därinne redan :) fler bilder kommer allteftersom jag fixar där inne :) 

Isras lilla hörna :)


Dagens mat!

2014-07-08 @ 20:46:50 Allt om mat Kommentarer (0)
Funderade på vad jag skulle laga med lax och kom på denna supergoda rätt :) 

Djupfrysta laxfiléer i ugn med créme fraiche, lök och ajvar. Till det blev det färskpotatis som jag först kokat och sedan stekt med persilja och andra kryddor. 
Enkelt och gott! :) Sommardagar

2014-07-08 @ 10:13:33 Personligt 2014 Kommentarer (0)
Sommarvärmen har äntligen kommit hit och vi har haft det varmt och skönt i flera dagar nu. I eftermiddag skulle det tydligen åska lite så vi får väl vänta och se om det stämmer. Ibland tycker jag att det är mysigt när det helt plötsligt blir mörkt och så vräker regnet ner och man ser alla dessa blixtar och hör hur åskan mullrar :) men sen får det gärna bli soligt och varmt igen. 

Vi har tagit små utflykter under dessa varma dagar till bl.a Vinön och så plaskis förstås. 
Det var första gången vi var på Vinön och vad ska man säga om det då.. Det såg mysigt ut och barnen tyckte det var spännande med färjan som man måste ta för att komma över dit. Badstranden var väl sisådär - har sett finare ställen ;) men jag skulle absolut kunna tänka mig att åka dit igen men en längre stund då man också tar med sig en engångsgrill och annat smått o gott. 
Vid vägen till badstranden finns ett mysigt café med fika och enklare rätter men det var rätt dyrt där. En vanlig pizza kostar liksom 120 spänn vilket inte är värt. 
Men som sagt, en tur dit med egen mat skulle jag inte direkt tacka nej till. 

I väntan på färjan..Saknar ❤️

2014-07-01 @ 10:08:03 Personligt 2014 Kommentarer (0)
Det är något med Tunisien som går rakt in i ens hjärta. Jag tror att det är atmosfären och värmen som ger en känsla av glädje. Man kan inte vara arg eller förbannad länge och för det mesta går man bara runt och insuper atmosfären. 
Det finns en lång strandpromenad som går igenom en stor del av sousse och där står folk och säljer småsaker till barn, nötter, popcorn och sockervadd. Människor sitter på en mur mellan strandpromenaden och stranden och tittar på folk. Familjer är samlade på stranden även sent på kvällen och lekande barn springer omkring och skrattar. 
Åh vad jag saknar! 

Jag kan inte tänka mig att bo i Tunisien då livet där är så annorlunda än Sverige när det kommer till vardagen. Men jag skulle inte säga nej till ett par månader om året. Tyvärr blir det dyrt om man ska bo på hotell men med ett fast boende där är det inte en omöjlig tanke. 

Tagen från balkongen på hotellet.

Barnpoolen på hotellet. ❤️

El Jem. En otrolig känsla att befinna sig där! 

Djurparken - friguia park. Djuren såg ut att ha det väldigt bra. Bättre än i Sverige om jag ska vara ärlig. 


Design av Tasnim