Förvånad över resultatet!

2014-06-29 @ 10:06:47 Studier Kommentarer (0)
Jag var bombsäker på att få göra om någon del på min förra och sista tenta för termin fyra, men resultatet kom ut under en dag i Tunisien och min dag gick från en bra dag till en ännu bättre dag. Ett stort VG lyckades jag få till vilket är otroligt förvånansvärt! Hur jag kunde kamma hem ett sånt resultat vet jag inte då jag själv kände att mina svar inte var de bästa men tydligen så dög de mer än väl :) 

Skönt att slippa omtenta i augusti! :D

Tunisien!!

2014-06-28 @ 12:37:38 Personligt 2014 Kommentarer (0)
Klockan ett inatt kom vi hem från en två veckors semester i Tunisien. Fy så skönt och kul vi haft det! 
Jag längtar tillbaka dit och längtan blir ännu större med detta dåliga väder och kyla som finns just nu. 

Vi har haft det varmt och barnen har badat som aldrig förr.
Vi besökte en djurpark som faktiskt sköter om djuren på ett bra sätt. De lever i sin naturliga miljö med stora utrymmen. 
Vi var även på upptäcktsfärd i El Jem vilket verkligen var värt ett besök. Gammalt och vackert!
När jag strosar runt i såna byggnader så får jag alltid tankar och bilder i huvudet om hur de levde på den tiden. 

Det är konstigt att man känner sig helt slut efter man varit på semester :) man måste njuta och ta tillvara på varje sekund så vi har verkligen varit igång under hela semestern. Sista för denna termin!

2014-06-07 @ 08:30:43 Studier Kommentarer (0)
Jag har sommarloooov!! Fatta vad skönt det känns :) ingen stress, inget att göra sent på kvällarna och inget som styr mina dagar. Jag behöver verkligen ledigheten för att orka med det sista året på sjuksköterskeprogrammet. 

I torsdags skrev jag den sista tentan för denna termin. Den bestod av fyra delar och man får delpoäng på varje och de har ett minimivärde som måste uppnås för att hela tentan ska vara godkänd. 
Jag tyckte att det gick rätt bra med två delar och får säkert godkänt på dem men sen finns det två delar som jag säkerligen måste göra om. Men det gör inget, för nu är det sommarlov! :) 

Ett år kvar och sen är jag färdigutbildad. Helt sjukt! 

Tillägnad mitt munsår!

2014-06-01 @ 10:05:32 Personligt 2014 Kommentarer (0)
För nästan exakt ett år sen drabbades jag av mitt livs första munsår. Överläppen bliv gigantisk efter bara en dag och det tog hela tre veckor innan den försvann helt. 
Och igår när jag vaknade så kände jag en stickande känsla på överläppen. Gick snabbt fram till spegeln och såg någonting rött på överläppen som stirrade på mig. Självklart har jag drabbats av munsår, igen! Nästan vid exakt samma tidpunkt som för ett år sen. 
Men nu har jag lärt mig hur den ska skötas. Inte pilla på den (som jag gjorde förra gången), smörja med Anti direkt (som jag inte gjorde förra gången) samt att låta den vara ifred (vilket jag inte gjorde förra gången). Allt tyder på en bättre läkning och inte lika svåra symtom. 
Den här gången är överläppen inte lika stor även om man kan se en liten svullnad vilket jag är så glad för! Det var fasen inte roligt att se ut som ett monster och knappt kunna prata. 

Det jag funderar över är vad som utlöser detta. Inte förkylning iaf då jag inte varit förkyld varken denna gång eller förra gången. Det är heller inte stress då jag inte är så jättestressad nu och förra gången hade jag precis skrivit sista tentan. Men kan det vara en långvarig stress som släpper? Man vill ju gärna veta vad som utlöser det för att kunna förebygga att den dyker upp. 

Ja, här har ni ett helt inlägg tillägnad mitt munsår! :D 

Design av Tasnim