Det går rätt bra nu..

2014-05-27 @ 07:29:11 Studier Kommentarer (0)
Igår hade vi ett seminarium där vi oppenerade på en uppgift som några andra studenter hade gjort och så var vi respondander och blev opponerade för vår uppgift. Det var en projektplan inför C-uppsatsen nästa vår som vi gjort och det gick faktiskt jättebra och det lilla vi fick ändra med vår projektplan fixade vi en halvtimme efter lektionslut och skickade in till läraren. Så skönt att vara effektiv och göra klart sånt på en gång. Nu är alltså den delen klar och det enda jag har kvar på denna kurs är en tenta som infaller i början på juni. Sen är det sommarlov! :) 

Jag är rätt säker på att få göra omtenta denna gång. Dels för att jag missat så mkt med tanke på att jag prioriterade omexaminationen till ktc och dels för att jag faktiskt inte fattar nåt. Är det medicin eller omvårdnad det gäller så finns det ju liksom en bakgrund till allt. Man kan försöka tänka logiskt och förstå på ett sätt som man inte kan med denna tenta som är vetenskaplig. 
Det som är rätt skönt är att man får delpoäng på tentan och behöver alltså bara göra om den delen man fått för lite poäng på. Så jag hoppas ändå att jag klarar några delar så slipper jag göra om hela i augusti. 
Det som händer denna vecka och i början på nästa vecka är alltså bara plugg, plugg och ännu mera plugg inför tentan. Men sen är jag klar!! :D 

I helgen

2014-05-26 @ 09:21:50 Personligt 2014 Kommentarer (0)
Röstning, kalas, åska, lek och Nora. Dessa ord sammanfattar helgen rätt bra :) 
Valresultatet är det enda som gjort mig besviken då SD, tyvärr, kom med i eu-valet. Ännu värre verkar det vara i Frankrike och Danmark där de främlingsfientliga partierna tagit över nästan helt och hållet. Så lär det väl bli i Sverige med om det fortsätter såhär. 

Hinner inte skriva mer än så då skolan väntar! Men bjuder på en bild från Nora och nästa gång vi åker dit vill vi ha sol och 30 graders värme :) 
Denna gång frös jag nästan fingrarna av mig när vi passade på att äta Nora-glass ;) I made it!

2014-05-23 @ 07:19:31 Studier Kommentarer (0)

Jag klarade ktc-examinationen!! 
Jag var helt otroligt nervös när jag såg att svaret hade kommit ut. Jag ville inte se resultatet i skolan för jag visste att om jag skulle ha underkänt så skulle jag säkert börja grina och om jag var godkänd skulle jag hoppa runt som en galning så det var ingenting jag ville visa alla andra elever på skolan :) 
Jag kom nästan fram ända till bilen innan jag såg efter vad jag fick för resultat och jag reagerade inte alls som jag trodde. Istället för att hoppa runt och skutta så började jag släppa några tårar :P det tog ett tag innan jag fattade att jag inte behöver göra en endaste praktisk examination igen! Vilken lycka! 

Nu kan jag lägga den kursen bakom mig och blicka framåt till sista året på sjuksköterskeprogrammet. 
Nu ska jag bara försöka klara den sista tentan som blir av i början på juni men klarar jag inte den så är det inte hela världen för att; jag klarade ktc:n!! :) 
Att hamna efter i denna kurs var lätt värt det för att ha tid till att plugga inför ktc:n så att jag skulle slippa göra om. 
Men nu måste jag ta tag i denna kurs för att ändå försöka ha en chans för ett godkänt resultat och slippa omtenta i augusti ;) 


Mycket nytt!

2014-05-20 @ 20:41:06 Personligt 2014 Kommentarer (0)
Ja vad har hänt sen jag sist skrev då? :) förskolans dag efter ktc-examinationen där Eya både uppträdde och tappade en tand! Den envisa tandjäkeln gav upp till slut när Eya drog lite i den och hennes chockade min gjorde min dag! :) 
Nu är hon en tand mindre, eller egentligen inte då den andra tanden redan växt ut bakom mjölktanden som föll av. 

Sen har vi såklart gjort en massa annat kul tillsammans och idag var vår allra första föräldramöte på Eyas blivande skola. Det kändes väldigt kul då jag tror att Eya kommer trivas som fisken i vattnet. Men samtidigt kände jag mig lite sentimental när jag satt där och lyssnade på lärarna prata om hur dagarna kan se ut och vad det är som gäller. Det är ett stort kliv lilltjejen tar efter sommaren. Från det trygga på dagis till det mer självständiga på förskolan ❤️ 

För övrigt väntar jag fortfarande på resultatet från examinationen och trots min magkänsla om ett underkänt resultat så vill jag se det svart på vitt. Jag vill kunna skicka ett mail till examinatorn och ifrågasätta resultatet och beroende på svar så kommer jag att överklaga och hoppas på att det finns en möjlighet att ändra det. 
Men imorgon borde det komma. Det måste komma! 

Aldrig perfekt!

2014-05-16 @ 07:29:47 Studier Kommentarer (0)
Igår hade jag både tur och otur när jag skulle utföra min examination. 
Drog den mellersta lappen (av tre lappar) som jag gjort varenda gång jag haft ktc-examination och det slutade med att det var samma sjukdomstillstånd och praktiska moment som jag hade förra gången. Alltså diabetes typ 1 med hypoglykemi och en perifer venkateter skulle patienten ha. 
Så jag tänkte på det som den förra examinatorn sa till mig att jag missade och pratade på som bara den när jag berättade om sjukdomen. Pvk:n fixade jag på samma sätt som gången innan då examinatorn tyckte att det praktiska var godkänt men inte sjukdomen. 

