Tillägnad mitt munsår!

För nästan exakt ett år sen drabbades jag av mitt livs första munsår. Överläppen bliv gigantisk efter bara en dag och det tog hela tre veckor innan den försvann helt. 
Och igår när jag vaknade så kände jag en stickande känsla på överläppen. Gick snabbt fram till spegeln och såg någonting rött på överläppen som stirrade på mig. Självklart har jag drabbats av munsår, igen! Nästan vid exakt samma tidpunkt som för ett år sen. 
Men nu har jag lärt mig hur den ska skötas. Inte pilla på den (som jag gjorde förra gången), smörja med Anti direkt (som jag inte gjorde förra gången) samt att låta den vara ifred (vilket jag inte gjorde förra gången). Allt tyder på en bättre läkning och inte lika svåra symtom. 
Den här gången är överläppen inte lika stor även om man kan se en liten svullnad vilket jag är så glad för! Det var fasen inte roligt att se ut som ett monster och knappt kunna prata. 

Det jag funderar över är vad som utlöser detta. Inte förkylning iaf då jag inte varit förkyld varken denna gång eller förra gången. Det är heller inte stress då jag inte är så jättestressad nu och förra gången hade jag precis skrivit sista tentan. Men kan det vara en långvarig stress som släpper? Man vill ju gärna veta vad som utlöser det för att kunna förebygga att den dyker upp. 

Ja, här har ni ett helt inlägg tillägnad mitt munsår! :D 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design av Tasnim