En kurs avklarad!

2014-09-27 @ 15:14:54 Studier Kommentarer (0)
I förrigår hade jag min sista dag på praktiken och det känns rätt konstigt att inte gå tillbaka mera och se patienterna och deras utveckling. Man hinner bekanta sig rätt väl med både patienter och personal under fyra veckor. Men men, det är bara att lägga det bakom sig och blicka framåt. Kursen avslutades med en tentamen i psykiatrisk omvårdnad igår och jag har ingen magkänsla om hur det kan ha gått. Intalar mig själv om att jag ligger på gränsen till godkänt så då blir jag inte så besviken om jag får skriva om skiten samtidigt som jag inte har allt för höga förhoppningar om ett godkänt resultat :P 
Jag har faktiskt inte lagt mycket tid på att plugga inför tentan då vi hade praktik samtidigt. Man orkar inte så mycket när man vaknar tidigt, gör iordning sig själv, väcker barnen och gör iordning dem, cykla med Eya till skolan (S tog Isra till dagis), sedan vidare till praktiken, hämta Eya, hem och fixa med både barn och hemmet, läggdags för barnen. Då var klockan redan runt åtta och man ska alltså sätta sig ner och plugga då. Min hjärna är alldeles för trött för sånt så därför blev pluggandet lidande. Dessutom hade vi en uppgift under praktiken också som avslutades med ett seminarium och den tog rätt mkt på krafterna också. 

På måndag hoppar vi på en ny kurs. Geriatrik och palliativ vård. Även den kursen har verksamhetsförlagd utbildning men bara i tre veckor. Så det blir två veckor med föreläsningar som avslutas med en hemtentamen innan praktiken börjar. Fortsätter tiden rulla på med denna fart så dröjer det inte länge innan jag har min examen i handen :D 

En fyraåring!

2014-09-22 @ 20:37:59 Personligt 2014 Kommentarer (0)
I fredags fyllde vår finaste Isra hela 4 år så vi tyckte att hon skulle få en liten överraskning när hon kom hem från dagis då hon fått spendera hela sin dag där från tidig morgon till sen eftermiddag. 
Jag och Eya hade förberett med ballonger och presenter på vår säng och så satte vi oss i hallen och väntade på att lilltösen skulle öppna ytterdörren. 
Så fort vi såg en glimt av henne började vi sjunga för henne :) hon vart så blyg och höll ett hårt grepp runt sin pappas ben och ville knappt komma in. Sen öppnade hon sina presenter och fick pannkakor med jordgubbar och grädde till middag :) det är något hon verkligen tycker om så det tyckte jag att hon kunde få på sin stora dag. 
Dagen efter blev det kalas här hemma med glass, bakverk och annat gott. En massa fina människor runt oss kom förbi för att fira vår underbaring vilket vi alla är så tacksamma för! 
Mycket nytt!

2014-09-16 @ 07:13:20 Personligt 2014 Kommentarer (0)
Nu när Eya börjat förskoleklass får vi uppleva mycket nytt som vi inte stött på tidigare. 
De har haft fotografering och skolan skötte det hela under dagen när föräldrarna inte var där (på dagis fick föräldrarna ansvara för barnens enskilda foton), vi har fått en varning om löss (som tur är har Eya inte drabbats ännu), de ska ha hälsosamtal med vikt- och längdmätning i skolan utan föräldrars närvaro, de ska ut o springa på skoljoggen och då springa 1,2 km i skogen osv osv. Finns så mycket mer som vi tidigare inte varit med om så det känns faktiskt som en omställning med skolstart. Det är mycket mer ansvar på Eya nu och hon har koll på det mesta. På dagis var det vi föräldrar som fick information först. 
Ska bli spännande att se vilka mer nya saker vi kommer stöta på :) 
Jobb, plugg och inte så mkt mer..

2014-09-15 @ 20:27:39 Studier Kommentarer (0)
Det var ett tag sedan jag sist skrev :) livet rullar på och jag hinner knappt blunda så har jag en ny dag framför mig.
Jag har fortfarande praktik inom psykiatrin men nu är det inte många pass kvar. På fredag nästa vecka är det tenta-dags igen och efter det hoppar jag till en ny kurs; nämligen geriatrik. I den kursen har vi också praktik men bara i tre veckor. 
Det jag kan säga om psykiatri hittills är att det är stort, intressant och rätt komplicerat. Man ska ha helt andra saker att hålla koll på och ett helt annat tänk än på sjukhusets "vanliga" avdelningar. Det där "tänket" börjar lite smått fastna i mitt huvud men eftersom att det egentligen krävs en vidareutbildning för att arbeta som sjuksköterska så då är det helt förståeligt att jag inte riktigt greppat det ännu. Men en inblick har jag ändå fått och det tackar jag för :) 

Design av Tasnim