Först kändes det rätt bra och jag kunde inte komma på ett endaste misstag jag gjort eller något jag glömt. Men allteftersom dagen fortskred så kom jag på en del. Jag missade säga saker som jag sa förra gången men tog upp allt jag missade då. Så nu vet jag inte alls hur jag känner - om jag är godkänd eller inte. Jag skulle så gärna vilja att lärarna kompletterar med varandras anteckningar för jag har tagit upp precis allt! Fast vid två skilda tillfällen då. 

Resultatet kommer väl i början på nästa vecka och eventuellt tidigare. 
Jag hoppas verkligen att jag inte gjorde nån större tabbe denna gång och att de saker jag missade nämna inte är så stora så att de underkänner mig. Jag vill så gärna få godkänt. Jag vill inte känna den känslan en gång till som jag kände dagen före och samma dag som examinationen. 

Ångesten kryper sig nära inpå..

2014-05-12 @ 22:39:52 Studier Kommentarer (0)
Återigen är jag i samma sits som jag var i för drygt en månad sen. Ktc-omexamination på torsdag och jag pluggar för fullt! Idag var jag i skolan och tränade, vilket gick mkt sämre än det tidigare gått, och nu har jag spenderat 2,5 timme och pluggat hemma.. Det känns inte så bra just nu kan jag säga. Jag vet att jag kan! Men det handlar bara om att inte göra nåt misstag (stort som litet) och att ändå ha en gnutta tur med sig. Har pratat med andra studenter som också får göra om examinationen och många har kuggat för struntsaker också, precis som jag. Så det känns inte vidare peppande att veta det. 

Just nu vet jag inte vilket moment jag önskar att få men jag slipper gärna de sterila momenten då jag är rädd för att göra mina händer osterila och inte märka det. Då är man körd direkt. Men sånt ska man ju kunna och inte göra misstag med även i verkligheten. Men då har man åtminstone inte denna jädra tidspress som man har på examinationen. 

Nä fy, kan det inte bara bli torsdag kl 10.30 för då är jag på en betydligt lugnare och gladare plats med en massa förskolebarn som uppträder :) lilla Eya ska ha sitt sista uppträdande med dagis på förskolans dag! Och då har jag gjort mitt moment och kuggar jag den med.. Ja då finns inget mer att göra än att göra om den i augusti. 

Just ja, jag har ju ändå en glad nyhet! Klarade min förra omvårdnadstenta! Helt usel är jag ju inte ;) 

Lite politiska tankar..

2014-05-07 @ 09:57:15 Personligt 2014 Kommentarer (0)
Snart är det val i Sverige och som vanligt tänker jag på vilket parti jag ska rösta på. 
De gånger jag haft rätt att rösta så har jag röstat på socialdemokraterna och det kanske jag gör även denna gång. 
De har rätt bra åsikter kring detta med barnomsorg och storlek på klasser samt arbetslivet.

Det jag blir rädd för är att Sverigedemokraterna ska få många röster. Deras politik går helt emot min åsikt och visst att de har några bra punkter som de tar upp men det här med invandringsfrågan är så stor hos dem och jag håller inte alls med. Dessutom blir jag skrämd av Åkesson så jag vet inte hur jag skulle hantera att se honom styra över Sverige. 
De flesta som röstar på sd verkar dessutom vara rasister eller främlingsfientliga människor och det skrämmer mig att se hur många sådana det finns runtomkring mig. Ett förtydligande; Alla som röstar på sd är förstås inte rasister! I dagsläget måste man förtydliga vissa saker för att inte missuppfattas. 

Det ska iaf bli spännande att se vilket parti som vinner, men jag hoppas bara på det bästa för Sverige och dess population. Ett rasistiskt parti skulle tvinga mig att börja tänka på om Sverige verkligen är ett bra land att bo i. 

Fortfarande feber..

2014-05-04 @ 09:09:32 Personligt 2014 Kommentarer (0)
Det är fortfarande sjukstuga här hemma. Isra är inne på sin femte dag med feber och nu har hon dessutom torrhosta och en snorig näsa. Isra har, så länge jag kan minnas, haft en skör näsa vilket innebär att hon väldigt lätt blöder näsblod. Så imorse när hon vaknade hade hon massvis med torkad blod runt näsan och nu rinner det blodblandat snor. 

Jag ringde faktiskt rådgivningen igår för att fråga om det är influensan det är frågan om vilket de tyckte stämde överrens med symtomen som hon har. Men får hon hög feber idag så skulle vi åka på en undersökning så det inte utvecklats till nåt annat. 
Just nu ligger tempen på 37,7 vilket är på gränsen o så har det legat emellanåt. Igår var hon feberfri hela dagen tills eftermiddagen då tempen snabbt steg till 39,5. Får väl se om det blir ett besök på jouren eller inte. 


Sjuklingen

2014-05-01 @ 09:53:01 Personligt 2014 Kommentarer (0)
Tycker så synd om min lilla sjukling som är inne på sin andra dag med hög feber. Det högsta mätte vi till 40,2 sent igårkväll. Hon fick alvedon så att hon kunde sova bra under natten men när hon vaknade på morgonen låg tempen på 39,4. 

Hon orkar inte med så mkt när alvedonen gått ut kroppen och jag vill inte ge för mkt av det heller. Hon sitter i en minut men sen lägger hon sig ner på soffan för att hon inte orkar sitta mer. Klagar på ont i ansiktet också vilket får mig att misstänka bihålorna. 

Får väl se hur det utvecklar sig, men klagar hon fortfarande på ont i ansiktet och febern håller sig hög tills imorgon blir det nog ett samtal till vårdcentralen. 

Lilltösen sov nästan hela gårdagen. Var uppe sammanlagt kanske 6 timmar. Min bebis! ❤️ 

Design av Tasnim